Fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost eliberat din arest dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a revocat cel de al patrulea mandat de arestare

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 26 ianuarie 2012, 17:57 Dosare Anticoruptie


Mihai Necolaiciuc (imagine arhiva)
Foto: AGERPRES
Tribunalul Bucuresti a admis, joi, recursul fostului director general al Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane, Mihai Necolaiciuc, - extradat in 20 aprilie 2011 din SUA, pentru a fi judecat pentru prejudicierea companiei cu 70 de milioane de euro -  care reclamase decizia Judecatoriei sectorului 1 prin care i-a fost prelungit mandatul de arestare, relateaza Mediafax. Necolaiciuc paraseste joi inchisoarea, dupa revocarea celui de al patrulea mandat de arestare emis pe numele lui. Decizia tribunalului este definitiva.

UPDATE
Mihai Nicolaiciuc a parasit, joi, inchisoarea, informeaza Mediafax.

Celelalte trei mandate de arestare au fost revocate anterior, astfel incat, in urma deciziei Tribunalului Bucuresti, fostul director general al CNCFR, Mihai Necolaiciuc, va fi judecat, in continuare, in stare de libertate, pentru prejudicierea companiei feroviare cu 70 de milioane de euro. Instanta Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti urmeaza sa comunice penitenciarului hotararea tribunalului, dupa care Necolaiciuc va fi eliberat.

I. Intr-unul din cele patru dosare, in 16 februarie 2009, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata pe Mihai Necolaiciuc pentru doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Alaturi de el sunt judecati Mihail Gabriel Misir, fost director comercial al CNCFR, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, Viorica Olaeru, fost director al Directiei Economice, Dragos Vasile Vladut, fost sef al Serviciului Aprovizionare, Ilie Vladut, fost functionar la Serviciul Aprovizionare, Alexandru Nicolae, fost director al Bazei de Aprovizionare Basarab si coordonator achizitii la Serviciul Aprovizionare, toti acuzati de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2002 - 2003, Mihai Necolaiciuc, in calitate de director general al CNCFR, a semnat 23 de comenzi de achizitii de piese pentru instalatii feroviare catre SC General Com Electrica SA Bucuresti. Aceste comenzi ar fi fost semnate cu incalcarea prevederilor legale si in lipsa oricaror documente care sa ateste necesitatea si oportunitatea achizitiei, furnizorul nefiind autorizat de Autoritatea Feroviara Romana, precum si fara a fi derulate proceduri de achizitii publice si fara incheierea unor contracte prevazute de lege.

Ulterior, Necolaiciuc a semnat personal, in mod nelegal, instrumente de plata in valoare totala de 55.676.765.698 de lei vechi, reprezentand contravaloarea unor marfuri "inutile si cumparate la suprapret", si a acceptat semnarea nelegala de catre alte persoane a unor instrumente de plata. In demersul sau, Necolaiciuc a fost ajutat de subordonatii sai Mihail Gabriel Misir, Viorica Olaeru, Vladut Dragos Vasile si Nicolae Alexandru.

CNCFR ar fi fost prejudiciata cu suma de 71.628.080.358 de lei vechi, pentru care compania s-a constituit parte civila in cauza.

De asemenea, in perioada 2002-2003, Mihai Necolaiciuc a semnat patru comenzi catre SC Nurelo Prest Com SRL Targu Jiu (furnizor neautorizat AFER), cu incalcarea prevederilor legale si in lipsa oricaror documente care sa ateste necesitatea si oportunitatea achizitiei. Comenzile au fost semnate fara derularea unor proceduri de achizitii publice si fara incheierea unor contracte prevazute de lege.

Ulterior, in mod nelegal, Necolaiciuc a semnat instrumente de plata in valoare totala de 25.230.049.630 de lei vechi, acceptand plati pentru intreaga cantitate de marfa furnizata, reprezentand "contravaloarea unor marfuri inutile si cumparate la suprapret". Pentru unele cantitati de marfuri nu au existat comenzi scrise, insa CNCFR le-a receptionat si platit. Necolaiciuc a fost ajutat de subordonatii sai Mihail Gabriel Misir, Vladut Dragos Vasile, Vladut Ilie si Nicolae Alexandru.

In aceasta modalitate, CNCFR a fost prejudiciata cu suma de 61.909.121.680 de lei vechi. In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra a doua imobile (teren si cladire, pensiune agroturistica situata in Busteni, judetul Prahova) apartinand lui Vladut Ilie. Celelalte bunuri imobile, precum si sume de bani din conturile bancare ale inculpatilor au fost indisponibilizate in alte doua dosare penale aflate pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

Mihai Necolaiciuc s-a sustras de la urmarirea penala pe tot parcursul acesteia, precum si de la cercetarile desfasurate in alte doua dosare penale, astfel ca Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a emis mandat national si mandat european de arestare si de urmarire internationala.

