Patru inspectori ANAF sunt urmariti penal in dosarul lui Florian Walter - surse

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 2 aprilie 2016, 18:00 Dosare Anticoruptie


Florian Walter, adus in tara din Emiratele Arabe Unite, sub escorta Politiei Romane
Foto: Agerpres
Patru inspectori din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au fost pusi sub urmarire penala, pentru abuz in serviciu si fals intelectual, in dosarul omului de afaceri Florian Walter, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Patru inspectori din cadrul ANAF au calitate de suspecti in dosarul de la DNA in care omul de afaceri Florian Walter este acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani in legatura cu activitatea societatii Romprest, sustin surse judiciare.

Potrivit acestora, inspectorii ANAF au fost pusi sub urmarire penala pentru presupuse fapte de abuz in serviciu si fals intelectual. Catalin Cercel, Iulian Dinut (inspectori antifrauda la Directia de Control Fiscal, potrivit datelor publicate de ANAF), Alexandru Balan si Gheorghe Dorel Ioja (angajati ai Directiei Operatiuni Intracomunitare, potrivit datelor publicate de ANAF ) au facut parte din echipele de control trimise la societatea Romprest si la firme partenere pe parcursul anului 2014, declara surse judiciare.

Conform acestora, exista, printre altele, suspiciuni ca inspectorii au trecut date nereale in actele de control. Potrivit surselor citate, unul dintre ei ar fi recunoscut, partial, presupusele fapte in fata procurorilor anticoruptie.

In luna mai a anului 2015, atunci cand a fost anuntata ancheta la societatea Romprest, ANAF sustinea, printr-un comunicat de presa, ca "ROMPREST SERVICE SA a facut obiectul verificarilor derulate de catre Directia generala antifrauda fiscala, in perioada 20.08- 11.12.2014, concretizate in 16 actiuni de verificare ce au avut ca obiectiv modul in care sunt respectate prevederile legislatiei fiscale si contabile de catre societate raportat la relatiile comerciale desfasurate cu societatile LA TEAM LINE SOLUTIONS SRL, ROMCONCORD TEHNIC SERVICE SRL si EURO GRUP SRL in anii 2012 - 2014, respectiv lanturile comerciale TANASESCU FARM SRL- CORESIO EUROINVEST SRL- JIF SRL- EURO GRUP SRL- COMPANIA ROMPREST SERVICE SA si TANASESCU FARM SRL- CORESIO EUROINVEST SRL- BRYANA EURO INVEST SRL- EURO GRUP SRL."

Rezultatele controalelor facute de FISC au stat atunci la baza dosarului penal instrumentat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Ploiesti, ancheta din care a fost disjunsa si trimisa la DNA - structura centrala partea care il inscrimina pe omul de afaceri Florian Walter, actionarul majoritar al Romprest.

Dosarul de la DIICOT Ploiesti a fost trimis in judecata in iunie 2015, cu 18 persoane in calitate de inculpati. In cazul lui Florian Walter si a celor patru inspectori ANAF ancheta este inca in faza de cercetari la DNA. Potrivit surselor judiciare, in dosarul de la DNA se asteapta acum rezultatele la o expertiza financiar-contabila dispusa de procurorul de caz.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4929 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Mai cautati ! ALI BABA avea 40 DE HOTI !!! (Sâmbătă, 2 aprilie 2016, 19:53)

    andreesanu [utilizator]

    Walter este unul din etaloanele hotiilor ,pe asta DNA are de ce-l stoarce 20 de an !!!.
    Cat priveste ANAFUL acolo este ACADEMIA hotilor !!!.
    Pina nu stii sa furi nu stii sa prinzi hotii,n-ai cursurile terminate ,n-ai licenta !!!.
  • +5 (5 voturi)    
    Bey Busca ,ia-ti un pistol Walther si imita-l pe. (Sâmbătă, 2 aprilie 2016, 20:31)

    Plagarus [utilizator]

    ..... Bombonel.
    Asta-i o solutie mai buna decat manevra cu micsorarea stomacului prin interventia chirurgicala de gastrectomie longitudinala laparoscopica din 2 februarie 2016.
    Bradisteanu nu mai " lucreaza " pe penali,asa ca las-o cu doftorii.
  • -3 (3 voturi)    
    anaf-ul face instructiunile de operare a (Duminică, 3 aprilie 2016, 9:59)

    deval [utilizator]

    hotilor ! Inspectorii ANAF hartuiesc cetateni onesti, cetateni care fac greseli si asista la furt pe cei care devalizeaza luandu-si partea ! ANAF-ul e o cloaca fetida incurajata in actiuni de textele imbecile din Codul fiscal ...vechi si nou !!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by