Expertiza interceptarilor, noua arma a avocatilor. Cum incearca Vintu, Voicu, Costiniu si Remes sa blocheze judecarea dosarelor

de Attila Biro     HotNews.ro
Joi, 13 ianuarie 2011, 19:51 Dosare Anticoruptie


Vintu, Costiniu, Voicu, Remes
Foto: Hotnews
Exceptia de neconstitutionalitate, arma preferata a avocatilor pentru amanarea proceselor, a fost inlocuita cu expertiza interceptarilor. In 2010, dosarul de coruptie al fostului ministru Decebal Traian Remes a fost amanat timp de sapte luni pentru ca avocatii au cerut expertiza inregistrarilor audio-video. La ultimul termen din dosarul Voicu, avocatii au cerut instantei incuviintarea realizarii unei expertize a interceptarilor. Avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu se pregatesc si ei sa ceara expertizarea inregistrarilor.
  • Citeste si explicatia procurorului sef al DNA Daniel Morar care sustine ca expertizele interceptarilor nu fac decat sa tergiverseze procesele.
  • Vezi in text cine face si ce contin expertizele interceptarilor

Dosarul "Palinca si caltabosi" - Decebal Traian Remes amanat sapte luni pentru expertiza probelor audio-video
  • In mai 2010, avocatii celor doi invinuiti, Decebal Traian Remes si Ioan Muresan, au cerut instantei expertizarea inregistrarilor audio-video. Precizam ca in acest dosar, ca probe, au fost depuse si inregistrari video. Prin aceasta cerere avocatii au reusit sa blocheze procesul pentru sapte luni. Abia in luna noiembrie instanta a incuvintat realizarea expertizei. Unul din motivele pentru care procedura a durat atat de mult a fost si acela ca, in iunie, instanta a constatat ca INEC nu are expert pentru a realiza expertiza probelor.
NOTA Vezi in sectiunea Anticoruptie desfasurarea procesului in dosarul "Palinca si caltabosi"

Dosarul Voicu - fostul judecator Florin Costiniu: “Inregistrarile redate reprezinta colaje. Sunt pasaje in care nu imi recunosc vocea.”
  • In dosarul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu, unul din avocati a inaintat deja o cerere pentru expertizarea inregistrarilor audio. La termenul din 12 ianuarie avocatul Gheorghe Mateut, care il apara pe Costel Casuneanu co-inculpat in dosarul Voicu, a formulat in fata instantei o astfel de cerere de expertizare a convorbirilor audio, dar si o expertiza a suportilor (n.red a CD-urilor) pe care se afla inregistrarile. Avocatul nu si-a motivat cererea pentru ca aceasta inca nu a fost judecata pe fond.
  • In acelasi dosar fostul judecator Florin Costiniu, acuzat de complicitate la trafic de influenta, a contestat si el autenticitatea inregistrarilor dar nu a formulat o cerere de expertizare. “Am aratat si pe parcursul Urmaririi Penale ca inregistrarile redate reprezinta colaje, intercalari si fraze scoase din context. Acolo sunt lucruri pe care nu le-am spus si lucruri pe care nu le-am spus eu, dar poate le-au spus altii”, a declarat Costiniu. Autenticitatea inregistrarilor e contestata si de Catalin Voicu, principalul invinuit din dosar care a declarat ca sunt trunchiate. Detalii despre acest caz aici

Dosarul SOV - Nicolae Popa; Vintu: Inregistrarile care apar sunt trunchiate
  • Oficial avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu nu au cerut expertizarea inregistrarilor, dar pe parcursul procesului au declarat ca o vor face. De altfel, chiar Vintu a contestat inregistrarile in fata judecatorului. “Sunt sute de convorbiri intre mine si domnul Popa care atesta o relatie care nu are nici o legatura cu favorizarea infractorului. Toate acele inregistrari nu apar. Cele care apar sunt trunchiate”, a declarat Vintu pe 17 decembrie.

Care este scopul expertizelor

Din dosarul fostului ministru Remes aflam si cam ce trebuie sa urmareasca expertiza de specialitate ceruta de avocati. Potrivit deciziei magistratilor, expertiza urmeaza sa stabileasca daca suporturile ce contin inregistrarile sunt originale, daca inregistrarile sunt realizate simultan cu desfasurarea evenimentelor descrise in dosar, daca acestea nu contin stersaturi, intercalari sau adaugiri si daca inregistrarile au fost facute cu echipamentul tehnic detinut de Parchet, care a efectuat inregistrarile. Expertiza va mai stabili si dacă vocea inregistrata este a lui Ioan Avram Muresan si daca inregistrarea ar fi putut fi prelucrata cu un soft special.

Cine face expertizele audio-video

Potrivit legislatiei, expertizele audio si video sunt realizate la cererea unei instante de catre Institutul National de Expertize Criminalistice si de catre expertii Ministerului Justitiei din cadrul Biroului Central de Expertize Tehnice.
Iata cum este descrisa procedura de expertizare audio de INEC:
  • Obiectivul expertizei vocii si a vorbirii, efectuate in INEC, consta in compararea unei voci din inregistrarea in litigiu cu o alta voce, de comparatie, inregistrata recomandabil in conditii similare (acelasi echipament tehnic si acelasi sistem de transmisiuni, sau compatibile in unele situatii), in scopul stabilirii unui raport intre probabilitatea ca mostrele de voce comparate sa provina de la acelasi vorbitor, respectiv de la vorbitori diferiti. Analiza vocilor se efectueaza doar pe inregistrari analogice autentice, inregistrari digitale autentice sau clone ale inregistrarilor digitale autentice. Expertizele INEC mai vizeaza si autenticitatea inregistrarilor sau a suportilor pe care sunt stocate acestea.
In 2010, Dosarul "Palinca si caltabosi" a fost suspendat pentru cateva saptamani deoarece singurul expert in materie de inregistrari audio-video al INEC, Catalin Grigoras, a plecat din cadrul institutiei. In prezent institutia are experti care sa realizeze expertize criminalistice audio-video. “Avem personal de specialitate. Realizam expertize de voce si vorbire si expertize video daca suntem solicitati de instante”, a declarat directorul INEC, Marilena Chiviu.  