II. La 1 februarie 2008, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Mihai Necolaiciuc, director general al CNCFR in perioada iulie 2000 - octombrie 2003, pentru sapte infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave si trei infractiuni de utilizare a creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, care au produs companiei un prejudiciu de peste 18 milioane de euro.

III. Intr-un alt dosar, in 24 iunie 2008 procurorii l-au trimis in judecata pe Mihai Necolaiciuc pentru trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continuata si utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate. Alaturi de el sunt judecati Mihail Gabriel Misir si Viorica Olaeru.

IV. In al patrulea dosar, deferit justitiei in 12 mai 2011, procurorii DNA il acuza pe Mihai Necolaiciu, alaturi de Viorica Olaeru - fost director al Directiei Economice in cadrul CN CFR SA in perioada 26 noiembrie 2001 - 10 octombrie 2003, - de utilizare in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmeaza sa fie rambursate din fonduri publice, in forma continuata (66 de acte materiale).

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in cursul anului 2000, Romania a incheiat cu Banca Europeana de Investitii (BEI) un contract de finantare pentru realizarea 'Proiectului de reconstructie pentru eliminarea efectelor inundatiilor', contract ce viza reconstruirea infrastructurii afectate de inundatiile din 2000 si din anii anteriori.

"In ceea ce priveste CNCFR, finantarea s-a acordat pentru efectuarea de lucrari de reconstructie si/consolidare a liniilor de cale ferata in valoare de 34,3 milioane euro. Clauzele contractuale stipulau ca banii sa fie utilizati exclusiv pentru achizitionarea de bunuri si servicii si pentru realizarea lucrarilor de natura celor mentionate anterior. Fondurile necesare rambursarii imprumutului se asigurau de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei", arata DNA intr-un comunicat transmis joi.

In aceste conditii, in perioada decembrie 2001 - ianuarie 2003, inculpatii Necolaiciuc Mihai, in calitate de director general CNCFR si Olaeru Viorica, director al Directiei Economice din cadrul aceleiasi companii, si-au incalcat atributiile de serviciu si, ignorand clauzele respectivului contract de imprumut, au utilizat suma de peste 8.6 milioane lei, aproximativ 2.755.000 euro, provenita din creditul acordat de catre BEI, in alte scopuri decat cele pentru care a fost acordat.

"Concret, cei doi au avizat 66 de ordine de plata catre 57 de societati comerciale fiind achitate, in mod preferential, bunuri si servicii fara legatura cu proiectul (servicii de publicitate in presa, saci de folie, radiotelefoane HP, frigidere, echipamente aer conditionat, salopete din doc, covoare PVC, calendare si agende etc.", mai sustin procurorii.

In vederea recuperarii pagubei create, procurorii au dispus luarea masurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile, atat din Romania cat si din SUA, apartinand celor doi inculpati.

La cererea procurorilor anticoruptie, in cursul anului 2009, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva si de urmarire internationala pe numele inculpatului Necolaiciuc.

In 22 iunie 2009, Mihai Necolaiciuc a fost arestat de autoritatile judiciare din SUA si, dupa derularea procedurilor de extradare, la data de 1 martie 2011, s-a dispus extradarea acestuia in Romania.

Citeste si:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4486 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    Sărbătoare mare (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:01)

    dan j [anonim]

    ... la firmele de perne, şerveţele şi pungi de gunoi cumpărate la de 10-15 ori faţă de preţul normal.
    • +15 (17 voturi)    
      ... (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:03)

      ToBeOrNotToBe [utilizator] i-a raspuns lui dan j

      refuzam sa acceptam anormalitatea. Unde sunt cei care verifica procurorii/judecatorii acestui caz ? Pana nu sunt date niste exemple clare nu or sa se potoleasca astia cu prostirea pe fata a oamenilor...
      • +8 (14 voturi)    
        cum am spus ... (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:44)

        Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui ToBeOrNotToBe

        asta e coruptia generalizata. Serviciile l-au adus in tara si acum se uita la el cum s-au uitat si la Haysamm. Pai frate, asta e de rasul curcilor. Sa-si bage Base lupta anticoruptie fix in dos., sau nu, mai bine in maneca, ca s-o aiba si la "urmatoarele" alegeri.

        Doar circ fratilor, doar circ. Ii aduce putin pe la TV, si apoi le da drumu. Iti vine sa-i scuipi pe toti intre ochi, incepand cu Iliescu, Nastase, Basescu, Boc, Udrea, Antonescu, Ponta. Niste ipocriti care au bagat tara in cacat, au furat cat le-a tinut buzunarele si nou ne zic la TV ca vor sa modernizeze statul.

