Alexandru Ciocalteu, fost manager al Spitalului de Urgenta "Sf. Ioan", la DNA

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 13 iunie 2016, 10:48 Dosare Anticoruptie


Prof.dr. Alexandru Ciocalteu
Foto: AGERPRES
Medicul Alexandru Ciocalteu s-a prezentat luni dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, informeaza Agerpres. Ciocalteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" din Bucuresti, este acuzat de luare de mita.

Potrivit DNA, Ciocalteu ar fi primit diverse sume de bani de la reprezentantul unei firme in schimbul incheierii si derularii unui contract cu Spitalul ''Sf. Ioan''. In acelasi dosar este vizata Petruta Lazar, la data faptelor manager, ulterior director economic al aceluiasi spital.

Intr-un comunicat difuzat joi si citat de Agerpres, procurorii anticoruptie arata ca cei doi au primit diverse sume de bani de la reprezentantul unei firme in schimbul incheierii si derularii unui contract cu unitatea sanitara in cauza.

Astfel, in cursul anului 2008, Petruta Lazar, in calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca, dupa incheierea unui contract intre Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" Bucuresti si firma reprezentata de respectiva persoana, aceasta din urma sa ii dea, cu titlu de mita, un procent de 5% din valoarea contractului.

"Ca urmare, incepand cu luna ianuarie 2009 pana in august 2010, inculpata Lazar Petruta a primit de la respectiva persoana, cu titlu de mita, suma de 20.000 lei lunar, in total 480.000 lei, pentru a facilita incheierea si derularea contractului de mai sus (inclusiv efectuarea platilor catre firma respectiva si incheierea de acte aditionale). In perioada primirii banilor cu titlu de mita, Lazar Petruta a ocupat functia de manager al spitalului si ulterior pe cea de director financiar", se arata in comunicatul DNA.

De asemenea, Alexandru Ciocalteu, care a inlocuit-o pe Petruta Lazar in functia de manager al spitalului, a cerut si a primit lunar, cu titlul de mita, de la aceeasi persoana, sume de bani pentru derularea contractului respectiv, inclusiv semnarea de acte aditionale si efectuarea platilor.

"Ulterior, dupa inlocuirea lui Lazar Petruta din functia de manager al spitalului cu Ciocalteu Alexandru, acesta din urma, la randul sau, i-a pretins aceleiasi persoane si a primit, lunar, cu titlu de mita, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior mentionat, inclusiv semnarea de acte aditionale si efectuarea platilor, in total 2.880.000 lei. Banii au fost primiti de catre Ciocalteu Alexandru din februarie 2011 (scazand cele 6 luni in care banii au fost primiti de inculpata Lazar Petruta) pana in noiembrie 2013 inclusiv. Inculpatul Ciocalteu Alexandru i-a comunicat persoanei ca o parte din suma de bani o va remite lui Lazar Petruta, aceasta ocupand in acel moment functia de director economic", precizeaza anchetatorii.

In perioada 2011 - 2013, Petruta Lazar a primit de la Alexandru Ciocalteu diferite sume de bani, cunoscand ca ele provin de la persoana respectiva. Inculpata a semnat in acea perioada documente care vizau relatia contractuala a spitalului cu firma in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2060 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Well ... foarte bine ca sunt luati rechinii (Luni, 13 iunie 2016, 12:15)

    MiticaPalarierul [utilizator]

    Well ... foarte bine ca sunt luati rechinii din spitale la cercetat. De multe decenii s-au obisnuit cu spagile, fiind acum a doua lor natura. S-au obisnuit cu spaga in asa masura, incat astazi a devenit principala motivatie pentru a alege profesia de medic. In plus sunt si niste farisei - care plang cu lacrimi "amare" situatia din sanatate, cat de greu este, cum sunt salariile de mici, cat de departe este lumea libera, etc.

    Well ... de la cei plecati - aflam doar de bine, asa ca nu prea am cum sa-i cred pe acesti doctori iubitori de argintzi ...

    Spaga in domeniul sanatatii exista si in alte tari, insa au muncit mult pentru eradicarea hotziilor.

    Nu in Romania, nu pana acum. Iata deci un bun moment sa inceapa curatenia, inainte de a mai avea o noua serie de "asasinate cu halat alb".

    "Patria si Dreptul Meu!"
    .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by