VIDEO Un nou dosar pe numele lui Mihail Vlasov, acuzat de procurorii anti-coruptie de santaj

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 15 mai 2014, 13:27 Dosare Anticoruptie


Mihail Vlasov
Foto: Agerpres
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale intr-un nou dosar pentru Mihail Vlasov, acuzat ca l-ar fi santajat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Procurorii afirma ca in 5 mai 2014, Mihail Vlasov, "folosindu-se de un inscris olograf, l-a amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), prin darea in vileag a unei prezumtive fapte de coruptie ce ar fi compromitatoare pentru acesta, in scopul de a dobandi pentru sine un folos nepatrimonial, constand in evitarea tragerii la raspundere penala pentru faptele penale savarsite in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, aspecte sesizate de noua conducere a institutiei organelor de urmarire penala".

Concret, presedintele interimar al CCIR a fost contactat telefonic de Vanda Vlasov, fiica lui Vlasov Mihail (care este trimis in judecata in alta cauza). Aceasta i-a inmanat in aceasi zi presedintelui interimar un plic "sigilat", comunicandu-i ca este din partea tatalui ei. Plicul continea o scrisoare olografa scrisa si semnata de Mihail Vlasov.

Destinatarul afirma ca, dupa citirea scrisorii, s-a simtit amenintat, in sensul ca i s-a creat o stare de temere, atat pentru sine cat si pentru familia sa, mai ales ca la finalul scrisorii era specificat "n-as vrea sa sufere si copiii altuia".



Anterior primirii scrisorii de amenintare, destinatarul, presedintele interimar al CCIR, ar fi fost contactat telefonic de mai multe ori de catre Vlasov Mihail care i-ar fi spus, sub diverse forme, ca "nu este bine ce face", cu referire exacta la activitatea acestuia in cadrul si in exercitiul functiei pe care o detine la Camera de Comert si Industrie a Romaniei. In opinia presedintelui interimar, aceste amenintari directe ar fi in legatura cu demersurile facute de forurile de conducere din C.C.I.R. dupa demiterea din functia de presedinte a lui Vlasov Mihail, privind atragerea raspunderii penale si patrimoniale a acestuia pentru faptele comise in timpul mandatului sau.

La data de 15 mai 2014, lui Mihail Vlasov i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala de suspect si acuzatiile din prezentul dosar, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Si Vanda Vlasov, fost prim-vicepresedinte al Curtii de Arbitraj Comercial International si sotia fostului ministru liberal de Interne si pentru romanii de pretutindeni Cristian David,
in guvernele Tariceanu si, respectiv Ponta, a fost trimisa in judecata, in urma cu o zi, de Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, sub acuzatia de instigare la fals intelectual.

Vanda Vlasov este acuzata ca a pus doua angajate ale Curtii de Arbitraj International sa ii dea adeverinte, care nu au fost avizate si de conducerea institutiei, documente care au fost folosite de Mihail Vlasov in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, potrivit Mediafax.

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, aflat in stare de arest preventiv, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pentru trafic de influenta, in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta sa castige un dosar de arbritraj.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Vlasov Mihail, avocat in cadrul Baroului Iasi, Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de trafic de influenta", informeaza un comunicat difuzat miercuri de DNA.

Mai multe aici






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3742 vizualizari

  • +17 (17 voturi)    
    nu trebuie sa fii mare inchizitor (Joi, 15 mai 2014, 13:42)

    lucadd [utilizator]

    sa iti dai seama ca personaje ca tipul de mai sus sunt putrezi pana la maduva
    insa trebuie sa fii curajos sa ii dai jos asa ca bravo justiei
    • +8 (8 voturi)    
      stiam (Joi, 15 mai 2014, 14:35)

      Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui lucadd

      ca vlsov e o coada de topor kgb-ista..mai este unu care ne tine prelegeri la TVR si aparuse la revolutie drept mari revolutionari , cum ii zice numele , imi scapa cu D parca.
  • +17 (17 voturi)    
    acest domn (Joi, 15 mai 2014, 14:05)

    mos ion roata [utilizator]

    cu preocupari nobile precum si distinsa sa fiica purtatoare de botox peste normal,trebuie sa fie judecati la urgenta pentru a fi exemplu pentru toate javrele parvenite de dupa 89.
  • +16 (16 voturi)    
    La multi ani domnule Vlasov! (Joi, 15 mai 2014, 14:06)

    Matrafirefox [utilizator]

    La multi ani dupa gratii! Sa vedem daca stii sa faci chifle sau nu.
  • +9 (9 voturi)    
    Vlasov (Joi, 15 mai 2014, 14:24)

    CobraRo [utilizator]

    Vlasov are experienta..inainte de 1989..a mai stat in puscarie pentru fapte asemanatoare dar cu sprijinul mafiei judiciare a anulat raspunderea motivand ca a fost oprimat politic..Acum si-a continuat ''obiceiurile'' iar faptul ca santajeaza in continuare nu este de mirare.O mare vina au cei care l-au sprijinit la conducerea CCIR..si efectiv au pus un hot sa jefuiasca..sume uriase de bani....Sa nu va mire sa-i mai ameninte si pe altii cu care a fost in cardasie
  • +6 (6 voturi)    
    ...o palma teribila pentru PNL ..... (Joi, 15 mai 2014, 14:43)

    cbogdan [utilizator]

    Este greu sa observi (ca partid) ca atata timp cat vei avea astfel de oameni cocotati in functii de conducere nu se vor apropia de tine oameni cinstiti ? Nu au mai gasit in tot partidul altul mai breaz ? Numai specimenul acesta ? Sper sa plateasca electoral PNL aceasta sfidare la adresa oamenilor cinstiti din Romania.
  • +2 (2 voturi)    
    Eh. (Joi, 15 mai 2014, 15:07)

    Meier Iuliana Georgiana [utilizator]

    Un nobil.
  • +1 (1 vot)    
    nu-i nimic (Joi, 15 mai 2014, 16:08)

    alapos [utilizator]

    cativa ani de puscarie merg la cati bani i-au parvenit omului. romanul de rand munceste trei vieti si nu face cat obtine gambleristu asta intr-o luna din spagi. asa ca pe undeva, se merita.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by