        Vor sa-l modernizeze my ass. Vor sa-l fure cat pot de mult. Ipocrizia a ajuns intr-acolo incat ei plang si se dau cu curu de pamant cat de mult vor sa faca ei pentru tara asta si toata lumea le e contra, si pe la spate FURA!

        Fura cu plasa, cu buzunarul, cu portbagajul, cu remorca, cu pixul, cu computerul ... orice fel de furat este binevenit. Conturi in Elvetia sa avem noi, la spitalele din Viena sa ne tratam si copiii la scolile din Germania, Franta si UK sa ni-i trimitem. In rest, ne doare fix in cur de poporul roman. Asta e crezul politicianului actual, FARA EXCEPTIE!

        Eu zic sa desfiintam justiatia, pentru ca nu face nimic in tara asta. E de pomana. Doar mananca banii. Nu mai bine fara ea, justitia? Stau eu si ma intreb. Imi pun gatul jos ca staboru tiganesc este o adevarata lectie de justitie din Grecia antica in comparatie cu justitia romaneasca.

        Bolsevicii dracului! O sa platiti!
        • +6 (8 voturi)    
          ar trbui sa-l despagubeasca statul ! (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:56)

          toma [anonim] i-a raspuns lui Marcel Ionita

          cum de si-au permis procurorii si judecatorii sa-l tarasca prin tribunale !?
          70 mil.E ???
          pai daca n-are sa dea banii 'napoi , asta ar trebui impuscat !
          oricum ar trebui impuscat !
          fara judecata !
          sigur un altul,daca ar vrea sa faca la fel s-ar gandi mai bine stiind ce-l asteapta
          • -1 (7 voturi)    
            Necolaiciuc a cotizat, Necolaiciuc a scapat ! (Joi, 26 ianuarie 2012, 20:41)

            Mitica (Palarierul) [anonim] i-a raspuns lui toma

            Necolaiciuc a cotizat, Necolaiciuc a scapat !

            Ridzi a cotizat, Ridzi aproape a scapat !

            "Vizitati Gorjul" este cea mai recenta reclama la Televizuina Romana, pentru "raiul" aplin ridicat din banii sifonati de familia Ridzi - in contrapartida pentru voturile necesare Ebei sa ajunga la Bruxelles ...

            Succesuri ~!

            "Patria si Dreptul Meu!"

            P.S. Adriane nici nu gandesti, cat de mic incepi sa "esti" ... cotizeaza rapid, la al lui partid, scapi cu casele, fugi cu babaroasele ...

            .
          • 0 (0 voturi)    
            judecata se face pe baza de probe (Vineri, 27 ianuarie 2012, 13:20)

            papo [anonim] i-a raspuns lui toma

            Multi vad ca vorbesc doar ca sa se afle in treaba... "sa-l impuste"?!
            In dreptul moder judecata se face pe baza de probe! Nu suntem in epoca medievala!
            Toti va credeti ziaristi de investigatie... iar la televizor prezinta numai senzationalul!
            Stiati ca majoritatea acestor contracte au fost incheaiate dupa ce a plecat Necolaiciuc din tara? De ce nu l-au cautat? Intrebari inutile... mai bine il impuscam!
            Nu zic ca omul e nevinova... dar nu mai inghitit gogosile din presa!
            • 0 (0 voturi)    
              te du si te culca cu "dreptul modern" (Vineri, 27 ianuarie 2012, 22:06)

              toma [anonim] i-a raspuns lui papo

              nu vezi cate dosare are ?
              ai vazut nastase cate dosare are ?
              ai vazut cate dosare GRASE , CLARE de delapidare,evaziune,furt sant solutionate cu achitare ? cele mai "grele" pedepse au fost inchisoare cu suspendare !
              DE CE ?
              lege slaba,rechizitoriu prost facut,un avocat fasnet si o spaga unde trebuie si ai scapat !
              de aia se fura atata pentru ca stiu ca scapa !
              DECI GLONTUL ! (daca nu-ti place tie atunci seringa-e mai modern ! )
        • +5 (11 voturi)    
          sincer (Joi, 26 ianuarie 2012, 20:14)

          adyQ [utilizator] i-a raspuns lui Marcel Ionita

          nu prea vad legatura cu basescu in cazul de fata, nu cred ca el l-a eliberat, este o greseala sa il acuzati pe basescu sau pe iliescu pentru faptele judecatorilor, mai bine ar sari toata lumea pe judecatori sa isi dea demisia cei care au luat decizia asta, in rest este de constatat ca mare prost a fost si asta dupa ce s-a judecat in SUA si a incercat tot felul de scamatorii ca sa nu fie extradat nu a reusit nimic, in schimb a venit aici si parca este si achitat deja, sau nu mai e mult si se prescrie fapta, cert este ca de judecatorii nostri a fost eliberat
          • -1 (7 voturi)    
            haha (Joi, 26 ianuarie 2012, 23:02)

            Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui adyQ

            bea o cola rece si baga joc de glezne.