Miza expertizelor audio-video, tergiversarea proceselor

Intr-un interviu pentru HotNews.ro din septembrie 2010, procurorul sef al DNA, Daniel Morar,­ a explicat ca solicitarile avocatilor de a expertiza probele audio-video reprezinta o tehnica de tergiversare a proceselor. Seful DNA a explicat ca exista cazuri in care invinuitii cer expertizarea minut cu minut a inregistrarilor ceea ce face ca expertizele sa dureze.
Iata fragmentul din interviul acordat de Daniel Morar:
  • Sunt si eu magistrat de 20 de ani. Eu l-as intreba pe inculpat "Ce contesti? Care parte anume din aceste interpretari o contesti?" Va dau acest exemplu pentru ca este o alta modalitate de a tergiversa la nesfarsit. Suntem in termen de cate cinci, sase, sapte luni, in care se cere expertiza. Inculpatul spune "Faceti la toate". Sunt sute de minute, sute de ore, e o munca titanica. Ce sa expertizezi, minut cu minut? Ce poate face aici magistratul? Sa-l intrebe: "Domnule inculpat, care anume parte, ce contestati?" Poate nu contesta 300 de minute, poate contesta 2 minute. Si atunci expertiza merge mai repede. E mult mai simplu ca expertul sa analizeze un fragment. Dar cand ii dai expertului tot materialul, cum sa analizeze 300 de minute sau cateva ore? Vorbesc de o modalitate care se practica.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9807 vizualizari

  • +30 (34 voturi)    
    este vina judecatorilor... (Joi, 13 ianuarie 2011, 20:16)

    Lexus [anonim]

    ...atata timp cat inregistrarile sunt facute de servicii sau institutii ale statului nici n-ar trebui sa le accepte aceasta scuza! Daca vor asta, n-au decat sa dovedeasca ei, ca nu sunt autentice...sa plateasca pt fiecare expertiza!
    • +15 (17 voturi)    
      La Oha... (Joi, 13 ianuarie 2011, 21:21)

      Tudor [anonim] i-a raspuns lui Lexus

      Nooo... la banii pe care i au furat astia nici nu s ar pune problema a 1000, 2000, 3000 euro de plata pentru expertiza...
    • -1 (15 voturi)    
      Totusi... (Joi, 13 ianuarie 2011, 22:58)

      kinn [anonim] i-a raspuns lui Lexus

      Nu tin partea lui Vantu, dar ce spui tu aici e o aberatie. Atunci putem la fel de bine sa renuntam la judecatori, cat timp procuratura este, nu-i asa, o institutie a statului, si ca atare nu poate gresi. Ce ne mai trebuie judecatori, doar avem procuratura de stat, nu?
      • +6 (8 voturi)    
        sa nu exageram! (Vineri, 14 ianuarie 2011, 1:06)

        Lexus [anonim] i-a raspuns lui kinn

        ...ma refeream la faptul ca, inregistrarile, de regula, sunt facute cu aparatura verifica, utilizata de oameni pregatiti si exista si un accept al unui judecator...cred.
        ...cred ca expertiza ar trebui sa fie facuta in momentul cand a fost acceptata caseta sau dvd-ul ca proba. O expertiza ulterioara ar trebui sa constate daca este originalul sau nu...atat!
        • -1 (5 voturi)    
          SEMNATURA DIGITALA (Vineri, 14 ianuarie 2011, 8:41)

          Andrei Duma [anonim] i-a raspuns lui Lexus

          Serviciile au aparatura necesara pentru a efectua inregistrari cu semnatura digitala pentru a reduce potentialele suspiciuni... dar de ce nu folosec aceasta aparatura..? De ce vin cu inregistrari gen mp3?

          Intr-o tara corupta pana in fundul sufletului precum romania ... a crede ca angajatii serviciilor sunt niste sfinti este pura naivitate. Ei raspund la nimic altfceva de cat comenzi politice.
        • +7 (7 voturi)    
          unu (Vineri, 14 ianuarie 2011, 9:22)

          unu [anonim] i-a raspuns lui Lexus

          pai daca gaseste remes un pixel albasrtru e salvat. avem si cazuistica.
    • -2 (4 voturi)    
      unu (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:05)

      unu [anonim] i-a raspuns lui Lexus

      fleacuri. justitia nu trebuie transformata in spectacol. ar trebui interzise stirile despre mersul anchetelor, n-au dacat sa-i aresteze pe toti dar se pare ca nu asta-i scopul ci circul mediatic.
      adevaratele probleme care trebuie dezbatute public sunt altele, de exemplu:
      - dosarul taierii salariilor
      - dosarul taierii pensiilor si a rtot ce se poate taia
      - incmpetenta guvernului, inexistenta unui "cap limpede"
      adica probleme ce ne afecteaza direct.
      ce-am castigat daca a dast faliment PIC. era singurul lant de supermarketuri romanesc. acum pana si comertul ni l-au luat strainii. oamenii de afaceri autohtoni sunt hartuiti pentru tot felul de fleacuri de parca cei straini sunt usi de biserica.
      mai tineti minte, de exemplu, cand america impunea cate un embargo unor tari? cine erau cei care-l incalcau???? avantaj, america. ei isi sustin oamenii de afaceri, nu-i hartuiesc.
    • +3 (3 voturi)    
      dar de ce sa se intrerupa procesul? (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:21)

      Mihai [anonim] i-a raspuns lui Lexus

      Eu zic ca le pot face si cate 10 expertize, e dreptul lor sa ceara astfel de lucruri. Dar de ce tb. intrerupt procesul pt. asta? .Daca omul ala are dreptate, n-are de ce sa se teama ca vor mai curge 3-4 infatisari pana la dovedirea falsului (asta presupunand ca exista un astfel de fals)....
    • 0 (4 voturi)    
      serviciile sunt in mana puterii. (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:25)

      alabala [anonim] i-a raspuns lui Lexus

      Si da o vorba nu poate fi scoasa din context.trebuie expertizata la secunda fiecare inregistrare.
      din moment ce s-a creat un precedent in cazul lui Basescu cu pixelul albastru cand acesta ar fi lovit la Ploiesti un copil in timpul unui miting electoral... mi se pare normal ca si alti cetateni sa beneficieze de acest drept.
      stim PDL noul PCR si Basescu mai rau ca Ceausescu pana si pe Nastase vor sa-l execute ... cu un judecator numit aleator care culmea a facut cariera in calitate de consilier al lui Daneiel Morar procuror sef al DNA.
      • -2 (2 voturi)    
        Basescu in toate (Vineri, 14 ianuarie 2011, 19:47)

        mercedes [utilizator] i-a raspuns lui alabala

        Frustrarea te orbeste si nu mai judeci limpede. In cazul Basescu filmuletul nu a fost facut de servicii autorizate. Si atata vreme ce serviciile sunt in mana puterii, cum spui, cum de nu au reusit sa-l "dovedeasca" pe Basescu asa cum isi doresc de ani de zile?
    • 0 (0 voturi)    
      In atentia justitiei (Vineri, 14 ianuarie 2011, 21:18)

      Un cetatean [anonim] i-a raspuns lui Lexus

      De acord cu ce zice Mitza Roz; cat mai repede sa se introduca: a) - sistemul american cu 12 jurati; b) - o lege (trecuta prin Parlament prin vot deschi s (cu mana sus si filmati de televiziuni) prin care judecatorii sa mai dea inca 3-5 ani pentru tertipu rile avocatesti de mai sus; c) - inculpatii sa plate asca o taxa catre bugetul statului: c.1) - de 200.ooo Euro/ proba contestata daca este ministru, parlamentar, magistrat, etc , sau : c.2) - 200 Euro/ proba contestata daca este simplu muritor. Daca este un amarat si fura o gaina sa manance, avocatul nu-i mai cere in instanta ex pertizarea inregistrarilor !!!)
  • -7 (19 voturi)    
    Greu cu legalitatea... (Joi, 13 ianuarie 2011, 20:20)

