VIDEO Parlamentul a respins cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a lui Florin Popescu, baronul de Dambovita: Reafirm ca sunt la dispozitia justitiei

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 27 mai 2014, 13:28 Dosare Anticoruptie


Florin Popescu
Foto: AGERPRES
UPDATE Camera Deputatilor a votat marti impotriva arestarii preventive a deputatului PMP de Dambovita Florin Popescu, transmite B1 TV. Dintre parlamentarii prezenţi, 224 s-au pronunţat împotriva arestării preventive şi 78 în favoare. Potrivit Mediafax, deputaţii s-au pronunţat asupra solicitarii DNA prin vot secret cu bile.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut Parlamentului sa aprobe arestarea preventiva a deputatului PMP Florin Popescu, acuzat ca si-a folosit influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a PDL, si i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

"Vreau sa le multumesc colegilor mei pentru ca au avut incredere in mine ca nu reprezint un pericol public si totodata sa reafirm ceea ce spun de o luna de zile, ca sunt la dispozitia justitiei. Oricand voi fi solicitat pentru o declaratie, nu ma voi sustrage", a declarat deputatul Florin Popescu dupa votul din Camera Deputatilor.

Deputatul a adaugat ca "Parlamentul a tinut cont probabil si de hotatarea comisiei juridice unde a fost acelasi raspuns".



Inaintea votului, Popescu, fost sef al Consiliului Judetean Dambovita, le-a cerut colegilor sai sa nu il considere un pericol public, adaugand ca nu s-a opus niciun moment bunului mers al Justitiei, transmite Agerpres.

"Vin astazi in fata dumneavoastra incercand sa va conving ca nu sunt un pericol public. Este vorba despre o chestiune care s-a intamplat acum doi ani, in perioada Sarbatorilor Pascale, nicidecum in campanie electorala si nu m-am opus niciun moment bunului mers al Justitiei. De altfel, in perioada de o luna de cand s-a declansat aceasta operatiune am fost saptamanal la Parchet pentru clarificari si nu am de gand sa fug din fata Justitiei. Multumesc Comisiei juridice care a dat raport negativ cererii de arestare si va solicit si dumneavoastra sa nu ma considerati un pericol public. Nu facem astazi un act de justitie, ci pur si simplu, avand in vedere ca de un an si jumatate suntem colegi, cred ca nu e nimeni de aici prezent care poate spune ca as fi un pericol public. Pe unii va cunosc de mai multa vreme si cred ca v-am convins de asta", a spus Popescu.

Votul pentru proiectul de hotarare privind cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Florin Popescu a inceput marti in plenul Camerei Deputatilor. Votul este secret cu bile.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut parlamentului sa aprobe arestarea preventiva a deputatului PMP Florin Popescu, acuzat ca si-a folosit influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a PDL, si i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

In cererea DNA adresata Parlamentului pentru incuviintarea arestarii preventiva in cazul lui Popescu, actualmente deputat, se arata ca la sfarsitul lunii martie 2012, din functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita si din cea de presedinte al organizatiei judetene PDL, Florin Popescu i-ar fi cerut administratorului  S.C. Avicola Crevedia S.A. si SC Agroli Group SRL cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3872 vizualizari

  • +6 (10 voturi)    
    putregaiul nu are culoare (Marţi, 27 mai 2014, 13:42)

    un domn [utilizator]

    politica..INCA o dovada ca acesti Indivizi tin Romania dezbinata !..sa le dam o binecuvantare http://www.petitieonline.net/petitie/10022136/semnaturi
    • +4 (4 voturi)    
      :) (Marţi, 27 mai 2014, 14:35)

      Analfabet [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Constitutia Romaniei, art 89? Mai ales aliniatul 3
    • +8 (8 voturi)    
      putregaiul..... (Marţi, 27 mai 2014, 16:20)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      ....parlamentarist si-a aratat inca odata ratiunea de a fi.
      Tara este "condusa" ptin OG dupa bunul plac al unor indivizi dubiosi iar cei 588 de inutili pagubosi au grije sa se apere intre ei pentru ca si-au votat "imjunitati" si oricum, prostimea nu are ce le face.(nu au luat in seama nici macar vointa "poporului suveran" exprimata la referendumul despre 300 de inutili si o singura camera de dezmat !)