            Necolaiciuc a fost adus in tara de Servici, la fel ca si Popa doar in scopuri PUR electorale. Tot serviciile o sa se faca ca i-au scapat printre degete la fel cum a scapat si Haysamm, remember?

            Adica Base poate sa "dea ordin de aducere" dar cand e vorba sa fie judecati, hai sa dam vina pe justitie. Nci nu-l vedeti pe Base cat de viclean e, cum ii lucreaza pe toti pe degete. Mare maestru, pacat ca n-o face in scopul natiunii.
            • +1 (5 voturi)    
              cam grea logica (Joi, 26 ianuarie 2012, 23:56)

              adyQ [utilizator] i-a raspuns lui Marcel Ionita

              adus in scop electoral...pai nu prea da bine sa il aduci in tara si sa il faci scapat chiar in an electoral, parca ii an electoral in Romania acuma nu? ar da mai binie pt cei care guverneaza acuma sa fie condamnat, sa zica astia uite ce tari suntem noi, eu zic ca mai bine ar da sa il faca scapat pt opozitie, ca aia or sa sara ca arsi ca uite ce face base il lasa liber pe ditamai hotzu, plus ca din cate stiu eu extradarile nu se fac prin "Servici" cum zici tu ci tot prin ministerul de justitie
              • -1 (3 voturi)    
                ha (Vineri, 27 ianuarie 2012, 4:45)

                Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui adyQ

                Pai el a cules laurii victoriei cand l-a adus in tara si acum o sa dea vina pe Justitie ca nu a fost in stare sa-l bage la zdup, desi clar s-au semnat tratate de "neagresiune" cu "inamicul" PSD.

                Si problema nu e sa-l aduci, ci sa-l gasesti, si aia sigur a fost treaba serviciillor. Cine asculta telefoanele lu' Vantu si acolitilor lui? Cine dadea stenogramele in presa? Pfiu, stau si ma gandesc cat circ a fost atunci cu aia, delicios!!

                I-au adus, i-au plimbat in piata publica si asta a fost obiectivul. Pacat ca nu vedeti cata oistea aveti in ochi.

                Base e magistral doar cand vine vorba de varsat o lacrima. Cum frate sa fii atat de "duios" cand tu reprezinti cea mai inalta functie in stat? Cand ONOAREA si coloana verticala te reprezinta, te apuci si plangi ca un copil de clasa a doua?

                Toata lumea e impotriva lui my ass. E regizata si lupta cu Boc. Cica, zice el, Boc e in tabara oligarhilor si nu-l mai asculta pe Basescu. Cine ma?! Boc?! Pai daca a tipat Base odata la el, face Boc tensiune de plesnesc toate varicele in el si ingenunchiaza neconditionat.
              • 0 (4 voturi)    
                si inca ceva... (Vineri, 27 ianuarie 2012, 4:48)

                Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui adyQ

                un amanunt, poate nu e foarte important, dar cine site, sa-l avem aici.

                Necolaiciuc a fost numit in functie de ministrul transporturilor la acea vreme, nimeni altul(a) decat, Ancaaaaa Boaaaagiuuuuu!!
          • -1 (1 vot)    
            arest preventiv 3 ani? (Vineri, 27 ianuarie 2012, 13:27)

            papo [anonim] i-a raspuns lui adyQ

            sta de 3 ani in arest fara o pronuntare... arestul preventiv e una... condamnare la puscarie e alta! In dreptul modern vorbim de probe! De ce nu a fost condamnat? Poate ca nu el a furat... poate judecatorii nu inteleg nimic din dosarul parchetului facut la comanda! De ce nu l-au gasit mai repede, nu se ascundea nicaieri!
      • +10 (10 voturi)    
        Comment sters de user (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:57)

        polonyca [anonim] i-a raspuns lui ToBeOrNotToBe

    • +11 (15 voturi)    
      Lasa, ca il iau Antenele, (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:43)

      Basescu e de vina! [anonim] i-a raspuns lui dan j

      il ia Felix, il spala, tipa in gura mare la Antene ca i-a fabricat Basescu dosaru' si in 2 ani candideaza si la primaria capitalei, asa, ca a fost un oprimat politic.
      • -2 (4 voturi)    
        gresit (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:51)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui Basescu e de vina!

        roagate sa nu vorbeasca de banii pa care ia inghitit base de pe urma lui.
        Pentru cunoscatori.
        • 0 (0 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Joi, 26 ianuarie 2012, 20:51)

          [anonim] i-a raspuns lui evoque

      • +2 (4 voturi)    
        Comment sters de user (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:54)

        polonyca [anonim] i-a raspuns lui Basescu e de vina!

