STENOGRAME in dosarul "Fraude la referendum" - Liviu Dragnea: "Organizati-va sa mi-i aduceti pe toti la vot, bai! Ii legati, ii luati in brate"

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 7 octombrie 2013, 17:28 Dosare Anticoruptie


Liviu Dragnea
Foto: Mediafax
"(...) organizati-va sa mi-i aduceti pe toti la vot, bai! Ii legati, ii luati in brate (...) Luati-i, ma, rugati-i frumos", i-ar fi spus Liviu Dragnea unuia din parlamentarii PSD din Alexandria, potrivit rechizitoriului intocmit de procurori privind fraudarea referendumului pentru demiterea presedintelui din iulie 2012. In acelasi rechizitoriu apar zeci de SMS-uri trimise de pe numarul de telefon al lui Dragnea "continand ordine sau recomandari coordonatorilor si/sau membrilor sectiilor de votare si altor persoane". Totodata, potrivit procurorilor, Dragnea a transmis o adresa prin care cerea organizarea de tombole in scop electoral, cerere pe care mai apoi a retras-o.

“Pe parcursul zilei de 29.07.2012, constatând o prezenţă insuficientă la vot, învinuitul Nicolae-Liviu Dragnea, uzând de autoritatea şi influenţa sa în PSD, a încercat să mobilizeze persoanele apropiate (membrii de partid, primari, consilieri etc.) pentru a aduce oamenii la vot prin mijloace interzise de lege”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Ce a discutat Dragnea cu un parlamentar PSD din Alexandria: "organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe ... "

Astfel, in pe 29.07.2012, orele 20:38:57, “Boboc Valentin Gabriel [n.r. in prezent deputat PSD, director Apa Serv SA din Alexandria) este contactat de înv. Nicolae-Liviu Dragnea, prilej cu care se poartă următorul dialog:

Boboc Valentin Gabriel: Da, să trăiţi!

Liviu-Nicolae Dragnea: Băi ... Vali, văd că Victor (n.n.: Victor Drăguşin, primarul Alexandriei) are telefonul închis, aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria ... (Trebuie remarcat că ulterior acestei convorbiri, prezenţa la vot consemnată în municipiul Alexandria la închiderea urnelor după aproximativ 2 ore a crescut semnificativ, de la 38% la 52,32%).

Boboc Valentin Gabriel: Ştiu, şefu’! Din casă în casă, uite, acum sunt prin zona asta pe la Agricol, pe aici ... din casă în casă o iau ...

Liviu-Nicolae Dragnea: Aşa!

Boboc Valentin Gabriel: Dar au început să vină, acuma au început să vină. Au fost la ţară.

Liviu-Nicolae Dragnea: Băi, am înţeles, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe ...

Boboc Valentin Gabriel: Asta le facem, batem din uşă în uşă! Din uşă în uşă am luat-o pe toate străzile!

Liviu-Nicolae Dragnea: Luaţi-i, mă, rugaţi-i frumos. Dar e toată lumea împânzită în oraş?

Boboc Valentin Gabriel: Da, şefu’, toți îi am peste tot.


Liviu-Nicolae Dragnea: Liberalii?

Boboc Valentin Gabriel: Aicea ... îi certai niţel, asta făceam când m-aţi sunat dumneavoastră, că ei au dus pe la ţară şi le-am zis să-i adune pe toţi de la ţară (n.n.: cu referire la militanţii liberali) că acolo s-au cam terminat, hai să îi aducem pe toţi încoace, în oraş.

Liviu-Nicolae Dragnea: Zi, mă, să îi aducă în oraş, mă!

Boboc Valentin Gabriel: Păi, asta ... şi că zise că îi aduce pe toţi în oraş acuma.

Liviu-Nicolae Dragnea: Bine, bine!"


Ce SMS-uri a transmis Dragnea in teritoriu

Tot in rechizitoriul procurorilor, se arata ca de pe numarul de telefon al lui Liviu Dragnea, au fost trimise mai multe SMS-uri in ziua referendumului.

