DNA cere incuviintarea urmaririi penale pentru Gabriel Oprea / Procurori: Oprea i-a asigurat coloana oficiala si procurorului general Nitu, care a primit astfel "un folos necuvenit"

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 25 ianuarie 2016, 10:51 Dosare Anticoruptie


Gabriel Oprea
Foto: Agerpres
Directia Nationala Anticoruptie cere luni incuviintarea urmaririi penale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, sub acuzatia de abuz in serviciu. Oprea este acuzat ca ar fi folosit resursele umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere. Totodata, fostul ministru este acuzat ca ar fi incheiat un protocol in baza caruia procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie Tiberiu Nitu a beneficiat de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere, primind astfel "un folos necuvenit".

Astfel, conducerea DNA a transmis procurorului general referatul cauzei pentru a sesiza Senatul pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, la aceasta data senator, se arata intr-un comunicat de presa transmis de DNA. Procurorii precizeaza ca, la data comiterii faptelor de care este acuzat, Gabriel Oprea era ministru.

Oprea este acuzat de procurori de doua fapte de abuz in serviciu.

1. DNA sustine ca in perioada in care era ministru, Oprea ar fi folosit resursele umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere.

Astfel, in perioada ianuarie 2014 - noiembrie 2015, in care Oprea a detinut functia de ministru al Afacerilor Interne (iar incepand cu martie 2014 si pe cea de viceprim-ministru pentru securitate nationala), acesta a beneficiat de insotire permanenta cu echipaje ale politiei rutiere, in conditiile in care, potrivit legii, beneficiaza de insotire cu echipaje ale politiei rutiere presedintele Romaniei, presedintii celor doua camere ale Parlamentului si prim-ministrul.

Legea prevede, in cazul ministrilor, ca acestia pot beneficia de insotire cu echipaje ale politiei rutiere doar in situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta (conditii care trebuie indeplinite simultan).

Insa din probe rezulta ca, in perioada in care era ministru, Oprea Gabriel ar fi fost insotit in cvasitotalitatea deplasarilor, inclusiv in cadrul deplasarile zilnice la sediul Ministerului si cele saptamanale la sedintele de Guvern, sau la destinatii cu vadit caracter privat  -vizite particulare, sediile unor partide politice, restaurante, revenirea zilnica la locuinta personala-, inclusiv in afara programului de lucru si in zilele nelucratoare.

Potrivit procurorilor, Oprea ar fi realizat in medie aproximativ 5 deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale politiei rutiere.

2. Procurorii anticoruptie il acuza pe Oprea ca i-ar fi asigurat coloana oficiala procurorul general al PICCJ Tiberiu Nitu, care ar fi primit atsfel "un folos necuvenit".

DNA se refera la un protocol incheiat la MAI cu PICCJ in data de 4 aprilie 2014, care prevedea cooperarea dintre cele doua institutii in scopul insotirii autovehiculului utilizat de catre procurorul general cu echipaje ale politiei rutiere. MAI a fost reprezentat de Oprea.

Protocolul era fundamentat de doua acte normative, desi niciunul dintre ele nu include procurorul general printre persoanele indreptatite a beneficia de insotire cu echipaje ale politiei rutiere. In baza acestui protocol, procurorul general ar fi beneficiat, incepand cu luna aprilie 2014, cu caracter permanent, de insotirea deplasarilor efectuate pe raza municipiului Bucuresti.

In conditiile in care procurorul general nu era indreptatit sa beneficieze de insotire cu echipaje ale politiei rutiere, fapta ministrului i-ar fi aigurat un folos necuvenit procurorului general al PICCJ.

