DNA: Alexandru Ciocalteu, fost manager al Spitalului "Sf. Ioan" din Bucuresti, retinut pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 2 iunie 2016, 20:28 Dosare Anticoruptie


Prof.dr. Alexandru Ciocalteu
Foto: AGERPRES
Alexandru Ciocalteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" din Bucuresti, a fost retinut de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. De asemenea, Petruta Lazar, la data faptelor manager, ulterior director economic al aceluiasi spital, a fost retinuta tot pentru luare de mita.

Intr-un comunicat difuzat joi si citat de Agerpres, procurorii anticoruptie arata ca cei doi au primit diverse sume de bani de la reprezentantul unei firme in schimbul incheierii si derularii unui contract cu unitatea sanitara in cauza.

Astfel, in cursul anului 2008, Petruta Lazar, in calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca, dupa incheierea unui contract intre Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" Bucuresti si firma reprezentata de respectiva persoana, aceasta din urma sa ii dea, cu titlu de mita, un procent de 5% din valoarea contractului.

"Ca urmare, incepand cu luna ianuarie 2009 pana in august 2010, inculpata Lazar Petruta a primit de la respectiva persoana, cu titlu de mita, suma de 20.000 lei lunar, in total 480.000 lei, pentru a facilita incheierea si derularea contractului de mai sus (inclusiv efectuarea platilor catre firma respectiva si incheierea de acte aditionale). In perioada primirii banilor cu titlu de mita, Lazar Petruta a ocupat functia de manager al spitalului si ulterior pe cea de director financiar", se arata in comunicatul DNA.

De asemenea, Alexandru Ciocalteu, care a inlocuit-o pe Petruta Lazar in functia de manager al spitalului, a cerut si a primit lunar, cu titlul de mita, de la aceeasi persoana, sume de bani pentru derularea contractului respectiv, inclusiv semnarea de acte aditionale si efectuarea platilor.

"Ulterior, dupa inlocuirea lui Lazar Petruta din functia de manager al spitalului cu Ciocalteu Alexandru, acesta din urma, la randul sau, i-a pretins aceleiasi persoane si a primit, lunar, cu titlu de mita, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior mentionat, inclusiv semnarea de acte aditionale si efectuarea platilor, in total 2.880.000 lei. Banii au fost primiti de catre Ciocalteu Alexandru din februarie 2011 (scazand cele 6 luni in care banii au fost primiti de inculpata Lazar Petruta) pana in noiembrie 2013 inclusiv. Inculpatul Ciocalteu Alexandru i-a comunicat persoanei ca o parte din suma de bani o va remite lui Lazar Petruta, aceasta ocupand in acel moment functia de director economic", precizeaza anchetatorii.

In perioada 2011 - 2013, Petruta Lazar a primit de la Alexandru Ciocalteu diferite sume de bani, cunoscand ca ele provin de la persoana respectiva. Inculpata a semnat in acea perioada documente care vizau relatia contractuala a spitalului cu firma in cauza.

Cei doi inculpati vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

  • Alexandru Ciocalteu este si fost deputat in Parlamentul Romaniei. Vezi aici parcursul politic al acestuia.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8209 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    ASTA E (Joi, 2 iunie 2016, 20:41)

    Baciu Moldovan [utilizator]

    Pare rau!
  • +8 (10 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 2 iunie 2016, 20:49)

    zet [anonim]

    • +4 (4 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 3 iunie 2016, 6:53)

      [anonim] i-a raspuns lui zet

      • +2 (2 voturi)    
        somitate, nu știu, o fi sau nu (Vineri, 3 iunie 2016, 11:10)

        verdeata [utilizator] i-a raspuns lui

        știu însă că imaginea lui de mare corupt se transferă automat tuturor celor care lucrează în sistemul medical. Oamenii se complac în generalizări dintr-o stare de frustrare mai generală, dar și din cauza unor experiențe neplăcute cu ”sistemul”. Când ești deja îngenuncheat de soartă prin boală asta se resimte foarte puternic, este normal. Dar transferul imaginii negative de la cei care sunt cu adevărat hoți la cei care se străduiesc să-și facă treaba seriosși onest este un mare păcat.
        De asta susțin și eu că hoții trebuie să meargă la pușcărie grea.
  • +5 (5 voturi)    
    Efecte . (Joi, 2 iunie 2016, 20:58)

    Andrei_Fieraru [utilizator]

    DNA aplica o tactica foarte buna . Constient ca razboiul cu corpul medical este foarte greu , ataca managerii spitalelor , pe buna dreptate si cu dosare usor de facut . Cand directorii se vor vedea sugrumati , cu spagile in pericol sau zero , nu vor mai accepta chiar ei ca in josul lor , in sectii , sa se continue spagareala de astazi . Putin probabil sa accepte o impartire a prazilor obtinute de sefii de sectie , asistente etc . Razboiul este gata sa inceapa si este o solutie .
  • +5 (9 voturi)    
    ce nu inteleg este vechimea faptei (Joi, 2 iunie 2016, 21:01)

    cartofil [utilizator]

