UPDATE Sorin Oprescu, redaus in arest dupa ce fusese internat de urgenta in spital din cauza ca i s-a facut rau

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 21 septembrie 2015, 19:07 Dosare Anticoruptie


Sorin Oprescu
Foto: Agerpres
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost internat de urgenta in spital, luni, dupa ce i s-a facut rau in arest, informeaza Digi 24. Sorin Oprescu a fost arestat preventiv in urma cu doua saptamani fapte de coruptie.

UPDATE: Sorin Oprescu a fost readus in arest luni seara, infomeaza Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti a publicat, tot luni, motivarea deciziei de arestare preventiva pentru 30 de zile a lui Sorin Oprescu, instanta aratand ca arestarea primarului suspendat al Capitalei a fost necesara pentru identificarea fluxurilor financiare rezultate din documentarea altor activitati similare si pentru a nu da posibilitatea acestuia sa ascunda probele necesare unei investigatii economice paralele.

Judecatorul Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), arata in motivarea deciziei prin care a confirmat arestarea preventiva in cazul lui Sorin Oprescu, ca masura se impune pentru a permite anchetatorilor sa faca o ancheta minutioasa si, in paralel, sa se efectueze si o ancheta economica, dar si pentru a nu-i lasa primarului posibilitatea de a ascunde probe, potrivit Mediafax.

"Masura arestarii preventive se impune in acest stadiu procesual si pentru identificarea fluxurilor financiare rezultate din documentarea altor activitati similare, in conformitate cu dispozitiile art. 306 alin. 7 C.pr.pen. si pentru a nu da posibilitatea inculpatului sa ascunda probele necesare efectuarii unei investigatii economice paralele si proactive care sa permita atat documentarea activitatii infractionale, cat si indisponibilizarea produsului infractiunii in vederea confiscarii speciale si a confiscarii extinse", a notat magistratul in motivarea deciziei.

Judecatorul a mai aratat ca, "in vederea justei solutionari a cauzei si a aflarii adevarului, se impune efectuarea actelor de urmarire penala pentru documentarea completa a activitatii infractionale, timpul curs de la data prezumtivelor fapte (5.09.2015) nefiind per se un element de natura sa imprime organului judiciar o alta concluzie".

Instanta a apreciat ca luarea unei masuri preventive mai blande in cazul lui Sorin Oprescu ar putea sa genereze o reactie de profunda indignare in randul membrilor societatii sau sa incurajeze conduite similare.

"Argumentele tinand de situatia familiala a inculpatului, de starea de sanatate, nu pot conduce la acest moment la respingerea propunerii de luare a masurii arestarii preventive, cu atat mai mult cu cat posibilele repercusiuni asupra intregii societati au fost anticipate si acceptate, neconstituind o piedica in punerea in executare a rezolutiei infractionale", arata magistratul in documentul citat.

Judecatorul mai noteaza ca luarea masurii arestarii preventive fata de Sorin Oprescu este necesara pentru a garanta buna desfasurare a procesului penal, avand in vedere gravitatea faptei care i se imputa.

Potrivit instantei, "urmarile socialmente periculoase produse sau care s-ar fi putut produce daca denuntatorul nu ar fi adus la cunostinta organelor de urmarire penala respectivele fapte justifica concluzia potrivit careia rezonanta sociala negativa a faptelor savarsite de inculpat nu s-ar putea diminua prin trecerea timpului".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























8346 vizualizari

  • +26 (30 voturi)    
    E SCHEMA LU FRATII MEI (Luni, 21 septembrie 2015, 19:13)

    coloneze [utilizator]

    Are termen pt liberare zilele astea? marele si tarele orpeswcu a cedat? cum isi gasesc astia boli cand ii ia DNA ul
    • -14 (20 voturi)    
      Nu cred ca disimuleaza.. (Luni, 21 septembrie 2015, 20:01)

