StirideCluj.ro: Apostu, acuzat ca a primit mita o excursie in Dubai, iar sotia lui haine

de R.H.     HotNews.ro
Joi, 10 noiembrie 2011, 10:52 Dosare Anticoruptie


Site-ul StirideCluj.ro sustine, citind surse judiciare, ca primarul Sorin Apostu ar fi primit drept mita pentru acordarea unor contracte publice atit bani, cit si excursii in Romania si in strainatate. Reamintim ca, pe langa primarul Sorin Apostu, care a fost retinut pe 24 de ore, au mai fost adusi la audieri la DNA importanti oameni de afaceri din Cluj-Napoca, fara ca pina la aceasta ora procurorii sa precizeze daca in cazul lor a fost declansata urmarirea penala.

StirideCluj.ro sustine ca Mustafa Berat, administratorul companiei KIAT, este acuzat de trei fapte de coruptie: i-ar fi cumparat lui Apostu un bilet de avion pe ruta Bucuresti - Targu Mures, i-ar fi platit doua nopti de cazare la hotelul Marriot din Bucuresti si ar fi achitat in 9 octombrie 2011 la un mall din Cluj-Napoca haine pentru Monica Apostu.

Sursa citata sustine ca Simion Muresan, patronul Electrogrup, este acuzat de procurori ca i-ar fi platit primarului trei excursii, una dintre ele in emiratul Dubai.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4448 vizualizari

  • -2 (6 voturi)    
    Mita (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:05)

    Sorana [anonim]

    Si pentru deschiderea farmaciilor ilegale cata mita o fi primit ? Se vorbeste ca tariful pentru fiecare adeverinta de centru comercial a fost 5000 de euro. Cel putin 10 farmacii ilegale s-au deschis la Cluj, deci calculati singuri suma mitei. De ce nu investigati si aceasta pista ?
    • +5 (7 voturi)    
      Comment sters de user (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:37)

      zet [anonim] i-a raspuns lui Sorana

      • 0 (6 voturi)    
        ba, zet, farmacistule alternativ (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:58)

        mircea [anonim] i-a raspuns lui zet

        doamna zice ca s-au deschis cu spaga, n-auzi? asta e bine dupa tine?
        • +1 (1 vot)    
          Comment sters de user (Joi, 10 noiembrie 2011, 12:23)

          zet [anonim] i-a raspuns lui mircea

          • 0 (0 voturi)    
            nu primaria autorizeaza farmaciile (Joi, 10 noiembrie 2011, 15:49)

            minos [utilizator] i-a raspuns lui zet

            Agentia Nationala a Medicamentului autorizeaza farmaciile. Daca si primaria Cluj a cere o autorizatie pt a deschide o farmacie, mi se pare un abuz.
      • 0 (0 voturi)    
        Concurenta ilegala si neloiala (Joi, 10 noiembrie 2011, 23:56)

        Andreea [anonim] i-a raspuns lui zet

        Benefic sau nu, adevarul este ca aceste farmacii s-au deschis prin incalcarea flagranta si grosolana a legii farmaciei. De asemenea, cei care le-au deschis au legaturi cu mafia medicamentelor si distrug farmaciile langa care au deschis, dupa principiul oului de cuc depus intr-un cuib strain. Itidoresc sa crape toate farmaciile in afara de cele mafioate si atunci vei vedea tu preturi de monopol !
    • +1 (1 vot)    
      mda (Joi, 10 noiembrie 2011, 12:25)

      flo [anonim] i-a raspuns lui Sorana

      citesc chestia asta de a n-a oara. Daca aveti dovezi sau suspiniciuni depuneti o plangere la DNA. Altfel latrati degeaba pe forumuri, cu multa frustrare si lasitate din spatele unei tastaturi.
  • 0 (4 voturi)    
    Cluj (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:08)

    MihaiB [anonim]

    Ma intreb ce s-a intamplat la Cluj de s-a pornit tavalugul asupra lor, cand daca stam putin si ne gadim, DNA s-ar fi putut concentra lejer asupra oraselor si oamenilor USL.
    • -3 (7 voturi)    
      E simplu (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:38)

      ... [anonim] i-a raspuns lui MihaiB

      E simplu: a luat si nu a dat mai departe la partid.
      • +7 (9 voturi)    
        Comment sters de user (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:58)

        zet [anonim] i-a raspuns lui ...