    • +9 (9 voturi)    
      Bravo JUDECATORILOR-Afara din UE! (Joi, 26 ianuarie 2012, 20:24)

      infocorect [anonim] i-a raspuns lui dan j

      Acest Necolaiciuc este un adevarat patriot. A prevazut ca dupa 2004 va veni dictatorul presedinte si a sabotat si el cum a putut economia. Judecatorii corupto- inamovibili -adevaratii calai ai Romaniei si ai democratiei- eliberati tori infractorii!!!
      De-asta bine face Olanda ca nu e de acord cu primirea Romaniei in UE. In Romania nu e dictatura ci e haos generat de acesti magistrati incompetenti. Prea multe hotarari ale instantelor se bat cap in cap.
      Magistratii de la judecatorie si cei de la tribunal aplica legislatii diferite?!
  • +10 (10 voturi)    
    oare cine? (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:06)

    trans [anonim]

    oare cine a facut parte din completul de judecata?

    costiniu?
    • -2 (4 voturi)    
      NU (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:52)

      evoque [utilizator] i-a raspuns lui trans

      Haysam era presedintele completului. Alt prieten basescian.
      • +2 (2 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 26 ianuarie 2012, 20:55)

        [anonim] i-a raspuns lui evoque

  • +4 (4 voturi)    
    daca facem o lista (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:14)

    nostradamus [anonim]

    cu *celebritati* eliberate pe banda rulanta si o atasam alteia cu avocati celebri si complete de judecata si mai celebre, numarul celor din vina carora nu se poate scurta timpul alocat reformei statului se poate reduce la cateva zeci, sute. Aceste persoane sunt adevaratii franari, cu tot cu oneroasele lor castiguri. Vivat justitia!
    Si cand te gandesti cati bani ne costa puscaria numita Palatul Parlamentului. Majoritatea alesilor, in loc sa se bucure de milioanele lor de euroi, pe plajele din insulele insorite, platesc milioane in campania electorala ca sa fie in siguranta, intr-o cladire de beton rece, din care nu pot fi ridicati.Aceia sunt adevaratii prizonieri, nu noi cei care ne putem duce oriunde, fara sa ne fie teama ca ne salta. Nici macar de la un gratar de mici si o bere, la iarba verde.
  • +10 (10 voturi)    
    ce viata misto (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:17)

    jean [anonim]

    devalizeaza o ditamai compania de stat si nici o grija, justitia vegheaza sa aiba somnul linistit.
  • +6 (6 voturi)    
    ce hotie (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:17)

    Jon [anonim]

    justitia exista decat pentru ce i saraci !!!doar intr un jeg de tara s ar putea intampla asa ceva..
  • +11 (11 voturi)    
    manifestatie (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:25)

    dorel [anonim]

    cei care fac manifestatie, trebuia sa strige in primul rand sloganuri impotriva sistemului de justitie, de acolo au pornit toate relele, politicieni hoti, corupti,baietii destepti,etc, daca functiona justitia, eram o tara normala
    • 0 (0 voturi)    
      Intrebare (Vineri, 27 ianuarie 2012, 12:04)

      Cicci [anonim] i-a raspuns lui dorel

      Legea raspunderii magistratilor ce stipuleaza, mai exact?
  • +9 (9 voturi)    
    doar un cuvant: (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:25)

    kalinix [anonim]

    INCREDIBIL!
  • +6 (6 voturi)    
    Frumos din partea justitiei supracorupte (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:28)

    Mihai [anonim]

    din tara noastra, daca fura un oarecare o gaina statea in arest preventiv cativa ani pana isi facea cineva timp si pentru dosarul lui. In schimb un astfel de criminal este liber, evident ca sa poata fugi din nou ca iarasi sa nu poata fi gasit, un fel de Haisam roman. As fi curios cui apartineau acele firme care vindeau supraevaluat orice si cine l-a pus in functie pe acest excroc si cine vrea sa il acopere in continuare.
  • +6 (6 voturi)    
    d (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:29)

    catalin [anonim]

    pai ce banii lui nu sunt buni...sa manance si judecatorii o ciorba
  • +4 (4 voturi)    
    natiunea (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:31)

    itanhanga [anonim]

    Bravos Natiune ! La mai mare
  • +11 (11 voturi)    
    asa da (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:34)