      Alla [anonim] i-a raspuns lui coloneze

      Omul asta chiar e bolnav, are diabet in forma avansata, oricand poate muri, ii cedeaza inima la suparare la emotii mari asa cum a patit si Vadim numai ca Vadim cu toata gura lui mare iata ca nu a furat nimic desi putea sa o faca avand atatea functii ani de zile, cred ca a fost unul din foarte putinii care nu au furat din lumea politica. Oprescu de aceea nici nu mai opera la spital, e bolnav, asa se spunea, ca nu mai era sigur pe el.. Din pacate, a ales sa opereze bagand mana in banii publici, s-a murdarit, toata cariera lui si imaginea e la pamant si asta il macina mai mult pe un om de un nivel inalt decat pe un meltean ajuns in parnaie. Pacat..
      • +3 (3 voturi)    
        Pai s-ar face mai mare dreptate (Luni, 21 septembrie 2015, 21:18)

        sorin [anonim] i-a raspuns lui Alla

        Daca ar crapa pana la pronuntarea sentintei. Ce naiba, sa platesc impozite ca sa il tin si pe asta in puscarie? Sa imi respire aerul ?
        Si zi asa, de la diabet ii poate crapa inima si deci trebuie operat. Suna a manea medicala ce zici tu, dar merge intr-o tara de manelisti.
        • 0 (0 voturi)    
          ??? (Marţi, 22 septembrie 2015, 15:46)

          Alla [anonim] i-a raspuns lui sorin

          Ai probleme de intelegere? Manea medicala, trebuie operat? Am spus ca fiind chirurg, din cauza bolii, se auzise ca nu mai intra in sala de operatii din cauza ca nu mai era sigur pe el. Iar ca de la diabet, poate muri oricand de inima, mai ales la suparare fiindca diabetul ataca toate organele interne. Pana la urma e fix treaba lui daca a lasat medicina si a ales sa intre in politica asta murdara, inseland increderea oamenilor, ''operand'' bani publici unde vad ca nu i-a mai tremurat mana..
      • +7 (7 voturi)    
        om de nivel inalt sa o crezi tu (Marţi, 22 septembrie 2015, 0:40)

        math_2 [utilizator] i-a raspuns lui Alla

        si care mai sunt oameni de nivel inalt ? Mazare Ciuvica Voiculescu, Hrebenciuc, Abraham, Sova, Oprisan, Pandele, Nastase, Ecaterina Abramburica.... sau garantul ei Vanghelie ??
        • 0 (0 voturi)    
          nivel.. (Marţi, 22 septembrie 2015, 15:34)

          Alla [anonim] i-a raspuns lui math_2

          Oprescu era de nivel inalt, chiar daca vorbea mai mistocareste, doctor renumit, chirurg, numai cati ani a invatat, meseria asta nu e pentru oricine, cati oameni a insanatosit in cariera lui, numai ca s-a apucat de politica, o mare greseala, i s-a urcat la cap succesul, oamenii au avut incredere in el si stiindu-i cariera de medic, de director de spital.. Ajuns primar de capitala nu de satuc, cu atatea contracte si fonduri pe mana, intre atatia corupti, o caracatita intreaga formata in ani de zile, a intrat in joc, s-a spurcat la bani, s-a lacomit pana la prostie, pana in ultima clipa din cate se vede, a luat bani, chiar vazand atatea arestari in jur. Din cei mentionati de tine, singurii pot fi Nastase si Abramburica de acelasi nivel intelectual, restul pleava, parveniti, ajunsi, mediocrii cel mult. Faptul ca toti sunt hoti, unii dovediti si condamnati, altii presupusi, inca in ancheta, cu atat mai mult cei de un anumit nivel sunt de condamnat, ca te asteptai la altceva de la ei.. Legea trebuie sa fie egala pt toti, numai ca din pacate fac cativa ani parnaie si averile nu se confisca asa cum ar trebui, isi asigura tot neamul pe 5 generatii.
  • +19 (23 voturi)    
    Probabil tocmai a aflat... (Luni, 21 septembrie 2015, 19:14)

    aladdin [utilizator]

    ... ca mai are de stat cativa ani acolo.
  • +27 (29 voturi)    
    Saracutul! (Luni, 21 septembrie 2015, 19:17)

    Soljenitin [utilizator]

    Vai, saracutul si amaratul! Ma intreb cum de nu i se facea rau si cand fura ca nesatulul...

