Mihai Tanjala, fost deputat PDSR, va fi extradat in Romania / Justitia din Cayman a respins ultima cale de atac a acestuia

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 7 iunie 2016, 18:28 Dosare Anticoruptie


Mihai Tanjala
Foto: Politia Romana
Justitia din Cayman a respins vineri ultima cale de apel a lui Mihai Tanjala, fost deputat PDSR, impotriva extradarii sale in Romania, unde a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru coruptie.

Acesta fusese arestat in insulele Cayman si la sfarsitul lunii decembrie un tribunal a decis ca fostul deputat sa fie extradat in Romania.

Acesta mai avea insa la dispozitie o cale de atac, respectiv sa se adreseze Marii Curti din Insulele Cayman pentru a cere o ordonanta/mandat habeas corpus (un principiu in baza caruia orice persoana are dreptul sa stie de ce este arestata sau de ce este acuzata, dupa care poate fi eliberata pe cautiune si ulterior sa compara in fata unui judecator), in cazul in care considera ca este inchis ilegal.

Justitia i-a respinsa insa si aceasta cale de atac, astfel incat Mihai Tanjala urmeaza sa fie extradat in Romania.

Fost politician, Mihai Tanjala a fost condamnat in 2011 la cinci ani de inchisoare pentru coruptie, dar a fugit din tara.

In versiunea initiala a articolului, Tanjala era prezentat ca fondator al serviciului secret "Doi si-un sfert", informatie respinsa de DIPI. Precizarea Departamentului, integral la sfarsitul articolului.

Cine este Mihai Tanjala

  • Mihai Tanjala a fost ofiter de contrainformatii inainte de 1989.
  • Dupa Revolutie, a fost deputat PDSR, om de afaceri controversat si pretendent al unor despagubiri cu titluri de proprietate avind o valoare care bate spre 100.000.000 de euro a fost condamnat la cinci ani cu executare in Romania.
  • De la momentul pronuntarii sentintei, in decembrie 2011, a fugit in SUA si acum este proprietarul unui aerodrom in Florida. N-a facut nicio zi de inchisoare.
Acesta afirma anul trecut, intr-un interviu pe care l-a acordat lui Robert Turcescu, ca a revendicat proprietati de 100 de milioane de euro de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), dar s-a lovit de piedici din partea fostei presedinte a ANRP, Crinuta Dumitrean, urmarita penal in dosarul in care a fost arestata si Alina Bica, fost procuror-sef al DIICOT.

"Paminturi, case, despagubiri in bani, pentru ca unele dintre ele nu mai erau, au fost vindute de statul roman, era vorba de niste drepturi globale care se ridicau la niste sume importante, mult peste 100.000.000 de euro", enumera Tanjala proprietatile pe care le-ar fi avut de luat.

Cine i-a pus lui Tanjala bete in roate? "Crinuta Dumitrean impreuna cu Mihai Priboi, nepotul lui Ristea Priboi, nu Priboi care a fost la SIE, ci baiatu' lu' frat-su, dar care era tot ofiter acoperit. Am facut greseala sa-l deconspir, chiar am scris in niste documente ca e ofiter acoperit si-au trebui sa-l ia de acolo. (...) Era chiar seful comisiei de acordare a despagubirilor. Crinuta Dumitrean ii cerea voie, nu putea sa miste de el, sa-si faca joburile ei, ca trebuia sa le faca pe ale lui SIE, prin Priboi Mihai", sustine el.

Precizarea DIPI:

"Referitor la unele aspecte prezentate în mass-media, potrivit cărora este atribuită unei persoane o așa-zisă calitate de fondator al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI, pentru o corectă informare facem următoarea precizare : Informațiile prezentate cu privire la așa-zisul fondator al DIPI sunt eronate, nu corespund realității și datelor oficiale ce atestă înființarea unității.  

DIPI a fost înființat la 1 februarie 1990, detalii despre actele administrative și parcursul insituțional fiind disponibile pentru consultare, accesând site-ul instituțional. 

