Victor Ponta, trimis in judecata de DNA in dosarul Turceni - Rovinari alaturi de Dan Sova

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 17 septembrie 2015, 12:14 Dosare Anticoruptie


Victor Ponta si Dan Sova
Foto: Agerpres
 documente
DNA l-a trimis in judecata pe Victor Ponta in dosarul privind contractele de consultanta de la Turceni si Rovinari. DNA il acuza pe premierul Ponta de trei infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor. In acelasi dosar, DNA i-a mai trimis in judecata alaturi de Ponta pe Dan Sova, Laurentiu Ciurel (seful Complexului Oltenia) si alti doi directori de la complexul energetic. DNA a facut anuntul in timp ce premierul se afla in sedinta CSAT de la Palatul Cotroceni.


  • Reamintim ca, potrivit Constitutiei, presedintele Klaus Iohannis nu il poate suspenda pe premier la trimiterea in judecata decat pentru fapte comise in timpul mandatului de prim-ministru, ceea ce nu este cazul: in acest dosar, premierul Ponta a fost trimis in judecata de DNA pentru fapte comise ca avocat, inainte de a fi fost numit premier. Iata ce spune Constitutia (Articolul 109, alineatul 2):
  • Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor. Daca s-a cerut urmarirea penala, Presedintele Romaniei poate dispune suspendarea acestora din functie. Trimiterea in judecata a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din functie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

UPDATE. Victor Ponta nu este singurul prim-ministru al unei tari din Uniunea Europeana care a ajuns sa fie trimis in judecata in timp ce ocupa functia de sef al Guvernului.

Practic, Romania este la un pas sa asiste la scena in care prim-ministrul in functie apare in fata instantei de judecata, ca inculpat.

In Italia, Silvio Berlusconi a folosit tot felul de chichite si tot nu a ajuns in fata instantei in timpul mandatului. El a fost trimis in judecata, in februarie 2011, in timpul mndatului, pentru ca a facut sex cu o minora (scandalul Rubygate). In noiembrie 2011, Berlusconi a demisioat ca urmare a pierderii majoritatii in Legislativ.

Altii, insa, nu au ajuns in faza de a fi trimis in judecata in timp ce conduceau guvernul tarii lor.

Tot in Italia, Bettino Craxi isi terminase mandatul de 5 ani cand au inceput investigatiile impotriva lui, in 1992. A fost condamnat pentru coruptie in cele din urma, dar a fugit in Tunisia, bucurandu-se de protexctia dictatorului Ben Ali.

In  Franta, Nicholas Sarkozy nu mai era presedinte deja de 2 ani cand abia incepeau, in 2014, investigatiile judiciare impotriva sa, fiind si retunut. Tot in Franta, Pierre Beregovoy s-a sinucis in anul 1993 dupa ce procurorii au ajuns la el intr-un dosar de coruptie, insa apucase sa demisioneze din functia de prim-ministru deja de o luna.

In Spania, insa, Infanta Cristina, sora regelui Felipe VI, a fost trimisa in judecata in decembrie 2014, pentru frauda.  In iunie 2015, regele i-a retras surorii sale titlul de ducesa.

Reamintim ca premierul Victor Ponta a mers marti dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, fara a fi citat, pentru a depune noi documente legate de dosarul Turceni-Rovinari. El a cerut si disjungerea din dosar, dar DNA a refuzat aceasta cerere si l-a trimis in judecata alaturi de ceilalti inculpati. Daca dosarul sau ar fi fost disjuns de cele ale lui Sova si Ciurel, DNA ar fi trebuit sa-si decline competenta si sa transmita dosarul la Parchetul General, condus de Tiberiu Nitu, considerat un apropiat al lui Victor Ponta.

Victor Ponta a parasit sediul DNA dupa cateva minute, dupa ce procurorul de caz i-a spus ca nu il poate primi, intrucat nu fusese citat, ci s-a prezentat din proprie initiativa.

