VIDEO Adrian Nastase a recuzat-o din nou pe judecatoarea Ioana Bogdan, in dosarul "Trofeul calitatii"

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 14 ianuarie 2011, 13:08 Dosare Anticoruptie


Fostul premier Adrian Nastase, a recuzat vineri un judecator din completul care judeca dosarul "Trofeul calitatii", informeaza Agerpres. Avocatii lui Nastase au cerut recuzarea judecatorului Ioana Bogdan invocand art.6 din CEDO. Ei sustin ca magistratul n-ar trebui sa intre in acest dosar deoarece in perioada 10 septembrie 2009-1 noiembrie 2010 a ocupat o functie importanta in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, unde ar fi putut intra in contact cu dosarele lui Adrian Nastase.

"Putem invoca si art.48 lit.d, deoarece exista imprejurari care nasc banuiala ca doamna judecator are interesul de a solutiona acest dosar intr-un anumit fel", a declarat avocatul lui Adrian Nastase, Ioan Cazacu.

De asemenea si aparatorul Irinei Jianu, Gabriela Ghita a cerut recuzarea judecatoarei Ioana Bogdan.

Presedintele completului de judecata Ionut Matei a decis amendarea cu 3.000 de lei a doi avocati deoarece acestia nu s-au prezentat la ora 9.00 cand ar fi urmat sa inceapa procesul, chiar daca toti avocatii stiau ca procesul are fixata ora 12.00.

Avocatul Ioan Cazacu a declarat ziaristilor prezenti ca el a fost anuntat la ora 8.50 de catre grefa instantei ca procesul incepe la ora 9.00, prezentandu-se in timp util la ICCJ, insa cei doi avocati amendati nu aveau telefoanele deschise si de aceea nu au sosit la ora 9.00.

Completul de judecata a suspendat sedinta, vineri, pentru ca un alt complet sa solutioneze cererea de recuzare.
  • Dosarul "Trofeul caliltatii". DNA l-a trimis in judecata, pe 20 ianuarie 2009, pe fostul premier Adrian Nastase, sub acuzatia ca in 2004 s-ar fi folosit de ''influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid'' in organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii" cu scopul strangerii unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala la care urma sa participe. Potrivit procurorilor, Nastase ar fi beneficiat de materiale electorale in valoare de peste 10 miliarde de lei vechi, bani proveniti din operatiuni comerciale fictive derulate in urma afacerii "Trofeul calitatii in constructii". Afacerea fusese organizata de Inspectoratul de Stat in Constructii, condus pe atunci de Irina Jianu, in colaborare cu Urban Construct, o firma privata condusa de Bogdan Popovici. Citeste mai multe aici.
Adrian Nastase a recuzat si joi participarea in completul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul "Matusa Tamara" a judecatoarei Ioana Bogdan, insa instanta suprema a respins aceasta cerere ca fiind neintemeiata.

Presedintele Consiliului National al PSD a motivat cererea de recuzare a judecatorului Ioana Bogdan pe motiv ca aceasta a ocupat functia de consilier personal al sefului DNA, Daniel Morar, in cursul anului 2010.

"Am constatat ca am venit la un complet de judecata si m-am trezit in fata unui complet de executie. Mana dreapta a lui Daniel Morar, care m-a haituit atatia ani a venit astazi sa ma judece", a declarat Adrian Nastase dupa terminarea procesului.

Acesta a argumentat ca este o incalcare grava a independentei justitiei iar faptul ca cererea de recuzare a fost respinsa dovedeste ca exista o comanda politica foarte clara.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2920 vizualizari

  • +30 (30 voturi)    
    alt baiat... (Vineri, 14 ianuarie 2011, 13:35)

    alt adrian [anonim]

    de baiat ! aplica principiul " amanati, amanati, ca vine apocalipsa si se prescrie ".
    • +7 (7 voturi)    
      amanare pana (Vineri, 14 ianuarie 2011, 17:09)

      paraschiv dela moara [anonim] i-a raspuns lui alt adrian

      vor veni vremurile pomenite si asteptate de vintu, cand se vor pupa toti pe gingii si toata lumea va rade, canta si dansa.
      asteptare deochiata !
  • +27 (27 voturi)    
    orice judecator din tara asta este recuzabil (Vineri, 14 ianuarie 2011, 13:37)

    daniel [anonim]

