Avocatii cer ca Sorin Oprescu sa fie dus din nou din arest la spital, pentru a fi consultat de cardiologi

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 22 septembrie 2015, 16:55 Dosare Anticoruptie


Avocatii primarului suspendat al Capitalei au solicitat, marti, comisiei de la Arestul Central al Politiei Capitalei sa ii permita lui Sorin Oprescu sa fie consultat de trei dintre medicii sai curanti, pentru probleme cardiace, care s-au amplificat in ultima perioada.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, pentru Mediafax, ca cererea a fost depusa marti dimineata la Arestul Central al Politiei Capitalei, iar daca va fi aprobata, Sorin Oprescu ar urma sa fie consultat pentru probleme cardiace de catre medicii sai curanti, printre care sunt profesor dr. Dragos Vinereanu si profesor dr. Leonida Gherasim.

Acesta a precizat ca cererea a fost formulata din cauza ca durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu luni, cand a fost dus din arest la Spitalul "Sfantul Ioan", persista, iar familia acestuia si apararea doresc si opinia altor medici cu privire la diagnostic.

Potrivit avocatului, din investigatiile care i-au fost facute luni lui Sorin Oprescu, la spital, se pare ca acesta ar fi facut un "pseudo-infarct", iar starea medicala ar indica un posibil infarct.

Avocatul a precizat ca luni seara, dupa ce a fost consultat la Spitalul "Sfantul Ioan", au vrut sa il duca pe Sorin Oprescu la Spitalul de Urgenta Floreasca, insa acesta si-a citit rezultatele si a cerut sa fie dus direct in Arestul Politiei Capitalei, spunand ca starea lui s-a ameliorat.

Viorel Mocanu a mai spus ca medicii care l-au consultat pe Oprescu i-au spus ca nu socul arestarii preventive i-a inrautatit situatia medicala, ci faptul ca nu mai urmeaza acelasi regim pentru a preveni agravarea starii sale de sanatate.

Avocatul a mai spus ca Sorin Oprescu nu doreste mediatizarea situatiei sale medicale si, mai mult, le-a interzis sa se foloseasca de motive medicale in aparare, neputand sa foloseasca nici documentele din care rezulta starea sa.

Surse din Politie au declarat pentru Mediafax ca cererea formulata de avocatii lui Sorin Oprescu va fi analizata de medici de la Centrul Medical "Nicolae Kretzulescu", iar daca acestia isi dau acordul, primarul va primi avizul pentru a fi consultat de cardiologi.

Sorin Oprescu a fost dus la spital, luni seara, din Arestul Politiei Capitalei, dupa ce a acuzat "o stare de slabiciune", fiind transportat cu masina unitatii de detentie.

Surse medicale au declarat pentru Mediafax ca primarul suspendat al Capitalei, care sufera de diabet, a fost dus la Spitalul "Sfantul Ioan", pentru ca acuza dureri in piept, suspectandu-se un infarct. El a fost supus unor investigatii medicale, eliminandu-se suspiciunea, apoi a fost readus in arestul Capitalei, au mai spus sursele citate.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv.

Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de primar general al Capitalei in 15 septembrie, dupa decizia definitiva de arestare preventiva. Consiliul General al Municipiului Bucuresti l-a desemnat pe Stefanel Marin (UNPR) in functia de primar interimar.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























498 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 22 septembrie 2015, 16:59)

    [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    da cand fura (Marţi, 22 septembrie 2015, 17:11)

    Wildschwein_007 [utilizator]

    si-si bat joc de cetateni de ce nu li se face ba rau?? Ceapa mamii ei de treaba...
  • +1 (1 vot)    
    Ar fi in stare sa moara... (Marţi, 22 septembrie 2015, 18:45)

    xerses [anonim]

    De ciuda si oftica :)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by