Curtea de Apel Pitesti a admis sesizarea ANI in cazul confiscarii averii fostului comisar-sef la Serviciul Permise Arges Curtea de Apel Pitesti a constat, joi 27 aprilie, „nejustificata dobandirea sumelor de 454.805 euro, 1.580 USD și 144.420 lei si a stabilit cota parte din avere de 1.979.392 lei ca neavand caracter justificat" in cazul fostului comisar-sef la Serviciul Permise Arges, Gheorghe Vlasceanu. Dispozitia instantei poate fi atacata cu recurs. In acest caz ANI a solicitat in februarie 2009 confiscarea averii fostului politist implicat in dosarul permiselor de la Arges intrumentat si trimis in judecata de DNA.
Ioan Avram Muresan, fost ministru al Agriculturii, condamnat la 7 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru deturnare de fonduri de catre judecatorii Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, hotararea putand fi contestata la Completul de cinci judecatori, anunta Mediafax. Ioan Avram Muresan fusese deferit justitiei pe 18 decembrie 2003 de catre procurorii Parchetului National Anticoruptie (actualul DNA).
ICCJ a decis ca senatorul Catalin Voicu poate fi judecat in stare de libertate. Procurorii pot face recurs Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, miercuri, sa admita cererea senatorului Catalin Voicu de judecare in libertate si au inlocuit masura arestarii preventive cu masura obligatiei de a nu parasi tara, anunta Agerpres. Decizia Sectiei penale a ICCJ poate fi, insa, atacata cu recurs de procurorii DNA.
DNA: 66 de politisti si vamesi de la punctul de trecere a frontierei Siret, trimisi in judecata Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus miercuri trimiterea in judecata a 62 de ofiteri si agenti de politie de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret (judetul Suceava), precum si a patru lucratori vamali din cadrul Biroului Vamal Siret, acuzati de luare de mita, dare de mita in forma continuata si constituire/aderare/sprijinire a unui grup infractional organizat, informeaza DNA, intr-un comunicat.
VIDEO Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, audiat la DNA Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost adus miercuri la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat de procurori intr-un dosar in care este acuzat de deturnare de fonduri, anunta Agerpres. Mihai Necolaiciuc a fost extradat saptamana trecuta de autoritatile americane, fiind adus in tara cu un avion de linie din Statele Unite.
Dosarul "Caltabosul" amanat pe 18 mai, pentru ca Ioan Muresan sa efectueze expertiza vocii Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat, miercuri, judecarea dosarului "Caltabosul" pentru ca fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan sa efectueze o expertiza a vocii si a vorbirii la Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC), informeaza Agerpres.
Functionari din Primaria Capitalei condamnati la inchisoare pentru coruptie Un consilier juridic in cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti si un referent au fost condamnati la patru ani de inchisoare, respectiv cinci ani, de catre Tribunalul Bucuresti, decizia putand fi insa contestata, informeaza Mediafax. Ei au fost condamnati pentru fapte de coruptie, fiind acuzati ca au pretins vanzarea la un pret subevaluat a unui imobil si cedarea drepturilor succesorale pe o alta casa, in schimbul retrocedarii in natura a unui imobil nationalizat, situat in zona centrala a orasului.
Noua persoane, deferite justitiei in dosarul Termoelectrica pentru un prejudiciu de peste 23 de milioane euro Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a noua inculpati acuzati in dosarul Termoelectrica pentru ca au creat un prejudiciu de peste 97 de milioane lei, echivalentul a aproximativ 23 de milioane euro.
Doi inspectori de la Primaria sectorului 6, arestati pentru luare de mita Tribunalul Bucuresti a dispus, sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a doua inspectoare de la Directia Generala de Politie Locala - Serviciul Control si Monitorizare a Starii Mediului si Salubrizare (Primaria Sectorului 6 Bucuresti), Maria Alina Calin si Alexandrina Georgescu, pentru luare de mita. In aceeasi cauza, procurorii au decis in cazul unui alt inspector - Gheorghe Adrian Dragomir - masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.