“Mesajele au fost transmise fizic, cu ştiinţa învinuitului, de către o altă persoană din cadrul Secretariatului General al PSD, dar conţinutul lor ideatic aparţinea în mod indiscutabil lui Nicolae-Liviu Dragnea”, se arata in rechizitoriu.

-    orele 15:17 – Liviu Dragnea: „Veţi primi imediat 7 mesaje foarte importante. Vă rog să urmaţi cu stricteţe instrucţiunile”
-    orele 15:18: „Sistemul de raportare prin SMS vă oferă posibilitatea să vedeţi prezenţa în fiecare SV” (n.n.: prin SV înţelegând secţie de votare).
-    Orele 15:19: „În acest sens faceţi rapid o analiză cu cei de la PNL şi interveniţi exact unde trebuie”.
-    Orele 15:19:49: „În SV unde e scăzută prezenţa trimiteţi un PSD-ist şi un PNL-ist pentru a mobiliza organizaţiile de acolo”.
-    Orele 15:20: „Cei pe care îi trimiteţi la SV slabe ca prezenţă vor sta acolo până la închiderea urnelor pentru a lua toate măsurile necesare”.
-    Orele 15:20:30: „Pentru fiecare SV se va face urgent o listă a cetăţenilor care nu au venit la vot”.
-    Orele 15:20:49: „Echipele noastre vor merge acasă la cetăţenii care nu au venit până acum şi îi vor aduce la vot”. [n.r. sublinierea apartine redactiei]
-    Orele 15:21:10: „Repet: vor merge la ei acasă să-i aducă la vot. Arătaţi aceste mesaje şi celor de la PNL”. [n.r. sublinierea apartine redactiei]
-    Orele 16:47:42: „PSD-SG: Coordonatorii PSD şi PNL de la fiecare secţie de votare să meargă ACASĂ la familiile care nu au venit la vot şi SĂ LE ADUCĂ SĂ VOTEZE!”.
-    Orele 16:51:15: „Oamenii noştri din secţiile de votare pot afla repede cine sunt cei care nu au ieşit la vot. Dar trebuie să meargă la ei ACASĂ să îi aducă să voteze!”.
-    Orele 17:37:32: „PSD-SG: Mobilizaţi toţi membrii PSD şi PNL, daţi fiecăruia lista cu cei care nu au votat, să meargă la ei ACASĂ şi să-i aducă să voteze, nu să-i aştepte la SV!”.[n.r. sublinierea apartine redactiei]
-    Orele 18:49:12: „Liviu Dragnea: Ieşiţi cu caravanele şi îndemnaţi cetăţenii să iasă la vot. Difuzaţi alternativ <<Deșteaptă-te române>> cu mesajul pe care îl veți primi imediat!”. [n.r. sublinierea apartine redactiei]
-    Orele 18:50:51: „Premierul Ungariei a cerut maghiarilor din România să nu voteze ca să nu valideze referendumul. Vreţi ca peste români să decidă Ungaria? Veniţi la vot!”.
-    Orele 19:05:19: „Puteţi introduce manual prezenţa pentru secţiile de votare unde nu aveţi raportări prin SMS. Nu mai sunt limitate. Urgent toate secţiile să fie verzi (N.N.: acest lucru însemna, potrivit depoziţiei martorului Ciubotariu Dan Ionuţ, faptul că datele să fie actualizate la sub 1 oră).
-    Orele 19:33:22: „SMS 1 – L. Dragnea: Mai sunt 3 ore. Avem deja peste 6 milioane prezenţi. Ne mai trebuie minim 300 de voturi pe fiecare SV. Ceea ce e foarte realizabil! (continuă în SMS 2)”.
-    Orele 19:34:17: „SMS 2 – L. Dragnea: Organizaţi-vă astfel: 30 de militanţi pe fiecare secţie de votare, iar fiecare să aducă la vot minim 10 cetăţeni în următoarele ore!”
-    Orele 21:53:07: „SG: La ora 21 aveam peste 8 mil. de voturi. Mai trebuie câte 100 de oameni la fiecare secţie de vot şi scăpăm de Băsescu! E timp suficient să-i aduceţi! Curaj!”
-    Orele 22:11:10: „Urgent! Luaţi toate măsurile necesare ca toţi oamenii care stau la coadă la secţia de vot să fie consideraţi în incinta SV ca să poată vota” (n. procurorilor.: mesaj transmis la toate secţiile de vot – mii de SMS-uri) [n.r. sublinierea apartine redactiei]
-    Orele 22:34:24: „Foarte important! Asiguraţi-vă că prezenţa de la ora 23 e raportată pe toate secţiile, fără excepţie. Puteţi introduce manual în baza de date unde e cazul” (n.n.: mesaj transmis doar pentru coordonatori).
-    Orele 22:53:14: „Luaţi toate măsurile ca numărătoarea voturilor să se desfăşoare în condiţii corecte! Număraţi cu atenţie şi curaj!” (n.n.: mesaj transmis către toate secţiile de vot – mii de SMS-uri).

