Stiri de Cluj: Mustafa Bekar, actionarul KIAT care i-ar fi dat mita lui Apostu, a fost eliberat de DNA din lipsa unui traducator

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 10 noiembrie 2011, 11:11 Dosare Anticoruptie


Cetateanul turc Mustafa Bekar, actionarul Kiat Group Construct, a fost eliberat de DNA Cluj miercuri noapte,  nemaifiind audiat din lipsa unui traducator, informeaza StirideCluj.ro. Bekar este acuzat ca i-ar fi cumparat lui Apostu un bilet de avion pe ruta Bucuresti-Targu Mures, i-ar fi platit cazarea la un hotel din Bucuresti si i-ar fi achitat nota de plata in octombrie 2011 la un mall din Cluj-Napoca, pentru mai multe haine pentru Monica Apostu, sotia primarului.

Avocatul Anatol Panzaru a declarat ca lui Mustafa Bekar nu i s-a adus la cunostinta invinuirea care i se aduce. "Nu stim in ce calitate urmeaza sa fie audiat si, in virtutea codului de procedura penala, are dreptul la interpret si urmeaza sa se clarifice aceasta situatie si ne vor chema cand vor gasi un traducator din limba turca in romana", a declarat Anatol Panzaru pentru Stiri de Cluj.

Avocatul a mai spus ca sediul DNA Cluj a fost foarte aglomerat miercuri noaptea. "Erau cinci birouri si toate erau ocupate cu audieri, asa ca Mustafa Bekar era tinut pe hol. In jurul orei 01.30, el a fost eliberat si trimis acasa, urmand sa fie rechemat la DNA Cluj", a mai spus Anatol Panzaru.

Bekar a fost chemat la DNA Cluj alaturi de alti oameni de afaceri din Cluj-Napoca, intre acestia numarandu-se patronul Electrogrup, Simion Muresan, si administratorul Brantner Veres, Calin Stoia, retinut pe 24 de ore de procurori.

Reamintim ca, pe langa primarul Sorin Apostu, care a fost retinut pe 24 de ore, au mai fost adusi la audieri la DNA importanti oameni de afaceri din Cluj-Napoca, fara ca pina la aceasta ora procurorii sa precizeze daca in cazul lor a fost declansata urmarirea penala.

Mustafa Bekar este asociat, alaturi de alti patru cetateni turci, la Kiat Group Construct, consortiu care a inceput sa castige contracte cu Primaria Cluj-Napoca inca din 2004, potrivit Mediafax.

Firma Kiat Group, in asociere cu Diferit SRL, a castigat, in mai 2010, contractul scos la licitatie de Primaria Cluj-Napoca pentru reabilitarea strazilor din oras pe o perioada de patru ani. Oferta castigatoare a fost in valoare de 600 de milioane de lei.

Contractul prevede asfaltarea a peste 300 de strazi si alei dintre blocuri, dar si a 120 de artere principale din oras, in perioada 2011-2013.

Primarul Sorin Apostu a comunicat, la momentul la care a anuntat castigatorul licitatiei, ca asocierea Diferit - Kiat a totalizat un punctaj maxim (100 de puncte) pentru oferta financiara si cea tehnica.

Apostu spunea ca in ceea ce priveste pretul s-a facut o medie intre toate preturile pentru diverse tipuri de lucrari si s-a obtinut un pret unitar ponderat, in cazul Diferit - Kiat acesta fiind de 12.684 de lei.

"Nu exista o suma pe care o vom aloca pentru fiecare din cei patru ani de contract. Banii vor fi decontati pe lucrari, in functie de bugetul pe care il vom avea. Cert este ca nu putem depasi maximul de 600 de milioane de lei, valoarea totala estimata a contractului", declara primarul Apostu.

Primarul Sorin Apostu sustinea ca societatea practica cel mai mic pret la covoarele asfaltice, strat de uzura, respectiv de 40,4 lei pe metrul patrat.

De asemenea, Kiat Group Construct a castigat in acest an, in asociere cu Tehnic-Asist si Damar Consult, pentru suma de 281,7 milioane de lei, un contract cu Consiliul Judetean Cluj pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a 423 de kilometri de drumuri judetene.

Proiectarea si executia lucrarilor de modernizare a drumurilor judetene din Cluj este prevazuta pentru perioada 2011-2015, iar durata de garantie este de cinci ani de la receptia lucrarilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3355 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    da pa ei DNA-ule! (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:58)

    stefan2008 [utilizator]

    Tot respectul pt DNA!
  • +1 (1 vot)    
    Brusc a uitat romaneste (Joi, 10 noiembrie 2011, 12:38)

    Costi [anonim]

    Omul a data pana acum declaratii notariale prin care recunoaste ca stie romaneste si a semnat contracte in lb.romana .Acuma brusc nu mai stie romaneste.asa se joaca infractorii arabi,turci,chinezi cu tara care le-a permis ca castige o paine.isi bate joc.Ar trebui expulzati acesti ticalosi.Dupa ce fac puscarie


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by