    Panthera roz [anonim]

    Cit am fi de pasionati,este legal sa ceri expertiza si e trist ca Parchetul se bazeaza apropape numai pe inteceptari telefonioce.Le e lene?Sa suporte!Va amintiti cind ne prezentau la TV cum remes lua un plic in mina?se zicea ca ar contine euro.De unde stim noi?Daca erau oameni seriosi.la realizarea "flagrantului",in fata martrorilor desfaceau plicul si daca erau,numarau banii.Acuma se vaita ca inculpatul e neserios.Cam asa procedeaza si in alte cauze.BaI "MESERIASILOR', uitati-va macar la filmele americane si vedeti acolo cum te urecheaza judecatorul daca ai ignorat procedurile cit ai fi tu de procuroar sau politist.Dreptatea se face cind tu esti in primul rind corect.
    • +6 (10 voturi)    
      bun model recomandati (Joi, 13 ianuarie 2011, 22:29)

      beni hil [anonim] i-a raspuns lui Panthera roz

      acolo se vede si cat dureaza un proces, si cum sunt admise probele si cat de repede se face o expertiza, nu'i nevoie de luni si ani.
      ce bine ar fi daca am avea codurile de legi ale americanilor, codurile de procedura si curtile lor cu juri.
      in america, voicu era de mult condamnat.
      o inregistrare facuta cu aprobarea judecatorului si de catre fbi, niciun judecator n'o pune la indoiala.
      apropo de expertiza, paturici a fost nemultumit de cea facuta de institutia abilitata din ro. are el, inca, vreo alta expertiza del la un laborator de mare marca, autorizat legal ? la clendele grecilor.
      vintu va trimite la expertizare in cipru sau indonezia.:-)
      • +2 (2 voturi)    
        cheia postarii tale (Vineri, 14 ianuarie 2011, 9:30)

        precaut [anonim] i-a raspuns lui beni hil

        este: "niciun judecator n-o pune la indoiala". Daca la noi ii dai "o cifra" , va pune la indoiala si teorema lui Pitagora. De ce crezi ca a ajuns Costiniu acuzat?
    • +6 (6 voturi)    
      "Mitza Roz " ! (Vineri, 14 ianuarie 2011, 4:11)

      Badea Ioan [anonim] i-a raspuns lui Panthera roz

      In USA ,cind "contesti" mijloacele " ,procedurile " ,situatiile" ??etc . Judecatorul te intreaba daca ai intentia prin aceste "demersuri" sa "alterrezi" actul juridic !
      Sigur i-ti admite "contestatia " ,dar din oficiu i-ti mai trage 3-5 ani !!!!![fara legatura cu cazul !!!] in cazul in care se dovedeste ca ai incercat sa "obstructionezi justitia "!!!
      How about that ???
  • +13 (15 voturi)    
    Corect ar fi (Joi, 13 ianuarie 2011, 20:24)

    Cataleya [utilizator]

    ca procurorii sa faca expertiza paralela.
    Daca inculpatii au dreptul sa ceara expertiza tuturor probelor, la fel si procuratura are acest drept.
    Daca avocatii apararii cer aceasta expertiza, procurorii ar trebui sa spuna, ok, timpul oricum este pierdut, plateste si statul cateva mii de euro si face o expertiza paralela, in strainatate, ca sa nu existe dubii.

    In acel moment, atat avocatii apararii cat si cei care se ocupa autohton cu expertiza afla din start ca practic se fac mai multe expertize, paralel, si nu cred ca risca sa mai umble cu matrapazlacuri!
    la urma urmei, daca Vantu va fi gasit vinovat, in afara pedepsei va trebui sa plateasca si cheltuielile de judecata (unde sunt incluse si expertizele necesare)
    • +3 (13 voturi)    
      Super (Joi, 13 ianuarie 2011, 21:17)

      Belladonul [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      SOV te-ar pupa pe amandoi obrajii! Adica expertiza ceruta de avocatii apararii sa dureze 3-5 ani, dupa care si procurorii sa ceara o expertiza care sa mai dureze inca 7 ani...Esti hazliu amice, zau asa!
      • +7 (7 voturi)    
        paralel (Joi, 13 ianuarie 2011, 22:17)

        NewLevel [anonim] i-a raspuns lui Belladonul

        Nu prea citesti, nu-i asa?
        "[...]practic se fac mai multe expertize, paralel[...]"
    • +4 (4 voturi)    
      "Influentarea Actului de Justitie " ? (Vineri, 14 ianuarie 2011, 4:24)

      Badea Ioan [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      A-i auzit de asa ceva ???????
      Exceptii ??? Contestatii ???Orice prelungeste/denatureaza/anuleaza actul de justitie trebuie "Corectat de toti factorii implicati !!!
      Inclusiv judecatori !!! Vezi USA !!! A-i contestat /aprobat/ partzanat in scopul "Impiedicarii actului de juastite " ! ??? S-e pedepseste ??? 5-10 ani cu "Jail !! No exemption !
      Asta-i conditia acceptarii oricarei contestatii !
      Ce zici de asta ??????
      • +1 (1 vot)    
        mai comisar sovietic in SUA e un sistem cu jurati (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:45)

        aa [anonim] i-a raspuns lui Badea Ioan

        forte diferit de al nostru.
        fie si prin prisma faptului ca se judeca si tinand cont de precedent.
  • +17 (25 voturi)    
    EXCELENT , VICTORIE (Joi, 13 ianuarie 2011, 20:25)

    titiacs [anonim]

    ce ziceti :
    Crin Porumbacu Antonescu - presdedinte ...
    micul Victoras Poponas Ponta - prim -ministru sau invers..
    Felix - marele sef la senat ...
    PP Nastase - mic sef la deputati ( aici daca se pensioneaza PP poate fi inlocuit de Titus Corlatean )
    NUSH Vintu - la cultura si comunicatii
    Voicu sau vanghele reloaded - la interne ...
    DT Remes la finante , comert , autostrazi , turism si alimentatie ( cu caltabosi )
    sotul COSTINIU la justitie ... sotia tot acolo ..
    Abramburica , Rusanu , Norica Nicolai , puiutzu Hashoty , porno Nicoara , banicioiu si ei pe acolo .
    Conu Dinu in loc ul lui nostradamus ( vezi 200 euro/baril in 2008 , 6 lei euro , 3/4 din bugetari concediati ).
    Ce ziceti TOVARASI , la lupta ca merita !!!
    • -3 (7 voturi)    
      E mai rau!!! (Joi, 13 ianuarie 2011, 22:22)

      marius [anonim] i-a raspuns lui titiacs

      dizident anticomunist reprezentant al Romaniei la Anvers- presedinte
      secretar ASC Cluj- prim ministru
      fotomodel - presedinte Camera Deputatilor
      Triplu doctorat iar la 24 de ani si cu bacalaureatul -ministru de interne
      Doctor cu studii liceale neechivalate - ministru la invatamant,
      etc
      • +3 (5 voturi)    
        stupid... (Vineri, 14 ianuarie 2011, 8:47)