Înființat ca Direcția de Protecţie Informativă a Obiectivelor Ministerului de Interne (U.M. 0215 – indicativ căruia îi datorăm şi celebritatea lui „Doi şi-un sfert”), pe fondul succesivelor transformări şi evoluţii din viaţa ministerului, a funcţionat sub diferite denumiri, una dintre cele mai cunoscute fiind DGIPI - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, iar în prezent suntem Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă – DIPI."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4508 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    Taricene,vezi ca prigoana continua si-n afara (Marţi, 7 iunie 2016, 18:42)

    Plagarus [utilizator]

    In " calitate " de administrator al SC ICMUG SA Giurgiu (fosta Întreprindere de Construcții și Utilaje Grele Giurgiu), a vândut două active ale societății la valori mult mai mici față de prețul real al pieței. Vânzarea a fost făcută către firme controlate deTânjală și membrii familiei sale, pentru ca ulterior să fie revândute la prețurile de piață. În urma acestei tranzacții, Tânjală ar fi obținut mai bine de 500.000 de euro, bani necuveniți.
    • +9 (9 voturi)    
      Toti hotii s-au adunat la PSD (Miercuri, 8 iunie 2016, 0:10)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      Nu vad insa cum am putea scapa de aceste jigodii. Controleaza acum totul si fac ce vreau. Probabil ca numai cu o noua revolutie. Animalele astea trebuie exterminate fizic, ca gandacii de bucatarie.
  • +16 (16 voturi)    
    Romania (Marţi, 7 iunie 2016, 18:48)

    UglyKidJoe [utilizator]

    tara de politicieni si de ofiteri acoperiti care revendica sute de milioane de la stat in timp ce tu iti platesti ca prostul impozitele si te bucuri ca pe langa ce mananci poate iti mai raman si bani de haine...
  • +7 (7 voturi)    
    mirabolant (Marţi, 7 iunie 2016, 18:59)

    ..13 [utilizator]

    Ce dragut ca legea a pus punct.
  • +14 (14 voturi)    
    Buni baieti (Marţi, 7 iunie 2016, 20:06)

    EMP [utilizator]

    Uite asa aflam si noi cum s-au facut marile restituiri in Romania. Politica, servicii secrete, fiecare isi cere dreptul. Sta cineva sa se intrebe cum de-a ajuns un fost ofiter de la contrainformatii sa pretinda restituirea unor proprietati de peste 100 milioane euro? I-a economisit din solda sau din indemnizatia de parlamentar? Mafia italiana joaca la pitici in comparatie cu baietii astia.
  • +4 (4 voturi)    
    mda (Marţi, 7 iunie 2016, 21:28)

    Xorciser [utilizator]

    Se intoarce si asta si se izbeste in primu copac.

    Sinucidere curata.
  • +5 (5 voturi)    
    ! (Marţi, 7 iunie 2016, 22:16)

    Natasa [utilizator]

    Cum naiba sa mai ramana bani pentru construit ceva in tara asta cand un singur individ fura o suma pe care un cartier intreg de oameni care muncesc cinstit nu ar castiga-o nici in zece vieti??? Si asta face cinci ani de puscarie?? Bine asa! Uite d'asta omul de rand voteaza corupti si face tot ce poate sa ajunga si el undeva unde sa poata fura! Pentru ca daca apuci sa furi foarte mult, nu patesti nimic! Totul e sa nu furi putin sau sa incerci sa nu-ti platesti taxele la stat! Asta se pedepseste pentru ca toti securistii si taranoii cu ceafa groasa din parlament nu ar mai avea ce fura!
  • +3 (3 voturi)    
    Pe bune? (Miercuri, 8 iunie 2016, 2:02)

    Prostu' satului [utilizator]

    Membru PSD corupt, hot etc.??? Peste poate, dom'le, sunt doar gurile rele...
    Deejay, Caligula, newlook, haideti, fratilor, ca ne coplesesc astia, ziceti si voi ceva de bine, sau macar ca e facatura politica, americano-sionista, sau ceva...
    • 0 (0 voturi)    
      Pai chiar e suspect (Miercuri, 8 iunie 2016, 16:25)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

      Infractorii psd nu fug in insule ci se aleg in functii in Romania sau conduc partidul. E foarte suspect ca a fugit din singurul loc une era protejat la cel mai inalt nivel. Pana si puscaria pentru infractorii psd e hotel de 5 stele (vezi nastase, mitrea si restul gastii). Suspect acest individ :-))))
  • +1 (1 vot)    
    gata primar (Miercuri, 8 iunie 2016, 9:00)

    Martinezu [utilizator]

    Asta merita ales deja primar peste vreun oras mai marisor. Bucurestiul e ocupat deocamdata.
    Propun PSD & PNL initierea unui proiect de lege pentru si despre romani: Atata timp cat un cetatean este ales prin vot democratic va fi reabilitat pe viata si ii vor fi sterse toate eventualele dosare penale/condamnari.
    Eliberat in ziua alegerilor daca cumva intamplator se afla in puscarie sau arest.
    La acest proiect as adauga un mic paragraf cu steluta: cine nu e ales , va fi incarcerat pe loc.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by