  • Comunicatul de presa transmis de DNA
"In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de OPREA GABRIEL, senator in Parlamentul Romaniei, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul in perioada in care a detinut functia ministeriala.
Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de Oprea Gabriel, senator, la data faptelor detinand si o functie ministeriala, are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

1. Infractiunea de abuz in serviciu constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere.

In perioada ianuarie 2014 - noiembrie 2015, Oprea Gabriel a detinut functia de ministru al Afacerilor Interne (iar incepand cu martie 2014 si pe cea de viceprim-ministru pentru securitate nationala). In toata aceasta perioada, demnitarul a beneficiat de insotire permanenta cu echipaje ale politiei rutiere, cu incalcarea conditiilor prevazute de Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr. 1.391/2006 (ce prevede ca beneficiaza de insotire cu echipaje ale politiei rutiere presedintele Romaniei, presedintii celor doua camere ale Parlamentului si prim-ministrul).
In cazul ministrilor, acelasi act normativ prevede ca acestia pot beneficia de insotire cu echipaje ale politiei rutiere doar in situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta (conditii care trebuie indeplinite simultan).
Din probele administrate in cauza a rezultat ca, in perioada mentionata, ministrul Oprea Gabriel a fost insotit in cvasitotalitatea deplasarilor, intr-un regim rezervat de lege exclusiv presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua camere ale Parlamentului si prim-ministrului.
Aceste misiuni includeau deplasarile zilnice la sediul Ministerului si cele saptamanale la sedintele de Guvern, imprejurari care nu pot fi calificate ca situatii deosebite in sensul avut in vedere de legiuitor. Totodata, politia rutiera insotea deplasarile la destinatii cu vadit caracter privat (vizite particulare, sediile unor partide politice, restaurante, revenirea zilnica la locuinta personala), inclusiv in afara programului de lucru si in zilele nelucratoare, situatii in care nu poate fi justificata in mod obiectiv o urgenta.
In cadrul compartimentului special (Serviciul Operativ Special din Brigada Rutiera a Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti care asigura insotirea coloanelor oficiale) au fost desemnati lucratori care aveau ca atributii exclusive insotirea ministrului, intr-o structura permanenta care presupunea asigurarea concomitenta a 3 politisti pentru fiecare post (doua schimburi si o rezerva). Lucratorii erau permanent la dispozitia ministrului, asteptandu-l dupa fiecare deplasare in imediata apropiere a destinatiei.
Din probele administrate rezulta ca ministrul Oprea Gabriel realiza in medie aproximativ 5 deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale politiei rutiere. Spre exemplu, in perioada 2 ianuarie - 21 octombrie 2015, s-au realizat 1607 misiuni de insotire a deplasarilor efectuate de ministrul de interne pe raza municipiului Bucuresti. Numarul total al acestor misiuni este de aproximativ 3 ori mai mare decat cele realizate in aceeasi perioada pentru insotirea presedintelui Romaniei si de aproximativ doua ori mai mare decat cel corespunzator prim-ministrului, demnitari indreptatiti la insotire permanenta conform prevederilor legale.
Prin aceste fapte a fost produsa o vatamare a intereselor legitime ale Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.
Deturnarea resurselor politiei rutiere care ar fi trebuit sa contribuie la fluidizarea circulatiei in municipiul Bucuresti si folosirea acestora pentru a facilita deplasarea unui demnitar neindreptatit legal la acest beneficiu, cu efectul ingreunarii deplasarii celorlalti participanti la trafic, a pus institutia in imposibilitatea de a-si indeplini una din functiile esentiale (supravegherea si controlul circulatiei pe drumurile publice).
Aceasta,in conditiile in care, insotirea unui demnitar de catre politia rutiera presupune atat asigurarea echipajului de insotire si a vehiculului corespunzator, cat si instalarea in teren a unui dispozitiv de dirijare si siguranta a traficului format din posturi fixe, posturi mobile si patrule auto-moto, atat pe traseul care urmeaza a fi parcurs, cat si pe traseele alternative care ar putea fi folosite de coloana oficiala.
Fiecare deplasare presupune, asadar, redirectionarea unui numar semnificativ de agenti de politie de la posturile unde isi desfasoara in mod obisnuit activitatea catre traseele pe care se deplaseaza demnitarul (de spre exemplu, pentru deplasarea Ministrului Afacerilor Interne din seara de 20.10.2015, dispozitivul a fost format din 27 de politisti aflati in intersectiile de pe traseu).
Utilizarea nelegala a autovehiculelor a produs si un prejudiciu material Directiei generale de politie a municipiului Bucuresti, constand in contravaloarea combustibilului utilizat pe parcursul misiunilor de insotire si a uzurii corespunzatoare.
De asemenea, ministrul Oprea Gabriel a obtinut un folos necuvenit, constand in reducerea timpului alocat deplasarilor. Astfel, cercetarile efectuate pana in prezent au relevat ca, prin folosirea antemergatorilor si a agentilor de politie care opreau circulatia celorlalte vehicule in intersectii, acelasi itinerar putea fi parcurs in mai putin de jumatate de timp, avand in vedere ca viteza de deplasare a coloanei pe raza municipiului Bucuresti putea atinge si 120 km/h.
Confortul suplimentar creat in acest mod demnitarului in raport cu toti ceilalti participanti la trafic, in scopul usurarii deplasarilor cu caracter privat sau care nu erau justificate de imprejurari exceptionale si urgente, reprezinta un privilegiu la care nu este indreptatit si care are astfel natura unui folos necuvenit.
Din probele administrate pana in prezent a reiesit ca activitatea de insotire se realiza cu stiinta si acceptul ministrului, care a dispus cu privire la modalitatea in care sa se realizeze insotirea. Totodata, a mai rezultat si ca au existat situatii in care ministrului i s-a propus ca anumite deplasari private sa se realizeze fara insotirea politiei rutiere, insa acesta a solicitat in mod expres prezenta echipajelor.

