VIDEO Perchezitii DNA in Suceava si Radauti la institutii judiciare, firme si domicilii, intr-un dosar de coruptie. Surse: Trei magistrati, suspectati ca ar fi acceptat oua si gaini drept mita, adusi la audieri la Bucuresti. Un judecator din Radauti a fost retinut

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 22 iunie 2014, 9:00 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie au efectuat duminica dimineata 14 perchezitii la sediile unor institutii judiciare, societati comerciale si la domiciliile unor persoane din municipiile Suceava si Radauti, precum si in alte localitati din judetul Suceava intr-un dosar ce vizeaza suspiciuni de coruptie judiciara. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca trei magistrati suceveni, printre care sui procurorul sef Sectie in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava Dumitru Dambu, au fost ridicati urmand sa fie adusi la audieri in Bucuresti. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, au fost facute perchezitii si la domiciliul sefului Sectorului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava, la Primaria Radauti si la domiciliul lui Costel Babiuc, om de afaceri din Radauti.
  • Vezi mai jos principalele momente de duminica privind descinderile DNA de la Suceava


Ora 23:55 Judecatorul Bogdan Barbuta, de la Judecatoria Radauti, a fost retinut, duminica seara, de procurorii anticoruptie, dupa ce ar fi pronuntat, in mod nelegal, 69 de hotarari judecatoresti prin care i-a recunoscut unui om de afaceri dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 41,59 de hectare. Barbuta este suspectat ca ar fi luat mita oua, miere si ciocolata.

Ora 19:20 Primarul din Radauti Aurel Olarean a declarat pentru Mediafax ca perchezitiile facute de DNA au vizat si Primaria municipiului Radauti, anchetatorii fiind interesati de un dosar privind modul in care o firma locala a intrat in posesia sediului Bibliotecii municipale din oras.

Olarean a declarat pentru agentia de presa ca anchetatorii au solicitat documente privind dosarul Bibliotecii municipale, care din 2011 a fost evacuata, fiind preluata de o firma a unui om de afaceri local, Arcadie Plamada.

Potrivit presei locale, omul de afaceri Arcadie Plamada a cumparat activele vechii Intreprinderi Comerciale de Stat din Radauti si a avut mai multe procese cu Primaria municipiului prin care revendica spatiul in care functioneaza Biblioteca municipala si a obtinut dreptul de proprietate pe aceste spatii, iar in 2011 biblioteca a fost evacuata.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile in Radauti vizeaza si retrocedari de terenuri in zona, din perioada 2005-2006, fiind vizat un alt om de afaceri local.

Unul dintre procurorii vizati este Dumitru Dambu, seful sectiei Urmariri Penale din Parchetul Tribunalului Suceava, acesta fiind adus duminica la sediul parchetului pentru efectuarea unei perchezitii.

In acelasi dosar ar fi vizati si doi judecatori din Radauti, Bogdan Barbuta si Daniela Prandea, dar si comisarul sef Mihai Prelipcean, seful Politiei de Frontiera Radauti.

Intre locatiile vizate de perchezitii a fost si un pub din municipiul Suceava.

Ora 14:48  Procurorul Dumitru Dambu a iesit duminica, in jurul orei 14:00, din sediul Parchetului Suceava insotit de organele de cercetare, de mascati, informeaza Agerpres.

Magistratul a iesit insotit si de avocatul sau Viorica Vargan care nu a facut declaratii.

Dambu a confirmat ca din biroul sau au fost ridicate documente si un calculator.

Intrebat de ce este vinovat magistratul a replicat: "Nici eu nu stiu".

In prezent se mai fac perchezitii la Judecatoria Radauti si Primaria Radauti.

Potrivit unor surse, in acelasi dosar ar fi suspectat de fapte de coruptie si secretarul Primariei din Radauti.

Ora 14:34  B1TV informeaza citand surse, ca cei 3 judecatori aflati in vizorul DNA ar fi acceptat mite derizorii, cum ar fi oua si gaini, pentru a maslui decizii in dosare de retrocedari.

Ora 13:58 Politistii si procurorii DNA efectueaza, duminica, perchezitii la domiciliul sefului Sectorului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava, Mihai Prelipcean, in localitatea Voitinel, au declarat surse pentru Agerpres.

De asemenea, au loc perchezitii la Primaria Radauti si la domiciliul lui Costel Babiuc, om de afaceri din Radauti.