      Marea escrocherie nu mita "democratie parlamentara", ne scuipa zilnic in ochi iar noi ne batem ca chiorii sa o mentinem.

      Ne meritam soarta !
  • +9 (11 voturi)    
    Asta-i buna.. (Marţi, 27 mai 2014, 13:44)

    obaput [utilizator]

    Mai nou, nu mai conteaza ce s-a intamplat acum 2 ani, daca esti deputat. A gresit, dar ce..nimeni nu-i perfect, nu?! La o adica..putem trece cu vederea..s-a schimbat guvernul de atunci..e ok
    Hai sictir!
  • +8 (12 voturi)    
    hotii se spala unii pe altii (Marţi, 27 mai 2014, 13:47)

    lucadd [utilizator]

    indiferent de oja politica...doar stiu bine ca daca se sparge famiglia multi or sa fie popiti
  • +11 (15 voturi)    
    clar?! (Marţi, 27 mai 2014, 13:50)

    corvus coraX [utilizator]

    Penal la penal nu-și scoate ochiul. Omul lui Nuțy a dovedit că este un pericol public. Rușine!
  • +12 (16 voturi)    
    parlamentul derbedeilor si penalilor !!! (Marţi, 27 mai 2014, 13:53)

    andreesanu [utilizator]

    Romani astia nu-s parlamentari,astia sunt o sleahta de hoti,de pungasi de derbedei.
    Comportamentul lor nu-i de parlamentar ci de maidanez ,cit ii mai lasati sa-si bata joc de voi ???
    • +6 (6 voturi)    
      mazeta (Marţi, 27 mai 2014, 14:27)

      FPop2013 [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

      Acusi apare /// mazeta, aparatorul parlamentarilor si dusmanul "tiranului".
  • +12 (16 voturi)    
    da-ti demisia (Marţi, 27 mai 2014, 14:06)

    federal [utilizator]

    din Parlament si mergi singur la brutarie.
    Asta inseamna sa te pui la dispozitia justitiei.

    De ce stai ascuns dupa imunitate si afirmi ca te pui la dispozitia justitiei?Iesi de sub protectie si arata-ne cat de cinstit esti, nu?
  • +10 (14 voturi)    
    Desigur, (Marţi, 27 mai 2014, 14:12)

    Matrafirefox [utilizator]

    parlamentarii fac zid cand unul de-al lor e urmarit.
  • +14 (16 voturi)    
    Poanta... (Marţi, 27 mai 2014, 14:13)

    Alius [utilizator]

    ..aparatorul hotilor. Acesta este semnalul pe care il da: veniti la noi, ca avem noi grija de voi. Mai cotizati, mai un vot acolo si noi inchidem ochii la afacerile voastre "cinstite" si "curate". Iar cand eu, Insumi, o sa ajung presedinte, va fi liniste.
  • +5 (9 voturi)    
    nu e de ajuns! (Marţi, 27 mai 2014, 14:17)

    briciu [utilizator]

    eu zic sa te pui la dispozitia lui VVPonta sigur ca are un post de raspundere pt tine acum ca ti-ai dat doctoratul :))
    • -3 (11 voturi)    
      briciule, e omul lui udrea (Marţi, 27 mai 2014, 14:48)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui briciu

      de vina sunteti si voi, cei care nu puteti trai fara un idol si pe care il sustineti neconditionat. este evident pe cine finanta acest om, ca doar udrea este a lui basescu, dar voi va tot chinuiti sa deturnati subiectul si iar o dati cu ponta in sus si in jos.
      ponta are penalii lui si nu s putini, dar nu este el cel implicat acum:).
      • +9 (11 voturi)    
        dar cine l-a aparat ? (Marţi, 27 mai 2014, 15:06)