2. Infractiunea de abuz in serviciu constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere.

La data de 4 aprilie 2014, la Ministerul Afacerilor Interne s-a inregistrat Protocolul nr. 12 privind cooperarea in domeniul circulatiei rutiere, incheiat cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Ministerul Afacerilor Interne a fost reprezentat la incheierea protocolului de catre ministrul Oprea Gabriel, iar obiectul a fost cooperarea dintre cele doua institutii, in scopul insotirii autovehiculului utilizat de catre procurorul general cu echipaje ale politiei rutiere.
Temeiurile legale invocate in fundamentarea protocolului au fost Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr. 1.391/2006, desi niciunul din cele doua acte normative nu include procurorul general printre persoanele indreptatite a beneficia de insotire cu echipaje ale politiei rutiere. Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie beneficiaza, la randul sau, de protectie asigurata de Serviciul de Protectie si Paza, deplasarile fiind realizate cu un autovehicul al acestei institutii care are un regim de circulatie prioritara.
Protocolul a reprezentat temeiul in baza caruia, incepand cu luna aprilie 2014, procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i s-a asigurat, cu caracter permanent, insotirea deplasarilor efectuate pe raza municipiului Bucuresti.
In conditiile in care procurorul general nu era indreptatit sa beneficieze de insotire cu echipaje ale politiei rutiere potrivit prevederilor H.G. nr. 1.391/2006, fapta ministrului a produs o vatamare a intereselor legitime si un prejudiciu material Directiei generale de politie a municipiului Bucuresti, precum si un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
La data de 03 iulie 2015, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a adoptat un plan-cadru care cuprinde o prezentare detaliata a modalitatii in care se desfasura activitatea de insotirea a demnitarilor pe raza municipiului Bucuresti.
Din documentul mentionat rezulta ca singurii demnitari care beneficiau de insotire permanenta erau presedintele Romaniei si prim-ministrul dintre categoriile de persoane indreptatite legal (presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au solicitat), precum si ministrul de interne si procurorul general, care au avut acces la acest privilegiu exclusiv ca urmare a modului in care ministrul Oprea Gabriel si-a indeplinit atributiile de serviciu.
Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, precum si un numar de 15 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Prezenta cerere de efectuare a urmaririi penale intra sub incidenta art. 305 alin 4 din C.P.P., prin urmare, persoana fata de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale beneficiaza de prezumtia de nevinovatie."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























12153 vizualizari

  • +27 (27 voturi)    
    asa, asa (Luni, 25 ianuarie 2016, 10:57)

    izmene [anonim]

    la multi ani si racorosi.
  • +26 (26 voturi)    
    Pușcărizarea! (Luni, 25 ianuarie 2016, 10:59)

