Adrian Nastase (PSD): Vreau sa lansez urmatoarea mea carte, "Codul Zambaccian 3: Toate panzele jos", in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie

de A.N.     HotNews.ro
Vineri, 18 martie 2011, 16:05 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase
Foto: Agerpres
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ca doreste sa lanseze o carte la sediul instantei supreme, avand in vedere ca este prezent la aceasta instanta saptamanal, transmite Agerpres. Social-democratul a spus ca a formulat o cerere in acest sens la presedintele ICCJ. Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion.
"Am vazut ca exista un stand de carti in holul instantei supreme. As dori sa lansez aici urmatoarea mea carte, "Codul Zambaccian 3: Toate panzele jos" pentru ca oricum imi petrec o mare parte a timpului la Inalta Curte", a spus Nastase.

Liderul social-democrat a vorbit si despre procesul "Trofeul Calitatii" in care au fost audiati, vineri, o noua serie de martori, afirmand ca "din cei aproape 40 de martori care au vorbit pana acum, toti au spus cam acelasi lucru. Concluzia finala cred ca va fi ca trebuie sa se organizeze un nou Trofeu al Calitatii. Din toti martorii, ati observat, numai 4-5 erau membri PSD".

Nastase s-a referit la numarul mare de martori pe care Directia Nationala Anticoruptie i-a trecut in rechizitoriu, spunand ca acest dosar este acum precum un vapor urias, care este greu de manevrat: "Prin chemarea la proces a 970 de martori, DNA cred ca a vrut sa testeze anduranta completului de judecata".

Cei 19 martori, fosti inspectori sefi la Inspectoratele Judetene in Constructii, prezenti la audierile de vineri, au vorbit despre faza teritoriala a simpozionului "Trofeul Calitatii", cat si despre faza finala desfasurata la Bucuresti, spunand ca simpozioanele au fost utile, nu numai pentru ca a marcat implinirea a 20 de ani de activitate a Inspectoratului de Stat in Constructii, dar si din punctul de vedere al constructorilor, care "erau dornici sa-si etaleze realizarile".

Urmatorul termen al procesului va avea loc la 22 martie.

Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion. Manifestarea "Trofeul Calitatii in constructii" a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii, iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase. De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat.









Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
























Comentarii alese de moderator

  • Trofeul calitatii (Vineri, 18 martie 2011, 17:16)
    Trofeul calitatii [anonim]

    Domnule Nastase Adrian,

    Ideea nu este ca nu era nevoie de un trofeu al calitatii. Ideea este: de ce ati adunat toti acei bani si vi i-ati insusit pentru campania electorala.

    La vremea respectiva, lucram pentru bunul dvs prieten Bogdan Popovic. Stiu foarte bine cum "i-ati convins" pe participanti, prin telefoane "subtile" date de oamenii de la institutii de stat, care sugerau ca daca nu vor trimite macar taxa de participare, firmele din respectivul judet vor avea parte de "verificari" care nu se vor lasa fara urme.

    Stiu foarte bine si firmele prin care au disparut banii. Stiu si pe numele cui sunt acele firme. E chiar si mai mult decat atat. Bursa Romania de Marfuri. Evenimentul EFIRO al filateliei Romane, prin care ati furat alti bani. Sa nu mai vorbesc de evenimentele organizate de ForumInvest - la care participau guvernantii pe banii din buget, pe niste taxe de participare de 1000 de ori umflate.

    Partea proasta este ca desi stiu toate astea, dvs nu o sa patiti niciodata nimic. Tzara e pastorita de o mana de mafioti, iar 80% din popor doar mor de ciuda ca nu sunt ei in locul dumneavoastra. Intr-o tara in care 80% din populatie ar fi curata, demna si cinstita, dvs ati fi maxim sofer de camion. De exemplu, in Japonia, dvs ati fi un om normal, un functionar intr-un birou facandu-va treaba ptr care sunteti platit.

