Camelia Mihaila, retinuta in cazul coruptiei de la Vama Naidas, e sotia sefului Parchetului Oravita

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 9 februarie 2011, 21:45 Dosare Anticoruptie


Camelia Mihaila, retinuta in cazul coruptiei de la Vama Naidas, este sotia prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Oravita, Cristinel Mihaila, colegii acesteia spunand, potrivit interceptarilor ambientale facute in timpul anchetei, ca sotul ei i-a interzis sa ia mita, relateaza Mediafax.

In referatul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) cu propunere de arestare preventiva a Cameliei Mihaila, lucrator vamal la PTF Naidas si a altor 15 vamesi si politisti de frontiera, procurorii anticoruptie prezinta, prin prisma unor inregistrari ambientale, targuielile pe care le faceau lucratorii acestei institutii privind mita in cazul celor care pe langa bani optau si pentru produse, precum jamboane de porc, vegeta, bautura fina sau tigari.

Un caz inedit surprins in timpul anchetei de la Naidas este acela al Cameliei Mihaila, despre care colegii acesteia arata ca nu ar fi avut permisiunea sotului sa ia mita.

Aceasta situatie reise din inregistrarea ambientala din 28 noiembrie 2010, cand a primit atat pentru ea, cat si pentru alti lucratori vamali suma de 1.350 de euro de la ofiterul de politie de frontiera Ion Ionut Soare, reprezentand o parte din suma primita ca mita, pentru un transport ilegal de tigari facut de traficantul Ion Buica.

Inregistrarea ambientala ii are ca protagonisti pe Soare si agentul de politie de frontiera Gheorghe Mot, cu ocazia impartirii banilor in apartamentul in care locuiau:

"Soare: Astia sunt ai nostri .... Astia-s ai lui doamna Camelia.

Grund: Cati is la Camelia?

Soare: Numara-i!

Grund: 13 jumatate (1.350 euro)....

Grund: Asa. Mergi acum sa-i dai lui Camelia?

Soare: Nu, c-o zis ca ... nu-i acasa. Ca nu stie barba'su c-o sparge, o zis. Zice: <nici nu vreau sa ma gandesc...>"

Camelia Mihaila este trecuta in declaratia de avere a sotului sau, completata in 15 mai 2009. Astfel, potrivit declaratiei de avere a prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Oravita, sotia sa, Camelia Mihaila, a castigat ca angajat al Biroului Vamal Naidas suma de 34.335 de lei.

Conform documentului, Cristinel Mihaila detine, impreuna cu sotia, patru terenuri, unul in comuna Giroc, judetul Timis, de 540 de metri patrati, din 2005, si alte trei in judetul Caras-Severin - de 4.500 de metri patrati, in Oravita, din 1991, de 320 de metri patrati, in Valiug, din 2001, si de 10 hectare, in Vraniut, din 2005.

Familia Mihaila mai are doua case de locuit - in Oravita si Giroc, precum si doua apartamente, in Anina si Bucuresti. Casa din Giroc, de 112 metri patrati, a fost cumprata in 2005, iar cele doua apartamente, de 93 si, respectiv, 56 de metri patrati, au fost achizitionate in 2007. Casa din Oravita, de 179 de metri patrati, a fost construita de sotii Mihaila in perioada 1994-2001.Valoarea de impozitare a celor patru imobile este de peste 408.000 de lei.

Cristinel Mihaila detine doua autoturisme, o Dacie din 2002 si o Skoda din 2005.

Acesta a trecut in document ca are datorii la trei banci, din care un credit de 81.500 de euro, luat in 2007 si scadent in 2027, peste 100.000 de franci elvetieni, scadent in 2009, si 9.000 de lei, ultima fiind "descoperire card".

Din salariul de prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Oravita, Cristinel Mihaila a castigat 84.548 de lei. In declaratia de avere din 2009 acesta a mentionat si suma de 33.450 de lei, drepturi salariale restante castigate in urma unor hotarari judecatoresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3893 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    saraci (Miercuri, 9 februarie 2011, 22:12)

    andu [anonim]

    bai da' ce saraci erau astia!!!
    • 0 (0 voturi)    
      da (Miercuri, 9 februarie 2011, 23:09)

      cristi767 [utilizator] i-a raspuns lui andu

      si aia tot isi dorea sa fure mai mult
    • 0 (0 voturi)    
      Sa fi sarac nu e o virtute (Joi, 10 februarie 2011, 0:31)