Totodata, de aproximativ trei ore au loc perchezitii in biroul sefului Sectiei urmariri penale din cadru Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava, Dumitru Dambu. Potrivit unor surse, perchezitii ar avea loc si la domiciliul magistratului.

Dambu se afla in prezent la Parchetul Suceava si este insotit de avocatul sau, Vargan Viorica.

Ora 12:43  Procurorul sef Sectie in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava, Dumitru Dambu, se afla printre magistratii vizati de ancheta DNA, informeaza agerpres citand surse judiciare.

Potrivit acestora, in acelasi dosar ar mai fi implicati si doi oameni de afaceri.

Ora 12:14 Trei magistrati suceveni au fost ridicati si vor fi adusi la audieri in Capitala, in urma perchezitiilor efectuate de DNA duminica dimineata, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Dosarul in care sunt cercetati acesti magistrati vizeaza fapte de coruptie, si anume luare de mita pentru emiterea unor solutii favorabile in dosare de retrocedari de terenuri, au precizat sursele citate.

Perchezitiile in cazul magistratilor din dosar au fost incuviintate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).



Potrivit unui comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), procurorii efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2011-2014, precum si in anii 2005 si 2006 a unor fapte de coruptie judiciara si infractiuni asimilate celor de coruptie.

DNA precizeaza ca perchezitiile de duminica sunt efectuate "ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la institutiile competente".

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, precum si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























17958 vizualizari

  • +21 (21 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 22 iunie 2014, 10:47)

    [anonim]

    • +5 (5 voturi)    
      :) care mita d-le :) (Duminică, 22 iunie 2014, 17:24)

      lucadd [utilizator] i-a raspuns lui

      oua, lapte si gaini...astea sunt doar atentii sa le arate ca se gandesc la ei, ca ii iubesc si ca le sunt recunoscatori pentru munca de judecatori
      Iubire tovaraseasca ce mai
    • +4 (4 voturi)    
      Asta'mi aduce aminte de un banc... (Duminică, 22 iunie 2014, 19:24)

      Ion B [utilizator] i-a raspuns lui

      mai vechi in care doua curve discutau:
      - Auzi draga, tu cand ai facut-o prima oara ai facut-o din dragoste sau pentru bani?
      - Am facut-o din dragoste, ce zece lei sunt bani?!?
      Gainari, precum Nastase doua oua - bagat la bulau nu pentru vanzarea industirei ci pentru niste gainarii.
      Asa este: daca DNA ar fi partid, multi ar vota cu acesta.
  • +18 (18 voturi)    
    foarte bine (Duminică, 22 iunie 2014, 11:28)

    lulu1 [utilizator]

    la inchisoare cu toti hotii din aceasta tara, indiferent cum se numesc si ce functii au
  • +14 (14 voturi)    
    daca s-au vindut pt oua si gaini inseamna (Duminică, 22 iunie 2014, 15:22)

    linarel [utilizator]

    ca n-au fost magistrati, sint gainari asa ca nu vad ce cauta in magistratura.
    • +8 (8 voturi)    
      pai nu mai au oamenii ce sa le dea altceva... (Duminică, 22 iunie 2014, 15:55)

      tofu [utilizator] i-a raspuns lui linarel

      Caltabosii si palinca le-au luat altii :-)
      Lumea a saracit. Sa zica mersi ca mai au o gaina doua, cat or mai fi si alea...
    • +3 (3 voturi)    
      stie cineva un mercurial cu spagile din tara? (Duminică, 22 iunie 2014, 18:05)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui linarel

      cu cit se cere pe la tribunalele si judecatoriile din tara.
  • +8 (10 voturi)    
    Faca DNA ce-o vrea, numai sa ne lase baetii (Duminică, 22 iunie 2014, 15:25)

    hotnewsfil [utilizator]

    Sa ia pe cine-or-vrea procurorii, numai nu rareasca randurile parlamentarilor PSD-UNPR-PC, chiar nici gunoaiele PPDD, tocmai acum in apropierea alegerilor.
  • +4 (4 voturi)    
    Se stringe latul ! (Duminică, 22 iunie 2014, 16:23)

    Aquariuss [utilizator]

