Omul cheie din afacerile lui Rudeanu - o femeie care muncea la o ferma, expulzata anul trecut

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 25 mai 2015, 20:57 Dosare Anticoruptie


Vasile Blaga si Ionut Rudeanu
Foto: AGERPRES
Unul dintre oamenii cheie din firmele fantoma aflate in circuitul evazionist inlesnit de ginerele lui Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, se numeste Galina Vasilenco, era administrator la trei firme si se ocupa de o ferma de oi, iar in 2014 a fost expulzata din Romania.

In referatul prin care procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au cerut arestarea preventiva a lui Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, acestia prezinta pe larg situatia unuia dintre oamenii cheie ai lui Rudeanu, respectiv a Galinei Vasilenco, expulzata in 2014 in Republica Moldova, relateaza Mediafax.

Ea figura ca asociat, administrator si imputernicit pe conturile bancare ale societatilor Biovros, Biotehnical Industrial si Edificia 2003 Construct, care, in perioada ianuarie 2009 - decembrie 2012, figureaza ca furnizori importanti ai societatii lui Rudeanu, Axis Corporate Security, valoarea totala a facturilor fiscale ce atesta prestarea unor servicii sau bunuri catre aceste societati fiind de 3.577.401 lei plus TVA in cuantum de 816.388 lei.

Procurorii arata ca, din analiza rulajului conturilor acestor trei societati, rezulta ca sumele primite de la Axis Corporate Security erau fie retrase de la sediul bancii sau de la ATM de catre Galina Vasilenco, fie transferate in conturile bancare ale altor societati comerciale, avand si acestea un comportant fiscal disimulat de tip fantoma.

"Din verificarile facute la Oficiul Roman pentru Emigrari rezulta ca Galina Vasilenco a fost indepartata de pe teritoriul Romaniei in 20 iunie 2014. Pe durata sederii acesteia pe teritoriul Romaniei a fost gazduita de Ina Ceban si Iurie Ceban la domiciliul acesteia din Bucuresti, sectorul 2, iar ulterior s-a aflat la o firma de oi a familiei Ceban din comuna Campineanca, judetul Vrancea, unde a ajutat la treburile gospodaresti", se mai arata in documentul citat.

Astfel, conchid anchetatorii, pe intreaga perioada in care s-a aflat in Romania, Galina Vasilenco a fost folosita pentru retragerea unor importante sume de bani din conturile societatilor unde era asociat, administrator si imputernicit, fara a presta vreun fel de activitate pentru societatea lui Rudeanu.

In document se arata ca banii retrasi ajungeau de regula la Iurie Ceban.

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva a lui Andrei Rudeanu, ginerele copresedintelui PNL Vasile Blaga, in dosarul in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala, cu un prejudiciu de 600.000 de euro.

In dosar sunt vizate cinci firme de paza, printre care si cea a lui Andrei Rudeanu, Axis Corporate Security, care ar fi fost implicate in comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala, prin inregistrarea in contabilitate de achizitii fictive de servicii.

"Din investigatii a reiesit faptul ca, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii specializate in prestari de servicii de paza ar fi creat un circuit infractional, format din mai multe societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Infiintata in anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care actioneaza in domeniul securitatii private si ai carei specialisti sunt recrutati din agentiile publice, private sau guvernamentale, scrie pe site-ul firmei.

In 2012, firma a castigat si contractul de paza a unitatilor miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat ca societatea a fost sanctionata de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara, pentru ca nu si-a respectat obligatiile fata de angajatii care se ocupa cu paza unitatilor miniere.

De asemenea, firma a castigat contracte cu Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, pentru paza unor poduri aflate in patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renuntat la contractul cu CNADNR.

Andrei Ionut Rudeanu este casatorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3513 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 25 mai 2015, 22:01)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by