Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Un nou termen in procesul lui Miron Mitrea, la ICCJ

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 8 noiembrie 2010, 10:01 Dosare Anticoruptie


Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie continua, luni, judecarea procesului in care fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, este judecat pentru fapte de coruptie, dupa ce magistratii au respins, pe 11 octombrie, exceptia privind nelegalitatea sesizarii instantei potrivit art. 263 Cod de procedura penala, potrivit Agerpres. Instanta a decis ca actul de sesizare intocmit de procurori a fost realizat cu respectarea normelor legale si a acordat un nou termen pentru data de 8 noiembrie, cand urmeaza sa se dea citire rechizitoriului.

Procesul a fost reluat la Inalta Curte dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, pe 23 martie, exceptiile ridicate in dosarul in care fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea este judecat pentru fapte de coruptie.

Pe 17 iulie 2009, completul de noua judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis trimiterea la Curtea Constitutionala a dosarului pentru solutionarea unei exceptii invocate de avocatii inculpatilor, legata de dotarea Directiei Nationale Anticoruptie cu tehnica de realizare, inregistrare si prelucrare a inregistrarilor si interceptari.

DNA a dispus, pe 5 martie 2009, trimiterea in judecata a lui Miron Mitrea, acesta fiind acuzat de coruptie in legatura cu lucrarile de constructie realizate la casa mamei sale.

Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei in perioada 2000-2004, este acuzat de procurorii anticoruptie de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, uz de fals.

In acelasi dosar, a fost trimisa in judecata si Irina Jianu, fost inspector de stat, sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, aceasta fiind acuzata de dare de mita, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























620 vizualizari

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by