ANI a sesizat DNA in cazul Melania Mandas Vergu. Fosta consiliera a ministrului Educatiei este acuzata de incompatibilitate si de schimbarea destinatiei unor fonduri europene ANI a anuntat intr-un comunicat oficial ca a sesizat DNA in cazul fostului consilier ministerial Melania Mandas Vergu. Inspectorii ANI sustin ca Vergu ar fi utilizat diverse sume de bani provenite dintr-o finantare europeana pentru a-si renova apartamentul. ANI o mai acuza pe fosta consiliera si de incompatibilitate. Melania Mandas Vergu a detinut functia de consilier personal al ministrului Daniel Funeriu din decembrie 2009 pana in iunie 2010 cand si-a dat demisa dupa aparitia in presa a informatiilor legate de cheltuirea improprie a fondurilor europene. Decizia de incompatibilitate formulata de ANI nu este definitiva; ea poate fi contestata in instanta.​
Fosti directori din Ministerul Transporturilor, judecati pentru atribuirea unor contracte de dezinfectie pentru gripa aviara Fostii directori ai DSV si ASP in Ministerul Transporturilor, Victor Butean si Sorina Hincu, vor fi judecati pentru mita si spalare de bani in cazul atribuirii unor contracte de dezinfectie pentru gripa aviara unei firme din Iasi care, fara a presta vreo activitate, a obtinut 6 milioane de euro, informeaza DNA.
Curtea de Apel Galati: Nati Meir va fi eliberat din inchisoare Nati Meir va fi eliberat din inchisoare dupa ce Curtea de Apel Galati a respins, luni, recursul procurorilor DNA la decizia din 6 aprilie a Tribunalului Galati de eliberare din arest a fostului deputat, cercetat pentru trafic de influenta. Impreuna cu Nati Meir va fi eliberat si fiul sau, Or Meir. Cei doi vor fi cercetati in stare de libertate.
VIDEO ICCJ: Catalin Voicu ramane in arest Senatorul Catalin Voicu ramane in arest, au decis, luni, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au admis recursul DNA la decizia prin care fusese admisă cererea parlamentarului de eliberare provizorie sub control judiciar, anunta Agerpres. Decizia de luni este definitiva. Pe data de 5 aprilie, Inalta Curte de Casatie si Justitie admisese cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de avocatii omului politic, motivand decizia prin faptul ca lasarea in libertate a acestuia  nu mai poate influenta desfasurarea procesului in care este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, cei mai importanti martori fiind deja audiati.
VIDEO Decretul privind extradarea din SUA a lui Mihai Necolaiciuc, semnat de Hillary Clinton. Fostul director al CFR va fi adus in Romania in cateva zile Mihai Necolaiciuc va fi adus in Romania in cateva zile, dupa ce decretul privind extradarea sa din Statele Unite a fost semnat de secretarul de stat american Hillary Clinton, a anuntat, luni, Gheorghita Mateut, avocatul fostului director al CFR, citat de Mediafax. "Exista o hotarare de extradare, este definitiva, s-a semnat deja si actul procedural de catre Departamentul de Stat al SUA, ceea ce echivaleaza cu autorizarea de predare. In continuare se asteapta ca autoritatile politienesti din Romania, in intelegere cu cele din SUA, sa stabileasca programul efectiv. De aici incolo, procedurile sunt simple, este vorba de zile, nu mai mult", a declarat Gheorghita Mateut.