    Mm [anonim]

    ia sa vedem daca iese cineva in strada sa-i 'binecuvanteze 'pe judecatorii care l-au 'ajutat' sa se linisteasca si l-au scos de la mititica.
    Asa da justitie omul nu a furat nimic, nici macar nu a avut intentia a fost fortat de unii; justtita este pilonul care face cele mai mari probleme Romaniei nu este posibil ca oameni de pe urma carora statul este prejudiciat indiferent de scop sa scape basma curata tinand cont ca nu plecase in US doar asa de dragul americanilor.
  • +7 (7 voturi)    
    Este ceva normal (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:39)

    andrei [anonim]

    Este exact ca in tembeliziune sau oriunde altundeva unde ti se spune mereu si mereu o minciuna, acea minciuna devine adevar.
    La fel si aici daca ni se zice mereu ca acest individ nu a furat, atunci asta este adevarul: NU a furat.
  • +8 (8 voturi)    
    Bravo! (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:40)

    Ion_Anapoda [utilizator]

    Eu propun sa i se plateasca si daune pt ca l-au deranjat in Maiami...
  • +9 (9 voturi)    
    uraaa.. uraaa.. (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:41)

    all [anonim]

    cat ma bucur pt saracul om, chinuit de autoritai pt cateva miliarde de euro... saracu.. cred ca a suferit mult.. in viitorul guvern sper sa i se dea un post inalt.. sau macar o indemnizatie de "detinut politic"
  • +9 (9 voturi)    
    Sa nu-i strangi de gat pe judecatori? (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:42)

    Mitrea Nastase [anonim]

    Si pe procurorii ce dau mana cu hotii?
  • +7 (7 voturi)    
    OK (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:43)

    NL [anonim]

    Sa zicem ca smecheriile astea sint legale.
    Intrebarea e: daca asta fuge iar, cine raspunde?
  • +6 (6 voturi)    
    Evident, nicio surpriza! (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:45)

    Colette [utilizator]

    Cand produci un prejudiciu de 70 de milioane e normal sa fii, a 4-a oara, eliberat din arest. Singura mea speranta e ca acest bandit cu guler alb sa fi 'cantat' ceva referitor la cei care l-au protejat si carora le-a dat o parte din bani. Noi banuim cine cam sunt... dar importata e marturia lui! Cat despre recuperare, mai crede cineva ca e posibil sa mai scoti de la mafiotii astia 70 de milioane de euro?
  • +7 (7 voturi)    
    era previzibil (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:48)

    gigi [anonim]

    Ar da pe prea multi in gat asa ca prefera sa il scape, au prieteni peste tot, judecatorie etc si in plus si legea are portite facute de ei, nu o sa pice niciodata un nume mare, obisnuiti-va cu asta, tot ce o sa aveti o sa fie circ dar niciodata un mare corupt la racoare.
  • +5 (5 voturi)    
    ... (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:51)

    READER [anonim]

    Romania ... mereu surprinzatoare, intradevar tara tuturor posibilitatilor.
  • +7 (7 voturi)    
    Statul roman cheltuie bani.. (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:53)

    Ovidiu [anonim]

    ...sa-l gaseasca pe mafiot si justitia romana il lasa liber, ca deh...nu e pericol social pentru ca a prejudiciat 61.909.121.680 adica vreo 1.497.747 euro, NUMAI INTR-UN DOSAR!!!

    Sa mai aud io unu' ca striga jos Basescu ca ma duc si io in piata sa-i dau cu plancarta-n mufa.
    • +4 (4 voturi)    
      cine (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:00)

      am [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

      Sa vezi ca-l fac si pe asta scapat................disparut, prescris.Cine era ministrul transporturilor in perioada acestui hot la drumul mare?
      Nu cumva in aer,pe apa si pe uscat..................hai sa dam mana cu mana ..............
    • 0 (0 voturi)    
      hehe (Joi, 26 ianuarie 2012, 23:09)

      Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu

      fanaticii e pe pozitii?

      [n.red. Necolaiciuc] A fost numit la conducerea CFR în anul 2000, de către ministrul transporturilor de atunci, Anca Boagiu.

      Serviciile l-au adus, serviciile o sa-l faca scapat, la fel ca si Haysamm. A fost doar in trecere prin Romania, ca sa puna si el umarul la campania electorala a lui Base din 2009. Urmeaza sa fie eliberat si "derbedeul lu' tata" a.k.a. Popa, caruia i s-a facut dor de traiul din Indonezia.

      V-o trage Base copii din toate pozitiile.

      Base e la butoane! Se stie!