    Pentru ca, nu-i asa?, s-ar fi putut intalni in propria bransa cu un judecator care ar fi putut lucra candva la DNA, unde acesta ar fi putut intra in contact cu dosarele lui Adrian Nastase.
  • -20 (22 voturi)    
    pfuuh... (Vineri, 14 ianuarie 2011, 13:37)

    gluga [anonim]

    Mai nene sa fie judecat condamnat sau ce-o mai fi, chiar nu mai erau alti judecatori, chiar trebuie judecat de un fost angajat dna pana in noiembrie, cu 2 luni inainte?
    • +26 (26 voturi)    
      Dosarele (Vineri, 14 ianuarie 2011, 13:49)

      zizi_m [utilizator] i-a raspuns lui gluga

      nu se distribuie aleator judecatorilor?
      • -11 (13 voturi)    
        asa e normal - aleator (Vineri, 14 ianuarie 2011, 14:00)

        gluga [anonim] i-a raspuns lui zizi_m

        dar normal nu e sa excluzi din start din sitemul aleator judecatorii care nu ar trebui in anume cauze.
        Cum e la tragerile la sorti in sport, daca pica o echipa care nu poate fi in aceeasi grupa mai tragi odata.

        Cel mai tare ar fi , la recurs prin "distributie aleatoare" sa fie judecatori laura kovesi si daniel morar. Haaaah ce tare ar fi, chiar ce le trebuie sa ajunga judecatori cred ca o cerere si un cv si sunt gata in distributia aleatoare.
    • +13 (13 voturi)    
      e absurd! (Vineri, 14 ianuarie 2011, 14:06)

      Florin [anonim] i-a raspuns lui gluga

      Din mai multe motive:

      - judecatorii si procurorii au aceeasi pregatire, deci e de presupus ca au aceleasi competente

      - chiar daca ar fi intrat la un moment dat in contact cu dosarele acelea, unde este problema?? Dosarul intocmit de procurori ajunge oricum la judecatori, nu? Pentru ca asta e ideea, ca judecatorul sa se pronunte asupra dovezilor pe care procurorii le prezinta in dosar, dupa ce asculta si argumentatia si justificarea avocatilor

      Domnul Nastase nu reuseste sa iasa din penibil! Dar probabil ca atunci cand stii ca ai toate sansele sa pierzi procesul daca se ajunge la fond, nu-ti mai pasa daca esti penibil sau nu...
  • +25 (25 voturi)    
    Hai cu judecata.. (Vineri, 14 ianuarie 2011, 13:48)

    ion [anonim]

    Ce isi zice Nastase:

    "Mama ei de viata, a disparut aia cu exceptia de neconsitutionalitate. Plus ca nici nu mai avem majoritate la CCR, dar oricum amanarile alea erau de aur.8 luni, 10 luni, 1 an.. Ce mai e de facut? Pai recuzam, recuzam la greu.. "

    Cum mai Nastase, nu mai esti tu ala gata sa iti dovedesti nevinovatia? Nu mai sunt dosarele tale de tot rasul, un circ cu termopane, cum frumos scriai odata? Sau e cam naspa si dovezile sunt cam groase? Ce sa iti fac, mai rezista si tu pana in 2012 cumva. Ca o sa vina Ponta si Antonescu si te curata ca la Nufarul.
  • +16 (16 voturi)    
    Nastase, fii destept nu fii.... (Vineri, 14 ianuarie 2011, 13:50)

    krudus [anonim]

    Dle Nastase, va rog frumos, nu recurgeti la gesturi necugetate cu napalm sau benzina.Oricum este foarte scumpa benzina,... zau, ca nu merita !!!...stiti cat a ajuns litrul de benzina?!?......a sarit de 5 lei.

    In scoala de dinainte de 1989, am invatat la geografie ca tarisoara mea are bogatii in subsol.Sare, petrol, aur, argint,cupru, etc.

    "Afurisitii de comunisti" m-au mintit sau intelectualii capitalisti ne-au vandut, gratis!?!?