    Ori vor sa-i arate pisica lui Dambu ... -Chiar si asa, asta era mai demult de domeniul SF-... si atunci vor doar negocieri si repozitionari. Ori au ajuns la faza "care pe care" si in acest punct primul care are frisoane dupa Dambu e dep. Ioan Balan iar de aici se deschid numeroase perspective de discutie.Oricum e un spectacol ce merita urmarit ! Important e ca s-a atacat chiar cheia de bolta a ''constructiei" iar cind privesti informatia cu oua si gaini si cind te gindesti numai la mega tranzactiile cu terenuri si paduri de la Malini si la pozitia lui don.Mitica Dambu te umfla rasul...
    • +4 (4 voturi)    
      daca stii ceva, de ce nu il denunti? (Duminică, 22 iunie 2014, 16:54)

      tofu [utilizator] i-a raspuns lui Aquariuss

      Serios, faceti un denunt cu numar de inregistrare, etc. Si eu cred ca se vor urni rotile justitiei, curaj!
      Asa, sa ne ascundem dupa cires, pe HN forum, poate orisicine, pe bune.
      Hai sa-i dam jos! Ce avem de pierdut? O slujba sau o viata mizera?
  • +9 (9 voturi)    
    Va dati seama in ce hal (Duminică, 22 iunie 2014, 17:08)

    XXIstCentury [utilizator]

    s-a ajuns cu convingerea ca in Ro e liber la furat, daca astia ajung sa se vanda pe gaini ?
    Nu, serios, dincolo de ridicolul situatiei, stati putin si imaginati-va cum e vazuta situatia de catre astia: in Ro, este atat de usor si atat de firesc sa furi, incat merita sa calci legea si pentru cateva gaini. Si asta nu din partea unor sarmani pentru care cateva gaini poate inseamna o parte importanta din averea lor, ci pentru niste oameni cu salarii decente.
    Adica ... pe bune, daca te gandesti mai mult la chestia asta, te ia cu ameteala - oamenii astia sunt si atat de corupti, si atat de convinsi ca asta e modul firesc de lucru incat ... daca nu se baga DNA, poate ajungeau sa dea o sentinta favorabila pe un pachet de tigari.
    Si cand ii mai aud pe unii, cu strainii care ne fac si ne dreg ... Lasa strainii, de romanii nostri cine ne apara ? Ca astia de la noi sunt problema.
    Sunt atatea tari mici de care nu isi bate nimeni joc - pentru ca "strainii" nu sunt pusi pe "jaf", nu o sa vina nimeni sa-ti puna pistolul la tampla in Europa, oricat ai fi de mic. Chiar si minuscul sa fii, poti sa o duci foarte bine - ia uitati-va la Liechtenstein, nici nu au armata, daca nu ma insel, si nu au probleme. Sau Norvegia, daca zice cineva ca Liechtenstein nu are resurse, de aia ii lasa in pace.
    Pur si simplu, daca tu ai niste smenari care le spun tuturor " hai sa-ti dau, imi dai si mie ceva, si ne intelegem, hai, care veniti ? Hai, ca e usor, dam tot ", pana la urma se gaseste cineva sa le raspunda.
    Ia sa scoatem smenarii, sa vezi ca nu si-ar mai bate nimeni joc de noi - nu de alta, dar cei care isi bat joc de noi suntem tot noi.
    • +3 (3 voturi)    
      . (Duminică, 22 iunie 2014, 18:29)

      tirolez [utilizator] i-a raspuns lui XXIstCentury

      A mai fost un caz mai pe iarna, tot asa cu alimente, curcani, oi, parca. Undeva Harghita sau Covasna.
      Nu e clar cand s-a primit mita, cred ca e mai veche, altfel trebuie sa fii inconstient cand vezi ce furtuna e sa mai risti pentru o gaina.
      • 0 (0 voturi)    
        Aici nu este vorba de inconstienta... (Luni, 23 iunie 2014, 6:10)

        Ion B [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

        Aici este vorba de ADN (daca vrei, o anagramare a DNA-ului). O au in sange!
  • +3 (3 voturi)    
    Standard (Duminică, 22 iunie 2014, 19:23)

    tddrg [utilizator]

    Rusine sa le fie judecatorilor si procurorilor din Romania!
    Auzi tu mita!! Oua si Gaini!!!
    Astia au coborat standardul de mita, de la sute de mii de euro la 3 oua. De-asta ii ridica DNA-ul... ca cer prea putin! Unde o sa ajungem in ritmul asta? Maine poimaine vor rezolva dosarele pe o guma de mestecat sau, Doamne fereste, gratis! Vai si-amar de tara asta! Te pomenesti ca se vor apuca de judecat corect!
    Apocalipsa, maica!
  • -1 (3 voturi)    
    totusi.... (Duminică, 22 iunie 2014, 20:00)

    Dedalus [utilizator]

    Daca am inteles bine, e vorba despre niste oua si gaini date unor magistrati in 2005-2006 (acum 9 ani).

