Videanu si-a lasat actiunile puse sub sechestru sotiei si copilului. Referatul cu propunerea de arestare

de I.B.     HotNews.ro
Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 9:03 rechizitorii


Adriean Videanu si-a pasat actiunile asupra carora procurorii DIICOT instituisera sechestru sotiei si copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de catre Alina Bica, arata procurorii DNA in referatul cu propunerea de arestare a lui Videanu obtinut de Mediafax.

Potrivit documentului anchetatorilor, "rezulta cu evidenta , din cronologia naturii si destinatiei celor 80 actiuni, apartinand numitului Videanu Adriean, de la SC Titian Mar SA ca, anterior datei de 24.09.2013 cand s-a dispus in aceasta cauza luarea masurii asiguratorii in vederea instituirii unui sechestru asigurator, au fost efectuate demersuri pentru convertirea actiunilor nominative ale numitului Videanu Adriean in actiuni la purtator".

Faptul transformarii actiunilor nominative in actiuni la purtator a fost cunoscut la data de 24 septembrie 2013 cand s-a aplicat sechestru asigurator, mai arata procurorii.

Transformarea actiunilor nominative in actiuni la purtator nu a modificat detinatorul, ci numai natura lor, mai explica acestia.

"Depunerea actiunilor la purtator, deci momentul la care acestea nu mai apartineau numitului Videanu Adriean, a avut loc la data de 4.10.2013 cu ocazia Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor. In acel moment, la acea data, de 4.10.2013 din cele 160 actiuni la purtator cate 50% au revenit numitilor Videanu Andrei Valentin si Videanu Diana Alexandra", se arata in referat.

Procurorii sustin ca, prin instrainarea actiunilor, desi se aflau indisponibilizate ca urmare a masurii sechestrului, "inculpatul Videanu Adriean s-a situat deja in sfera infractionala".

In 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra actiunilor lui Videanu.

"Ridicarea masurii asiguratorii, prin decizia abuziva a numitei Bica Alina Mihaela si complicitatea numitului Videanu Adriean, pericliteaza si ingreuneaza recuperarea prejudiciului, prin posibilitatea si facilitarea instrainarii actiunilor respective", noteaza procurorii in acelasi referat.

Sechestrul asigurator asupra actiunilor lui Videanu fusese dispus in dosarul Romgaz-Interagro al fostului ministru al Economiei. In acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat alaturi de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Procurorul general al Romaniei Tiberiu Nitu a verificat si infirmat, vineri, ordonanta fostului sef al DIICOT Alina Bica prin care aceasta a ridicat sechestrul asupra actiunilor la Titian Mar ale lui Videanu, iar DIICOT incearca recuperarea acestora, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Bica si Videanu au fost arestati sambata dimineata, fiind acuzati de abuz in serviciu si respectiv complicitate la aceasta actiune, pentru ridicarea sechestrului asupra actiunilor mentionate.

La iesirea de la instanta, Videanu le-a declarat jurnalistilor ca nu are nimic sa-si reproseze si ca decizia de ridicarea a sechestrului asupra actiunilor sale "n-a produs niciun efect juridic", intrucat din 2012, actiunile pe care le detinea la SC Titian Mar SA, care erau nominative, au fost transformate in actiuni la purtator.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2721 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Comment sters de user (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 9:52)

    polonyca [anonim]

  • -1 (3 voturi)    
    lasa vorbaria! (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 11:45)

    lili [anonim]

    Ne-ati sfidat destul mintind si furand milioanele de Euro din bani public si facand averi uriase in timp ce romanii erau trecuti de voi la austeritate cu salarii taiate si pensii impozitate si TVA de 25%!
    La puscarie cu voi, cu toata clica portocalie, in frunte cu Traian Basescu!
    Succes DNA, succes Codruta Kovesi!!
    • +1 (1 vot)    
      Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 17:40)

      [anonim] i-a raspuns lui lili

  • +1 (1 vot)    
    ...si nu este tot (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 13:21)

    vaideanu [anonim]

    Nu multa lume stie ca tot in aceeasi perioada cu ridicarea sechestrului, Videanu a vandut pe cateva sute de mii de euro (poate chiar 1 milion) si terenul de langa Titanmar, pe centrura, loc unde acum se afla o benzinarie. Cumparatorul a prins momentul, vanzatorul avea voie sa faca asta?, sau interventia la Bica a fost si pentru aceasta vanzare?
    Oare mai sunt si alte vanzari?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by