        Justice4all [anonim] i-a raspuns lui marius

        bai ce o tot dati cu tampenia aia cu studii liceale neechivalate? Omul ala a urmat cursurile unor facultati renumite din Europa, mult mai bine cotate decat orice facultate din Romania, si voi o dati asa cum vi s-a spus la partid cu liceul. Era mai bine daca avea liceul facut undeva in varful dealului si facultatea la particulari la frecventa redusa? Ce o dati atata ca nu a predat nici o ora in scolile din Romania. Adomnitei a predat cumva? Eugen Nicolaescu/Cseke Atilla a muncit in spitale cumva? Ati fi preferat poate un ministru al Educatiei cu liceul facut la seral si facultati dubioase? Sau dinozaurii care nu mai mor si nu vor sa se schimbe nimic?
        • -1 (3 voturi)    
          hai lasa bancurile (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:31)

          aa [anonim] i-a raspuns lui Justice4all

          pustulica ala de la ministerul educatiei poate a plecat pe banii si pilele lu' mamica si taticu si a platit sute de mii de euro ( ma intreb de unde au avut bani fix dupa comunism)
          si poate ceea ce era el la Munchen era un ajutor de bagator de seama.
          dupa parerea mea e un imbecil care trebuie sa se ia de mana cu mediucrul aproape repetent la politica externa Basescu, cu ministrul administratiei si internelor care a luat bacul se pare la 24 de ani, si cu alti incompeteni promivati doar de PDL pentru obedienta.
          • -1 (1 vot)    
            cred ca tu esti un banc...si nu unul bun (Vineri, 14 ianuarie 2011, 14:59)

            Justice4all [anonim] i-a raspuns lui aa

            vad ca esti modelul tipic de 'roman': daca a ajuns acolo si a studiat, clar a avut pile, au bagat ai lui bani. Dupa logica ta, toti romanii care au realizat ceva in viata, in tara si in strainatate au furat, sau au avut pile. Probabil si Aurel Vlaicu a avut pile, nu? Si Mihai Eminescu a studiat la Berlin, cate sute de mii de euro l-a costat? Cred ca tu esti doar un frustrat care se gandeste ca daca el nu a reusit in viata probabil cei care au reusit au trisat... Totusi, spre norocul nostru, mai sunt si altii ceva mai deschisi in gandire...
        • +1 (1 vot)    
          sa'si dea demisia (Vineri, 14 ianuarie 2011, 19:31)

          lider sindical [anonim] i-a raspuns lui Justice4all

          n'are nici bacu !
    • -2 (4 voturi)    
      unu (Vineri, 14 ianuarie 2011, 9:28)

      unu [anonim] i-a raspuns lui titiacs

      toti nominalizatii sunt mai buni decat cei din guv boc.
      remes a fost cel mai bun ministru de finante, a recunoscut-o si idolul tau intr-un moment de sinceritate cand se intorcea de la cofe-tarie.
      pai tu o compari pe abramburica (o viata de om in interiorul sistemului) cu funeriu care are 11 clase experienta in invatamantul romanesc. imi vine sa rad dar nu ma lasa lacrimile.
      • +2 (4 voturi)    
        tovarasu unu... (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:15)

        titiacs [anonim] i-a raspuns lui unu

        ... ISTERIA TV ar trebui sa-ti dea un premiu de fidelitate si tie si altor tovarasi. Se vede ca isi fac treaba ! Stii ca Funeriu are mai multa scoala ( prin scoala inteleg ore de studiu , nu ore sedinta PCR sau PDSR si ore discutii tv ) ca si abramburica ? Hai ca pe asta n-ai stiuto ! Dragi tovarasi intrebati vreo cunostinta care lucreaza sa zicem la o multinationala daca un inginer ( sa zicem de la Renault sau Ford ) si-a echivalat studiile in CEA MAI MARE , MAI HARNICA SI MAI DESTEAPTA TARA DIN LUME !?! Scadeti-l pe vanghele ! Si cum spuneam , LA LUPTA TOVARASI , ca argumente nix ! Tot bla , blaul de la ISTERIA TV ! Apropo , tovarsu unu , ai auzit ca nuti si-a luat ipad ? Intreaba la organizatie ?
        • -1 (3 voturi)    
          unu (Vineri, 14 ianuarie 2011, 11:51)

          unu [anonim] i-a raspuns lui titiacs

          am spus 11 clase experienta in invatamantul romanesc. eu cred ca am fost destul de clar. apropos, tu cate clase ai in tara si cu cate esti pe-afara?
          • 0 (2 voturi)    
            m-ai dat gata ! (Vineri, 14 ianuarie 2011, 12:43)

            titiacs [anonim] i-a raspuns lui unu

            cu asta toa'su UNU m-ai dat pe spate . Ce inseamna : " 11 clase in invatamintul romanesc" ? Daca e vorba de experienta de predare , toata lumea stie ca Funeriu NU are. Daca e vorba de scoala facuta, aici trebuie sa " fiu de acord " cu tine ( atentie la interpretarea ghilimelelor ) cu cit ai mai multa experienta SA ZICEM CA AI APROFUNDAT ( A SE CITI ramas repetent ) cu atit ESTI MAI bun . La pdsr , da , asa e ! Corect ! Imi p[lace tovarasi ca nu va supara adevarul , e si asta ceva . Cit despre scoala mea , am facut-o la zi , in tara !
    • -2 (4 voturi)    
      mai rau decat (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:27)

      aa [anonim] i-a raspuns lui titiacs

      Udrea Presedinte
      Basescu Premier
      ajungem mai rau ca in Comuna Primitiva
      • -1 (1 vot)    
        ??? (Vineri, 14 ianuarie 2011, 16:00)

        titiacs [anonim] i-a raspuns lui aa

        sa inteleg ca tovarasii ( iliesc , nastas , pont, hreb , crin , nicolai , feli , nush etc etc ) care ne-au condus atita timp sunt maimute ? nu-i frumos toa'su !
    • 0 (0 voturi)    
      victor, victorie (Vineri, 14 ianuarie 2011, 19:28)

      panfil flecaru [anonim] i-a raspuns lui titiacs

      titi, matale ai rude suspuse in peneleu.
      altfel nu vad de unde stii. asta este secretul secretelor. al mai incuiat secret al aliantei. :-)
      e atat de secret, ca porumbacu cica nici nu s'a discutat macar.
  • +16 (16 voturi)    
    Dormi linistit, justitia judeca pentru tine (Joi, 13 ianuarie 2011, 20:35)

    alex [anonim]