    Daca e asa, atunci cred ca exageram de data asta in partea celalata, ocupandu-ne de cazuri derizorii.

    Mai aparuse o stire cu o doctorita ridicata cu mascatii pentru ca lua branza de la pensionari...

    Nu zic ca ar trebui tolerata coruptia, dar parca nici asa.
  • +1 (1 vot)    
    ... (Duminică, 22 iunie 2014, 21:40)

    rerenenegate [utilizator]

    Din ce in ce mai rau. Acum vreo 2 saptamani erau unii ceva mai rafinati, si luau peste (pastravi - omega 3...mmh) si ceasuri cu cuc.
    Parca vad ca f. curand vor aparea niste judecatori care au luat spaga spata de porc sau chiar salam mortadella/cremvursti cu carne de pui, si oua chinezesti replicate perfect dupa cele de prepelitza sau de strutz.

    Va dati seama ca nu va trece mult si judecatorii vor avea adn-ul modificat si vor da nastere la niste copii cu niste aberatii genetice (sau mintale) mult mai grave - si care vor hotari soarta copiiilor care se nasc din familii relativ normale...
    • +1 (1 vot)    
      Aceasta stire, (Duminică, 22 iunie 2014, 22:32)

      soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui rerenenegate

      care apare si pe scroll-ul tv , este menita sa decredibilizeze justitia, sa arate ca orice verdict s-ar da in cazul lui M. Basescu nu e ceea ce trebuie pen' ca justitia e corupta!!! Sa-l ia la purecat pe ministrul justitiei si pe cei care voiau fonctzia si o tranzactionau inainte de vreme. Pivnicereasa e la lucru pe baricade sa dea votul in completul suprem ca doar e rusoaica, ce stat de drept!!!
    • 0 (0 voturi)    
      Asta mi-a placut! (Duminică, 22 iunie 2014, 22:56)

      tddrg [utilizator] i-a raspuns lui rerenenegate

      Se pare ca Judecatoria se transmite ereditar si copii judecatorilor vor fi tot judecatori. Mishto!
      Poate se transmite si Puscaria la fel! Odraslele parlamentarilor puscariasi vor fi tot puscariasi... Desi daca ma gandesc bine, nu e exclus...
      • 0 (0 voturi)    
        ... (Luni, 23 iunie 2014, 21:56)

        rerenenegate [utilizator] i-a raspuns lui tddrg

        Nu doar ca nu e exclus, in proportie de 70-80% asa se intampla, si la judecatori/avocati/medici/"afaceristi"/etc. si la puscariasi/gunoieri/femei de serviciu/etc. Nu e doar ereditate, e ereditate+educatie (familiala de regula)+pile familiale.
  • +1 (1 vot)    
    Oua (Duminică, 22 iunie 2014, 23:13)

    tddrg [utilizator]

    O sire de ultim moment confirma ca DNA-ul a adus la audieri la Bucuresti trei magistrati si patru gaini.
    Se pare ca gainile au fost puse sub acuzatie de dare de mita intrucat unele dintre ele ar fi incercat sa faca oua dupa ce au intrat in posesia magistratilor...
  • +1 (1 vot)    
    au pus-o la Bucuresti (Duminică, 22 iunie 2014, 23:14)

    Nevermind [utilizator]

    Oua si gaini? Ii belesc colegii ca le strica piata din teancuri de euro in produse agricole.
    • 0 (0 voturi)    
      piata a stricat'o... (Luni, 23 iunie 2014, 6:13)

      Ion B [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      ala cu palinca si caltabosii. Atunci a inceput sa cada piata.
      • 0 (0 voturi)    
        corect (Luni, 23 iunie 2014, 10:39)

        Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Ion B

        tot la Bucuresti a pus-o si ala. Probabil de aia ne fac aia cinstiti si muncitori din anumite parti ale tarii mitici :D


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by