      gigi [anonim] i-a raspuns lui andu

      Important este cum iti dobandesti averea. Daca o faci din ilegalitati atunci sa sti ca te asteapta bulaul. Daca esti destept, cu scoala si faci bani fara sa incalci legea e ok. Sa fi sarac este un deziderat comunist promovat de Iliescu dupa revolutie ca sa mascheze jaful economiei. Trebuie sa-ti doresti sa fi bogat si cinstit, pentru ca o tara este bogata daca locuitorii ei sunt bogati.
  • +2 (2 voturi)    
    jos palaria, (Miercuri, 9 februarie 2011, 23:08)

    cornerro [anonim]

    domnule procuror! desi aveti leafa mare,meritati fiecare ban castigat. va doresc sa treceti peste acest necaz familial si sa va educati copiii in spiritul corectitudinii de care ati dat dovada.in oameni ca dvs sta ultima sansa a romaniei...
    • 0 (0 voturi)    
      Corect (Joi, 10 februarie 2011, 0:25)

      Razvan007 [utilizator] i-a raspuns lui cornerro

      Si eu am ramas masca cand am citit.

      Asta ar trebui scris cu BOLD in articol: omul asta nu vroia mita chiar fiind adusa in casa de sotie.

      Ar trebui facut ministru de interne. Un om ca asta in Romania este aur curat.
  • 0 (0 voturi)    
    Sarmani fratilor, sarmani (Joi, 10 februarie 2011, 0:47)

    jackd [utilizator]

    Numai cu jumate din valoarea averilor confiscate se vor construi cateva spitale
  • 0 (0 voturi)    
    Care... (Joi, 10 februarie 2011, 1:21)

    belinda [anonim]

    Care corectitudine ?! Vrei sa spui ca din salariul lui si al nvestei si-a facutcasele, apartamentele, ternurile ? Hai domle ca esti caraghios !
    • 0 (0 voturi)    
      Are credite (Joi, 10 februarie 2011, 2:25)

      cristi767 [utilizator] i-a raspuns lui belinda

      Are credite, casele a inceput de mult timp sa le faca. Hai sa acordam macar unora unde ar fi posibil prezumtia de
  • 0 (0 voturi)    
    Controale (Joi, 10 februarie 2011, 9:48)

    Lucian [anonim]

    De-a lungul anilor, familia Mihaila a fost controlata la sange, in urma unor sesizari anonime, care porneau de la averea detinuta. Si nu o data, ci in mod repetat. Fiecare bun detinut a fost dovedit cu acte in regula. Nu raportati averea unui om doar la veniturile de moment din salarii. Mai exista si alte surse legale de venit. Daca aceste venituri au fost realizate legal in anii precedenti, ele nu mai figureaza in declaratia de pe anul in curs, asa ca pot aparea semne de intrebare pentru cineva care nu cunoaste situatia. Prim-procurorul Mihaila este un tip corect, a absolvit dreptul cu 10 curat, la Iasi, pe vremea odiosului, cand facultatea de drept nu era accesibila decat celor cu adevarat silitori si inteligenti. Chiar m-ar fi mirat sa aud ca ar fi stiut de coruptia sotiei si ar fi acceptat situatia. Desi ar fi putut profesa oriunde in tara, cu asemenea medie de absolvire, el a ales Oravita si a ramas acolo din dragoste fata de sotie. Mai ceva: marii corupti nu isi pun averile pe numele lor, ci pe diverse rude. El a trecut totul pe numele lui si declara fara rezerve averea, pentru ca este obtinuta licit. Ia ganditi-va fiecare daca la un control ati putea justifica cu salariul ceea ce aveti. Unii au de la parinti apartamentul, altii au mostenit de la bunici suprafete importante de teren. Nu le-ati fi putut cumpara din salar, si totusi sunt obtinute legal. Nu aruncati degeaba cu noroi intr-un om corect.
  • 0 (0 voturi)    
    Gest de demnitate-DEMISIA (Duminică, 13 februarie 2011, 14:50)

    stick [anonim]

    Doar retardatii mintal pot sa creada minciunile procurorului Mihaila. Cine il cunoaste stie faptul ca acesta a luat spaga cam tot atat cat si nevasta si ca nu era strain nici de ceea ce facea ea in vama.
    Daca mai are un strop de demnitate ar trebui sa-si dea demisia ! Oricum demnitatea sa este undeva sub nivelul marii,iar in consecinta o sa-l zboare astia din Parchet. Afara din sistem cu coruptii astia,care nu s-au mai saturat de ani de zile,iar acum pozeaza in fete mari.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by