Dragnea
ar fi cerut organizarea de tombole electorale, apoi ar fi anulat operatiunea

Tot in cadrul rechizitoriului, procurorii amintesc si prezinta doua adrese trimise de Liviu Dragnea catre “destinate organizaţiilor judeţene ale PSD, respectiv preşedinţilor şi directorilor de campanie ale acestora, precum şi primarilor PSD din ţară, prin care, pentru creşterea participării la vot a alegătorilor, li se ordona să ia măsuri incriminate în Legea nr. 3/2000 (promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) şi, totodată, să propună prefecţilor înființarea de secţii de votare în staţiunile turistice, care nu sunt ele însele unităţi administrativ – teritoriale”.

In prima adresa a fost trimisa organizatiei Constanta si se crerea infiintarea de sectii de votare si in statiunile de pe malul marii.

In cea de-a doua, Dragnea sustinea “Organizarea în fiecare localitate, cu sprijinul unei organizaţii neguvernamentale, a unei tombole cu premii la care vor participa alegătorii care s-au prezentat la referendumul din 29 iulie 2012”.

Tot el preciza ca: “Participarea la tombolă nu va fi condiţionată de opţiunea alegătorilor cu privire la votul de la referendum, ci numai de participarea lor.”

Ulterior, Dragnea a revenit si a cerut sa nu fie puse in practica recomandarile din adresa sa precedenta.

Referitor la adresa Nr. 687/SG/13.07.2012 vă rog să nu puneţi în practică măsurile referitoare la organizarea de tombole, întrucât există riscul interpretării forţate a legislaţiei în vigoare prin care aţi putea fi expuşi unor atacuri în justiţie din partea adversarilor politici.

Prin urmare, pentru a evita aceste riscuri, vă rog să anulaţi orice acţiune privind organizarea de tombole sau concursuri pentru stimularea participării la vot a alegătorilor.
”, se arata in adresa lui Dragnea citata de procurori.

“Emiterea acestei adrese nu este însă de natură a înlătura caracterul penal al faptelor, având în vedere că activitatea de folosire a influenţei se consumase, iar urmarea prevăzută în conţinutul infracţiunii se produsese”, considera procurorii.

---

Dosarul "Referendumul", trimis in judecata

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis, luni, in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul privind fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea presedintelui Traian Basescu,

Dosarul lui Liviu Dragnea a fost finalizat de procurorul Lucian Papici, cel care a fost revocat din functia de sef al Sectiei I a DNA la cateva ore dupa ce a finalizat dosarul. Ulterior, primul ministru Victor Ponta l-a acuzat public pe Lucian Papici ca este un "procuror basist".

Dosarul "Frauda la Referendum" a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie
, avand in vedere calitatea de deputat detinuta in prezent de Nicolae-Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea este acuzat in acest proces, in care este trimis in judecata alaturi de alte 75 de persoane, de "infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8624 vizualizari

  • +30 (30 voturi)    
    La puscarie nenea Dragnea tu si Ponta si tot PSD-u (Luni, 7 octombrie 2013, 17:45)

    TheTrinitY [utilizator]

    Deci .. ca sa zic asa .. daca exista careva in Romania care citeste aceste stenograme, INTERCEPTATE si REALE, si care mai poate sustine ca "PSD nu a furat" .. ala nu e om normal !!!

