Instanta suprema a decis, in premiera, sa aiba loc o confruntare intre Liviu Dragnea si fosta sefa a DGASPC Teleorman, in aceasta dupa-amiaza

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 21 martie 2018, 16:30 Dosare Anticoruptie


Liviu Dragnea
Foto: Agerpres
Instanta suprema a decis, in premiera, cu putin timp in urma, ca in aceasta dupa-amiaza sa aiba loc o confruntare intre Liviu Dragnea si fosta sefa a DGASPC Teleorman, in dosarul angajarilor fictive, in care liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana, anunta Realitatea Tv. Motivul este, potrivit presedintelui completului de judecata, acela ca au existat contradictii intre "declaratiile date de cei doi inculpati". Liviu Dragnea se afla de 6 ore si jumatate la sediul ICCJ.

Fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a transmis, prin avocatul sau, la termenul de miercuri, un document prin care anunta instanta de judecata ca a platit prejudiciul in dosar, in valoare de peste 108.000 de lei. Fosta sotie a lui Liviu Dragnea cere in acest fel incetarea procesului, in ceea ce o priveste. Judecatorii urmeaza sa discute aceasta solicitare.

Pe 15 februarie, instanta suprema a stabilit ca Liviu Dragnea sa fie audiat pe 21 martie, in aceeasi zi cu cei trei inculpati care si-au recunoscut vinovatia in acest dosar - Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicusor si Anisa Stoica. De asemenea, ar urma sa fie audiati si trei martori propusi de Liviu Dragnea - Silvia Oprescu (secretar al CJ Teleorman), Liliana Magheru (director in CJ Teleorman) si Timotei Stuparu (secretarul PSD Teleorman).

La termenul de judecata din 15 februarie, au fost audiati sase martori - primarul Sectorului 3, Robert Negoita, si fosti sau actuali angajati ai DGASPC Teleorman si ai Consiliului Judetean.

Procesul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman, a fost reluat de la zero de catre ICCJ in 3 octombrie 2017, cand la instanta a fost prezent si liderul PSD. La sosirea la ICCJ, Dragnea a fost asteptat de un grup de contestatari care au agitat catuse si au strigat "La puscarie!", iar la plecare a fost asteptat de mai multe persoane aduse de catre Codrin Stefanescu.

In acest dosar, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, fiind acuzat alaturi de fosta sa sotie si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. "In realitate, cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma", sustine DNA.

Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefii din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman. Bombonica Prodana a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sanctionat doua subordonate incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, desi stia ca nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului.

La cererea Bombonicai Prodana, care a invocat o exceptie de neconstitutionalitate, instanta suprema a sesizat Curtea Constitutionala in privinta definitiei abuzului in serviciu. CCR a decis ca impunerea unui prag valoric in ceea ce priveste abuzul in serviciu este de competenta Parlamentului, precizand ca reglementarea valorii pagubei si gravitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei de abuz in serviciu este necesara pentru delimitarea raspunderii penale de celelalte forme de raspundere juridica. Ministerul Justitiei a anuntat ca, urmare a deciziei CCR, infractiunea de abuz in serviciu urmeaza sa fie redefinita, inclusiv prin instituirea unui prag valoric.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5948 vizualizari

  • +21 (21 voturi)    
    21 : de 3 ori 7 , Numarul Sfant ; 3 , la fel : (Miercuri, 21 martie 2018, 16:35)

    si_mort_va_vad [utilizator]

    Sa fie astazi BINECUVANTATA ZI DIN MARTIE , prezisa si atat de mult si de multi asteptata ? ...

    Doamne - Ajuta !!!!!

    Imi iau o luna fara plata si MUCI ma fac de bucurie !!!

    #duie Mragnea_!!!_MARS ACUM LA PUSCARIE_!!!!!!!
  • +10 (10 voturi)    
    Confruntarea sa fie cu...finalizare, ca de (Miercuri, 21 martie 2018, 16:40)

    scaraotchi [utilizator]

    obicei, sau de data asta s-o putea abtine...?!
  • +8 (8 voturi)    
    astia (Miercuri, 21 martie 2018, 16:41)

    zicsieu [utilizator]

    nu ii mai dau drumu. ce inseamna sa fii preaiubit.
  • +7 (7 voturi)    
    Nu se leaga ceva (Miercuri, 21 martie 2018, 16:45)

    EMC2*2/2#@4 [utilizator]

