Adriean Videanu: Abuzul in serviciu e infractiune de serviciu, nu de coruptie. Singurul lucru pe care mi-l reprosez este ca in 10 minute am trecut de la suspect la inculpat

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:10 Dosare Anticoruptie


Adriean Videanu a declarat ca ridicarea sechestrului pe actiunile sale la Titan Mar SA nu a produs niciun efect juridic, iar in ceea ce priveste acuzatia de complicitate la abuz in serviciu care i se aduce a tinut sa precizeze ca abuzul in serviciu este infractiune de serviciu, nu de coruptie, transmite Mediafax.

Intrebat in legatura cu decizia fostei sefe a DIICOT Alina Bica de ridicare a sechestrului pe 80 de actiuni pe care Adriean Videanu le detinea la Titan Mar SA, acesta a spus ca decizia "nu a produs nicun efect juridic, dar absolut niciun efect juridic".

Videanu a sustinut ca, la nivelul companiei Titan Mar, incepand din anul 2012, actiunile nominative ale companiei au fost transformate in actiuni la purtator.

In legatura cu acuzatiile care i se aduc, Adriean Videanu a declarat ca nu isi reproseaza absolut nimic, cu exceptia faptului ca in zece minute a ajuns de la statutul de suspect la cel de inculpat, fara a fi putut sa depuna probele la DNA, pentru a nu ajunge in aceasta situatie.

"Singurul lucru pe care mi-l reprosez este ca in zece minute am trecut de la situatia de suspect la cea de inculpat si n-am avut timp sa depun probele la DNA, ca n-am fi ajuns in situatia asta", a declarat fostul ministru, adaugand ca a fost socat la aflarea deciziei de arestare a sa,"mai ales prin perspectiva faptului ca nu exista o acuza de coruptie, este o acuza de complicitate la abuz in serviciu".

"Vreau sa stiti ca abuzul in serviciu este o infractiune de serviciu, nu o infractiune de coruptie", a spus Videanu, nemultumit de utilizarea termenului "coruptie" in legatura cu acuzatiile care i se aduc.

Adriean Videanu, Dorin si Alin Cocos, Alina Bica si fostul ei consilier Florentin Mihailescu au fost arestati, sambata, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Adriean Videanu si-a pasat actiunile asupra carora procurorii DIICOT instituisera sechestru sotiei si copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de catre Alina Bica, arata procurorii DNA in referatul cu propunerea de arestare a lui Videanu obtinut de Mediafax.

Potrivit documentului anchetatorilor, "rezulta cu evidenta, din cronologia naturii si destinatiei celor 80 actiuni, apartinand numitului Videanu Adriean, de la SC Titian Mar SA ca, anterior datei de 24.09.2013 cand s-a dispus in aceasta cauza luarea masurii asiguratorii in vederea instituirii unui sechestru asigurator, au fost efectuate demersuri pentru convertirea actiunilor nominative ale numitului Videanu Adriean in actiuni la purtator".

Faptul transformarii actiunilor nominative in actiuni la purtator a fost cunoscut la data de 24 septembrie 2013 cand s-a aplicat sechestru asigurator, mai arata procurorii. Transformarea actiunilor nominative in actiuni la purtator nu a modificat detinatorul, ci numai natura lor, mai explica acestia.

"Depunerea actiunilor la purtator, deci momentul la care acestea nu mai apartineau numitului Videanu Adriean, a avut loc la data de 4.10.2013 cu ocazia Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor. In acel moment, la acea data, de 4.10.2013 din cele 160 actiuni la purtator cate 50% au revenit numitilor Videanu Andrei Valentin si Videanu Diana Alexandra", se arata in referat.

Procurorii sustin ca, prin instrainarea actiunilor, desi se aflau indisponibilizate ca urmare a masurii sechestrului, "inculpatul Videanu Adriean s-a situat deja in sfera infractionala".

In 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra actiunilor lui Videanu.

