​Articol actualizat

Pui grill pentru voturi. Deputatul PMP Florin Popescu, invinuit intr-un dosar DNA. Procurorii cer incuviintarea arestarii preventive

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 23 aprilie 2014, 13:37 Dosare Anticoruptie


Florin Popescu
Foto: Agerpres
Articol actualizat (ora 19.20): Florin Popescu a anuntat ca isi suspenda activitatea din PMP si se retrage de pe lista candidatilor la alegerile europarlamentare, "pentru a nu prejudicia imaginea partidului". "Având în vedere suspiciunile legate de persoana mea, am decis să îmi suspend activitatea în cadrul PMP până la clarificarea situației apărute. Totodată, pentru a nu prejudicia imaginea partidului în campania electorală, am decis să mă retrag și de pe lista de candidați ai PMP la alegerile europarlamentare. Așa cum am procedat și în alte situații similare, mă pun și de această dată, fără niciun fel de rezerve, la dispoziția Justiției și am încredere că Justiția va analiza obiectiv și imparțial faptele de care sunt acuzat. Fiind vorba despre fapte care s-au petrecut în urmă cu doi ani, consider că nu este necesară, în ceea ce mă privește, cererea de arestare preventivă", anunta Florin Popescu.

Articol actualizat (ora 15.22):
Seful DNA a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu.

Articol actualizat (ora 14.23): Deputatul PMP Florin Popescu a anuntat miercuri ca procurorii DNA i-au prezentat actele dintr-un dosar in care are calitatea de invinuit. El a declarat ca procurorii il acuza ca ar fi cerut bunuri agricole de la o firma pentru a le da cadou alegatorilor in campanie electorala. Florin Popescu a fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita si este unul dintre principalii aliati politici ai Elenei Udrea.

Comunicatul DNA


În completarea comunicatului nr. 494/VIII/3 din 23 aprilie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În conformitate cu prevederile din Constituția României și cele din Regulamentul Camerei Deputaților, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului POPESCU FLORIN AURELIAN pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.

Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

Cererea de încuviințare a arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală.

Astfel, din probele administrate rezultă că infracțiunea ce ar fi fost săvârșită de inculpat este sancționată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani și există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.

În raport de calitatea de inculpat a deputatului Popescu Florin Aurelian, facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

---------------------------

Florin Popescu declarase la intrarea in sediul DNA ca a fost citat telefonic de procurorii anticoruptie si ca urmeaza sa afle despre ce este vorba. "Sunt la dispozitia justitiei si daca am gresit, sa platesc. Voi da o decalaratie cand ies", a afirmat el, potrivit Mediafax.

Intrebat daca dosarul in care este vizat are legatura cu presupuse fapte de coruptie privind modul de organizare a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012, Popescu a aratat ca s-a implicat in acea campanie, desi era suspendat din functia detinuta atunci in PDL.

Intrebat daca in legatura cu acea campanie a cerut bani unor oameni de afaceri, Popescu a spus ca nu a solicitat niciun ban.

Intrebat care au fost gradul sau de implicare in campania electorala din 2012 si care actiunile sale directe, Popescu a raspuns: "In campania din 2012, de la parlamentare, eu nici nu eram presedintele partidului. Fusesem suspendat de catre domnul Blaga, deci nu eram presedinte de partid si eu niciodata nu am fost trezorierul partidului, nici la nivelul judetului Dambovita, nici la nivel national. Am facut campanie, cum sa nu fac. Am mers din poarta in poarta, am prezentat oferta electorala si am spus ca, daca considera oamenii ca mi-am facut datoria fata de Targoviste si de judetul Dambovita, sa ma voteze".

Intrebat daca se afla pentru prima data la DNA, Florin Popescu a spus ca a mai avut o reclamatie facuta de "niste adversari de acolo, din judetul Dambovita, pe o tema mai veche, cu un stilou ...".

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dambovita si presedinte al CJ Dambovita in mandatul 2008-2012. In decembrie 2012, Florin Popescu a obtinut un mandat de deputat in Dambovita. La inceputul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a inscris in PMP.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























11888 vizualizari

  • +13 (17 voturi)    
    Uite ca USListi nu mai mananca rahat (Miercuri, 23 aprilie 2014, 14:24)

    Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator]

    ca justitia e politizata si se ia numai de corupti PSD, PC si PNL
  • -18 (24 voturi)    
    gelozie (Miercuri, 23 aprilie 2014, 14:33)

    Mazeta [utilizator]

