ICCJ judeca marti procesul fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 10 ianuarie 2011, 21:59 Dosare Anticoruptie


Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) iau in discutie marti procesul in care fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea este acuzat de fapte de coruptie, dupa ce au amanat judecarea dosarului, pe 8 noiembrie 2010, deoarece completul nu era in componenta initiala, doi dintre judecatori aflandu-se la cursuri de perfectionare, scrie Agerpres.

Procesul a fost reluat la ICCJ dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, pe 23 martie 2010, exceptiile ridicate in dosarul in care fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea este judecat pentru fapte de coruptie.

DNA a dispus, pe 5 martie 2009, trimiterea in judecata a lui Miron Mitrea, acesta fiind acuzat de luare de mita in legatura cu lucrarile de constructie realizate la casa mamei sale.

Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei in perioada 2000 - 2004, este acuzat de procurorii anticoruptie de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, uz de fals.

In acelasi dosar, a fost trimisa in judecata si Irina Jianu, fost inspector de stat, sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, aceasta fiind acuzata de dare de mita, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























614 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    a 8 a minune a lumii (Luni, 10 ianuarie 2011, 22:31)

    cozminca [anonim]

    Parca era vorba, ca: daca praful e mai gros de un deget, nu mai au inamovibilitate magistratii !
    Sau, specialistul IT, lucreaza pentru al 13 lea salariu ?!
  • +1 (1 vot)    
    mica reforma, unde e? (Marţi, 11 ianuarie 2011, 12:22)

    io [anonim]

    mica reforma, ce-ati facut cu ea?
    adica CCR respinge in martie exceptiile,
    iar ICCJ stabileste primul termen in noiembrie?
    adica dupa 8 luni de zile?
    pacat, mare pacat ca acesti judecatori nu pot fi dati afara, pur si simplu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by