"Ridicarea masurii asiguratorii, prin decizia abuziva a numitei Bica Alina Mihaela si complicitatea numitului Videanu Adriean, pericliteaza si ingreuneaza recuperarea prejudiciului, prin posibilitatea si facilitarea instrainarii actiunilor respective", noteaza procurorii in acelasi referat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5486 vizualizari

  • +5 (9 voturi)    
    Videanu (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 11:28)

    deer [utilizator]

    E o magarie ce se intampla acum. Ministerul Economiei a dat gaz ieftin companiilor lui Nicolae, adica companiilor din Romania care produc ingrasaminte pentru agricultura. Este cazul Amonil Slobozia, Sofert Bacau, Azomures.
    Am o curiozitate, in prezent cate din aceste companii mai functioneaza?
    Nu vad insa unde e coruptia. Cel mult poate fi abuz in serviciu. Dar ma intreb, in noile conditii, care va mai fi tampitul de ministru care isi va mai asuma vreodata semnarea vreunui ordin de ministru in interesul functionarii vreunei companii din Romania?
    • +1 (1 vot)    
      Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 17:36)

      [anonim] i-a raspuns lui deer

      • +1 (1 vot)    
        Am gresit. (Duminică, 1 februarie 2015, 12:33)

        deer [utilizator] i-a raspuns lui

        Asa e am gresit, nu e vorba de Azomures.
        Sunt de fapt 6 combinate, iar articolul ul gasiti aici.
        http://www.economica.net/cel-mai-bogat-roman-si-a-inchis-toate-fabricile-si-ucide-o-industrie-nu-mai-fac-nimic-in-tara-asta_84152.html
  • +1 (1 vot)    
    Important e (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 11:32)

    SKLR87 [anonim]

    ca se pedepseste cu inchisoare de la unu la cinci ani :)
  • -7 (9 voturi)    
    inca un escroc portocaliu la puscarie! (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 11:40)

    lili [anonim]

    Fosta gasca portocalie cu concedii de lux, cu viloaie care mai de care, cu masini de lux si conturi grase in banci dezvaluie acum in toata splendoarea minciunii lor sursa acestor bani: hotiile din bani publici!!
    La puscarie cu voi, acolo va este locul, in timp ce taiati salarii, impozitati pensii, puneati TVA de 25%(cel mai mare din UE!) si ne spuneati de austeritate ca NU are Romania bani, voi furati cu milioanele de Euro, voi toata gasca portocalie plus acolitii lor!
    La puscarie sa va vedem, incatusati, tinandu-va de mana, alaturi de madam Udrea si speram maine poimaine Traian Basescu!!
    Succes DNA, succes Dna Kovesi si FELICITARI!!!
    • +5 (7 voturi)    
      43.000 hectare vizavi de abuz in serviciu (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 13:44)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui lili

      Apropo ai mai auzit ceve de Hrebenciuc si tata socru?
      • -4 (6 voturi)    
        toti o apa si-un pamant! (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 15:13)

        lili [anonim] i-a raspuns lui ty

        Asta-i clasa politica romanesca, o adunatura de hoti!
        TOTI!
        • 0 (0 voturi)    
          Cei care nu sunt se straduie cei care sunt (Luni, 2 februarie 2015, 10:05)

          ty [utilizator] i-a raspuns lui lili

          sa para la fel. De aici deznadejdea ta.
  • +1 (9 voturi)    
    Nene Vindianu.. (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 11:49)

    cristian_n [utilizator]

    Stai calm,inchisoarea e plina intotdeauna de oameni nevinovati..
  • -1 (9 voturi)    
    deci (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 12:02)

    Snitzelvienez [utilizator]

    La beci cu voi.si vreau ca toate casele alea agonisite prin furtisaguri sa intre in patrimoniul statului
    • +2 (4 voturi)    
      Care stat? (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 12:51)

      vali47 [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      Cred-că trebuie vândute cât mai rapid,să nu ajungă pe mâna unui escroc mai chivernisit.Încă nu a ajuns Statul Român să fie administrat de oameni care să ai încredere în ei.Iar banii recuperați să fie folosiți în învățământ,pensii,alocații,sănătate.Lăsați pe mâna celor de la guvernare ajung pomană electorală.Dacă am avea un Parlament responsabil ar da o lege în acest sens și nu s-ar mai lăuda Ponta că dă el pensii,când nu știe ce-i munca.
    • +2 (6 voturi)    
      In patrimoniul statului pesedist? (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 13:46)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

