UPDATE Vanda Vlasov, fost prim-vicepresedinte al Curtii de Arbitraj, acuzata de DNA instigare la fals intelectual

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 14 mai 2014, 10:38 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Vanda Vlasov, fost prim-vicepresedinte al Curtii de Arbitraj Comercial International, sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la fals intelectual, transmite Agerpres.

Vanda Vlasov este acuzata ca a pus doua angajate ale Curtii de Arbitraj International sa ii dea adeverinte, care nu au fost avizate si de conducerea institutiei, documente care au fost folosite de Mihail Vlasov in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, potrivit Mediafax.

Tot miercuri, o secretara de la Curtea de Arbitraj a fost pusa sub invinuire pentru fals si favorizarea infractorului, dupa ce ar fi intocmit un referat pentru eliberarea unei adeverinte care sa ateste ca Mihail Vlasov nu a judecat cauze de arbitraj, in dosar fiind vizata si Vanda Vlasov, aceasta fiind la DNA.

Nicolae Saim, avocatul secretarei, a declarat, miercuri, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca procurorii fac cercetari intr-un dosar care vizeaza infractiuni de fals si favorizarea infractorului.

Avocatul a precizat ca procurorii au pus-o sub invinuire pe clienta sa, pentru cele doua fapte, intrucat ar fi intocmit un referat necesar eliberarii unei adeverinte prin care sa se ateste ca Mihail Vlasov, fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie si fost arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International nu judecat cauze la aceasta institutie.

Potrivit avocatului, documentul eliberat de clienta sa nu este un fals si nu ar atesta o situatie nereala, pentru ca Mihail Vlasov nu a judecat vreo cauza la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR.

Intrebat daca dosarul este disjuns din cel al lui Mihail Vlasov, avocatul a spus ca nu este o cauza disjunsa. Acesta a precizat in dosar sunt vizate si alte persoane.

Vanda Vlasov a declarat, la intrarea in sediul DNA, ca nu stie de ce a fost chemata de procurorii anticoruptie si ca in cazul ei nu s-a emis citatie.

Presedintele suspendat al CCIR, Mihail Vlasov, a fost trimis in judecata, in 9 aprilie, pentru trafic de influenta.

Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar in 18 martie a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, dupa ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.

Mihail Vlasov, presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei la data faptelor, suspendat din functie, a fost arestat preventiv in 19 martie. Din 24 aprilie, Mihail Vlasov este in arest la domiciliu, dupa ce instanta suprema a inlocuit masura arestului preventiv.

Procurorii au aratat, in rechizitoriul trimis instantei, ca la 13 martie, Mihail Vlasov, in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a pretins de la un martor denuntator suma de 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro, la 18 martie 2014.

In schimbul acestor bani, sustin anchetatorii, Vlasov i-a promis denuntatorului ca-si va folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR investiti cu solutionarea unui dosar in care denuntatorul are calitatea de parat-reclamant si ca ii va determina pe acestia sa pronunte o hotarare arbitrala favorabila denuntatorului.

Discutia avuta de Mihail Vlasov cu Gheza Iosif Petroczki, intr-un restaurant din Bucuresti, in care presedintele CCIR ii cerea mita un milion de euro, in mai multe transe, pentru a-l ajuta sa castige procesul pe care il avea la Curtea de Arbitraj Comercial International, a fost interceptata de procurori, potrivit informatiilor din motivarea deciziei de arestare.

Dosarul de la Curtea de Arbitraj avea ca obiect pretentiile formulate de SC Infopressgroup SA, care cerea de la Petroczki si asociatul lui suma de 15 milioane de lei, precum si cererea reconventionala avand ca obiect de plata suma de 270.000 de euro, potrivit informatiilor din dosar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1790 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Nu-mi dau seama (Miercuri, 14 mai 2014, 14:05)

    eek [utilizator]

    ...daca si-a pus botox la spitalul de arsi, sau s-a ars la spitalul de botox.
  • +1 (1 vot)    
    asa ..asa.... bravo dna... (Miercuri, 14 mai 2014, 16:22)

    oxxxxxyyyyya [utilizator]

    aduna lichelele din institutiile statului.......poate , cine stie, ajungem si noi un stat justitiar.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by