    Ziarele ar trebui să poarte nume de femei, ca uraganele. De exemplu, Evz ar putea fi numit Elena, iar HN numit Monica.
    • +17 (19 voturi)    
      iar tie sa-ti spunem, simplu, Nuti (Miercuri, 23 aprilie 2014, 16:24)

      zaboo [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      spaima stim noi cui
      • +7 (9 voturi)    
        Nuti?? :) (Miercuri, 23 aprilie 2014, 17:04)

        Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui zaboo

        Eu ii numesc p'astia dronele porcilor, dar asta cu Nuti e prea buna :)
        Nuti, ce faci draga? Ti-ai tras nickname? :))
    • +15 (17 voturi)    
      Draga Nuti (Miercuri, 23 aprilie 2014, 16:36)

      math [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Ce are draga basistii astia cu tine ? De ce iti da toti voturi negative ? Ei nu stie ca tu esti desteapta si vrei sa ne luminezi si pe noi, de dragul democratiei ?
      • -4 (8 voturi)    
        nu-i frumos sa razi (Miercuri, 23 aprilie 2014, 17:58)

        nellino [utilizator] i-a raspuns lui math

        de doamna Elena Basescu. Domnia sa nu a mai vorbit agramat de cand a anuntat ca nu va fi alaturi de PMP in "textul electoral" de la PMP
    • +6 (8 voturi)    
      ! (Miercuri, 23 aprilie 2014, 17:35)

      melcul_naravas [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Si Jurnalul National, ar binemerita numele deeee...FELIX!
    • +1 (1 vot)    
      nume frumoase (Miercuri, 23 aprilie 2014, 19:29)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      mult mai frumoase ca latrina, varanu'/ claponu' roman sau otv sg.

      oricum, bietul popescu, taman incepuse sa arate mai bine, daduse jod kilele de baron. :)
  • +14 (16 voturi)    
    foarte bine (Miercuri, 23 aprilie 2014, 14:36)

    mircearh [utilizator]

    E citat , respecta citatia si se duce sa vada despre ce e vorba. Daca e vinovat, sa suporte consecintele. De subliniat decenta cu care omul , vinovat sau nu, a receptionat acest fapt, fara scene jenante, fara oracaieli ca e dosar politic, fara amenintari la adresa procurorilor. Astia sunt oamenii de partea lui Basescu, cu bune si cu rele. Nu e putin lucru zilele astea sa pastrezi un minim de decenta in fata actului de justitie.
  • +16 (18 voturi)    
    sa vedem (Miercuri, 23 aprilie 2014, 14:44)

    omidius [utilizator]

    Care o sa fie explicatia data de Mazete?
    1. "E razbunarea lui Basescu. E evident ca a facut ceva sa-l supere"
    2. "E invinuit doar ca sa nu mai poata PSD-ul sa spuna ca numai oamenii lor sunt cercetati"
    • +8 (10 voturi)    
      Dronele porcilor (Miercuri, 23 aprilie 2014, 17:13)

      Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui omidius

      Dronele porcilor nu ofera explicatii, ele functioneaza in limbaj-masina, sunt niste proxy-uri, ne livreaza ce li se transmite de la Moscova, via mafia lui Ponta.
  • 0 (10 voturi)    
    coruptii (Miercuri, 23 aprilie 2014, 15:05)

    dum_i [utilizator]

    Stiti ce au in comun toti coruptii astia?

    Fiecare ar putea sa hraneasca cate un sat intreg de papuasi canibali cam o saptamana.

    Probabil ca ar fi si singurul lucru de care ar mai fi buni.
  • +1 (13 voturi)    
    asta parca e frate cu Duicu (Miercuri, 23 aprilie 2014, 15:11)

    nellino [utilizator]

    si la freza, si la gabarit si la apucaturi.
    • +3 (5 voturi)    
      70% din banii? (Miercuri, 23 aprilie 2014, 17:27)

      cinic [utilizator] i-a raspuns lui nellino

      a luat FP 70% din banii pe sanatate?
      iar aia cu puii [PREZUMTIV] seamana cu ce face [dovedit cu DOCUMENTE] Mazare de 12 ani.
    • +2 (4 voturi)    
      mai degraba cu remes (Miercuri, 23 aprilie 2014, 17:31)

      Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui nellino

      Da' ala e egoist pentru ca vrea mancarea doar pentru el.
  • +14 (18 voturi)    
    Vedeti? (Miercuri, 23 aprilie 2014, 15:14)

    Marius Ogrean [utilizator]

    Huoooo justitia basista....Aaaaa...stai...asta nu-i de-al lui? Ce naiba se intampla aici ca nu mai inteleg nimic?

