VIDEO Perchezitii la firma de paza detinuta de Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 21 mai 2015, 9:56 Dosare Anticoruptie


Vasile Blaga si Ionut Rudeanu
Foto: AGERPRES
Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si politisti fac joi perchezitii la mai multe firme de paza si protectie din Bucuresti, Deva si Buftea, intr-un dosar de evaziune fiscala in care prejudiciul la bugetul statului este estimat la 2,5 milioane lei, potrivit unui comunicat al Parchetului. Printre firmele perchezitionate se numara si una controlata de Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, potrivit unor surse citate de Ziarul Hunedoreanului.

Procurorii sustin ca in perioada 2010-2014 firmele controlate ar fi facut tranzactii fictive pentru a nu plati taxele si impozitele.

Andrei Rudeanu ar urma sa fie audiat, alaturi de alte persoane, la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere, scrie Mediafax.

Reamintim ca firma controlata de Ionut Rudeanu, Axis Security, a castigat pe banda rulanta contracte cu institutiile din subordinea guvernului - fie ca a fost vorba de Guvernul Boc sau de Guvernul Ponta. In 2013, majoritatea contractelor au fost incheiate cu Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi (CNADR). Aceste contracte se adauga insa altora castigate la inceputul anului tot cu CNADR. HotNews.ro a dezvaluit ca firma ginerelui liderului PDL a castigat, in luna aprilie 2013, in asociere cu compania multinationala G4S Secure Solutions cinci contracte de asigurare a pazei pe autostrazile din sudul Romaniei in valoare totala de 15,7 milioane de lei.

In februarie 2014, Blaga s-a distantat public de ginerele sau. Intr-un interviu acordat in februarie 2014 Revistei 22, intrebat ce are de spus despre faptul ca firma ginerelui sau obtine pe banda rulanta contracte cu statul in plina epoca USL, Blaga declara ca i-a spus acestuia ca "nu mai are ce cauta in casa mea": "Ginerii nu ti-i alegi. I-am spus-o foarte clar mai ales dupa ultima isprava, cea cu Timisoara, de acum trei saptamani, cand a luat un contract de 200.000 lei pentru paza sau nu stiu ce: nu mai are ce cauta in casa mea. Mai mult n-am ce sa fac. E casatorit cu fiica mea, am un nepot foarte reusit, eu nu pot sa ma duc mai departe. Stiu ca e foarte greu ca lumea sa ma creada, asta i-am si spus-o intre patru ochi: <<poti sa-ti dai seama ca nimeni nu crede ca daca n-ai fi ginerele meu ai lua contractele respective?>>. Ar putea sta in banca lui, ca are destul de lucru".







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5734 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 21 mai 2015, 10:04)

    [anonim]

    • +2 (2 voturi)    
      Sa facem distinctia (Joi, 21 mai 2015, 11:43)

      sile [anonim] i-a raspuns lui

      Mie sau tie ne sunt suficiente cateva articole ca sa "stim". Procurorul trebuie sa adune dovezi, sa gaseasca martori dispusi sa faca declaratii... Si nu ma refer strict la cazul de fata, ci la toate cazurile de coruptie si la diverse postari de genul "ok, il cerceteaza pe X, dar de ce nu se uita nimeni la Y?"
  • +3 (7 voturi)    
    hai sictir, dle Blaga! (Joi, 21 mai 2015, 10:12)

    lili [anonim]

    Stii bine ca ginerele tau NU ar fi prins nici macar un singur contract cu statul daca nu era ginerele tau!
    Astia ne cred prosti pe toti, inteleg sa protesti usor electoratul needucat si amarat al PSD, dar vad ca toti politicienii, din toate partidele nu prostesc pe fata!
    Sila!
    La puscarie cu voi, cu toti penalii din politica romaneasca!
    • +2 (10 voturi)    
      eu (Joi, 21 mai 2015, 10:38)

      miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui lili

      nu stiu ce inseamna "electoratul needucat si amarat al psd"si cum il prosteste blaga! tu faci parte din electoratul educat si fericit al pmp? daca da,iti dau o veste trista:asta e momentul zero! adicatelea blaga,il va salva pe ginerele sau dand la schimb informatia"cum a fost aleasa europarlamentar fetita lui taticu' "
  • +2 (6 voturi)    
    De mirare (Joi, 21 mai 2015, 11:56)

    cobra [anonim]

    O fi mimat mai dezordonat opozitia Blaga si a trimis Ponta slugile sa-l sperie putin! Oricum Blaga are in asociere cu Psd-isti de frunte [Savu..Moraru etc ]afaceri prospere iar ginerele are zeci de milioane de euro contracte cu statul[adica de la Ponta]


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by