VIDEO Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea lui Catalin Chelu din arest; hotararea este definitiva

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 11 februarie 2011, 16:54 Dosare Anticoruptie


Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au decis vineri respingerea recursului procurorilor la decizia prin care omul de afaceri Catalin Chelu a fost pus in libertate, acesta urmand sa fie eliberat din arest preventiv, anunta Agerpres. Decizia este definitiva.

Decizia se aplica si celorlalti inculpati din dosar - Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea.

CAB a judecat, vineri, recursul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti care au decis, pe 9 februarie, inlocuirea arestului preventiv cu interdictia de a parasi tara in cazul omului de afaceri Catalin Chelu si a altor trei apropiati ai sai, intr-un dosar in care sunt judecati pentru ca au incercat sa-l mituiasca pe fostul secretar de stat din MAI, Dan Fatuloiu.



Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus pe 14 decembrie 2010 trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a omului de afaceri Catalin Chelu si a celorlalti trei inculpati, acuzati ca au incercat mituirea fostului secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Dan Valentin Fatuloiu.

Potrivit DNA, au fost deferiti justitiei Catalin Chelu, asociat si administrator al mai multor societati comerciale, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de dare de mita si cumparare a influentei, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea, oameni de afaceri apropiati ai lui Chelu, in sarcina carora s-a retinut complicitate la infractiunea de dare de mita.

Curtea de Apel Bucuresti a decis pe 25 noiembrie 2010 mentinerea in stare de arest preventiv a omului de afaceri Catalin Chelu, precum si a lui Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea.

Potrivit DNA, in perioada august - 12 noiembrie, Chelu a promis chestorului-sef de politie Dan Valentin Fatuloiu (denuntator in cauza) suma de un milion de euro pentru ca acesta, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale, avand ca obiect infractiuni comise de catre omul de afaceri si persoanele apropiate acestuia.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1342 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    saracutzu... (Vineri, 11 februarie 2011, 17:04)

    all [anonim]

    cred ca au scapat si o lacrima magistratii, pentru suferintele domnului Chelu din zilele de detentie... asta e soarta Romaniei.. gainarii (cei care fura o gaina, sau o ceapa degerata), sunt bine paziti.. si cei care fura juma de tara.. saracii sunt liberi.. liberi sa o ia pe toata..
  • +3 (3 voturi)    
    Pai si (Vineri, 11 februarie 2011, 18:17)

    drak latinu [utilizator]

    Ce se intampla acum? Se schimba subiectul si o sa l uitam si pe asta :( . Asa romania asa tara !!
  • 0 (2 voturi)    
    fataloiu (Vineri, 11 februarie 2011, 19:53)

    mit [anonim]

    E o lovitura data de instante "impartialului" DNA - care propune arestarea numai dupa criterii doar de El stiute si fata de ce declaratii a dat Fatuloiu, care dupa ce a spus ca nu are nici o legatura cu Chelu, in fata probelor a admis ca socrul sau avea relatii de afaceri cu acesta.
    Vai e l-as mai fi legat pe sarpele asta de Fatuloiu, care prin relatiile sale a aflat ce ii punea la cale DNA-ul.
    Din pacate instantele nu pot dispune arestarea din oficiu, doar in cazuri limitativ prevazute de lege.
    • +2 (2 voturi)    
      deci chelu (Vineri, 11 februarie 2011, 21:09)

      panfil [anonim] i-a raspuns lui mit

      poa' sa'si cumpere tichie de margaritar.
      fatuloiu e de vina ca n'a respectat cutuma, a spart traditia. trebuia sa ia mita si sa taca.
      tribunalul, conf principiilor dreptului comun romanesc, bazat pe obiceiurile pamantuui, a decis ca cel fara par nu e pericol social. a facut ce trebuia sa faca, ce face tot romanul, zilnic, la piata, la frizer, la scoala, la doctor, la ghiseele publice, la vama, la politie, la partid....
      a miscat din ureche.
      ca dar din dar se face avere.

      ii felicit pe toti comentatorii care gandesc ca tribunalul. tribunalul poporului, cu hotarari date in numele poporului.
      in felicit pe adevaratii romani, cei ce respecta traditiile si cutumele !
      s'auzim de bine ! :-)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by