    CititorulComentator [utilizator]

    Cât mai rapid, comuniștii criminali trebuie băgați la cutie!
  • +25 (25 voturi)    
    Curaj, DNA! (Luni, 25 ianuarie 2016, 11:00)

    Ciobanul Bucur [utilizator]

    Nu va lasati intimidati de sprancenele lui aranjate la Centrul de infrumusetare a traseistilor bine platiti.
  • +26 (26 voturi)    
    cum asa? (Luni, 25 ianuarie 2016, 11:07)

    mikeyu [anonim]

    Taman pe fostul viitor prim ministru? Nu se poate.
  • +23 (23 voturi)    
    Oprea. (Luni, 25 ianuarie 2016, 11:19)

    MirceaGeorgescu1 [anonim]

    Trebuia de mult oprit Oprea! Papusa masculina sa-si dea doctoratul, avand ca tema, Viata in puscarie!
  • +23 (23 voturi)    
    Interesu' personal (Luni, 25 ianuarie 2016, 11:24)

    Trojan.H [utilizator]

    Interesu' national era de fapt interesu' personal, care in final e interesu' rusilor. Ai dracului patrioti!
    • -20 (24 voturi)    
      Ambasada SUA despre Oprea (Luni, 25 ianuarie 2016, 11:35)

      Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

      "Un general respectat în mediul academic, care aduce know-how politic şi militar MApN".

      http://www.cotidianul.ro/ambasada-sua-despre-oprea-un-general-respectat-in-mediul-academic-care-aduce-know-how-politic-si-militar-mapn-156910/
      • +11 (13 voturi)    
        tu esti perfect Mazeta ? (Luni, 25 ianuarie 2016, 11:48)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        doar daca esti trimisul Divinitatii pe Pamant..or...credinta ta vine doar de la Kremlin..si nu din ceruri !
      • +10 (12 voturi)    
        Your point? (Luni, 25 ianuarie 2016, 12:41)

        sile [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

        Respectat in mediul academic si profitor nu sunt atribute care se exclud mutual. In plus, cred ca intre timp am aflat de ce si de cine era el asa respectat: de oameni carora le vindea doctorate.
      • -5 (9 voturi)    
        de ce i ati dat minus mazetei? (Luni, 25 ianuarie 2016, 14:13)

        jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        a dat link-ul, nu minte.
        pe scurt, USA iubeste coruptiblii colaboratori (sau coruptii).
      • +6 (10 voturi)    
        Cotidianul? (Luni, 25 ianuarie 2016, 14:50)

        Alius [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

        Mai ramane sa ne dai citate din latrine... adica de la tine din casa.
      • +3 (3 voturi)    
        Am fost curios (Luni, 25 ianuarie 2016, 18:23)

        European [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        si am citit articolul din Cotidianul. Autorul articolului, Vlad Dumitras, in mod evident este un individ care nu doar ca nu are habar de limbajul dimplomatic, dar are deficiente majore de a intelege orice limbaj care nu spune verde in fata: Ba, esti prost!". A luat cateva mesaje ale unui diplomat si le-a dat intelesul limitat la care a putul el sa ajunga, datorita probabil educatiei precare si lipsei capacitatilor intelectuale. Asta se intampla cand orice individ, abia alfabetizat, ajunge sa fie publicat.
        Daca iei doar fraza: "În pofida faptului că s-a retras cu gradul de căpitan, Oprea a fost promovat la gradul de general cu patru stele, iar acum ca ministru al Apărării Naţionale şi şef al unui grup puternic şi în creştere de parlamentari, datorită abilităţilor politice şi a flerului de a alege partea câştigătoare în luptele politice din România" orice persoana care a trecut pe orele de literatura din scoala gimnaziala si a analizat un text, observa cu usurinta faptul ca nu este de fapt o descriere pozitiva a lui Oprea. Spune de fapt ca omul nu a realizat mare lucru ca militar, dar ca a ajuns departe in cariera datorita faptului ca este un oportunist suficient de viclean ca sa sara in barca oricui castiga. Toata analiza individului e toatal pe langa textul comentat.
      • 0 (0 voturi)    
        Mai trebuia sa-l aseze in galeria (Marţi, 26 ianuarie 2016, 8:55)