    :))
  • +1 (9 voturi)    
    mişto (Miercuri, 23 aprilie 2014, 15:42)

    corvus coraX [utilizator]

    Adică eram suspendat deci nu se pune, am lucrat gratis, puteam să dau yeci de mii de pui la rotisor moca la fraieri că nu avea nicio funcţie. Dar de ajuns a ajuns în parlament chiar pe listele PDL... Mâna dreaptă a Elenei Udrea, o mână sănătoasă.
  • +2 (12 voturi)    
    DUMNEZEULE ! (Miercuri, 23 aprilie 2014, 15:44)

    pointless man [utilizator]

    După aspect (burtă, fălci) parcă-i fratele lui Duicu.

    De fapt ESTE fratele lui Duicu.

    TOȚI O APĂ ȘI-UN PĂMÎNT !

    (Noi, CEILALȚI, sub pămînt).
  • +17 (19 voturi)    
    Justitia nu tine cont de partid! (Miercuri, 23 aprilie 2014, 15:46)

    Matrafirefox [utilizator]

    Poftim slugilor P$D-iste, mai spuneti ca justitia e "basista"! Si nu conteaza ca te duci la PMP, trecutul ramane si te urmareste oriunde te duci! (aviz P$D-istilor)
  • +11 (13 voturi)    
    Huooo, Hotnews! (Miercuri, 23 aprilie 2014, 16:05)

    CosminMaricari [utilizator]

    De ce dați știri false, știm cu toții că justiția băsistă n-ar mușca niciodată mâna care-i hrănește!

    (Serios vorbind, mă bucură știrea. În primul rând pentru că_corupția trebuie spălată indiferent de culoarea politică a petei. Într-al doilea, pentru că am auzit prea des că DNA-ul nu atacă în direcția PDL/PMP.)
  • -18 (24 voturi)    
    la pauză (Miercuri, 23 aprilie 2014, 16:08)

    Mazeta [utilizator]

    Monica - Elena, 1-0.
    • +7 (9 voturi)    
      Nu crezi ca e ridicol ce tot insiunezi aici? (Miercuri, 23 aprilie 2014, 16:29)

      cititor9 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Si cred ca faci si un deserviciu cauzei pe care o sustii...
      • +8 (10 voturi)    
        pai tocmai asta este farmecul lui (Miercuri, 23 aprilie 2014, 17:28)

        Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui cititor9

        El le spune, el se amuza si apoi seara numara voturile negative pana adoarme.
    • +14 (16 voturi)    
      ai auzit de Sova ? (Miercuri, 23 aprilie 2014, 16:29)

      math [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      cica ar fi iesit fericit de la testul IQ. i-a iesit negativ.

      Hai spune-ne tu cum se lupta tiranul si cu PMP pentru ca nu au pus-o pe EBA pe liste. Explica-ne frumos cu argumente ca la Sinteza Zilei. Te rugam frumos!
    • +13 (15 voturi)    
      Bre Mazeta (Miercuri, 23 aprilie 2014, 16:36)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Prietenii matale PSD-isti au o mare problema!

      Cum vor vota in parlament cu PMP-istul?
      Sa-l dea pe mana justitiei?...dar atunci de ce nu aplica acelasi procedeu si la PSD-isti?...sa nu-l dea?..pai atunci sunt aliati si ....Basisti carevasazica?!

      Tare!
    • +10 (12 voturi)    
      Nuti, ciocu mic! (Miercuri, 23 aprilie 2014, 17:08)

      Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Draga Nuti, ce se intimpla? Justitia basista jumuleste PMP-ul? Vai, dar cum se poate?!? Intelesesem de la tine ca e exact pe dos. Mincinoasa mica ce esti!
    • +7 (9 voturi)    
      Noua directiva europeana Macovei (Miercuri, 23 aprilie 2014, 17:49)

      Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Degeaba ploua cu divorturi in psd la propriu..averea ilicita se va confisca oricum.
  • +9 (11 voturi)    
    stire falsa (Miercuri, 23 aprilie 2014, 16:53)

    ws [utilizator]

    acum cateva zile plagiatorul spunea ca cei de la pmp nu sunt deranjati de dna.

    cu totii stim ca /// cell din fruntea guvernului nu minte.

    florin popescu e de la pmp.

    deci stirea de mai sus nu are cum sa fie adevarata.

    qed.
  • -2 (4 voturi)    
    foamea asta (Miercuri, 23 aprilie 2014, 17:45)

    reficuL [utilizator]

    Si uite asa nu m-ar mira sa iasa gunoaiele comuniste...
  • -5 (5 voturi)    
    ... (Miercuri, 23 aprilie 2014, 18:04)

    Plec pe Marte [utilizator]

    Sa vezi si sa nu crezi. Incepusem sa cred ca pmp si pdl is o secta de sfinti, ca pana acum asa au fost considerati cand cineva din psd/usl/pnl/etc era tras la raspunde de justitie
  • +2 (2 voturi)    
    Romanul voteaza cu burta, nu cu capul (Miercuri, 23 aprilie 2014, 19:22)

    rokoz [utilizator]