    Datorita dvs domnule Nastase, trebuie sa traiesc la mii de km distanta de locurile in care am copilarit. Sper totusi ca intr-o buna zi sa realizati ce faceti si sa va schimbati. Oricine are sansa asta, pana moare. Ca de murit, vom muri cu totii, chiar si dvs, domnule Adrian Nastase. Puteti pacali instantele si poporul, dar nu-L puteti pacali pe Dumnezeu si moartea.

    Doamne ajuta !





1182 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Analogie . (Vineri, 18 martie 2011, 16:08)

    dorin dretan [anonim]

    Daca ouale se numara la Cornu, la trebunal e cu ,,jos textila " ?
    • +2 (2 voturi)    
      Tactici vechi, fraieri noi (Vineri, 18 martie 2011, 19:23)

      Nastase Scatiul [anonim] i-a raspuns lui dorin dretan

      D-l Tanase aplica foarte bine ce a invatat in viata anterioara din activitatea dansului de munca in domeniul informatiilor, din renumita carte a lui Volkoff: unul din cele mai simple mijloace de a fi gratiat de o crima este sa o duci spre derizoriu, si cat mai multi idioti sa inceapa sa rada de ea sau sa fie plictisiti sa auda de Nastase si termopanele sale, care de fapt naiba stie daca peste cateva zile vom afla ca de fapt sunt niste miliarde ce vor sa vina din lista din Elvetia.
  • +8 (8 voturi)    
    Si urmatoarea lansare speram ... (Vineri, 18 martie 2011, 16:09)

    daniello [anonim]

    ... ca va fi la Rahova sau Gherla !! Oare in afara de Iliescu i-o mai citi cineva maculatura ?
  • +11 (11 voturi)    
    Si urmatoarea carte... (Vineri, 18 martie 2011, 16:09)

    robert.b [utilizator]

    ... ar putea fi oare scrisa pe indelete la puscarie? Vreo 20 de ani va ajung, stimabile?
  • +7 (7 voturi)    
    Saracul Adrian Nastase.. (Vineri, 18 martie 2011, 16:10)

    Marius [anonim]

    Cum este el persecutat, din motive politice... :)
  • +5 (5 voturi)    
    Toate panzele jos? (Vineri, 18 martie 2011, 16:18)

    ciupi 2 [utilizator]

    Nebunaticule :)
  • +13 (13 voturi)    
    când un demnitar (Vineri, 18 martie 2011, 16:21)

    visio [anonim]

    își permite să facă mișto de Instituțiile Statului, aceleași pe care le-a condus și ar vrea să le conducă, trebuie să ne punem întrebări existențiale; afirmațiile lui Adrian Năstase arată disprețul acestui, și a partidului din care provine, față de noțiunea Patrie cu tot ceea ce înseamnă ea: oameni, resurse naturale, etc.
    Atâta vreme cât genul acesta de indivizi vor avea acces la Putere, vom avea probleme legate de existența noastră; exact cum se întâmplă acum; dacă vrem să trăim bine, vorba contemporanului, trebuie să votăm oameni competenți, cu pedigree in acest sens;
    atât avreme cât Ion Iliescu se întreabă retoric ”care teroriști?”, atât avreme cât Adrian Năstase vrea să își lanseze cartea în cel mai important lăcaș al unei națiuni civilizate, atâta vreme cât Ponta și Antonescu îndeamna nemulțumiții la protest (exact cum a procedast Iliescu cu mentorul lui, Ceaușescu), atâta vreme România nu are alternativă la o viață civilizată și demnă de ființa umana; românii s-au convins de corectitudinea politicienilor de până acum; în 2012 trebuie să schimbăm, de la rădăcină, sistemul și oamenii politici din România; într-o lume în permanentă frământare, criză economică, etc Năstase spune ce spune și mai este și mândru de infantilismul lui...
    • +2 (4 voturi)    
      pai, (Vineri, 18 martie 2011, 17:18)