"Am vrut eu sa depun (la dosar, n.r.) decizia Curtii Europene de Justitie din 3 septembrie, care explica ce se intampla cu contractele de prestari de servicii. Eu zic ca am facut activitate, procurorul zice ca nu am facut, Curtea Europeana de Justitie ne-a zis sa ne vedem de treaba amandoi, pentru ca, atat timp cat s-au platit taxele, e in regula. Din punctul de vedere al Curtii Europene de Justitie, care e obligatoriu, sigur, pentru toate tarile Uniunii Europene, nu avem un caz aici", a spus premierul Victor Ponta, la iesirea de la DNA, citata de Mediafax.

In urma cu doua zile, Victor Ponta, invitat la Antena 3, afirma ca isi doreste sa duca la capat actualul mandat de prim ministru, care expira in decembrie 2016, indiferent de "disputele politice" din jurul sau.

Victor Ponta a sustinut tot timpul ca este nevinovat in acest dosar si ca isi doreste o rezolvare rapida a cazului sau.

De notat ca vicepremierul Gabriel Oprea a fost intrebat, miercuri seara, la Antena 3, de Mihai Gadea daca va ajunge prim-ministru pana in toamna "asa cum se zvoneste". Oprea a declarat in prima faza ca Victor Ponta este premierul, l-a laudat ca fiind un premier bun si "care va deveni si mai bun", dar a acceptat apoi si posibilitatea de a deveni seful guvernului. "Poate as fi o solutie de premier", a raspus Oprea la insistentele lui Mihai Gadea.

Comunicatul integral al DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie ￯ Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata:

sub control judiciar a inculpatului SOVA DAN-COMAN, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati ￯Sova si Asociatii￯, in prezent senator, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:
- trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul,
- fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni),
- evaziune fiscala in forma continuata,
- spalare de bani

si in stare de libertate a inculpatilor:

CIUREL LAURENTIU-DAN, la data faptelor avand calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (C.E.R), in sarcina caruia s-au retinut trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata,

CRISTEA DUMITRU, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), in sarcina caruia s-au retinut cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata,

GRAURE LAURENTIU-OCTAVIAN, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul,

PONTA VICTOR-VIOREL, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ￯Ponta Victor-Viorel￯, in prezent prim-ministru al Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:
- fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni),
- complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata,
- spalarea banilor.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In legatura cu faptele retinute in sarcina inculpatului CIUREL LAURENTIU-DAN

1.In calitate de director la Directia Investitii din cadrul Complexului Energetic Rovinari (CER), inculpatul Ciurel Laurentiu-Dan a semnat la datele de 03.09.2007, 19.12.2007 si 22.12.2008 trei acte aditionale la contractul de asistenta juridica denumit ￯Consultanta juridica pentru incheierea contractelor de finantare si executie a instalatiilor de desulfurare aferenta grupurilor energetice 3 si 6 Rovinari￯ incheiat cu SCA ￯Sova si Asociatii￯, prin care s-a suplimentat valoarea contractului de asistenta juridica. Contractele au fost atribuite in mod direct catre SCA ￯Sova si Asociatii￯ fara nici un fel de procedura concurentiala, fara ca sumele sa fie prevazute in Planul de Achizitii Publice al companiei. Actele respective au fost incheiate cu incalcarea atributiilor de serviciu.
In executarea actelor aditionale, in perioada octombrie 2007 ￯ decembrie 2008, inculpatul Ciurel Laurentiu-Dan a semnat si avizat din partea C.E.R. facturile si notele de onorarii in valoare de 1.665.717,41 lei. Valoarea platita efectiv este cu mult peste sumele estimate prin contractele aditionale, iar banii platiti au provenit din fondurile de investitii.
Aceasta conduita a condus la vatamarea intereselor legale ale CER si a produs o paguba CER in cuantum de 1.665.717,41 lei, proportional cu sumele platite nelegal si corelativ obtinerii de foloase necuvenite catre SCA ￯Sova si Asociatii￯.