        John M. [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        marilor generali ai lumii, alaturi de Patton, Jukov si Rommel !
        Ce gainar nenorocit !
  • +6 (10 voturi)    
    ceva plimbarici si atat... (Luni, 25 ianuarie 2016, 11:37)

    lili [anonim]

    Oprea se va plimba de cateva ori la DNA, ne va spune ca "interesul national" e-n grija lui si a fost mereu si apoi il vom vedea liber ca pasarea cerului, asa cum ii vedem pe madam Udrea, pe Oprescu, pe Videanu,. Cocos...
    • +7 (7 voturi)    
      Esti sigura? (Luni, 25 ianuarie 2016, 12:43)

      sile [anonim] i-a raspuns lui lili

      Ai vrea sa-i vezi la puscarie inainte de terminarea procesului?
      La vremea lor si Nastase si Voiculescu au fost "liberi ca pasarea cerului" pana s-a pronuntat instanta.
  • +14 (16 voturi)    
    din pacate... (Luni, 25 ianuarie 2016, 11:46)

    goto [anonim]

    in cel mai rau caz va primi o pedeapsa cu suspendare si isi va vedea in continuare de afacerile cu doctorate.
  • +16 (16 voturi)    
    mortii nevinovati (Luni, 25 ianuarie 2016, 11:55)

    holx [anonim]

    Pentru baiatul ala mort nevinovat, draga justitie, te rugam, fa dreptate si baga-i acolo unde merita pentru multi ani pe Oprea si pe toti mafiotii care se cred Dumnezei in aceasta tara!
  • +13 (13 voturi)    
    la multi ani racorosi "el general"! (Luni, 25 ianuarie 2016, 12:00)

    getmyextip [anonim]

    Nu inteleg cum a putut fi asta ministru de interne si vicepremier. Cu mutra aia nu l-as pune nici sa-mi curete piscina.
  • +15 (15 voturi)    
    Pai si ? (Luni, 25 ianuarie 2016, 12:04)

    Gore [anonim]

    Nu ar trebui anchetat si procurorul general Nitu pentru solicitare si mai ales pentru primire de foloase necuvenite? Ca parca si asta este o infractiune si poate fi asimilata cu actele de coruptie?
    • +4 (4 voturi)    
      pai este... (Luni, 25 ianuarie 2016, 12:21)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Gore

      pct. 2 din articol scris cu bold :)
    • -5 (9 voturi)    
      Ba da... (Luni, 25 ianuarie 2016, 12:54)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Gore

      Aici e si comicaria situatiei. De fapt si Nitu deranjeaza ca prea i-a facut multe dosare lui Basescu.

      Oricum constat ca marea coruptie anchetata de catre DNA este "antemergatorul" lui Oprea (si cel al lui Nitu desigur).
      • +2 (4 voturi)    
        Foloase necuvenite. (Luni, 25 ianuarie 2016, 14:54)

        Alius [anonim] i-a raspuns lui Gigi Kent

        Da, Nitu a deranjat ca i-a facut dosare lui Basescu, cel care l-a facut Procuror General. Aici e "comicaria situatiei". In rest, da, DNA-ul il apara pe Basescu...

        Ai stat mult pe tusa, dar tot tampenii scrii. E bine ca nu te-ai schimbat. Cantitatea de prostie din tine este aceeasi.
  • +14 (14 voturi)    
    ptiuuu! (Luni, 25 ianuarie 2016, 12:15)

    codo [utilizator]

    Cum coada soricelului sa se ocupe Nitu de plangerile facute impotriva lui Oprea fix pe tema asta? La bacanie cu toti unsii cu miere! Multa mizerie a mai patronat Nitu asta si s-a adeverit ca tare nepotrivit a fost la carma PG. Sa le stea compromisul in gat tuturor care au pus umarul.
  • +7 (7 voturi)    
    Cum ramane cu folosul necuvenit? (Luni, 25 ianuarie 2016, 12:16)

    mcv [utilizator]

