Care sunt contractele pentru care a fost retinut de DNA primarul Clujului, Sorin Apostu

de R.H.     HotNews.ro
Joi, 10 noiembrie 2011, 12:08 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au ridicat, miercuri, de la Primaria Cluj-Napoca, sapte dosare privind licitatii si contracte incheiate de municipalitate intre 2009-2011, fiind vizate in special companiile Electrogrup, Kiat, Brantner, Groupe Frarom Agent de Asigurari, Astor Com Targu Mures, afirma surse judiciare, citate de Mediafax.

Procurorii DNA- Serviciul Teritorial Cluj au solicitat Primariei Cluj-Napoca sapte dosare cuprinzand, printre altele, contractele de licitatie pentru drumuri, salubritate si amplasarea unor camere video de supraveghere in municipiu.

Surse judiciare au declarat joi ca procurorii anticoruptie le-au solicitat reprezentantilor Primariei Cluj-Napoca sa le fie puse la dispozitie contractele incheiate de municipalitate cu Electrogrup, Kiat si Brantner.

Astfel, s-au solicitat date privind acordul cadru de lucrari incheiat la sfarsitul anului 2010 intre Primaria Cluj-Napoca si asocierea dintre firmele Diferit si Kiat pentru executarea de lucrari de reparatii, intretinere si construire de drumuri, toate contractele subsecvente, facturile emise de Primarie si ordinele de plata.

De asemenea, s-au cerut date privind contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubritate incheiat in 28.07.2010 intre Primarie si firma Rosal, facturile aferente, avize si autorizatii emise pentru aceasta, precum si date similare pentru societatea Brantner Veres.

Cele doua societati au castigat licitatia organizata de Primarie si si-au adjudecat fiecare cate un sector al municipiului Cluj-Napoca.

Totodata, procurorii DNA le-au solicitat functionarilor documente despre firma Groupe Frarom Agent de Asigurari SRL apartinand Aspaziei Droniuc, dar si contractul cu SC Astor Com Targu Mures din 2011, precum si facturile si documentele de plata. De asemenea, a fost ridicata si documentatia legata de SC Everest SRL.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, lider al filialei municipale a PDL, a fost retinut, miercuri seara, de procurorii anticoruptie, iar in cursul acestei zile va fi dus la Curtea de Apel Cluj cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1194 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by