2.In calitate de director general si ordonator de credite al C.E.R., inculpatul Ciurel Laurentiu-Dan a incheiat, la data de 14 februarie 2008, un alt contract de asistenta cu SCA ￯Sova si Asociatii￯, in contextul unui litigiu dintre Complexul Energetic Rovinari (C.E.R) si SC pentru Inchiderea - Conservarea Minelor SA (ICM), cu incalcarea atributiilor de serviciu, intr-un litigiu care avea ca obiect o presupusa datorie pe care CER ar fi avut o catre ICM. Contractul de asistenta juridica a fost incheiat, desi complexul energetic beneficia deja de asistenta juridica din partea societatii de avocati, in baza contractului mentionat anterior, cu scopul exclusiv de a insera o clauza referitoare la plata unui comision de succes, in conditiile in care la momentul semnarii contractului, partile din litigiul principal se intelesesera deja asupra incheierii unei tranzactii (intelegeri).
In urma incheierii acestui contract, C.E.R. a fost prejudiciat cu suma de 1.071.336,80 lei, (din care 977.463,88 lei comision de succes) corelativ obtinerii unui folos necuvenit in acelasi cuantum de catre SCA ￯Sova si Asociatii￯. Contractul respectiv, distinct de cel in legatura cu desulfurarea grupurilor energetice 3 si 6, a fost incheiat la insistentele inculpatului Sova Dan-Coman, cel care a si conceput termenii si conditiile respectivului contract, totodata semnandu-l din partea SCA ￯Sova si Asociatii￯.

3.Cu referire la acelasi litigiu, la numai cateva zile dupa incheierea contractului de asistenta juridica, respectiv la 19 februarie 2008, inculpatul Ciurel Laurentiu-Dan a incheiat cu ICM tranzactia (intelegerea) prin care Complexul Energetic Rovinari se obliga sa achite catre ICM suma totala de 82.139.822 lei in termen de cinci ani. Tranzactia prin care CER se obliga sa achite suma de bani mentionata a fost incheiata de inculpat fara ca acesta sa aiba mandat special din partea AGA sau a Consiliului de Administratie si cu incalcarea Legii nr. 243/2005 care prevedea stingerea creantei prin majorarea capitalului social al CER si emiterea de noi actiuni.
Prin aceasta conduita infractionala CER a fost prejudiciat prin diminuarea sumelor alocate fondului de investitii, corespunzator cu sumele platite nelegal lichidatorului judiciar al ICM.

In legatura cu faptele retinute in sarcina inculpatului Cristea Dumitru

1.In calitate de director general si ordonator de credite al Complexului Energetic Turceni CET, inculpatul Cristea Dumitru a incheiat cu SCA ￯Sova si Asociatii￯, la data de 23 iulie 2007, un contract de asistenta juridica si la data de 29 decembrie 2007, un act aditional la acel contract, prin incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice si a atributiilor de serviciu.
Prin aceasta conduita, bugetul Complexului Energetic Turceni CET a fost prejudiciat cu suma de 1.622.987,90 lei prin diminuarea sumelor alocate fondului de investitii, proportional cu sumele platite nelegal si corelativ obtinerii de foloase necuvenite de catre SCA ￯Sova si Asociatii￯.