        FPop2013 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        Dar pe Popescu cine l-a aparat in Parlament ? Nu cumva PSDul ? Si de ce ? Pentru ca PSDul e plin de borfasi cu musca pe caciula, d-aia.
        • -2 (6 voturi)    
          PMP este basescu, acesta este mafiotul lui (Marţi, 27 mai 2014, 22:54)

          jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui FPop2013

          asta este baza de unde trebuie pornit. ca refuzi sa crezi ca basescu are proprii mafioti, asta nu aduce decat rau (udrea nu este decat mana cu care base scoate castanele din foc).
          da, iti dau dreptate, psd-ul este plin de borfasi, dar ce te ajuta sa reciti ce stii deja si nu accepti alta realitate evidenta de la care acesta istorie a pornit?
          cu aceasta salvare demiurgica, acest mafiot tocmai si a gasit alti clienti pe care sa i sustina. curand va juca la doua capete: basescu (cu el a inceput) si psd, pentru ca l-a salvat. asa sunt mafiotii, ca niste caini incoltiti fara scrupule.
          • +1 (3 voturi)    
            nu iti dau dreptate (Miercuri, 28 mai 2014, 8:39)

            FPop2013 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

            Incerci sa abati atentia de la fondul problemei, acela ca parlamentarii se apara pe ai, si ca de aia nici nu vad cu ochi buni DNA-ul, ANI si alte institutii inca functionale. Arunci o perdea de fum spre ailalti. Deocamdata la putere sunt ponta & co, si ei l-au aparat pe popescu, clar ca lumina zilei. Tot o intorci cu basescu in sus si in jos. Nu asta se discuta acum, ci nerusinarea parlamentarilor. Pricepi ? Cand n-o mai fi presedinte, pe cine vei mai da vina ? Evident, pe "basista" Macovei si pe cei ca ea. Asta v-a invatat antena.
            Imi place ca de cate ori se intampla ceva care "strica imaginea" scumpilor parlamentari, imediat incep pontacii sa o intoarca cu basescu in sus si in jos. E plicticos, totusi, placa veche. Macane...
            • +1 (1 vot)    
              atunci discutati de psd si votati basescu- (Miercuri, 28 mai 2014, 14:16)

              jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui FPop2013

              - udrea-mafiotii aferenti. cam asta s-a facut in ultimii 10 ani. cand parlamentul o sa fie probasescu, acest gen de personaj va fi din nou salvat de demiurgul personal; basist de data asta. problema parlamentarilor care se scapa de pedepse este o plaga si pesedistii sunt artisti in a fura si a albi hoti. insa, sa incerci sa atragi atentia asupra acestui subiect atunci cand mafiotul favoritului este prins, mi se pare ca ne intrecem pe noi in dorinta de a ne distruge. chiar daca basescu insi ar fi prins cu mana in bani, voi tot de psd, parlament si altele ati comenta. HN ar scrie un articol amplu de copy-paste samd (idem pt b1tv). parca ceva este gresit aici.
      • 0 (4 voturi)    
        Ai numarat citi deputati (Marţi, 27 mai 2014, 18:40)

        Kecske [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        are PMP-ul in parlament ? Ca daca ar avea 224 ar zbura ponta fara parasuta imediat din postul de prim ministru.
  • +8 (8 voturi)    
    . (Marţi, 27 mai 2014, 14:20)

    Wilson [utilizator]

    Pesedeul urla până acum că vai doamne ce s-a mai furat în ţărişoara noastra pe vremea lui băse, că ce scursori ordinare sunt adversarii lor politici, dar când vine vremea să îi lase la dispoziţia justiţiei sunt cei mai buni prieteni
  • +7 (7 voturi)    
    Mafia Romaniei ! (Marţi, 27 mai 2014, 14:21)

    zeus333 [utilizator]