    E scris negru pe alb. Si sa nu va aud ca "Basescu e de vina" ... "ca e dosar politic" etc.

    Sa il vad acu pe nenea Dragnea ce are de spus, de justificat, pe domnu Ponta cum ii da in continuare ca sunt "stenograme basiste" si pe inaptii de la Antena3 cum vor face albie de porci SRI in ideea ca SRI e manipulat si ca stenogramele sunt FAKE !! Sau basiste !

    La puscarie fratilor, la puscarie cu voi. Luati-l si pe Vosganian in trecere, taxiu e pe persoana fizica !
  • +23 (23 voturi)    
    Incompetenti (Luni, 7 octombrie 2013, 17:49)

    Daniels22026 [utilizator]

    Categoric, Dragnea si compania au fraudat masiv la referendum.

    Dar trebuie sa recunoastem ca are in echipa foarte multi incompetenti. Nici macar 10 milioane de voturi n-au fost in stare sa scoata. Ce-i aia prezenta la vot 46%??!!! Pai ce rost a mai avut frauda??!!

    Dragnea avea dreptate sa-i certe pe uslamistii intractori. Niste incompetenti! Ce aveau de facut?! Sa-I duca la urne pe milioanele de uslamisti, ca pe oi. Ce-o fi asa greu sa duci citeva milioane de imbecili la vot? Ce mare brinza era sa aduci la vot 2 sau 3 milioane de morti?! Cit de prost si de lenes sa fii, sa nu pricepi mecanismul?!
  • -24 (26 voturi)    
    apa de ploaie (Luni, 7 octombrie 2013, 17:50)

    demaGOGU [utilizator]

    toate partidele isi "mobilizeaza" electoratul s-a vot

    in plus, electoratul a devenit mult mai greu de convins: pe langa trasport gratuit la sectia de vot solicita si alte "beneficii" (ulei, faina, galeti, sacose, etc)

    DNA-ul nu poate sanctiona o relatie "contractuala" - do ut des - intre votant si beneficiarul votului
    • +19 (19 voturi)    
      asa-i (Luni, 7 octombrie 2013, 17:54)

      Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      sa-i mai gogule, tu habar n-ai cum merge democratia asta...crezi ca-i ca la voi pe tarla: na o ceapa, da-mi o varza.
      asa popor, asa conducatori.
      • -8 (14 voturi)    
        traiesti in carti (Luni, 7 octombrie 2013, 18:02)

        demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

        in ultima vreme se manifesta o noua tendinta in comportamentul votacului, in special a celui in varsta:

        nu doreste sa urce in masina care i se pune la dispozitie cu generozitate de catre militantii partidului X, daca nu i se ofera promisiunea unui control medical gratuit - oftalmologic, cardio, etc.

        "democratia" incepe sa coste din ce in ce mai mult si asta ptr ca votantii au realizat ca au ceva pretios de oferit
    • +13 (13 voturi)    
      e dreptul (Luni, 7 octombrie 2013, 17:59)

      strongbox [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      meu sa votez sau sa nu votez! Dragnea dadea porunci clare sa se duca la cei care nu au votat sa faca presiuni sa vina la vot, probabil si cu amenintari! Nu asa se face democratie!
      • -10 (10 voturi)    
        daaaa (Luni, 7 octombrie 2013, 19:47)

        Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui strongbox

        "probabil si cu" este un argument perfect. Suna la dna si spune-le sa-l bage in rechizitoriu. La cum se condamna in Romania, iccj o sa percuteze la probabil mai mult ca sigur.
    • +13 (13 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 octombrie 2013, 18:23)

      [anonim] i-a raspuns lui demaGOGU

    • +2 (2 voturi)    
      apa de ploaie? (Marţi, 8 octombrie 2013, 14:07)

      Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      apa de toaleta mai degraba ...
      campania electorala se incheie, conform legii, cu doua zile inaintea scrutinului.
      orice actiune derulata in timpul scrutinului e ilegala.
      singura permisa e deplasarea urnelor mobile , in urma solicitarilor SCRISE ale alegatorilor care nu se pot deplasa la sectia de votare (bolnavi, invalizi etc...),
      solicitari depuse inaintea inceperii scrutinului.

      te-ai lamurit, sau preferi sa ramai un ... demaGOG?
  • +16 (16 voturi)    
    Cateva simlitudini cu comunistii bolsevici din '46 (Luni, 7 octombrie 2013, 18:14)

    uluit [utilizator]

    Aici este dovada ca, metodele de furt si manipularile sunt aceleasi:

    "În notele sale, academicianul Constantin Rădulescu-Motru a afirmat că autoritățile au împiedicat oamenii în mod arbitrar să participle la vot, iar unor votanți nu li s-au cerut actele pentru verificarea identității, iar buletinele electorale votate pe simbolul BPD "Soarele" au fost introduse în urne mai înainte de deschiderea secțiilor de vot.[82] Potrivit consemnărilor sale:

    „Camioane cu alegători [ai BPD-ului] au circulat de la o secție la alta votând la toate secțiile, adică de mai multe ori. După votare, s-au trimis comisiei centrale procesele-verbale în alb, și aici s-au completat punându-se după ordinul guvernului numărul de voturi care convenea.”.[83]

    Toate buletinele de vot au fost arse imediat după încheiera numărătorii oficiale, pentru a împiedica orice contestație.[69]"

    "La ceva timp după alegeri, comuniștii au produs un raport secret numit Învățămintele alegerilor și sarcinile P[artidului] C[omunist] după victoria din 19 Noiembrie 1946, Arhiva MApN, fond Materiale documentare diverse, dosar 1.742, f.12-13). Acest rapot a fost comparat de istoricul Petre Țurlea cu rezultatele oficiale și această cercetare a demonstrat existanța unor diferențe importante. Astfel, Țurlea a aflat că, în total, BPD a primit între 44,98% și 47% din voturi, ceea ce contrazicea atât pretențiile guvenului Groza cât și ale opoziției (peste 80% din voturi!)."


    Pentru conformitate:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Alegeri_generale_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia,_1946
  • +17 (17 voturi)    
    cind a zis: (Luni, 7 octombrie 2013, 18:24)

    victor L [utilizator]

    "Ii legati, ii luati in brate" era vorba despre morti, banuiesc :P
    • +5 (5 voturi)    
      faceau dragoste cu ei (Marţi, 8 octombrie 2013, 9:57)

      rov [utilizator] i-a raspuns lui victor L

      ca-si iubesc alegatorii...
  • -4 (10 voturi)    
    legati (Luni, 7 octombrie 2013, 18:34)

    nash pandelica [utilizator]

    isi va vedea visul cu ochii ?
    se va aplica pe propria'i piele ?

    in brate e clar cine'l tine.

    jos procuratura !
    fugareau oamenii cu biblia in mana !
    poate vroiau sa'i converteasca, aaaaa ?!
  • +13 (13 voturi)    
    Eram in Dobrogea in ziua aia... (Luni, 7 octombrie 2013, 18:37)

    Confuzu [utilizator]

    si am luat un localnic sa-l duc cativa km. El mi-a aratat masina primariei care aduna oamenii (cu japca, dupa cum a spus el) ca sa-i duca la primarie sa voteze.
    Toti barcagii care faceau traseu la Gura Portitei duceau GRATUIT turistii in Jurilovca (si retur) ca sa voteze. Am intrebat un localnic cine-i plateste... "Primaria".
    Pe drumuri erau multe autobuze cu "turisti"...
    Nu se fereau deloc in ziua aia pentru ca erau siguri ca le va reusi lovitura si dupa aia n-ar mai fi avut cine sa le faca ceva.
  • +13 (13 voturi)    
    votat (Luni, 7 octombrie 2013, 18:38)

    nash pandelica [utilizator]