2.In calitate de director general al CET, inculpatul Cristea Dumitru a incheiat in data de 1 noiembrie 2007 cu SCA ￯Sova si Asociatii￯, un alt act aditional la contractul de asistenta juridica din 23 iulie 2007, cu incalcarea atributiilor de serviciu. Contractul de asistenta juridica se referea la reprezentarea complexului Turceni in litigiul CET vs. Electrica, pentru recuperarea, de catre CET, a unei datorii.
Contractul de asistenta juridica a fost incheiat desi societatea beneficia deja de asistenta juridica din partea societatii de avocati in baza contractului mentionat anterior, cu scopul exclusiv de a insera o clauza referitoare la plata unui comision de succes, in conditiile in care, la momentul semnarii contractului, partile din litigiul principal se intelesesera deja asupra incheierii unei tranzactii.
Contractul a fost incheiat la insistentele lui Sova Dan-Coman, cel care a conceput termenii si conditiile respectivului act aditional, totodata semnandu-l din partea SCA ￯Sova si Asociatii￯. Prin acest contract CET a fost prejudiciat cu suma de 1.142.400 lei corelativ obtinerii unui folos necuvenit in acelasi cuantum de catre SCA ￯Sova si Asociatii￯.

3.In calitate de director general al CET, in data de 27 noiembrie 2007, fara a avea mandat special din partea AGA sau a Consiliului de Administratie, inculpatul Cristea Dumitru a incheiat cu reprezentantii Electrica tranzactia (intelegerea) relativa la obiectul litigiului comercial mentionat(CET vs. Electrica). Astfel, CET se obliga sa renunte la o parte din penalitatile de intarziere la plata energiei electrice.
CET a fost prejudiciat cu suma totala de totala de 12.931.936,62 lei, corelativ obtinerii unui folos necuvenit de catre Electrica in cuantum egal cu suma la care s-a renuntat.

4.In calitate de director general, inculpatul Cristea Dumitru a incheiat la data de 13 februarie 2008 un alt contract de asistenta juridica cu SCA ￯Sova si Asociatii￯ (relativ la litigiul CET vs. ICM - SC pentru Inchiderea - Conservarea Minelor SA), prin care a fost prevazuta plata unui comision de succes, in conditiile in care, la acel moment, partile din litigiul principal se intelesesera deja asupra incheierii unei tranzactii. Contractul a fost incheiat la insistentele lui Sova Dan-Coman, cel care a conceput termenii si conditiile respectivului act aditional, totodata semnandu-l din partea SCA ￯Sova si Asociatii￯. Ca urmare a incheierii acestui contract, CET a fost prejudiciat cu suma de 1.242.018 lei, corelativ obtinerii unui folos necuvenit in acelasi cuantum de catre SCA ￯Sova si Asociatii￯.

5. In calitate de director general al CET, in data de 18 februarie 2008, fara a avea mandat special din partea AGA sau a Consiliului de Administratie si cu incalcarea Legii nr. 243/2005 care prevedea stingerea creantei prin majorarea capitalului social al CET si emiterea de noi actiuni, Cristea Dumitru a incheiat cu ICM o tranzactie (intelegere) prin care CET se obliga sa achite catre ICM suma totala de 69.520.556 lei in termen de cinci ani. Astfel, CET recunostea datoria fara ca litigiul sa mai fie supus controlului judecatoresc
Prin aceasta conduita infractionala, interesele legale ale CET au fost vatamate prin diminuarea sumelor alocate fondului de investitii.

Prin aceste activitati infractionale desfasurate de cei doi directori generali, Ciurel Laurentiu-Dan si Cristea Dumitru, bugetele celor doua complexuri Turceni si Rovinari au fost prejudiciate cu suma totala de 19.676.456,79 lei (aproximativ 5,6 milioane euro la cursul de schimb al acelei perioade) din care 2.737.054,27 lei (Rovinari) si 16.939.402,52 lei (Turceni).