    E clar ca voteaza impotriva din moment ce sunt un clan mafiot,au cefe ca si asta de porc cu totii !
  • +6 (8 voturi)    
    chicken! (Marţi, 27 mai 2014, 14:37)

    mano74 [utilizator]

    La cum arata eu cred ca a mancat el toti puii, deci e oarecum nevinovat in privinta darii de mita.
  • +10 (12 voturi)    
    Ce viteaz ... (Marţi, 27 mai 2014, 14:43)

    BPM [utilizator]

    ... baiatu' asta...dupa ce parlamentu' (penalilor) voteaza NUP si deci nici o procedura judiciara nu va incepe, el striga in gura mare ca este la dispozitia justitiei...

    Se mai mira coana Udrea de scoru' de la europarlamentare ...
    Anturaju' madam, anturaju...!
  • +7 (7 voturi)    
    corb la corb... (Marţi, 27 mai 2014, 14:56)

    periscop [utilizator]

    ...nu-i scoate ochii...
  • +5 (5 voturi)    
    se mai indoieste ce denota asta ? (Marţi, 27 mai 2014, 15:13)

    adma [utilizator]

    doar faptul ca toti cei care au votata impotriva se stiu cu musca pe caciula avnd in spete propriile ilegalitati comise de-a lungul timpului si incearca sa creeze un precedent (prin votul impotriva arestarii) pentru ca atunci cand le va veni randul (sper) sa beneficieze de acelasi serviciu din partea colegilor
  • +3 (3 voturi)    
    Carne expirata (Marţi, 27 mai 2014, 15:28)

    ouyang [utilizator]

    Daca tot se face la finalul fiecarui articol un fel de context al cazului, gasesc relevant faptul ca atat Avicola Crevedia cat si Agroli Group sunt implicate si in recentul scandal cu carne expirata. Asta asa, ca sa stie “alegatorii” ce fel de produse primesc pentru votul lor,
    cat de ieftin se vand si cu cat respect sunt tratati.

    http://www.evz.ro/mafia-carnii-stricate-a-imbolnavit-romania-cu-ajutorul-angajatilor-statului-1086746.html

    http://giurgiuveanul.ro/stiri/avicola-calarasi-trimis-in-hypermarketuri-carne-expirata-infestata-cu-salmonella-sau-cu-excremente-de-soarece/
  • +7 (7 voturi)    
    noi sintem vinovatii! (Marţi, 27 mai 2014, 15:49)

    DT34 [utilizator]

    Noi, cei care ii votam, "noi" in general nu individual, ca nu mergem la vot, multi dinte noi cred ca votul nostru nu conteaza, trebuie sa ii convingem pe prieteni, familii sa mearga la vot, nu sa ne certam cu ei cu cine sa voteze, ca am obervat ca si mai tare ii inversunezi, si poti aduce cite argumente vrei ca tot cu aia voteaza.
    50% din vina apartine si mogulilor/mass-media care influenteaza si formeaza opinia celor mai in virsta, celor creduli, si celor fara prea multa scoala care cred ca tot ce zboara se maninca...daca vada asta la TV.
    Ghinionul nostru ca nici nu prea avem cu cine sa votam.
  • +1 (1 vot)    
    ?! (Miercuri, 28 mai 2014, 10:13)

    SimaCatalin Florin [utilizator]

    Nu pricep de ce este nevoie de "ingaduinta parlamentului" in a face ORICE arest!

    Bai oameni, eu daca ma apuc sa dau spargeri in stanga si-n dreapta, politia imi intreaba mai intai prietenii daca ma poate aresta?

    Toti raspundem egal in fata legii, dar sunt anumiti care beneficiaza de astfel de filtre?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by