    Procesul poate continua pana la rezultatul expertizei... Cand se da sentinta, se poate vedea si expertiza, de ce sa blocam ancheta?
  • +17 (17 voturi)    
    Tergiversarea si obstructionarea justitiei (Joi, 13 ianuarie 2011, 20:39)

    judex [anonim]

    Arma tergiversarii se poate intoarce impotriva avocatilor, daca se va dovedi ca acestia sunt rau intentionati. In acest caz, avocatii devin acuzabili de obstructionarea actului de justitie. Astfel, tactica destructiva a avocatllor si magistratilor corupti ar putea deveni o modalitate de a curata sistemul judiciar de cei care-l paraziteaza.
    • +6 (6 voturi)    
      intr-un caz... (Joi, 13 ianuarie 2011, 22:55)

      egroeg [anonim] i-a raspuns lui judex

      poate ca asa i s-a parut inculpatului...daca se invoca si in al doilea caz,poti zice ca s-a intamplat si acestuia sa i sa para,dar daca se invoca si in al treilea dosar...atunci s-au ii legam pe toti de la DNA ca s-au transformat intr-o fabrica de inregistrari contrafacute sau sa fie serios sanctionati avocatii pentru obstructionarea justitiei sau poate chiar invocarea complicitatii..
      • 0 (0 voturi)    
        mea culpa pentru.... (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:24)

        egroeg [anonim] i-a raspuns lui egroeg

        primul " s-au",care nu stiu de ce l-am scris asa...probabil incepuse sa ma ia somnul...
    • +3 (3 voturi)    
      Corect ! (Vineri, 14 ianuarie 2011, 4:51)

      Badea Ioan [anonim] i-a raspuns lui judex

      Vezi cele postate mai sus !
      "Tentativa de Obstructionare al Actului Justitionar a-r trebuii sa atraga automat pedepsirea vinovatilor [ Judecatori -Avocati -Inculpat -etc. !!]
      Vezi USA !!!! Prima intrebare a judecatorului in USA este : Accepti fapta s-au respingi ? Daca "nu recunosti fapta" ! si-ai cerut "expertiza =Platesti expertiza !! Si-n cazul ca nu ti-e favorabila ??
      Big trouble !!!! Judecatoruli-ti trage 5-8 ani ? de Jail [fara parol !!] !!! inddependent de cauza originara !!!!! Haaaaaaa??????????
  • +10 (10 voturi)    
    Vantu si ceilalti corupti (Joi, 13 ianuarie 2011, 20:42)

    mircea [anonim]

    Au beneficiat timp de multi ani de regimul mafiot care ni se pregatea de catre alianta 'jos basescu' si acum cand se vad adusi in fata judecatorilor nu mai stiu ce vrajeli sa spuna..probabil ca judecatorii asa independenti cum sunt o sa-l lase liber dar lui Antonescu si Ponta ar trebui sa le fie o lectie..asta E RESPECT! cand hotii cei mai mari sunt gata sa plateasca pentru ce au facut..si LECTIA ASTA VA O DA BOC SI BASESCU!
  • -5 (9 voturi)    
    Cum naiba ganditi atat de prost? (Joi, 13 ianuarie 2011, 22:13)

    leix [anonim]

    Am inteles SOV, Voicu si compania sunt pusi sub acuzare -dar desteptilor daca ne trezim maine toti in situatia lor? Nu am dori sa folosim toate parghiile legale - mare atentie astia nu comit acum o ilegalitate folosindu-se de portitele din lege - si sa ne dovedim nevinovatia? Ma rog oricum procurorii trebuie sa aduca dovezi ca sunt vinovati..si sper sa aiba mai mult decat convorbirile alea de doi lei.
    Si acum ca tot aratam cu degetul catre acesti penali enumerati aici de aceasta jurnalista vigilenta...de ce nu aruncam un ochi si in tabara PDL-istilor? Ori UNPR sau UDMR - unde daca se apuca DNA sau parchetul sa arunce un ochi lucreaza cu motoarele la maxim un an intreg.
    Eu sincer stau si ma intreb cum de nu mai exista un procuror in tara asta care sa-i adune pe toti si sa-i invinuiasca fara sa tina seama de culoarea lor - numai asa putem scapa de acesti presupusi penali - SOV,Voicu, Ridzi, Remes,Antonie Solomon,Gheorghe Falca, Bogdan Cantaragiu, Mircia Gutau...si relax si aia de la varf care fug sau se ascunde de Tribunal..incepand cu Basescu.
    • +4 (6 voturi)    
      Tu ai fura de la 300.000 (Vineri, 14 ianuarie 2011, 0:26)

      aac [utilizator] i-a raspuns lui leix

      de concetățeni de-ai tăi?

      Ai pune la bătaie orice sumă cîștigată necinstit pentru subjugarea statului în care trăiești?

      Ți-ai vinde poporul neamurilor slave pentru un iaht, 50 de maybach-uri și 20 de Q7-uri?

      Asta e o logică a unuia care se pregătește să facă ce-au făcut tîlharii cărora le iei apărarea.
      • -3 (5 voturi)    
        Legea e proasta si logica ta! (Vineri, 14 ianuarie 2011, 7:58)

        leix [anonim] i-a raspuns lui aac

        Stimate domn cred ca habar nu aveti sa intelegeti ce am scris si lasati deontologia ca adevarul e mai bun:
        1. Legile facute de parlamentari din 1990 pana in 2011 - sunt in asa fel facute incat infractorii sa fie protejati. Dat fiind ecutia toti vor profita de ea - inclusiv dvs. asa ca nu pozati virginal.
        2. Daca vrem ca acesti presupusi infractori - atentie la prezumtia de nevinovatie - sa plateasca pt. faptele lor trebuie sa gasim un procuror cu vana si sa fie si lucid la cap - vezi de ce a facut puscarie Al Capone.
        3. Atata timp cat politicul e mana in mana cu infractorii si cu alte structuri ale statului totul se reduce la putere, influenta, bani si nu ma fa sa revin la cazurile Ridzi, Solomon sau cele de la altii. Iar influenta vine de sus - Basescu nu e chiar imaculat.
        Si inca ceva ca tot ai pomenit de SOV si cei furati - parca in America, alt "expert financiar", numit Bernard Madoff a ajuns dupa gratii cat ai clipi din ochi - deoarece acolo nu intervine politicul in sistemul judiciar oare?
        Daca procurorii nostri au probe clare si puternice cum se face ca de atatia ani sunt complet impotenti si nu reusesc sa-i bage dupa gratii pe acesti celebri si putrezi de bogati potenti ai zilei?
        In rest nu vreau sa traiesc pe un iaht ca sa imi vand neamul insa ma intreb si eu cand aflam cine a vandut flota Romaniei de nu avem niciun vapor in dana de la Constanta?
        • +3 (5 voturi)    
          amice, esti INCULT!! (Vineri, 14 ianuarie 2011, 9:35)