In legatura cu faptele retinute in sarcina inculpatului Sova Dan Coman, privind contractele incheiate cu complexurile Turceni si Rovinari

Avocatii SCA ￯Sova si Asociatii￯ inclusiv inculpatul Sova Dan-Coman acordau asistenta juridica in diverse litigii, in cazul de fata (CE Rovinari vs. ICM, CE Turceni vs. Electrica sau CE Turceni vs. ICM) in baza contractelor deja incheiate cu cele doua complexuri. In doua dintre litigii, complexurile energetice au avut calitatea de parat CER vs. ICM si CET vs. ICM si in unul de reclamant (CET vs. Electrica).
La un moment dat, in cursul judecatii cauzelor, in functie de pozitia procesuala a partii pe care o reprezenta, in sensul ca aceasta ar fi dispusa sa incheie o tranzactie, inculpatul Sova Dan-Coman intreprindea demersuri pe langa directori pentru a incheia contracte de asistenta juridica separat pentru aceste litigii, de fiecare data prevazute cu comisioane de succes, desi activitatea juridica mentionata in cuprinsul lor fusese deja derulata in baza contractelor existente, iar la momentul actelor aditionale, solutia era practic cunoscuta.
In aceasta modalitate, Sova Dan Coman a contribuit la prejudicierea complexurilor energetice cu sumele de 1.071.336,80 lei, 1.142.400 lei si 1.242.018 lei (in total 3.455.754,8 lei, echivalentul a aproape 1 milion de euro la cursul de schimb al acelei perioade) prin incheierea contractelor de asistenta juridica in care se prevedea plata comisionului de succes (complicitate la infractiunile de abuz in serviciu savarsite de Ciurel Laurentiu ￯ descrisa la punctul 2 si de Cristea Dumitru ￯ descrise la punctele 2 si 4).

In perioada decembrie 2007 ￯ iunie 2008, Sova Dan-Coman a dobandit, detinut si folosit atat in interes personal cat si in interesul SCA ￯Sova si Asociatii￯ suma sus mentionata, cunoscand ca provine din savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu comise de inculpatii Ciurel Laurentiu-Dan (o fapta) si Cristea Dumitru (doua fapte).
O parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA ￯Sova si Asociatii￯ de la cele doua complexuri energetice (Turceni si Rovinari) a fost destinata exclusiv interesului personal al lui Sova Dan-Coman si a persoanelor din sfera sa relationala.

In perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, inculpatul Ponta Victor-Viorel, prin cabinet individual de avocat, a obtinut de la SCA ￯Sova si Asociatii￯ suma 181.439,98 lei, pentru presupuse activitati efectuate in conlucrare, dar care, in realitate, nu s-au efectuat.

Astfel, la data de 30 august 2007, intre SCA ￯Sova si Asociatii￯ reprezentata de Sova Dan-Coman si Cabinetul Individual de Avocat ￯Ponta Victor-Viorel￯ reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a incheiat o conventie de conlucrare profesionala, avand ca obiect conlucrarea celor doua parti in dosarele de natura penala, de drept penal al afacerilor, precum si in alte cauze in care se va ivi necesitatea. Conventia s-a incheiat pe o perioada nedeterminata. In conventie s-a prevazut ca, pentru lucrarile profesionale efectuate in conlucrare, onorariile sa fie incasate de societatea de avocati, iar avocatul Ponta Victor-Viorel sa primeasca o suma fixa de 2.000 euro, pentru care va emite o factura lunara.
Prin procesul-verbal din data de 29 octombrie 2007 inculpatii au hotarat suplimentarea cu 1.000 euro a onorariului cuvenit inculpatului Ponta Victor-Viorel pentru luna octombrie 2007 (luna in care Sova Dan-Coman s-a inteles cu inculpatul Cristea Dumitru, sa incheie un contract de asistenta juridica prevazut cu comision de succes).
In data de 27 martie 2008, inculpatii au incheiat un act aditional la conventia de conlucrare profesionala, in sensul ca s-a modificat onorariul cuvenit inculpatului Ponta Victor-Viorel la suma de 3.000 euro (cu o luna inainte, cele doua complexe energetice incheiasera cu SCA ￯Sova si Asociatii￯ alte contracte de asistenta juridica prevazute cu comision de succes).
Conventia de conlucrare s-a incheiat in luna decembrie 2008, moment in care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru.
Pentru presupusele activitati efectuate in conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008 un numar de 17 facturi fiscale in valoare de 181.439,98 lei.
Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societatii de avocati SCA ￯Sova si Asociatii￯ care a efectuat plata contravalorii lor dupa care le-a inregistrat in contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezinta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale, avand in vedere ca, in realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare. Sova Dan-Coman a fost singura persoana cu drept de dispozitie in privinta oricaror actiuni de orice natura care implicau societatea de avocati.
Din probele administrate a rezultat ca, prin incheierea contractului de conlucrare, s-a urmarit bonificarea inculpatului Ponta Victor Viorel pentru contractele incheiate de SCA ￯Sova si Asociatii￯ cu complexurile energetice, avand in vedere ca a rezultat ca aceste contracte nu s-ar fi incheiat daca, la nivelul companiilor de stat, nu ar fi existat perceptia ca Sova Dan Coman beneficiaza de sustinerea inculpatului Ponta Victor Viorel.