    -pastrati-va cumpatul, cunosc personal un matretzar care se judeca de 12 ani si nu are nici relatiile si nici banii domniei voastre, dar s-a incapatanat in toti acesti ani sa respecte legile tarii si sa nu comita fapte reprobabile, asa cum au facut altii...
  • +13 (13 voturi)    
    un specimen jalnic (Vineri, 14 ianuarie 2011, 14:04)

    postache [anonim]

    Auzi mai bombonel ce vor sa faca astia, vor sa stie cat a-ti ciordit. Pai nu le e rusine? Recuza tot, nu recunoaste nimic si muta-te la televizor sa te plangi cum te persecuta astia politic.
  • +12 (12 voturi)    
    uau (Vineri, 14 ianuarie 2011, 14:15)

    MirceaA [utilizator]

    asta nu e nesimtitul ala care acum cateva zile boscorodea ceva de coruptie?
  • +9 (9 voturi)    
    nu apare in lista marilor procese de pe hotnews (Vineri, 14 ianuarie 2011, 14:21)

    Bogdan [anonim]

    Procesul "Trofeul Calitatii" nu apare pe pagina http://anticoruptie.hotnews.ro/dosare_anticoruptie
    unde este prezentata istoria marilor(intarziatelor) procese din Ro. Poate va fi si el agaugat ca sa ii putem urmari mai usor istoria.
  • +9 (9 voturi)    
    Nastase si PSD-ul lui!! (Vineri, 14 ianuarie 2011, 14:43)

    dan [anonim]

    Adrian Nastase marele coordonator PSD si mentorul tinerei sperante si imaculatului Ponta nu mai stie cum sa amane dosarele de coruptie in care e implicat..la placinte inainte la razboi inapoi... welcome to PSD land where Adrian darkbrain, Ion Cinstitu', Vanghelie coloratu si Mazare partyman rulez!!!
  • +5 (5 voturi)    
    Ah,Nastase!!! (Vineri, 14 ianuarie 2011, 15:05)

    nae [anonim]

    Or fi fost amestecate(dosarele),cu ouale...
  • +4 (4 voturi)    
    bombonel (Vineri, 14 ianuarie 2011, 15:13)

    pocol [anonim]

    Bombonel este un las.A stat prea mult timp sub aripa lui Iliescu ca sa aibe curajul raspunderii.Cine a tras in noi ?cine sunt teroristii care trageau din orice pozitie ?Unde sunt banii din conturile lui Ceausescu ?,dar banii securitatii ?Fi barbat si raspunde la acuzatiile care ti se aduc,nu tot fugi de raspundere.
  • +5 (5 voturi)    
    Rusine (Vineri, 14 ianuarie 2011, 16:07)

    Liviu [anonim]

    Cum vrem noi sa avem credibilitate in Europa si in lume daca pe acesti oameni nesimtit nu ii poate nimieni trage la raspundere pentru faptele lor ? Vorbim de Nastase , Vantu , Voiculescu , Patriciu ., etc. Daca nu am nimic de ascuns de ce se tot ascund atunci dupa tot felul de tertipuri judecatoresti ? Pai pe nesimtitul asta de Nastase ar trebui sa il judece in CHINA , acolo ar fi toti impartiali. Este potrvita China , doar e o putere mondiala , si puterea economica reflecta buna functionare a sistemelor de acolo inclusiv a justitiei, Cel mai bine asa ar fi .
  • +1 (1 vot)    
    Si totusi se misca (Vineri, 14 ianuarie 2011, 16:36)

    aura [anonim]

    "Presedintele completului de judecata Ionut Matei a decis amendarea cu 3.000 de lei a doi avocati deoarece acestia nu s-au prezentat la ora 9.00 cand ar fi urmat sa inceapa procesul, chiar daca toti avocatii stiau ca procesul are fixata ora 12.00."
  • 0 (0 voturi)    
    AN (Vineri, 14 ianuarie 2011, 22:42)

    revoltat [anonim]

    Aici sau refugiat toti membrii PDL? Ce prostii scrieti! Ca si stapanul vostru marinarul chior. Ce ar trebui sa faca Nastase, sa "fabrice" niste dovezi de vinovatie? Voi poricaliilor nemernici nu intelegeti nimic!
    Dosarele lui Nastase nu se vor inchide pana cand chiorul nu isi va termina mandatul. Daca s-ar judeca, instanta l-ar achita pe Nastase din lipsa de probe. Asa ca 'prostul' vostru conducator are nevoie de tergiversare si nu Nastase. Vai de voi si, ceea ce e mai rau, datorita conducerii voastre portocalii e si vai de noi.
    P.S.
    Presupunand ca Nastase si toti cei care nu va sustin au furat si au distrus tara, macar nu au indraznim sa ne taie salariile si sa ne impuna tot felul de taxe si impozite.
    Astia de acum, pe langa faptul ca fura tot si orice, umilesc poporul cu cinismul lor.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by