          bula [anonim] i-a raspuns lui leix

          nu [procurorul l=a condamnat pe Al Capone (sau orice alt gangster) ci un judecator!!! in speta, acela care a avut cojones sa inlocuiasca juriul (deja cumparat de Capone) cu juriul dintr-o sala alaturata. E un fapt istoric! Noi nu de procurori cu "oute" ducem lipsa ci suferim de preaplin de Costiniu (ambii), Pivniceru, Lupasc, Turcu, etc.
          • -1 (3 voturi)    
            Iar tu esti clar prost gramada! (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:11)

            leix [anonim] i-a raspuns lui bula

            Stimabile procurorul a facut acuzatiile catre Capone - el a venit cu gaselnita de evaziune fiscala. Pana la judecator a mai fost un pas. Lasa ca stim si noi istorie. In rest numai de bine pt. toti acesti presupusi penabili si altii...din tot esicherul politc.
    • +1 (1 vot)    
      Sistem Judiciar ! (Vineri, 14 ianuarie 2011, 4:56)

      Badea Ioan [anonim] i-a raspuns lui leix

      Citeste ce -an scris mai inainte !
      Nu degeaba UE n-e "arata cu degetul " !!!!
      • -1 (3 voturi)    
        PDL nu a marsat si pe reforma sistemului judiciar? (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:31)

        leix [anonim] i-a raspuns lui Badea Ioan

        Si atunci in 6 ani de ce nu au facut nimic? Pentru ca nimic nu-i face mai meritorii pe presupusii infractori - fie ca sunt de la PSD, PDL sau PNL ori UDMR ...samd.
        Si referitor la comentarul meu anterior catre Bula de mai sus...ca vad ca nu apare - stimabile procurorul a facut acuzatiile si in final a ramas evaziunea fiscala - omul a dovedit asta cu probe si abia apoi judecatorul l-a trimis la puscarie.
        Sincer cred ca tu esti inclut si ca habar nu ai ce inseamna un proces.
  • +11 (11 voturi)    
    ar trebui sa se aplice... (Joi, 13 ianuarie 2011, 22:13)

    egroeg [anonim]

    acelasi principiu ca si la invocarea necostitutionalitatii, adica procesul sa se judece in continuare si n-au decat sa faca in paralel expertizarea dorita pe banii lor.In cazul ca au dreptate(ma indoiesc ca DNA a contrafacut inregistrarile} se anuleaza sentinta.
  • +15 (15 voturi)    
    sobolanii (Joi, 13 ianuarie 2011, 22:20)

    NewLevel [anonim]

    Ce zice Vintu:
    "Sunt sute de convorbiri intre mine si domnul Popa care atesta o relatie care nu are nici o legatura cu favorizarea infractorului."

    Traducere - exemplu:
    "Am batut sute de cuie cu ciocanul asta si niciodata nu am dat in cap nimanui. Acum ma invinuiti ca l-am omorit cu el pe nea Ion - si aveti si inregistrari. Dar inregistrarile in care bateam cuie unde sint?"
  • +9 (9 voturi)    
    filme cu prosti (Joi, 13 ianuarie 2011, 22:25)

    gicu [anonim]

    doar in filmele cu prosti se poate intimpla asa ceva si e si normal doar in romania.Dupa parerea mea de nespecialist in materie, as penaliza avocati care pledeaza asemenea cauze ncu cel putin 150 la suta din onorriu si scoaterea din avocatura pe o perioada de timp.
  • +8 (8 voturi)    
    Reforma Justitiei, o misiune imposibila (Vineri, 14 ianuarie 2011, 2:43)

    zexe [anonim]

    Aduceti-va aminte de cazul neferitei batranici care a intrat la parnaie pentru ca s-a incapatanat sa munceasca un pamant revendicat de un smecher sau de cazul batranelului care a infundat puscaria pentru ca a mutat un tarus care delimita un teren arabil. V-ati adus aminte, nu? Acum, amintiti-va de judecatoarea prinsa "vesela" la volan si cum a sters ea cu politistii pe jos exact in sectia de politie. Ganditi-va ca acum primeste o pensie mai mare de cateva ori decat voi avea eu vreodata salariu de inginer sau cum si-au stabilit ei, magistratii adica, pensii de lux sfidand o societate aflata in plina criza economica.
    Va mai mirati ca numitii Remes, Costiniu, Vantu se distreaza copios in salile de judecata invocand tot soiul de nazdravanii precum ar fi consultatii medicale la ginecolog?
    • +1 (1 vot)    
      REFORMA LUI BASESCU inceputa in 2004 (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:35)

      aa [anonim] i-a raspuns lui zexe

      culegem roadele:economic,social,politic
      • +1 (1 vot)    
        Basescu are pacatele lui, dar ... (Vineri, 14 ianuarie 2011, 12:51)

        zexe [anonim] i-a raspuns lui aa

        ..oricat de lipsit de logica ai fi, nu poti sa ii reprosezi faptul ca nu si-a dorit o justitie curata. Reforma in justitie nu o poate face presedintele, asa cum nu poate face nicio reforma din pozitia de sef al statului.
        Romania traieste paradoxul unei societati cu mult mai evoluate decat clasa politica si cu o justitie care a ramas incremenita in proiectul socialismului stiintifico-fantastic
  • +5 (5 voturi)    
    felix nu mai sta , la treaba (Vineri, 14 ianuarie 2011, 8:05)

    magicianu [utilizator]

    in ce tara traim ? ce dracu asteapata justitia sa vina felix ( felix ai scris mai mult de o carte postala vreodata ? )la guvernare pentru a da NUP ? maimutele astea contesta orice daca erau in alta tara credeti ca le mergea asa ? vor amnistie fiscala si sa vina cu cascavalul furat in tara pentru ca afara chiar daca ar avea bani nu ar mai fi smecheri si chestia asta ii doare .
  • +5 (5 voturi)    
    ... (Vineri, 14 ianuarie 2011, 8:27)

    asd [anonim]

    Astia o sa fie la putere daca o sa iasa "alianta" PSD PNL PC
  • -3 (5 voturi)    
    rechizitorii neserioase (Vineri, 14 ianuarie 2011, 8:55)

    Paduru [anonim]

    Nu se fac rechizitorii pe baza de colaje din interceptari telefonice.Interceptarile telefonice se fac pentru prevenirea terorismului,chestiuni de siguranta nationala,etc...In cazurile de mai sus,interceptarile trebuiau sa foloseasca numai la prinderea in flagrant a presupusilor vinovati,aceste cazuri sunt numai rafuieli politice promovate de actuala putere si justitia ei.
  • +5 (5 voturi)    
    Contestarea statului (Vineri, 14 ianuarie 2011, 8:58)

    dorin bretan [anonim]