In data de 18 iulie 2011, in timpul desfasurarii unui control fiscal, Ponta Victor-Viorel a raspuns in scris in cadrul unei note explicative la trei intrebari adresate de inspectorii ANAF, in cuprinsul careia a prezentat o stare de fapt inexistenta in sensul ca a acordat ￯Consultanta in dosare penale aflate pe rolul Parchetelor￯.
Ulterior, pe fondul aceluiasi control fiscal, Ponta Victor-Viorel s-a inteles cu Sova Dan-Coman ca acesta sa intocmeasca in cadrul societatii de avocati rapoarte de activitate juridica, pretins a fi prestata de Ponta Victor-Viorel, corespunzatoare celor 16 luni cat a durat conventia.
Intrucat specializarea juridica lui Ponta Victor-Viorel este dreptul penal, s-a stabilit ca activitatile sa vizeze asistenta juridica in dosare de natura penala in legatura cu clientii societatii de avocati.
In cursul lunii august 2011, in vederea depunerii la organele fiscale, inculpatii Sova Dan Coman si Ponta Victor-Viorel au intocmit in fals 16 inscrisuri corespunzatoare cate unei luni din intervalul septembrie 2007 - decembrie 2008, prin care atestau ca Ponta Victor-Viorel ar fi desfasurat diferite activitati juridice in mai multe cauze ale SCA ￯Sova si asociatii￯ aflate pe rolul instantelor de judecata.
Cele 16 inscrisuri falsificate au fost tehnoredactate prin metoda ￯copy paste￯ dupa modelul inscrisurilor privind activitatea juridica desfasurata de mai multi avocati din cadrul SCA ￯Sova si Asociatii￯, avocati care au declarat ca nu au conlucrat niciodata cu Ponta Victor-Viorel. In realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activitatile respective, nici macar in parte.

Cu privire la infractiunile de spalare de bani, s-a retinut ca, in perioada octombrie 2007 ￯ decembrie 2008, inculpatii Ponta Victor-Viorel si Sova Dan Coman au disimulat adevarata natura a provenientei banilor (181.439,98 lei) obtinuti de inculpatul Ponta Victor-Viorel, justificati aparent in baza conventiei de conlucrare profesionala incheiata intre SCA ￯Sova si Asociatii￯ si cabinetul de avocat ￯Ponta Victor-Viorel￯. In realitate, banii reprezentau bonificarea inculpatului Ponta Victor-Viorel in considerarea facilitarii, de catre acesta, a incheierii si derularii contractelor de asistenta juridica a SCA ￯Sova si Asociatii￯ cu cele doua complexuri energetice, cunoscand ca banii provin din savarsirea de infractiuni.
O parte din aceste sume a fost folosita in perioada octombrie 2007 ￯ 2009, inclusiv pentru achizitionarea in anul 2008 a doua apartamente situate in Bucuresti, care ulterior in anul 2013 au revenit in mod gratuit in proprietatea lui Ponta Victor-Viorel, in urma lichidarii patrimoniului Cabinetului de Avocat ￯Ponta Victor-Viorel￯.
Totodata, cabinetul de Avocat ￯Ponta Victor-Viorel￯ a folosit sumele provenite de la SCA ￯Sova si Asociatii￯ pentru achitarea unor obligatii contractuale si a unor obligatii fiscale, iar o parte din aceste sume au revenit direct inculpatului Ponta Victor-Viorel.