      P.S. Jandarmii sunt rugati sa nu mai arunce grenade lacrimogene la Cotroceni cat timp tine Base conferinta de presa.
  • -4 (6 voturi)    
    eliberare.. (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:58)

    ionica [anonim]

    Au avut dreptate revolutionarii din "piete"! VREM LIBERTATE ,asa ca trebuie imediat eliberat .Sa-i dati si cateva milioane de euro ptr. lipsa de libertate ,iar judecata la Sf.Asteapta ,ca au mult de lucru magistratii.Ce a facut baiatul asta cu atata banet este alta treaba.Sefii lui nu au raspundere ,doar era nrvoie de bani la PDL,ghici cine-i vinovatul ?
    • +5 (5 voturi)    
      LA GUVERNARE (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:22)

      Cela [utilizator] i-a raspuns lui ionica

      era PSD . Si ministru era Mitrea si Prim ministru Nastase . GHICI LA CINE SANT BANII .Mai citeste mai tata cate ceva nu te mai arunca la PDL . Ca astia sant la guvernare (cu UDMR SI UNPR) doar de 2 ani . Putina logica .
  • +7 (7 voturi)    
    multumim justitiei (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:09)

    je [anonim]

    Astia sunt judecatorii romani, corupti pana-n maduva oaselor.Asa vor scapa toti marii devalizatori ai tarii si de asta nu vom putea niciodata sa dam inainte.Rusine domnilor judecatori!Sunteti groparii Romaniei.
  • -3 (3 voturi)    
    EX-Tradare (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:25)

    Hatru [anonim]

    Acum intelegem mai bine de i-am cerut extradarea. Ca justitia NECORUPTA din Romania, reformata de Base si ai lui, sa-l elibereze ! Ce mi-e 70 de milioane de euro ...
  • -2 (2 voturi)    
    ACUM (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:49)

    evoque [utilizator]

    este momentul sa vorbesti domnule MN.
    Spune mataluta toate povestile frumoase de cand erai director, alea cu basescu si pupila boagiu.
  • +4 (4 voturi)    
    E vremea mafiotilor (Joi, 26 ianuarie 2012, 20:45)

    Mariana Dobre [anonim]

    Sa traia / Justitia / / Tot asa / Si iar asa...
  • 0 (0 voturi)    
    halucinant (Joi, 26 ianuarie 2012, 20:53)

    angel [anonim]

    Oare toti sint corupti sau imbecili in tara asta? Ce il impiedica sa plece din nou?
    I s-a pus interdictia sa nu paraseasca tara si a promis ca nu o sa o faca?
    Oare citi altii sint implicati?
    Sper ca jurnalistii/blogerri independenti sa nu lasa asta sa treca neobservata.
  • 0 (0 voturi)    
    de ce tac Televiziunile? (Joi, 26 ianuarie 2012, 21:07)

    angel [anonim]

    Mi se pare o stire foarte importanta.
  • 0 (0 voturi)    
    judecatorii astia (Joi, 26 ianuarie 2012, 21:20)

    I [utilizator]

    ASTA e motiv de proteste. De asta sta tara pe loc!
  • -1 (1 vot)    
    O mica remarca la adresa HotNews (Joi, 26 ianuarie 2012, 21:24)

    Mitza [anonim]

    Dragi prieteni, imi place site-ul vostru cu tot ce cuprinde el (subiecte , jurnalisti etc, e ok), insa mi-aduc aminte de un articol scris de d-l Dan Tapalaga, ceva de genul "Traian Basescu se desparte de anticoruptie", asa ceva. Articol in care era "pus la zid" practic , ca de ce aduce acuze DNA-ului, procurorilor mai exact, cum ca el practic s-a folosit de eticheta anticoruptie si a castigat alegerile folosindu-se practic de aceasta institutie. Ei bine dragii mei, la cazuri de genul acesta facea referire Domnul presedinte Traian Basescu.. Mai pe scurt, daca tu, procuror DNA, aduci in fata judecatorilor un inculpat,invinuit, iar acestia constata ca l-ai adus practic degeaba, cum e cazul Necolaiciuc, si nu o data ci de patru ori, cazul nu este singular, tin sa precizez, sa fie tras la raspundere cel putin unul dintre ei. Pai ce judecator esti tu, daca ai in fata un inculpat cu diferite capete de acuzare si-l pui in libertate si diferite artificii.. sau, de partea cealalta , ce fel de procuror esti tu ca aduci un inculpat in fata judecatorilor, a patra oara, iar judecatorul constata ca acel om e.. NEVINOVAT? Ce afcem ? ne jucam de-a justitia? Aducem in fata judecatorilor oameni nevinovati si dispunem inceperea urmaririi penale sau punem in libertate oameni VINOVATI? Nu-i tras nimeni la raspundere.. NIMENI! De aceea a intervenit d-l T. Basescu cu aceste remarci si propuneri pt magistrati sa stie ca nici ei nu sunt mai presus de lege cand se intampla cazuri de acest gen!! In SUA FBI-ul acorda bani, timp si absolut tot ce e necesar federalului care se ocupa de caz, iar acesta lupta sa aduca in fata judecatorului pe "capul piramidei ", iar daca nu are rezultat dupa ani de munca informatii si mandate, raspunde el personal !! Nu ne putem compara probabil, veti spune, cu SUA, dar putem invata si aplica ce e bun si functioneaza. La noi totul e un du-te vino, cu amanari de ani si ani, cu infatisari fara numar, vezi dosarul transferurilor de fotbalisti spre exemplu...
  • +2 (2 voturi)    
    va place? (Joi, 26 ianuarie 2012, 21:48)

