Alin Iulian Tucmeanu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a fost retinut de DNA pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 16 noiembrie 2015, 21:30 Dosare Anticoruptie


Alin Iulian Tucmeanu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a fost retinut luni pentru 24 de ore de procurorii DNA, care il acuza de luare de mita si complicitate la dare de mita (doua infractiuni), informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. In acelasi dosar a mai fost retinut Cristinel Spiridon Vodislav, reprezentantul unei societati comerciale, pentru trei infractiuni de dare de mita.

Potrivit procurorilor DNA, in calitate de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, Alin Iulian Tucmeanu a acceptat, in perioada iulie - noiembrie 2015, promisiunea unei sume de bani neprecizata din partea inculpatului Vodislav Cristinel Spiridon, pentru a aproba finantarea unui contract privind achizitia de aparatura medicala, in valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru incheiat intre o unitate spitaliceasca si societatea reprezentata de acesta din urma.

Totodata, inculpatul Tucmeanu Alin Iulian, l-a ajutat pe inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon sa ia legatura cu persoanele abilitate sa incheie acel contract si a insistat pe langa acestea in acest sens, asigurandu-le de "seriozitatea" omului de afaceri si de faptul ca acesta isi va onora promisiunea de a le remite suma totala de 60.000 de euro, arata procurorii DNA, care precizeaza ca in acest caz sunt urmarite penal si alte persoane.

Procurorii DNA beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii in acest dosar.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3269 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by