      • +1 (5 voturi)    
        mda (Joi, 10 noiembrie 2011, 12:26)

        flo [anonim] i-a raspuns lui ...

        specia asta spalata pe creier de antene nici daca va fi arestat Basescu nu o sa inteleaga ca DNA nu mai e tinut in lesa.... Vor spune ca Basescu a vrut doar sa se dea exemplu pe el insusi :)))
        • +4 (4 voturi)    
          alta teorie (Joi, 10 noiembrie 2011, 13:38)

          Slevin [anonim] i-a raspuns lui flo

          E rau cand esti spalat pe creier, fie de USL, fie de PDL, se numeste tot prostie.
          Discutia cu institutiile statului care nu isi fac treaba de obicei, e problema romanesca, universala ce transcede toate partidele.
          Ieri, intr-o zona centrala a Clujului (P-ta Unirii, zona Diesel), ma uitam cum isi lasau unii masinile de multe zeci de mii de euro parcate ilegal, pe una din benzile de circulatie. In tot acest timp doi politisti treceau pe langa ele, fara sa faca nimic, si ajungand in celalalt capat s-au luat de un om ce statea si el pe aceeasi banda, intr-un logan, la volan, asteptand probabil pe cineva si intentionand sa stationeze putin. Evident cel cu loganul, a fost legitimat si amendat. Eu sunt convins ca cei politsti nu au primit spaga de la aia cu Jaguarul si S klasse parcat cu 20 m in fata celui amarat, ci din purul servilism romanesc, nu i-au deranjat pe cei cu bani, pentru a nu deranja pe cineva cu influenta si bani.
          Asa si cu majoritatea (aproape toti) procurorii din Romania, pana nu primesc liber la actiune, devin orbi, din teama si servilism romanesc.
          Cred ca libertatea data acum celor din DNA, e pentru a arata ca se lupta impotriva coruptiei, sunt exemple electorale si de imagine, la cei ce dau liber. Iar pentru procurori, e pur si simplu normalitate, isi fac treaba cum ar trebui sa o faca non stop, la cata hotie a fost si este (din pacate va mai fi) in aceasta tara.
  • +6 (8 voturi)    
    ce preturi mici! (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:11)

    airamerica [utilizator]

    Ce preturi mici au primarii..dar nu e de mirare, daca un ministru costa o sacosa de carnati...
    • -1 (1 vot)    
      Comment sters de user (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:40)

      zet [anonim] i-a raspuns lui airamerica

    • 0 (0 voturi)    
      Strategie (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:48)

      mm [anonim] i-a raspuns lui airamerica

      "Cate putin de la fiecare, sa nu bata la ochi" - asa a facut primarul avere! La prima vedere, pare un mizilic, cu care nici nu merita sa-ti pui mintea!
  • +9 (9 voturi)    
    Ar fi bine sa intre la puscarie un timp (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:14)

    Lupta impotriva coruptiei ia amploare [anonim]

    Toti indivizii ca el, care se vand pe niste haine si cateva excursii la prostimea din Golf (si cine pm e Mustafa Berat?!) ar trebuie exclusi din societate macar pentru un timp, incarcerati intre infractori, pentru ca acolo le este locul.

    Sunt impresionat de faptul ca pe Apostu nu l-a aparat PDL-ul, nici premierul Boc, nici faptul ca e primarul unuia dintre marile orase din Romania !
    E un semn bun, catre normalitate !
  • +12 (16 voturi)    
    Bravo DNA!!! (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:24)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    Felicitari lui Traian Basescu si guvernului Boc, care au lasat DNA sa-si faca treaba, fara ingerinte politice. DNA este de fapt creatia lor si cea mai buna institutie a statului roman la ora actuala iar daca si magistratii si-ar face treaba la fel si nu ar mai lua spaga, s-ar umple puscariile de corupti. Insa acesti magistrati au fost numiti in marea lor majoritate de PSD si nu vor sa judece fara spagi si ingerinte politice de la partidul care i-a promovat, mai ales la nivelul CSM si ICCJ.
    Nici nu se putea inchipui pe vremea lui Bombonel Nastase si PSD ca PNA sa faca asemenea dosare, singurul corupt gasit fiind Mugur Ciuvica pentru ca a avut curajul sa-i numere casele lui Bombonel.
    Sa vedeti urlete si frustrari cand vor fi prinsi adevaratii hoti ai tarii, cei din USL, devalizatorii Romaniei! Deja Bombonel a dat o declaratie imbecila fiind prins cu coruptia in gura cand a spus ca : "DNA este in campanie electorala". Cata prostie de la un lider care se vrea din nou, cu un tupeu cretin si ordinar, prim-ministrul Romaniei!
    O alta declaratie, care arata clar ca PSD este impotriva acestor arestari este cea a primarului orasului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, care spune, dupa ce a fost prins de ANI cu acte false, ca : "este o comanda politica, toti primarii USL sunt vizati de DNA". Alta prostie marca PSD.
    Apostu merita sa intre la puscarie, foarte bine ca l-a arestat, pe el si sotia lui, sa fie dat afara din P D L, iar partidul sa se curete de asemenea oameni care se folosesc de umbrela unor politicieni buni ca Emil Boc pentru a face acte de coruptie.
    Sunt sigur ca electoratul va primi pozitiv pozitia clara a P D L, care a spus clar ca toti trebuie sa plateasca daca au gresit si ca nimeni nu e mai presus de lege, indiferent din ce partid sunt.
    Bravo Traian Basescu si guvernului Boc, care aduc normalitatea intr-o tara bantuita de anormalitati !!!
    Vreau voturile voastre pentru ca gandim la fel!!!
    • -2 (6 voturi)    
      Da, Bravo DNA! (Joi, 10 noiembrie 2011, 12:51)