      Enorma increderea ta.
  • +2 (6 voturi)    
    Videanu (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 13:00)

    deer [utilizator]

    Ce-aveti fratilor cu Videanu? Stiti macar pentru ce a fost acuzat? Faptele pentru care e acuzat se numesc-abuz in functie, nu coruptie.
    Concret, e acuzat pentru faptul ca, in calitate de ministru al economiei a dat gaze din productia interna, la pret mai mic decat ala de import, firmelor lui Ioan Nicolae. E vorba de combinatele Azomures, Sofert Bacau si Amonil Slobozia.
    Aveti curiozitatea si vedeti daca acele combinate mai functioneaza in prezent. Si cati salariati mai au, cati au fost disponibilizati si de unde importa Romania acum ingrasaminte.
    Si va pun o intrebare: care va fi in viitor prostul ala de ministru care va mai semna vreun acord din care sa castige firmele din Romania?
    • +3 (7 voturi)    
      Faptele si adevarul (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 13:48)

      ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui deer

      nu contează.
      E handsome, e bogat- deci e corupt.
      Cum au pățit cândva și chiaburii.
    • -2 (6 voturi)    
      Erau gaze de la el din butelie? (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 14:11)

      cenzuratul [utilizator] i-a raspuns lui deer

      Da, a dat gaze ieftine catre firme romanesti, dar erau gazele lui tat-su? Nu, erau gazele Romgaz, adica si ale mele, actionar al Romgaz. De ce sa transfere Videanu si Vosganian din profitul Romgaz (care mi se cuvine si mie in calitate de actionar) catre afacerile lui Nicolae? Daca i-ar fi permis legea, sa fi subventionat de la buget pretul gazelor, iar Romgaz sa-si fi luat pretul intreg.
      • +2 (2 voturi)    
        Erau gaze de la Romgaz. (Duminică, 1 februarie 2015, 12:34)

        deer [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

        Dar hai sa vedem cum arata peisajul fara ele.
        http://www.economica.net/cel-mai-bogat-roman-si-a-inchis-toate-fabricile-si-ucide-o-industrie-nu-mai-fac-nimic-in-tara-asta_84152.html
  • +4 (10 voturi)    
    Din pacate (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 13:11)

    deer [utilizator]

    Aveti dreptate dl. Videanu. Dar infierbantatii astia au luat-o razna.
    Va alearga, va baga la parnaie, iar pentru aceeasi fapta, dl. Vosganian sta linistit in Senat, aparat de PNL.
  • -2 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 13:15)

    [anonim]

  • -2 (4 voturi)    
    Lasa ba Adrieane (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 16:46)

    Alex [anonim]

    Nu-ti mai reprosa atat. Nu e ca si cum e dupa tine sa te dai drept suspect sau inculpat. Ai avut sansa ta sa fii un om integru si sa respecti oamenii, dar ai ratat-o in stil propriu. Acum a venit si vremea ta. La mai mare!
  • +1 (1 vot)    
    Chestie de imagine (Luni, 2 februarie 2015, 15:18)

    RaduMischie [utilizator]

    Adica l-au arestat ca, vezi-Doamne, sa arate ca ataca pe toate planurile. Videanu nu e usa de biserica (si o avea si el ceva schelete ascunse in dulap de cand a fost ministru).
    Dar lasati-ma sa rad: complicitate la abuz in serviciu, hai sa te arestam. La fel ca pe aia cu retrocedari de paduri sau acordari de despagubiri de sute de milioane.
    Plus ca dosarul are doar legatura cu ala de subminare a economiei, nu e chiar acel dosar. Si, intr-adevar, acolo e luat pentru ca a ajutat un roman (de acord, Ioan Niculae e alt personaj cu multe bube) sa tina pe linia de plutire o industrie. Ok, cu pretul, poate al unor profituri mai mici la Romgaz. Dar totusi, nu poti nega si o urma de intentie buna aici, chiar daca in spate sunt alte interese mult mai mari.
    Nu dati "minus" :) Nu-l sustin pe Videanu, dar daca ar fi sa fie arestat, sa fie pentru o chestie mare, nu pentru o nu stiu ce complicitate la abuz in serviciu constand la ridicarea unui sechestru.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by