      un roman [anonim] i-a raspuns lui visio

      nu cred ca e vorba de infantilism, din contra, stimabilu' stie prea bine cui se adreseaza. Sunt o gramada de romani care-i gusta stilul si care-l voteaza; daca mentalitatea acestora se va schimba(eu unul mi-am pierdut de mult speranta), clasa politica o va face de la sine!
      • +2 (2 voturi)    
        pe un etalon de la 0 l a10 (Vineri, 18 martie 2011, 18:07)

        visio [anonim] i-a raspuns lui un roman

        Adrian Năstase este la 2; și cum într-o societate liberă, indivizii se adună conform ”putirinței” și fiecare e liber să se asocieze cu cine vrea funcție de scop; aluziile lui Adrian Năstase sunt depășite de realitate; dacă în vremurile bune m-am amuzat când a spus în parlament ”..să îmi numere ouăle..” acum îmi dau seama că omul acesta atâta poate iar eu l-am crezut intelectual; ca atâția alții am luat plasă; desigur că se vor mai găsi destui care gustă umorul ”drăguțului” și este bine că se adună, pentru că așa îi știm și noi ăștia, mai de bună-credință adică; a părut un individ preocupat de soarta României când l-a luat consilier personal pe capul rețelei care a furat secretele NATO, îmi scapă numele acum, însă se dovedește că este un alt oarcare ahtiat după avere, poziție socială, putere și alte cele; cât despre speranță nu e cazul să disperăm, au fost perioade mult mai grele în România; însă după ce am văzut cum trăiesc occidentalii eu unul vreau să am standardul acela de viață atâta vreme cât îmi plătesc taxele și impozitele; după sărăcia din ultimii 2 ani, românul de rând cred că s-a prins care e treaba cu politica unora și politică Statului; nu este un singur politician corect în lumea asta mare, dar nici nu sunt atât de bogați ca cei din România; sclavagismul acesta trebuie să înceteze; alternativa este sărăcia; dacă omului îi place sărăcia, să trăiască cu ea; exact ca la ziua tovarășului Iliescu când unii ”invitați” se buluceau pentru o sarma de parcă era război, iar alții ascundeau mâncarea în poșetă...la așa partid, așa votanți..noroc că timpul i-a mai împuținat; în rest, sănătate maximă și vorba proverbului ”nu mai mor caii când vor câinii”....
  • +6 (6 voturi)    
    alt cod (Vineri, 18 martie 2011, 16:22)

    silviu [anonim]

    Eu inca sper ca va lansa "Codul Penitenccian 10 (ani): Toata textila jos!"
    • +2 (2 voturi)    
      toate termopanele jos (Vineri, 18 martie 2011, 17:55)

      mitica [anonim] i-a raspuns lui silviu

      cu dedicatie speciala matusii marinimoase.
      cam de zece ani ar ave nevoie sa scrie in liniste.
  • +3 (3 voturi)    
    se intampla in Romania (Vineri, 18 martie 2011, 16:23)

    ady [anonim]

    Lucratori in agricultura:
    Franta:3%
    Polonia:19%
    Romania:42%

    Iar obrazu' gros si-a permis multe..
  • +6 (6 voturi)    
    sper ca tribunalul (Vineri, 18 martie 2011, 16:25)

    panfil [anonim]

    s'al inteleaga si sa'l trimita pe cativa ani la o statiune de odihna, pe cheltuiala statului, ca tot a fost bugetar o viata.
  • +7 (7 voturi)    
    Penibil (Vineri, 18 martie 2011, 16:26)

    androR [anonim]

    Eu sper sa stai cativa ani dupa gratii si apoi poti sa lansezi ce carte vrei si de unde vrei.
  • +5 (5 voturi)    
    cata nerusinare (Vineri, 18 martie 2011, 16:41)

    Viorica Alexandru [utilizator]

    d-le Nastase!