    Femeia este arestata pentru fapte din 2009-2010. Deci, banuiesc ca exista probe. Daca nu exista este rau pentru ideea de justitie. Daca exista probe iar din 2009 pana acum nu s-au luat masuri, din nou este rau pentru justitie. Cum poti sa tii niste probe ascunse 6-7 ani??? Banuiesc insa ca informatiile publicate sunt aiurea, date aiurea de Parchet sau scrise aiurea de redactor.
    • +3 (3 voturi)    
      Ce e asa greu de inteles? (Vineri, 3 iunie 2016, 8:13)

      mircea_cjn [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

      Acum au aparut dovezile la DNA. Denunturile.
      Indeajuns ca DNA sa porneasca monitorizarea, sa prinda un fir si cand are date suficiente ii cheama si ii duce la beciul domnesc.
      Ce ti se pare anormal?
  • +5 (7 voturi)    
    Un inceput bun dar continuarea? (Joi, 2 iunie 2016, 21:02)

    Pac-pac [utilizator]

    Retinerea e o masura buna dar oare finalul va fi confiscarea averii plus admiterea la facultatea Jilava?
  • -1 (5 voturi)    
    "este si fost" (Joi, 2 iunie 2016, 21:09)

    Unu-2 [utilizator]

    "este si fost"
    Ma doare mintea ...
  • +9 (9 voturi)    
    ! (Joi, 2 iunie 2016, 21:17)

    Natasa [utilizator]

    Va dati seama ca in spitale nu au sau pretind ca nu au pansamente si analgezice si asta fura lunar 40.000 de lei??? aproximativ 9000 de euro, ca sa fie mai clar! Daca ia puscarie 2-3 ani, e nimic! Ar trebui sa fie obligat sa dea inapoi sumele, cu dobanda ca la imprumuturile la banci! Puscaria sa fie bonus! dar ei raman cu banii, fac puscarie cateva luni ca au depasit 60 de ani, scriu ceva si gata! Si cei ramasi in urma lor si pusi pe furat stiu ca merita sa riste pentru ca neam de neamul lor nu mai munceste! Pentru hotii de genul asta ar trebui munca silnica pana la moarte, nu puscarie cu tv si telefon!
    • -5 (7 voturi)    
      Ha ha (Joi, 2 iunie 2016, 22:38)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Natasa

      Asta intr-o tara normala ar fi firesc, nu pentru o Justitie care e sluga sistremului mafiot romanesc. DNA produce circ, dupa comanda, mai re-inventeaza cazuri vechi, pentru ca populimea sa creada ca Romania e stat de drept. E STAT MAFIOT !
  • -2 (4 voturi)    
    Spectacol, spectacol! (Joi, 2 iunie 2016, 22:36)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Justitia ii va apara pe mafioti. Restul e specatcol de tipul "Fa-te ca lucrezi!".
  • +3 (3 voturi)    
    Ce tarziu (Vineri, 3 iunie 2016, 1:26)

    fluturel [utilizator]

    Suntem in anul 2016.Din 2008 pana acum ce a facut justitia?Acum pana se judeca trece timpul si in final prmesc 2 ani cu suspendare sau li se reduce pedeapsa .Ei raman cu banii si averile adunate.Daca mai sunt si invarsta nu-i mai intereseaza pentru ca traiesc fericirea faptului ca si-au asigurat copii si ei mor fericit.Nu-i mai intereseaza de prestigiu,de valoare, de coloana vertebrala.....Copiii lor vor trai bine datorita infractiunilor parintilor lor.Infractiunea in Romania a devenit o profesie.E RUSINOS pentru domnul Ciocalteu daca s-a pretat la asa ceva.Nu cred ca era un om sarac,muritor de foame .Nu cred ca ducea lipsa de ceva.Ma intreb de foarte multe ori, de ce copii celor care au acumulat nu-si pun niciodata intrebarea cand cheltuiesc atatea bani, de unde vin acestia?Este criminal ce se intimpla in tara noastra.Viata multor copii ca fac studii in strainatate la facultati alese care mai decare au VIITORUL cladit pe HOTIE.Asta este pornirea lor.Banii pe care ei ii cheltuiesc cu atata mandrie si lux sunt bani murdari..
    • +3 (3 voturi)    
      Si tu.. (Vineri, 3 iunie 2016, 8:17)

      mircea_cjn [utilizator] i-a raspuns lui fluturel

      @fluturel

      "Suntem in anul 2016.Din 2008 pana acum ce a facut justitia?"

      Nu pricepi ca nu poti pune un procuror sau un SRI-st dupa fiecare doctor?
      S-ao fi petrecut faptele in 2008, dar denuntul a fost cand a fost. Probabil prin 2015. Si de aici s-a pornit morisca DNS.

      Sa nu-i compatimim pe spagari, ok?
  • -1 (1 vot)    
    inventia deranjeaza o afacere de65 miliarde de eur (Vineri, 3 iunie 2016, 12:14)

    dinica [utilizator]

    Dializa fara aparat - O inventie romaneasca premiata la Geneva ar reduce costurile tratamentului de 10 ori. Dr. Alexandru Ciocalteu: Poate ca mondiala de peste 65 miliarde de euro


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by