Lia Olguta Vasilescu a sustinut in instanta ca DNA nu o acuza ca ar fi primit bani, ci ca si-a construit o imagine (motivare)

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 4 aprilie 2016, 16:58 Dosare Anticoruptie


Lia Olguta Vasilescu
Foto: Agerpres
Lia Olguta Vasilescu a sustinut in instanta ca procurorii anticoruptie nu o acuza ca ar fi primit bani, ci ca si-a construit o imagine, potrivit motivarii deciziei Tribunalului Bucuresti de respingere a cererii de arestare preventiva formulate de DNA in cazul primarului Craiovei, scrie Agerpres.

Lia Olguta Vasilescu a mai afirmat ca nimeni nu a primit vreo suma de bani, iar denunturile impotriva ei sunt facute de persoane carora le-a refuzat solicitarile de acordare a unor avantaje. Ea a cerut totodata instantei sa tina cont, in analizarea propunerii de arestare preventiva, de faptul ca are in intretinere un copil minor.

La randul sau, unul dintre avocatii inculpatei a solicitat respingerea propunerii de arestare preventiva pe motiv ca este lovita de nulitate, intrucat a fost formulata de catre procurorul de caz cu incalcarea dispozitiilor legale cu privire la aflarea adevarului, la dreptul la un proces echitabil si la dreptul la aparare. Cu privire la temeinicia propunerii de arestare preventiva, avocatul a apreciat ca se impunea sa se enumere elementele de individualizare si probele minime care sa ateste, in mod rezonabil, suspiciunea savarsirii faptelor.

Instanta a apreciat ca este indeplinita numai una dintre conditiile pentru a se putea lua masura arestarii preventive a inculpatei, si anume ca probele administrate conduc la suspiciunea rezonabila ca aceasta ar fi savarsit infractiunile pentru care este cercetata si pentru care, potrivit textului de lege indicat, se poate dispune arestarea preventiva.

Judecatorul de drepturi si libertati a apreciat, insa, ca privarea de libertate a inculpatei nu este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica pe care ar prezenta-o lasarea acesteia in libertate, nefiind astfel indeplinita cealalta conditie prevazuta cumulativ de lege pentru a se putea dispune arestarea preventiva.

Tribunalul Bucuresti a respins, pe 31 martie, cererea DNA de arestare preventiva a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, aceasta fiind plasata in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile. Decizia nu este definitiva.

Lia Olguta Vasilescu a fost retinuta pe 30 martie de procurorii DNA sub acuzatiile de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infractiuni) si spalare de bani.

Procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii non-profit, pentru patru infractiuni de complicitate la luare de mita.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1196 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by