    Bietul beneficiar al folosului necuvenit o fi o persoana care a participat la savarsirea infractiunii, fara vinovatie?
    Altfel spus, are tara asta un Procuror General care savarsezte infractiuni/ participa la savarsirea lor, fara vinovatie?
    Imi poate spune si mie cineva cum, dupa un astfel de comunicat, inca mai avem in functie acelasi Procuror General?
    Domnilor!!!!!!
    • -1 (1 vot)    
      Ce-mi place asta cu foloase necuvenite, (Marţi, 26 ianuarie 2016, 10:21)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui mcv

      in cazul banilor din afacerea Microsoft,bani care mergeau la PDL pentru campania lui Base,saracul Basescu nici usturoi n-a mancat nici foloase necuvenite n-a folosit,in schimb la altii (gen Nastase) acuzatia a stat in picioare,ce mi-e si cu selectivitatea asta a DNA!!!
  • +1 (3 voturi)    
    probabil (Luni, 25 ianuarie 2016, 12:32)

    jescu [utilizator]

    DNA vrea sa arate ca nu iarta pe nimeni care face jocuri politice din functia de procuror general.
  • +5 (5 voturi)    
    + recuperarea prejudiciului. (Luni, 25 ianuarie 2016, 12:43)

    Carcalete [utilizator]

    "...prejudiciu material Directiei generale de politie a municipiului Bucuresti, constand in contravaloarea combustibilului utilizat pe parcursul misiunilor de insotire si a uzurii corespunzatoare. ..." + salariul politistilor angrenati in chestia asta

    Total cheltuieli x 5 deplasari pe zi x 30 de zile x 22 de luni = 3300 de "misiuni speciale" ce TREBUIE decontate de oprea.
  • +5 (5 voturi)    
    Bun asa (Luni, 25 ianuarie 2016, 12:45)

    valahiandusk [utilizator]

    Bagati pensatul unde-i este locul!
  • +7 (7 voturi)    
    Oprea ca Oprea, dar Nitu... (Luni, 25 ianuarie 2016, 12:45)

    ..13 [utilizator]

    Abuz in serviciu din partea Minstrului "interes national" dar prostia juridica a prea-Inaltului Procuror General al RO - dl. Nitu???

    Bre, astia doi cred ca ar putea sa stea bine la racoare si daca il iau si Primul Mincinos cred ca reusesca sa aiba o echipa de mare succes.

    Pacat ca suntem asa de blanzi cu pedepsele...
    Daca pedepsele s-ar cumula atunci cred ca am avea sansa sa numai apuce libertatea - chiar daca ar elabora carti , articole de specialitate si numeroase inventii...
  • -4 (8 voturi)    
    Vad ca DNA se baga si la gainarii marunte, (Luni, 25 ianuarie 2016, 13:11)

    xrogo [utilizator]

    ca maine ii vedem pe vestitii procurori DNA in piata,sa vada obtinerea de foloase necuvenite de catre babutele ce vand patrunjel!!!
    • +4 (4 voturi)    
      Ce te deranjeaza? (Luni, 25 ianuarie 2016, 14:56)

      Alius [anonim] i-a raspuns lui xrogo

      Ca se ocupa DNA, sau ca 2 dintre idiotii tai sunt cercetati, asa cum merita sa fie?
      • -1 (3 voturi)    
        Ma deranjeaza ca 2 dinte idioti,ai mei sau ai tai (Marţi, 26 ianuarie 2016, 10:23)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Alius

        sunt cercetati de DNA si nu de procurorii obisnuiti,poti sa pricepi asta?
        • +1 (3 voturi)    
          te poti alatura lor (Marţi, 26 ianuarie 2016, 14:09)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

          la brutarie e nevoie de vuvuzela care sa se aplece dupa sapun
  • +2 (4 voturi)    
    PIERE INTERESUL NATIONAL !!! (Luni, 25 ianuarie 2016, 13:28)

    andreesanu [utilizator]

    Pai se poate !!!,cum sa fie luat la intrebari interesul national ???, luati-o mai usor flacai ,v-am facut doctori peste noapte ! eu generalul izmene am facut !!!,am dres !!!,cata nerecunostinta !!!,sa-i mai faci doctori pe alde tarie briu !!
  • 0 (2 voturi)    
    Doar lui Nitu? (Luni, 25 ianuarie 2016, 15:07)

    M.aura [anonim]

    Procurorii sa mearga pina la capat si sa gaseasca si celelalte "vip-uri" carora oprea le-a asigurat coloana oficiala. Doar n-o fi doar Nitu.
    Mai astept sa vad rezolvarea cazului "coloneilor" lui oprea, caz deocamdata musamalizat.