    Boboc Valentin Gabriel: Dar au început să vină, acuma au început să vină. Au fost la ţară.
    ...............
    aha, au votat intai in satele de bastina, unde prezenta a fost asigurata, apoi, au votat si la alicsandria.
    omul se scuza, nu poti avea un om in doua locuri.
  • +7 (7 voturi)    
    Romania saracita de voi (Luni, 7 octombrie 2013, 20:08)

    Goldmund [utilizator]

    De mai bine de 23 de ani ne conduc fostii politruci si membrii de partid PCR. Cine crede altceva, ori e naiv, ori e fiu de activist PCR, sau de colaborator al Securitatii ceausiste, sau doar imbecil. Romania este pe ultimul loc la ponderea polulatiei urbane din populatia tarii, ultima tara la capitolul apa curenta si canalizare, pe un penultim loc din 28 de tari UE la nivel de trai.
    Credeti ca Dragnea, A. Nastase sau Ponta sunt fericiti sa fie mici zei locali peste un astfel de popor cu wc-uri in curte si fantani ca in Evul Mediu?
    DA! Ei au un standard de viata si asteptari, fac nunti de printi, fac concedii in Florida.
    Intrebarea este ce fel de popor avem de gireaza pe acesti oameni si pe care-l poate manipula chiar si un gadea cum doreste acesta - care instiga aceeasi populatie la manifestatii, demiteri de sef de stat(Presedinte) s.a.m.d..?
    Este un cerc vicios, politicieni formati de fostele regimuri comuniste sau de acestia(v. cazul lui Ponta cu mentorul A. Nastase!) si un popor indobitocit decenii de-a randul. Cine pe cine se salveaza si salveaza pana la urma Romania?? Indobitocitii aleg vanghelie, vanghelie distruge orice speranta in mai bine, astfel saracimea si societatea saracita alege 'stanga' si tot asa....

    Singura sansa e UE, Occidentul, scoala occidentala, banii occidentali, comisarii de la Bruxelles care mai imping putin Justitia la treaba si dau peste mana celor care fura.
    De aceea intai Antonescu, apoi varanul si Ponta au incercat din nou sa transmita populatiei Romaniei ca Occidentul se amesteca prea tare in treburile interne, ca de acolo vin relele, ca 'ei' habar nu au despre situatia grea a tarii, etc.,etc..
    Mai tine, tovarasi?? Voi sunteti dovada cea mai clara cum sunteti cand comparam Romania cu celalalte 27 de tari din UE! Si o comparam, zi si noapte, in toate ziarele si revistele care mai au pretentii de la cititor, ziaristi si redactori. Clasa politica nu are nici o scuza, spre deosebire de cetateanul de rand al Romanie.
  • +3 (3 voturi)    
    ii luati in brate (Luni, 7 octombrie 2013, 22:22)

    m.hain [utilizator]

    si curaj!
    adevarul e ca nu dragnea a fost cauza esecului la referendum. a excelat in a indeplini indatoririle sale de soldat si ptr asta ar trebui sa il felicitam. sa traiti!
    altfel, ar fi de spus ca astia 7,2/7,4 milioane de concetateni imbratisati de activistii psdisti si pnlisti - dintre care probabil ca peste 50% au venit fiind convinsi (de antene, realitatea etc) ca fac bine ce fac, vor fi dusi in brate, de aceeasi activisti, si in gropile comune pe care le sapa sub picioarele noastre fruntasii psdisti si pnlisti. iar pe noi, restul, o sa ne tarasca ca pe caini la eutanasiat. curaj!
  • +4 (4 voturi)    
    Si mai au tupeul sa zica ca e dosar politic ... (Marţi, 8 octombrie 2013, 1:24)

    Moro01 [utilizator]

    Dragnea te crezi la piata de zarzavaturi, democratia e altfel mai baiete, iti tratezi concetatenii ca pe nishte sclavi nemernicule!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by