    Macar puiul la gratar e mai sanatos decat micii care au multa grasime si colesterol. Si uite asa se mai alege un nou val de politicieni pe baza de umplut burta la chermezele electorale. Vai de capul romanilor care nu realizeaza ca votul lor e mai important decat un pui, o galeata de alimente, o spaca USL, pixuri PDL sau tricouri PMP.
  • 0 (0 voturi)    
    Fasole cu ciolan (Joi, 24 aprilie 2014, 12:21)

    DeejayMarian [anonim]

    De acuma incepe campania electorala tipic socialista, cu faina, ulei, orez si carne !! Ne-am saturat de voi, de cei care ne-au tradat si furat ani de zile la rand. Nu va fie frica, PSD pica!!
  • 0 (0 voturi)    
    .... (Joi, 24 aprilie 2014, 12:37)

    NicolleNicolae [anonim]

    Nu se mai pune problema de imagine pentru PMP, oricum sunt toti aghiotantii lui Basescu care au parasit PDL-ul dupa ce a ajuns o epava.
  • 0 (0 voturi)    
    ..... (Joi, 24 aprilie 2014, 13:00)

    NicolleNicolae [anonim]

    Pleava societatii se vede in politicienii care incurajeaza mita si care isi sustin aghiotantii pana la capat.Si isi pun problema de imaginea partidului.
  • 0 (0 voturi)    
    PMP-evaziune (Joi, 24 aprilie 2014, 13:30)

    CristinaCostache [anonim]

    Acesta era doar inceputul unei campanii electorale frauduloase.Domniile sale incepeau cu un pui si niste ficatei de pui ,mai tarziu cu niste bani pentru cateii de langa ei ,bani care ajungeau jumatate in buzunarele lor si restul pentru a cumpara voturi.Asa se procedeaza mai nou?Care este legea ce permite desfasurarea unei astfel de campanii frauduloase?
  • 0 (0 voturi)    
    Rusine (Joi, 24 aprilie 2014, 13:31)

    CristinaCostache [anonim]

    Nici nu a inceput campania bine si deja ati inceput sa cumparati voturi.Ar trebui sa vi se suspende activitatea politica definitiv si nu doar pe perioada anchetei.Mita electorala si evaziunea fiscala ar trebui sa se pedepseasca cu inchisoare dar cum dumneavoastra sunteti protejatul domnului Basescu,legea nu se va aplica si pentru dumneavoastra ca de,suntem in Romania iar in Romania nu toti oamenii sunt egali in fata legii.
  • 0 (0 voturi)    
    Hotilor (Joi, 24 aprilie 2014, 13:31)

    CristinaCostache [anonim]

    Bineinteles ca va lasati pe mana justitiei,domnule Popescu.Nu ma mira aceasta alegere ca doar acestia sunt subordonati domnului Basescu care coordoneaza partidul Miscarea Populara.DNA este condusa de preferata domnului Basescu care va v-a scoate basma curata,asa cum i-a scos pe toti infractorii din PDL,PSD si mai nou din PMP.
  • 0 (0 voturi)    
    Puiestii (Joi, 24 aprilie 2014, 13:44)

    Isa3 [utilizator]

    Se pare ca nu doar cetatenii romani “au profitat” de pe urma acestei marsavii, ci si domnul Florin Puiescu, a carui greutate corporala cantareste mai mult decat vorbele lui.
  • 0 (0 voturi)    
    mita electorala (Joi, 24 aprilie 2014, 22:30)

    GabrielPetrea [anonim]

    S-a trecut la un cu totul al nivel: mita electorala cu ficatei. Lasand gluma deoparte, mita electorala si evaziunea fiscala trebuiesc pedepsite insa de multe ori organele abilitate inchid ochii iar persoanele in cauza scapa fara nici un fel de mustrare.
  • 0 (0 voturi)    
    ... (Joi, 24 aprilie 2014, 23:02)

    JeanPadurariu [anonim]

    Acesta este partidul nou al lui Basescu? Acesta este partidul care ar trebui sa stopeze partidul-stat al lui Ponta? Acestia sunt reformistii? Acestia sunt candidatii curati pentru Parlamentul European? Se pare ca la alegerile europarlamentare si prezidentiale avem o singura optiune credibila: PNL, singurul partid necompromis din Romania.
  • 0 (0 voturi)    
    as (Vineri, 25 aprilie 2014, 0:09)

    AlinAlin [anonim]

    Se pare ca la alegerile europarlamentare si prezidentiale avem o singura optiune credibila:PNL,singurul partid necompromis din Romania.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by