    "Fostul ministru al Apararii Gabriel Oprea a incalcat legea cand a facut avansarile si inaintarile in grad
    Neregulile descoperite de catre MApN in legatura cu avansarile in grad care nu au respectat prevederile legale, i-ar putea crea anumite probleme de ordin penal fostului ministru al Apararii Gabriel Oprea. Ministerul nu a precizat insa care va fi urmatorul pas dupa retragerea gradelor militare, mai exact daca va sesiza si parchetul in cazul de fata. Declansarea unei anchete penale in aceasta situatie este cat se poate de normala insa, daca tinem cont chiar de fraza din comunicatul MApN, potrivit careia avansarile si acordarile de grade in rezerva pentru cazurile din 2011 si 2012 au fost facute fara respectarea Legii 80/1995. Cu alte cuvinte, ministrul Gabriel Oprea i-a avansat sau inaintat in grad pe Laura Codruta Kovesi, Codrut Olaru, Valentin Horia Selaru, Sorin Blejnar, Mihai Razvan Ungureanu si pe ceilalti, incalcand prevederile legii respective. Fapt care ar presupune, intr-o situatie normala, si constituirea unui dosar penal."(luju.ro)
  • +4 (4 voturi)    
    Gabriel Oprea un om dintre noi ! (Luni, 25 ianuarie 2016, 15:07)

    Susufler0 [utilizator]

    Domnu' Gheneral Gabriel "InteresNational" Oprea, spunea, mai acu cateva ore la TV, avand toti "greii"partidului in spate, ca va uza in apararea sa de toate parghiile si mijloacele puse la dispozitie de lege "oricarui cetatean". Afirmatia lui Gabita ar fi fost corecta in masura in care si "oricare cetatean" ce ajungea sa fie cercetat de Parchet ar fi putut sa spuna la randul sau ca : " voi uza in apararea mea de toate parghiile si mijloacele puse la dispozitie de lege "oricarui Ministru-senator", respectiv de a nu putea fi cercetat de Parchet , perchezitionat, retinut sau arestat preventiv fara incuviintarea Parlamentului." Reciproca nefiind valabila, Seful UNPR, nu a facut altceva decat sa demonstreze inca odata cat de ipocrit este. Pana si in puscarie Oprea va fi mai egal decat infractorii obisnuiti, pt ca va sta intre "intelectuali".
  • +1 (1 vot)    
    Abuzul in serviciu de la MAI (Luni, 25 ianuarie 2016, 21:07)

    Ganditorul [anonim]

    Acesta nu este un comentariu,ci lamurirea situatiei.
    Ceea ce a facut G.Oprea au facut ani de zile toti membrii guvernului,ministri,secretari de stat,etc.,desi cel putin ministrii beneficiau de sistemul de asigurare al SPP.Cand s-a intamplat accidentul cu politistul de "protectie"al lui Oprea acesta era intr-o masina a SPP cu un spp-ist pe scaunul din dreapta masinii.
    Spuneam ca de acest "favor"de insotire beneficiaza in mod abuziv si altii (ex:dl.Toba-sef IGP cu functie de secretar de stat in MAI).Acest Toba,de profesie inginer,a fost turnator pe perioada facultatii in legatura unui serviciu de informatii in domeniul trafic si consum de droguri in randul studentilor la Politehnica,dar si alte fapte "reprobabile"ale acestor colegiAcum este rolul vostru de investigatori privind traseul "profesional"al generalului,ministrului Toba.Va asigur ca merita efortul.Sa traiti!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by