    Acesti oameni contesta statul care isi permite prin cei platiti de noi, sa le verifice modul in care incearca sa ne fure . Au demonstrat prin faptele lor ca vor un stat totalitar(cu fata democratica) cu ei la putere sau un stat care sa permita structuri paralele de putere. Necazul nu e ca vor, ci ca noi stam si le permitem toate magariile. O batrinica de 78 de ani e bagata in puscarie pentru ca nu a acceptat o hotarare judecatoreasca care ii lua pamantul si Vadim Tudor care jigneste in public un executor judecatoresc ,injura politia si umbla liber si ne rade in nas. Voicu avea un stat in stat . Vantu avertizeaza intariti-va statul (ca vi-l corup eu). Si sunt numai cateva exemple arhicunoscute ! Nimeni nu iese in strada sa demonstreze pentru aplicarea legii egal tuturor
  • +2 (2 voturi)    
    Intariti-va Statul... (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:06)

    Trojan.H [utilizator]

    Nu ma pot abtine sa-l citez din nou pe Felix Motanul:
    "Justitia a ramas singurul bastion al apararii democratiei in Romania".
    Mi-a placut si ce spunea Dan Andronic apropo de deranjul produs de la venirea lui Basescu ca presedinte: "Troaca s-a micsorat, porcii au ramas aceeasi".
    :-)
  • +2 (2 voturi)    
    amanari peste amanari (Vineri, 14 ianuarie 2011, 10:29)

    rocitizen [utilizator]

    doar doar ajung ei la putere si se stopeaza anchetele, se distrug dosarele, se schimba judecatorii, vedeti atunci reforma in justitie, cat ai zice peste. Iar judecatorii actuali le fac jocul, pentru ca li-i frica cand se gandesc: daca peste un an doi ajung astia la putere - e plauzibil nu? - iar eu zbor din functie? Imi risc eu postul ca sa ma pun rau cu mafiotii? Cine stie ce alte metode de presiune mai au mafiotii astia, amenintari cu moartea, a familiei etc Ii cred in stare de orice pentru ca nu au scrupule...sunt niste sobolani. Singurul care nu se teme de ei si isi mai baga ghiarele in gatul lor e Basescu. Te mai miri de ce urla ca disperatii jos Basescu si toata politica lor consta in a face orice numai sa-l deie jos? Se strange latul tot mai tare...razboiul dintre mafie si institutiile statului (presedinte, guvern, justitie) se inteteste.
  • +2 (2 voturi)    
    judecatorii sunt cheia (Vineri, 14 ianuarie 2011, 11:16)

    Bogdan [anonim]

    Cat timp judecatorii nu au curaj sa judece pe fond vor accepta orice cerere de amanare. Un exemplu pozitiv este judecatoarea din cazul Vantu care da termene scurte, nu mai accepta pacaleala cu schimbarea avocatilor si citirea dosarului, a verificat ce doctor il consulta pe Vantu la Viena si a constatat ca e ginecolog.
  • +1 (1 vot)    
    CORUPTIE !!!!!!!!!!! (Vineri, 14 ianuarie 2011, 12:03)

    silvia [anonim]

    Acesta este cuvantul de ordine in aceasta tara !!!
    Coruptie la tot pasul , in toate structurile si jalnic la cei care ar trebui sa faca dreptate !!
    Un singur VLAD TEPES nu ar fi suficient sa starpeasca aceasta coruptie(eventual cinci) !!!
    Pe asta mizeaza si ei ...,ca nimeni nu ne mai SPALA , nu ne curata de acest flagel !!!!
    De la incepututrile lui Iliescu , a fost creat un precedent, a continuat in celalalte guvernari , a luat amploare si in prezent suntem ingropati de vii de acesti sarlatani , excroci care mizeaza decat pe bani si implicit putere !!!
    Vai de noi si de tarisoara noastra !
  • 0 (0 voturi)    
    Judecatorii au nenorocit Romania (Vineri, 14 ianuarie 2011, 17:31)

    Asociatia Salvati Romania ! [anonim]

    In sitemul juridic Romanesc activeaza circa 95/100 urmatoarele tipuri de judecatoare, in general, si mai putin judecatori:
    a) Analfabete juridic, corupte, subordonate politicului, subordonate amantilor, care servesc relatiile, prietenii, gastile oficiale mafiote si neoficiale. Acesti judecatori au interese ca sa parvina material cat mai mult, astfel:
    - Retributie daca se poate cu mult peste cel european si facilitati care sunt cu totul iesite din comun.
    - Au si au obtinut statutul de Stat in Stat, cetateni cu statut aparte, cu o Constitutie pe care o interpreteaza si aplica cum vor ei, cu un Cod Civil si de Procedura Civila pe care nu-l respecta si este doar o un manual pentru fraeri.
    - Cu Codul Penal si de Procedura Penala care functioneaza numai la gainari, cu Legile privind dreptul la proprietate pe care le “aplica”, acest tip de judecator, stergadu-se la dos cu ele, si acestea doar in gand, cand stau pe wc, cum ar fi Legea 18/1991, Legea 1/2000, Legea 169/1997, Legea 10/2001 si alte sute de legi !
    - Isi doresc fufe de la 25 de ani in sus, vila cu cat mai multe camere si facilitati (piscina, geacuzi, sauna, minisera, etc.)
    - Casa de vacanta la mare si la munte

    - Aceste tipuri de judecatoare au urmatorul comportament: se cred Dumnezei, sunt increzute, privesc justitiabilii cu dispret ca pe paduchi, tipa si zbiara in instante, nu folosesc un vocabular juridic normal decat acolo unde au interesul, nu lasa sa te aperi sau sa fi aparat, nu respecta minimul de decenta, comportamental privind sedintele de judecata, privind procedurile de judecata si de sedinta, ignora probe, inscrisuri. Exista scoase (sustrase) file din dosare sau introduse si renumerotat dosarul (chiar de mai multe ori), vorbesc incet ca sa nu se auda ce judeca, ingnora capete de cerere fara a motiva. În hotarari motiveaza cu vorbarie goala, nu in spiritul si in litera legii, argumentat si motivat temeinic, un litigiu. Exista obligatia de a avea un numar unic, dar nu este respectata
  • 0 (0 voturi)    
    Judecatorii au nenorocit Romania (Vineri, 14 ianuarie 2011, 17:57)

    Asociatia Salvati Romania [anonim]

    . Exista obligatia de a avea un numar unic, dar nu este respectata aceasta prevedrre. Acesta este schimbat cu fel de fel de motivatii, pentru a justifica o pretinsa aglomerare.