      geo12 [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

      si atat ! eu nu inteleg cum poti privi pozitiv PDL-ul dupa un nou act de coruptie din sanul membrilor sai ? Ce treaba are PDL-ul cu DNA-ul ? DNA-ul nu e independent ?? Este, deci nu e meritul PDL-ului ca DNA-ul isi face treaba! "Meritul" PDL-ului este ca reprezinta un izvor nesecat de corupti. Si eu sunt sigur ca elecoratul va primi pozitiv descoperirea a inca unui corupt in PDL...mai ales electoratul din Cluj, Medgidia, Arad, Craiova, Cernica si altii...
      • +1 (3 voturi)    
        Comment sters de user (Joi, 10 noiembrie 2011, 14:10)

        zet [anonim] i-a raspuns lui geo12

  • +5 (5 voturi)    
    Altul la rand! (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:25)

    timantius-raptor [anonim]

    Mai cazu unul pe frontul luptei cu coruptia!
    Dar apropo, chiar a cazut, sau numai asa se vede din fata ecranului?
    Pana una-alta, am inceput sa ma satur de toate personajele plimbate pe la tribunale, tinute in beci cateva zile, maxim o luna, apoi lasate in uitare pana interesele o cer sa fie scosi de la naftalina si plimbati inca odata ca ursul prin targ!
    Astept in schimb cu nerabdare ziua in care unui corupt i se confisca tot ce a obtinut prin coruptie! Dar cum o asemenea confiscare ar declansa perspectiva prabusirii sistemului cleptocratic din tara asta, am asa o impresie ca n-o sa apuc ziua cu pricina...
  • 0 (0 voturi)    
    DNA poate-l verifica si pe Scripcaru (p Bv.). (Joi, 10 noiembrie 2011, 11:56)

    Gica [anonim]

    Personal cred ca mai toti primari iau intr-un fel sau altul mita. Dar unul, care cu siguranta ia mita este primarul Brasovului Ge. Scripcaru. Sunt multe decizi discutabile luate la nivel de primarie si consiliu local. Si la fel de multe procese civile si penale.
    Nu verifica nimeni cum de primaria/ primariile sunt implicate in atatea procese, procese ale caror daune sunt platite de catre cetateni ?!

    cu respect

    Gica
  • +2 (4 voturi)    
    USAMV CLUJ (Joi, 10 noiembrie 2011, 12:02)

    Me [anonim]

    Domne`, sa spuna si studentii de la USAMV CLUJ, cata spaga i-au dat in ultimii 5-8 ani, profesorului de microbiologie Sorin Apostu, primarul orasului! dintr-un calcul sumar rezulta inca 3-4 ani de puscarie. Arestarea de fata a venit foarte tarziu. Sorin Apostu este genul de hiena umana lipsita de orice scrupule cand vine vorba de bani. Bagati-l la racoare, a facut destui bani asa ca poate sa stea linistit in puscarie cativa ani!
    INFRACTORULE! HUUU!
  • +2 (2 voturi)    
    exagerati (Joi, 10 noiembrie 2011, 12:16)

    panfilie [anonim]

    la fel ca dinescul, a luat si el un imrpumut de 100 mii euroi. nu dela vintu, dela turc.
    se zice ca ...turcu plateste ! :-)
    poate ca turcu nici n'a inteles ce vroia primarele. se pare ca nci dna nu s'a inteles cu turcul.
    poate primarele a vrut sa'i dea 100 de lei si'a inteles turcul gresit...
  • 0 (2 voturi)    
    Caltabosii? (Joi, 10 noiembrie 2011, 12:32)

    aprostu [anonim]

    Numai atat? Si caltabosii ardelenesti?
  • +2 (2 voturi)    
    primar? (Joi, 10 noiembrie 2011, 12:42)

    un [anonim]

    Cand aud ca a luat mita HAINE imi dau seama in ce tara am trait.