    Ce vreti sa demonstrati si cui ? Nimeni nu doreste sa va mai auda!
  • +3 (3 voturi)    
    Lectia de management (Vineri, 18 martie 2011, 17:09)

    Emil [anonim]

    A lui Adrian Nastase, a fost bine INVATATA de catre fiul ANDREI, Vezi si pe aici
    http://www.kamikazeonline.ro/2011/03/lui-andrei-nastase-ii-place-doggie-style-cu-prietena-lui/
    Emil
    PS De ce sa fie baiatu' invidios pe EBA? Pe el nu il baga nimeni in seama?
  • +3 (3 voturi)    
    primul apel (Vineri, 18 martie 2011, 17:14)

    io [anonim]

    ar trebui sa fie "toate panzele jos".
    pentru ca al doilea ar fi cu numaratul oualor.
    dar stati asa, ca al doilea a fost lansat deja, deci era primul ...
    nu mai inteleg nimic :)
    nea Bombo, nu esti un narator prea convingator.
  • +3 (3 voturi)    
    Sa nu citesti Casa Alba !!! (Vineri, 18 martie 2011, 17:15)

    e.tomei [anonim]

    Nepot de Tamara, ce zici de o ,,lansare " la Poarta Alba ?. De mult timp iti reamintesc ca acolo e cu ,,dungile-n sus", asa cum stiu sa explice gardienii inbracamintea ,,chiriasilor"
  • +8 (8 voturi)    
    Trofeul calitatii (Vineri, 18 martie 2011, 17:16)

    Trofeul calitatii [anonim]

    Domnule Nastase Adrian,

    Ideea nu este ca nu era nevoie de un trofeu al calitatii. Ideea este: de ce ati adunat toti acei bani si vi i-ati insusit pentru campania electorala.

    La vremea respectiva, lucram pentru bunul dvs prieten Bogdan Popovic. Stiu foarte bine cum "i-ati convins" pe participanti, prin telefoane "subtile" date de oamenii de la institutii de stat, care sugerau ca daca nu vor trimite macar taxa de participare, firmele din respectivul judet vor avea parte de "verificari" care nu se vor lasa fara urme.

    Stiu foarte bine si firmele prin care au disparut banii. Stiu si pe numele cui sunt acele firme. E chiar si mai mult decat atat. Bursa Romania de Marfuri. Evenimentul EFIRO al filateliei Romane, prin care ati furat alti bani. Sa nu mai vorbesc de evenimentele organizate de ForumInvest - la care participau guvernantii pe banii din buget, pe niste taxe de participare de 1000 de ori umflate.

    Partea proasta este ca desi stiu toate astea, dvs nu o sa patiti niciodata nimic. Tzara e pastorita de o mana de mafioti, iar 80% din popor doar mor de ciuda ca nu sunt ei in locul dumneavoastra. Intr-o tara in care 80% din populatie ar fi curata, demna si cinstita, dvs ati fi maxim sofer de camion. De exemplu, in Japonia, dvs ati fi un om normal, un functionar intr-un birou facandu-va treaba ptr care sunteti platit.

    Datorita dvs domnule Nastase, trebuie sa traiesc la mii de km distanta de locurile in care am copilarit. Sper totusi ca intr-o buna zi sa realizati ce faceti si sa va schimbati. Oricine are sansa asta, pana moare. Ca de murit, vom muri cu totii, chiar si dvs, domnule Adrian Nastase. Puteti pacali instantele si poporul, dar nu-L puteti pacali pe Dumnezeu si moartea.

    Doamne ajuta !
  • +4 (4 voturi)    
    sugestii pentru nastase (Vineri, 18 martie 2011, 19:58)

    octav [anonim]

    domnule nastase v-as recomanda puscaria aiud sau gherla pentru a sta linistit si a va scrie cartile
    • 0 (0 voturi)    
      nepotul matusii Tamara (Vineri, 18 martie 2011, 23:51)

      Marcel [anonim] i-a raspuns lui octav

      in Italia totul s-ar rezuma la un singur cuvint: mafioto


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by