    - Sunt cazuri care pot fi rezolvate in doua sedinte si de maxim zece pagini de dosar. Aglomereaza dosarele metodic si sitematic, o fac pentru a incurca judecarea, cazuri simple care uneori ajung la peste o mie de pagini. Pentru a incurca litigiul, amesteca paginile in dosare si nu trimit partilor documetele care se depun, mai ales institutiilor publice, acestea fiind duplicatele depuse in instanta. Accepta de la unii avocati care sunt un fel de moara verbala, invocarea de articole pe care nu le intelegi, din care multe nu exista in legislatie, si asa te trezesti nauc ca ai peirdut fara sa realizezi de ce, ascultand o turuiala ca un tir de mitraliera. Vor sa se ajunga acolo ?

    - Acest tip de judecatoare accepta de la unii avocati, orice hiba procedurala in cazurile marilor corupti. Acest tip de judecatoare sunt mana in mana cu primarii, cu inalti fuctionari in stat si treneaza procesele pentru ca justitiabilul sa moara daca are varsta inaintata, sa clacheze psihic, sa dea faliment financiar, sa se sature, sa abadoneze, in final sa se sinucida sau sa-si omoare familia, sotia, etc. Acest tip de judecatoare consuma de la bugetul statului, adica de la noi, peste un miliard de euro si aduc pagube Romaniei de alte miliarde de euro (un numar de 5000 de individe si indivizi, o minoritate negiljabila numeric care au distrus Romania, raportate la 20 de milioane de persoane )
    - Se intalnesc in grupuri private si fac orgii la nivelul unor miliardari in euro
    Astazi la Realitatea TV, un post de manipulare, post de televiziune antiromanesc si-al unor structuri mafiote, individul Victor Alistar vine si vorbeste complect in afara realitatii ca: hotararile sunt date “academic “ ! Acest individ dezinformeaza populatia. Nu-ti este rusine sa scoti asemenea fraze pe gura, domnisoara de pension, can
  • 0 (0 voturi)    
    Judecatorii au nenorocit Romania (Vineri, 14 ianuarie 2011, 18:08)

    Asociatia Salvati Romania [anonim]

    Acest individ dezinformeaza populatia. Victor Alistar nu-ti este rusine sa scoti asemenea fraze pe gura, domnisoara de pension, cand sunt judecatori care se pronunta in conditiile cand nu cunosc dosarul, cand nu exista minimum de vocabular inteligibil, indiferent de nivel, pentru a intelege absurditatile care le scriu unii dintre ei ?

    Nu iti este rusine cetatene Victor Alistar, sa “explici si sa motivezi absurd” abuzurile multor judecatori ? Nu iti este rusine cand sute de mii de proprietati, licitatii, etc. ca au fost furate prin intermediul primarilor si judecatorilor ? Nu datorita judecatorilor sau furat banci, banii populatiei prin caritasuri, etc ? Nu a fost distrusa industria, agricultura iar comertul a incaput pe mana unei bande mafiote care au luat liciente pe spaga, coruptie, relatie, etc. ? Tu nu reprezinti poporul roman, ci o gasca mafiota !
  • 0 (0 voturi)    
    Nulitatea probei interceptarilor (Duminică, 16 ianuarie 2011, 22:06)

    dan [anonim]

    Ca expert in domeniu, acreditat de Min Just, pot sa spun ca interceptarile sunt nule din punct de vedere tehnic: exista metode software de simulare a tonului, vocii... Ma mir ca nimeni nu o spune cu voce tare - interceptarile pot fi ffffff usor trucate - ipso facto nu pot avea valoare juridica...

    Chiar nici un avocat nu a auzit de treaba asta?
    • 0 (0 voturi)    
      Judecatorii au nenorocit Romania (Duminică, 30 ianuarie 2011, 17:30)

      Asociatia Salvati Romania [anonim] i-a raspuns lui dan

      Interceptarile telefonice sau de alta natura, avand ca traductor “microfonul” (popular), care este confectionat sub diferite forme si care are in structura sa, elemete diferite de preluare a presiunii, aerului (vocea) , sunt de-o diversitate mare, cu performante diferite, la preturi diferite, publice, autorizate, neautorizate, cu embargou, cu drept de folosinta in spionaj, in urmarirea activitatilor teroriste, etc.

      Unele dintre aceste “microfoane” au o amprenta care nu poate fi modificata, nici de cele mai performante sintetitizatoare sau aparatura EQ. Transformarea in digiti a presiunii exercitata de voce, la o frecventa foarte inalta, determina ca amprenta sa fie cu atat mai valida, cu cat frecventa este mai inalta. Apoi respectivii digiti pot fi folositi sa moduleze un oscilator analog cu cracteristici speciale. Sintetizatoarele sau aparatura de interceptare specifica, are intradevar posibilitati de-a scoate fondul (zgomote, alte voci, muzica, etc.).

      Insa in conditiile minime technice folosite, functie de aparatura de interceptare folosita, de nivelul technic al acesteia, poate sa constituie o proba cu procentaj foarte ridicat, coroborate cu alte dovezi precum, fapte, activitati, inscrisuri, situatie materiala cu mult peste posibilitatile reale, moralitatea in activitate si afaceri, temperament, atitudine, rude, familie, prieteni, colaboratori, activitati si domeniul de activitate, etc.

      Un judecator, daca emite mai multe hotarari eronate peste normal si este inregistrat cu un traducator de presiune digital, cu cod, poate fi acuzat si pot constituii probe sau proba de acuzare si condamnare. Traductorul de presiune, automat trasmite informatia codat. Numai cel care poseda codul, poate modifica sau altera respectiva informatie digitala.
    • 0 (0 voturi)    
      Judecatorii au nenorocit Romania (Duminică, 30 ianuarie 2011, 17:31)

      Asociatia Salvati Romania [anonim] i-a raspuns lui dan

      Mai mult de atat ! Ficare telefon modern are incorporat un procesor, procesor fabricat special, care la toate telefoanele are un terminal care poate fi activat, fara ca telefonul sa para a functiona, inregistrandu-se sunetele, functie unde se gaseste acel telefon.

      Aceste sunete sunt transformate in informatie digitala si sunt trimise sub forma de cuante (pachetele, arhivate) celui care activeaza acel telefon, fara ca posesorul sa stie ca este inregistrat. Imprejurarile in care se executa interceptarea, coroborate cu o filmare de la distanta in care, sa zicem, un infractor se intalneste cu un judecator sau cu un inalt functionar public, constituie proba pentru acuzare. Imaginea cu infractorul si inregistrarea vocilor, cu conditia ca la inregistrare sa se foloseasca aparatura de transfer, cu cod, constituie probe pentru trimiterea dupa gratii a aceluia.

      A duce in eroare un anumit public privind performantele elementelor de interceptare, si mai ales a nu aduce la cunostinta ca exista aceste traductoare de presiune (voce), cu cod, la care au acces numai anumite persoane (deci nu poate fi modificata vocea) constituie dezinformare si manipulare.

      Problema este simpla ! De ce marile corporatii specializate, fabrica asemenea echipamente, inclusiv pentru F.B.I si C.I.A. ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by