    Sau poate vrea sa se impuste precum Bombonel?
  • +33 (39 voturi)    
    DNA ar trebui interzis (Luni, 21 septembrie 2015, 19:18)

    math_2 [utilizator]

    O multime de oameni sanatosi tun (sau tunuri... ca sunt mai mult de 50) care in mod normal trebuiau sa mai ramana vreo 4 mandate in slujba cetatenilor, se imbolnavesc grav si subit in urma "facaturilor" dirijate de imperialistii americani si occidentali care au transformat Romania intr-o colonie.
    Urmariti Antena 3 si nu ratati promotiile la halate albe !
  • +24 (26 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 septembrie 2015, 19:19)

    [anonim]

  • +13 (15 voturi)    
    sanatos tun doar cat trage tunuri. (Luni, 21 septembrie 2015, 19:24)

    ouyang [utilizator]

    vreau sa fie evaluat de medici straini. si vreau sa faca parnaie. uite-l ca nu face nici macar arestul preventiv. rusine. carpa de om.
  • +16 (16 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 septembrie 2015, 19:35)

    [anonim]

  • +10 (10 voturi)    
    ceasu rau... (Luni, 21 septembrie 2015, 19:43)

    UnulDeDeparte [anonim]

    cand primea mita nu-i venea rau! Sa speram ca se face bine si o sa primeasca ceea ce merita.
  • +11 (11 voturi)    
    i s-a facut rau?! (Luni, 21 septembrie 2015, 19:43)

    lili [anonim]

    I s-o fi facut vreodata rau cand venea ala cu spaga de zeci sau sute de mii de Euro?!
    Niciodata, OPrescu smecherul nu credea ca se vor atinge de el, fura de mult si i-a mers, nimeni nu l-a atins!
    La puscarie cu hotii din politica romaneasca!
  • +6 (6 voturi)    
    O sampanie, (Luni, 21 septembrie 2015, 20:01)

    aniod [utilizator]

    ceva usor?
  • +13 (13 voturi)    
    da da ... bine bine (Luni, 21 septembrie 2015, 20:06)

    nebv [anonim]

    un golan ... ce-i drept cu drept de semnatura ... bolnav tare .. sunt si alti bolnavi de diabet care crapa in mizerie
    fara sa aiba vreo vina sarmanii .... iar el a contribuit la mizeria lor cu buna stiinta... nu poate sa-mi trezesca mila o aemenea lepra
  • +13 (15 voturi)    
    Oare vom avea ocazia.... (Luni, 21 septembrie 2015, 20:16)

    gica43 [utilizator]

    ....sa vedem vreun mare hot-ca,de exemplu,oprescu ( in scurt timp,sper ,ponta)-care sa nu se "imbolnaveasca"subit atunci cand sunt arestati ???
    Promit sa il votez pe primul hot care ramane ..sanatos si....dupa !!
  • +3 (3 voturi)    
    Si doctorul care l-a scos din arest... (Luni, 21 septembrie 2015, 20:23)

    Gugurila [anonim]

    ... cand intra la arest?
    I s-a facut rau brusc, heh. Si Mos Craciun intra pe horn si aduce cadouri la copiii cuminti.
  • +2 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 septembrie 2015, 20:40)

    [anonim]

  • +1 (3 voturi)    
    STRICT TEHNIC (Luni, 21 septembrie 2015, 21:13)

    pointless man [utilizator]

    Pentru un medic e foarte ușor să înghită ceva care să-i provoace un rău trecător (absolut benign).
  • +3 (3 voturi)    
    Banetul l'u Oprescu pt. un Bradisteanu la datorie (Luni, 21 septembrie 2015, 21:15)

    Plagarus [utilizator]

    Diagnostic prezumat : inapt pt. puscarie pe termen lung
  • +4 (4 voturi)    
    Si totusi (Luni, 21 septembrie 2015, 21:48)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Cind se 'sinucide"acest pui de securist mafiot ca toti cu care e inhaitat? Dupa modelul puscarriasului Nastase... unul din multii IMPOSTORI TICALOSI care au ajuns sa conduca tara si comunitatile locale.
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 22 septembrie 2015, 11:56)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by