    Daca LD, azi la orele 14, era audiat tot aici, cum se face ca acum la orele 16:44 el se afla la 6,5h de instanta?
    • +2 (2 voturi)    
      sta pe bancuta (Miercuri, 21 martie 2018, 16:56)

      nellino [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

      de la 10
    • +2 (2 voturi)    
      Intimidarea martorilor! (Miercuri, 21 martie 2018, 17:09)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

      Speram ca la contruntare pe langa un procuror se afla si judecatorul care sa vegheze moralitatea comportamentala a acuzatului fata de martor!
    • +4 (4 voturi)    
      se deblocheaza traficul spre Arestul Central (Miercuri, 21 martie 2018, 17:22)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

      DUamna Gabi a curatzat " la negru" strazile sa nu derapeze duba... Sa Fie Primit !
  • +1 (1 vot)    
    justitie? (Miercuri, 21 martie 2018, 16:46)

    sorin3 [utilizator]

    Cum poate sa fie justitie asta?
    Ce se pate vedea din confruntare? cel mai slab va ceda, nu cel care are dreptate. Un simplu santaj/amenintare la adresa martorului si Dragnea scapa.
  • -1 (1 vot)    
    Viitorul nostru depinde de sentinta de azi (Miercuri, 21 martie 2018, 16:49)

    Ciobanul Bucur [utilizator]

    - Daca Dragnea va fi achitat, el va renunta la toate schimbarile impuse de el in privinta legilor justitiei;
    - Daca insa va fi condamnat, el si mafiotii din Grupul de Crima Organizata vor purcede la o lupta pe viata si pe moarte pentru anihilarea statului de drept si pentru revenirea Romaniei sub pulpana ruseasca.
    Personal, optez pentru lasarea in pace a lui Dragnea.
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 21 martie 2018, 16:53)

    [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
    Domnilor Judecatori de la ICCJ (Miercuri, 21 martie 2018, 17:01)

    Susufler0 [utilizator]

    o sa sper ca de acum incolo veti folosi procedura confruntarii ori de cate ori se impune, nu doarca acum, in considerarea calitatii unei anumite persoane inculpate !

    Cum mai realizeaza draguta de ea (Sectia Penala a ICCJ) premiere doar in dosarul lui Liviu Dragnea : reluarea judecatii de la inceput ca urmare a nerespectarii principiului continuitatii completului de judecata (pensionarea unui membru al completului) ; confruntarea intre doi coinculpati (cu interese divergente).

    Oare ce ne mai rezerva viitorul in dosarul lui Livache ?

    PS. Sa inceapa pariurile !
    • +3 (3 voturi)    
      Doamne Da Zece (Miercuri, 21 martie 2018, 21:14)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Ca i tinar, poate sa duca ce Varanu nu a dus!
      • +2 (2 voturi)    
        Vezi ca daca implineste 60 de ani in puscarie (Joi, 22 martie 2018, 2:48)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        restul de pedeapsa ramas de executat se injumatateste !
        Asa ca poate duce si mai multi !

        PS. Domnule, parca am vorbi la betie !
        • +1 (1 vot)    
          Dupa ce il vad pasind Triumfal (Joi, 22 martie 2018, 6:53)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

          Cu numarul Zece...pot sa ii fac discount la saizeci ca sa vada daca Virusu Borcea a trecut pe la Nepoata de la Congres
  • +2 (2 voturi)    
    dragnea se foloseste de acest tertip (Miercuri, 21 martie 2018, 17:06)

    kkciosuldelahamangia [utilizator]

    pt. intimidare. nu pot sa cred ce se intampla, se pare ca deja justitia e sub control ul psd.
  • +2 (2 voturi)    
    de ce ar fi tinut femeia 2 angajate fictiv?? (Miercuri, 21 martie 2018, 17:18)

    trem [utilizator]

    Deci Liviu nu a exercitat nici un fel de influentza...sa presupunem ca e corect. Atunci cum se face ca femeia - Floarea Alesu a tinut in functie si a mai si platiti 2 angajate fictiv? De ce ar fi facut asta?

    Cred ca dovada ultima ar fi ca fiecare din cei 2 sa mearga la detectorul de minciuni...atunci nu ar mai avea nimeni dubii. Ce zici mustatza te tine?
  • +2 (2 voturi)    
    Josnic este furi bani (Miercuri, 21 martie 2018, 17:22)

    Ord [utilizator]

    din bugetul persoanelor defavorizate si a copiilor. Cateva persoane au lucrat acolo pentru partid in loc sa se ocupe de acesti oameni defavorizati.
    Faptul ca Bombonica a platit suma inseamna ca Dragnea este vinovat. Daca era nevinovat, nu-i zicea Bombonicai sa returneze banii si isi demonstra nevinovatia in instanta.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by