    kappy [anonim]

    multi dintre romani au iesit in strada ! puterea guvernului si a presedintelui a inceput sa slabeasca multi din infractorii ce au distrus tara ca si nicolaiciuc vor incepe sa prinda aripi,curtea constitutionala da verdicte sub presiunea strazii ( vezi comasatele) guvernul era gata sa dea revolutionarilor indemnizatiile de 2000 de lei inapoi ,legea sanatatii a picat ,repet infractorii incep sa prinda curaj iar procurorii se tem de instabilitatea politica provocata de USL. cu ajutorul strazii.... e antiromanesc ce se intampla iar romanii nu isi dau seama ..pacat ,nu veti mai gasi un guvern si un presedinte care sa lupte pentru interesele voastre -romani
  • 0 (0 voturi)    
    dreptate (Joi, 26 ianuarie 2012, 21:57)

    dancu [anonim]

    Nu va fi numit Director General la C.F.R. ?
  • 0 (0 voturi)    
    Incredibil! (Joi, 26 ianuarie 2012, 22:16)

    mihai_c1983 [anonim]

    Arestarea inculpatului

    Acesti judecatori ar trebui bagati in puscarie pentru treaba asta, NU SE POATE ASA CEVA.

    Codul de procedura penala :


    Art. 148: Conditiile si cazurile in care se dispune arestarea inculpatului
    (1) Masura arestarii preventive a inculpatului poate fi luata daca sunt intrunite conditiile prevazute in art. 143 si exista vreunul dintre urmatoarele cazuri:

    a) inculpatul a fugit ori s-a ascuns, in scopul de a se sustrage de la urmarire sau de la judecata, ori exista date ca va incerca sa fuga sau sa se sustraga in orice mod de la urmarirea penala, de la judecata ori de la executarea pedepsei;
    • 0 (0 voturi)    
      Legea raspunderii magistratilor (Vineri, 27 ianuarie 2012, 12:12)

      Cicci [anonim] i-a raspuns lui mihai_c1983

      Tot zicea Basescu acum 2 zile despre ea. Are cineva idee ce stipuleaza? Nu de slta, dar la cum l-au eliberat pe asta, care mintea prin America pentru a nu fi extradat, ar trebui sa raspunda cine l- a eliberat!!!
  • 0 (0 voturi)    
    Tocmai ce racnea Predoiu (Vineri, 27 ianuarie 2012, 0:00)

    Inchizitorul [anonim]

    Ca buba aderarii la Schengen e in parlamentul Olandei. Realy? Noapte buna Romania.
  • 0 (0 voturi)    
    Propunere (Vineri, 27 ianuarie 2012, 14:16)

    arletty [anonim]

    Deci, daca tot e luber, propun sa fie si premiat, pentru stresul prin care a trecut, bietul de el.
  • 0 (0 voturi)    
    JUSTITIA CORUPTA (Vineri, 27 ianuarie 2012, 17:36)

    arys [anonim]

    vai de capul nostru ,ce justitie de doi lei .atunci pentru ce l-am adus in tara ,i-am mai si platit biletul de avion ca nu avea saracu cu ce se intoarce din state ,am mai spuso si politicul este corupt! dar cel mai corupt sistem este JUSTITIA punct,datorita constitutiei, hai tovarasi parlamentari sa schimbam astfel de mizeri! sa ma fereasca dumnezeu sa ajung pe mina astora.
  • 0 (0 voturi)    
    Avocatii si judecatorii (Sâmbătă, 28 ianuarie 2012, 10:54)

    george [anonim]

    Ma plimbam zilele trecute pe Kiseleef si am vazut un bloc de sticla meserias.Pe el scria" Anonimul" si asociatii ,am cazut pe spate la gandul ca este construit probabil din onorariile primite de la unii dintre cei mai mari borfasi ai Romaniei. De acea ma gandeam ca titulatura ar trebui sa fie "LA BORFASUL JECMANIT",


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by