Alin Tucmeanu le cerea discretie celor implicati in acordarea ilegala a unui contract (referat DNA)

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 17 noiembrie 2015, 19:26 Dosare Anticoruptie


Alin Tucmeanu, fostul secretar de stat in Ministerul Sanatatii retinut pentru luare de mita si complicitate la dare de mita, le cerea discretie celor implicati in acordarea ilegala a unui contract catre o firma a omului de afaceri Cristinel-Spiridon Vodislav, potrivit informatiilor din referatul prin care procurorii anticoruptie cer marti arestarea preventiva a celor doi, scrie Agerpres.

Intr-o discutie din data de 8 octombrie, Alin Tucmeanu i-a dat sfaturi unui interlocutor, a carui identitate nu a fost facuta publica, sa pastreze caracterul ascuns al discutiilor cu privire la incheierea contractului ce viza achizitia de aparatura medicala si in niciun caz sa nu vorbeasca in birou despre acest subiect: "In birou, nu (...) Nu! Nu vorbim! (...) Da, ia-l si vorbeste cu el. Am inteles si ii spui tu... ii spui tu... Ii spui tu exact ce are de facut, nu te combini nici cu (....), nici cu nimeni. Is problemele tale".

Potrivit procurorilor DNA, din aceste sfaturi rezulta ca Tucmeanu "cunostea caracterul infractional al demersurilor facute de Vodislav Cristinel Spiridon, pe care il sprijinea".

La randul sau, intr-o intalnire din data de 14 octombrie, Vodislav i-a asigurat pe interlocutorii sai de sprijinul pe care il avea din partea lui Alin Tucmeanu pentru ca cererea de finantare sa fie aprobata in cel mai scurt timp.

Alin Tucmeanu a fost retinut pentru luare de mita si complicitate la dare de mita (doua infractiuni), in timp ce Cristinel-Spiridon Vodislav a fost retinut pentru savarsirea a trei infractiuni de dare de mita.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, Tucmeanu este acuzat ca, in calitate de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a acceptat, in perioada iulie-noiembrie 2015, promisiunea unei sume de bani neprecizata din partea inculpatului Cristinel Spiridon Vodislav, pentru a aproba finantarea unui contract privind achizitia de aparatura medicala, in valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru incheiat intre o unitate spitaliceasca si societatea reprezentata de acesta din urma.

De asemenea, procurorii spun ca Tucmeanu l-a ajutat pe Vodislav sa ia legatura cu persoanele abilitate sa incheie acel contract si a insistat pe langa acestea, asigurandu-le de 'seriozitatea' omului de afaceri si de faptul ca el isi va onora promisiunea de a le remite suma totala de 60.000 de euro.

Potrivit DNA, in cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Alin Tucmeanu si Cristinel-Spiridon Vodislav vor fi prezentati marti Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2109 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by