    Deci tu esti primar si sotia avocat... in cel mai rau caz aduni cam 2 miliarde lei vechi pe an, ceea ce inseamna aproximativ 50.000 euro
    Daca imparti la 12, e 4100 de eur pe luna.
    In afara de asta Apostu a mai publicat carti, era profesor.

    Scuzati-ma dar din 4100 eur traiesti foarte bine in Ro, Si este un venit constant.Si daca te implici, oamenii te vor vota, ideferent de partid...
    Asta inseamna ca cel putin 8 ani nu ai nici o treaba si ma gandesc ca ai o notorietate si nu exista o problema in a-ti gasi alt job dupa ce pierzi alegerile.

    Nu inteleg de unde fuga asta dupa bani, putere avea in acest moment.Si sa accepti haine????
    Asta denota ca le-a luat pentru el, doar nu dadea mai sus haine...


    Eu cred ca asta e nivelul politicianului roman si in general a romanilor.

    Oare cand o sa va dati seama ca despre oricare partid vorbim, e acelasi lucru... banii se iau individual dar se impart cu cei de mai sus, care ii obliga pe nenorocitii astia sa ii faca...
  • 0 (2 voturi)    
    Nu i-a platit si vre-un bilet de troleibuz? (Joi, 10 noiembrie 2011, 13:03)

    dan [anonim]

    ...cu chestii de astea veniti???
  • +1 (1 vot)    
    De ce sunteti atat de siguri? (Joi, 10 noiembrie 2011, 13:17)

    Incredilble [utilizator]

    Nu inteleg de ce exista atata fericire pe aceasta tema a dreptatii pe care o face DNA. In primul rand, primarul nu e inca vinovat, insa nu exista un verdict asa ca sa o lasam o mai moale cu crucificarile. E ceva insa la mijloc, asta cu siguranta.

    Doi la mana, omul acesta a facut foarte multe lucruri bune pentru oras. A fost un context favorabil, e adevarat, insa cine e clujean vede progresele si proiectele noi care sunt pe tapet acum. Nu negam, am avut sprijin si de la guvern.

    In plus, imi pare rau, recunoastem sau nu coruptia in Romania e prezenta peste tot intr-un fel sau altul. Din pacate, nu ai sa schimbi asta peste noapte. Un primar ia 800 euro de la stat, e in contact cu extrem de multi oameni bogati, investitori care castiga zeci de mii de euro pe luna. De ce nu luati acest aspect in consideratie inainte de a da cu piatra? Omul are doi copii, parintii au fost dusi la DNA, ei probabil extrem de marcati;)

    E o situatie complicata, sistemul trebuie restructurat, iar in timpul austeritatii din pacate lucrurile sunt si mai grele.
  • 0 (0 voturi)    
    I get your point too (Joi, 10 noiembrie 2011, 15:17)

    Incredilble [utilizator]

    Sa nu crezi ca nu condamn coruptia si nu inteleg ca acest fenomen face extrem de rau tarii noastre. Dar am plecat de la premisa acest lucru e demult stiut;)

    Vreau doar sa aduc in discutie faptul ca pe langa coruptie Romania are extrem de multe alte probleme. Cu siguranata sunt cauzate de acest flagel, insa se invart intr-o interdependeta extrem de stransa si intre ele. E foarte bine ca DNA cerceteaza, face anchete, aduce vinovati.

    Totusi, inca o data oamenii politici in functii publice inalte, beneficiaza de extrem de multa influenta in societate. Asa e in Romania, ca in multe parti de altfel. Vad insa o dizproportie totala intre puterea pe care o au si banii care ii iau de la stat. (ex, un primar de Cluj castiga 800 euro, primul ministru in jur de 1500 daca nu ma insel, presedintele 2000 si ceva). In conditiile in care un programator iesit de pe bancile facultatii se poate angaja cu 600 euro, trage si tu concluzia.

    Sugestia mea ca masurile DNA ar trebui sa fie insotite si de o gandire de ansamblu al sistemului de stat (remuneratie, beneficii). Aceleasi exemple la politisti, medici, functionari etc. Problema e extrem de complexa, cine o rezolva?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by