Curtea de Apel Bucuresti dispune inceperea judecatii pe fond in dosarul Elenei Udrea si Ioanei Basescu

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 7 noiembrie 2017, 18:12 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea si Dan Andronic
Foto: Colaj foto
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, marti, inceperea judecatii pe fond in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009, in care sunt acuzate Elena Udrea si Ioana Basescu, anunta Agerpres.

Un judecator de camera preliminara de la CAB a respins toate cererile si exceptiile invocate de Elena Udrea, Ioana Basescu, Dan Andronic si Victor Tarhon, fiind constatata legalitatea actelor de urmarire penala si a probelor intocmite de procurorii anticoruptie. In consecinta, magistratul a dispus inceperea judecarii pe fond a dosarului. Decizia nu este definitiva.

Pe 24 mai, DNA i-a trimis in judecata pe Elena Udrea, Ioana Basescu si jurnalistul Dan Andronic in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, implicata direct in campania lui Traian Basescu, candidat la alegerile prezidentiale din 2009, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de instigare la luare de mita (doua fapte) si spalare a banilor (cinci fapte).

Ioana Basescu, notar public, fiica fostului presedinte Traian Basescu, va fi judecata pentru instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor (doua fapte) iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

In dosar au mai fost deferiti justitiei Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltarii, acuzat de luare de mita; Victor Tarhon, fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, acuzat de luare de mita; Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat, acuzat de delapidare.

Procurorii sustin ca, in cursul anului 2009, in contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni de coruptie, delapidare si evaziune fiscala, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate in campania electorala.

"Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare. Remiterea foloaselor infractionale s-a disimulat prin contracte fictive incheiate cu firme care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta", arata DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























640 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Si mai dureaza 5000 zile... (Marţi, 7 noiembrie 2017, 18:58)

    cristian_n [utilizator]

    si s-a prescris!
  • 0 (0 voturi)    
    La mulți ani... (Joi, 9 noiembrie 2017, 0:12)

    Kwisatz Haderach [utilizator]

    ... cu executare


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by