Deputatul Dan Pasat, trimis in judecata Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a deputatului PDL Dan Pasat, in sarcina  caruia s-au retinut trei infractiuni de santaj, asimilate infractiunilor de coruptie constand in efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia pe care o persoana o indeplineste in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (7 acte materiale), informeaza DNA.UPDATE - Procesul lui Dan Pasat incepe pe 20 iunie la ICCJ
AUDIO Alianta pentru o Romanie Curata a cerut CSM sa transeze rapid cazul revocarii judecatoarei Camelia Bogdan din dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu: Este scandalos ca unui judecator sa i se ia dosarul pentru termene scurte Alianta pentru o Romanie Curata solicita, printr-un comunicat public, ca CSM sa analizeze in cel mai scurt timp sesizarea trimisa de procurorul general in cazul recuzarii judecatorului Camelia Bogdan, cea care a judecat dosarul de favorizare a infractorului in care este invinuit Sorin Ovidiu Vintu. In opinia ARC, “este scandalos ca in acest moment unui judecator sa i se ia dosarul pentru ca da termene scurte intre sedintele de judecata.” Contactat de HotNews.ro, presedintele CSM, Horatiu Dumbrava, a explicat ce se va intampla din punct de vedere tehnic cu sesizarea procurorului general.Presedintele CSM, Horatius Dumbrava: La nivelul aparentei avem o mare problema, pentru ca de doua ori acelasi judecator a respins cererea de recuzare, pentru ca a treia oara sa admita cererea de recuzare si atunci se impune o verificare a inspectiei judiciare obiectiva si transparenta, mai ales.
DNA ii cere ministrului Justitiei sa solicite PE ridicarea imunitatii lui Adrian Severin Procurorii DNA i-au trimis, marti, ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, o solicitare in vederea ridicarii imunitatii parlamentare a europarlamentarului Adrian Severin, fata de care exista suspiciunea de savarsire a infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta. Catalin Predoiu ar urma sa transmita aceasta solicitare presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek.
Al XIV-lea termen in dosarul Voicu. Trei judecatori, un grefier si un fost ofiter SIE au povestit cum a incercat senatorul PSD sa influenteze justitia. ICCJ a admis cererea de eliberare conditionata Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a judecat luni, 4 aprilie, un nou termen in dosarul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu. In acelasi dosar sunt acuzati si fostul judecator Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic. In cadrul sedintei de judecata au fost audiati trei judecatori si un fost grefier de la Curtea Suprema care a declarat ca fostul magistrat Florin Costiniu se interesa de dosarele judecate de diferite sectii din cadrul instantei. Un alt martor, Adrian Isac, despre care presa a relatat ca a fost ofiter al SIE, a declarat ca senatorul PSD “Catalin Voicu a promis ca va interveni la conducerea Politiei si va rezolva problema juridica pe care Marius Locic o avea la politie”. Catalin Voicu a cerut pentru a VII-a oara eliberarea din arest: Ma uit fix in ochii dumneavostra; daca eram vinovat, credeti ca onoarea de militar imi permitea sa vin in fata dumneavoastra? Va rog sa ma lasati in libertate sa ma pot apara.ICCJ a admis cererea lui Voicu, insa acesta nu va fi eliberat din arest pana cand un complet de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu va dezbate un eventual recurs al procurorilor anticoruptie fata de aceasta masuraVezi in articol o relatare din sala de judecata
Ionel Mantog si Ion Vulpe, condamnati la inchisoare cu suspendare pentru fals in declaratii. Decizia nu e definitiva Ionel Mantog, fost director al Complexului Energetic Turceni  si fostul director general al SNLO Ion Vulpe au fost condamnati, luni, de Tribunalul Sibiu, la un an si opt luni de inchisoare cu suspendare, pentru fals in declaratii, dar sentinta poate fi atacata cu apel, anunta Mediafax.
Mandat de arestare de 30 de zile emis in lipsa pe numele lui Dorel Cristian Tamas, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Alba Magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au emis, vineri, la solicitarea procurorilor DNA, un mandat de arestare pentru 30 de zile in lipsa pe numele lui Dorel Cristian Tamas, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Alba, care a aparut si in topul Forbes al celor mai bogati romani, cu o avere estimata la 10 milioane de euro, anunta Agerpres. Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulata de procurorii DNA, hotararea putand fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore de la comunicare. Dorel Cristian Tamas nu a fost prezent, mandatul de arestare fiind emis in lipsa.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by