In perioada 11.11.2008 - iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a mai beneficiat de foloase din partea societatii de avocati, constand in transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. In tot acest timp, societatea de avocati a platit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/luna) si alte obligatii catre firma de leasing, in total, 79.641,11 lei. In luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fara sa mai achite vreo suma de bani societatii de avocati.
Autoturismul a fost achizitionat de societatea de avocati SCA ￯Sova si Asociatii￯, la solicitarea expresa a lui Ponta Victor-Viorel, care a participat la alegerea acestuia si l-a preluat personal.

In perioada aprilie 2010 ￯ 2011, in conditiile in care in mass media au aparut o serie de articole cu privire la contractele de asistenta juridica semnate cu complexurile energetice Rovinari si Turceni, inculpatul Sova Dan-Coman a conceput si semnat 11 inscrisuri denumite procese-verbale ale Adunarii Generale a Asociatilor SCA ￯Sova si Asociatii￯ inscrisuri antedate si care prezinta in cuprinsul lor o stare de fapt inexistenta, astfel incat sa corespunda interesului actual al inculpatului Sova Dan-Coman.
Concret, inscrisurile au fost intocmite pentru a sustine ideea ca Sova Dan-Coman nu s-ar fi implicat in negocierea contractelor cu cele doua complexuri energetice. Respectivele inscrisuri au fost folosite in datele de 01.10.2014 si 20.02.2015 in fata Directiei Nationale Anticoruptie, iar unul dintre acestea (procesul-verbal datat 15.01.2007) a fost folosit la data de 27.04.2010 in fata Tribunalului Bucuresti, in cadrul unui dosar avand ca obiect actiune in raspundere delictuala.

A.N.A.F. s-a constituit parte civila in cadrul procesului penal cu suma de 126.979,73 lei fata de inculpatul Sova Dan-Coman si cu suma de 51.321,80 lei fata de inculpatul Ponta Victor-Viorel.

In cauza, a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce apartin inculpatilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.


Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























44090 vizualizari

  • +90 (92 voturi)    
    Felicitari si... (Joi, 17 septembrie 2015, 12:17)

    _MaG_ [utilizator]

    ..La multi ani!
    • -34 (40 voturi)    
      O laie! (Joi, 17 septembrie 2015, 14:30)

      anton [anonim] i-a raspuns lui _MaG_

      O laie. Cauza-i de ordin civil, nu penal. În cazul în care ar exista. Apropo, câți bani ai contribuabilului român a cheltuit DNA cu "ancheta"? Și cât i-a prejudiciat ea țării? De ce nu se desființează DNA, organism à l'américaine, când în România sunt procuraturile "obișnuite", cu procurorii "obișnuiți"? Ăia ce păzesc? De ce suportă concurența neloială a unei DNA în care toți văd că sunt numiți pe viață, și totalitare? Asta, pe de-o parte. Și pe de alta, de când neplata presupusă a unor impozite și taxe de către un cetățean este cauză de interes și de discredit național?! Madam Kövesi îsi plătește taxele? Ori, procuroare fiind, e scutită?
      • -14 (20 voturi)    
        Doppelmoral (Joi, 17 septembrie 2015, 14:49)

        Hermannstadt [anonim] i-a raspuns lui anton

        Klaus Werner Johannis, ca primar al Sibiului, a retrocedat FDGR-ului condus de Klaus Werner Johannis niscaiva cladiri din Sibiu. Asta e conflict de interese si abuz in serviciu ca lumina zilei! Aloo, DNA, de ce nu actionati?!
        • +7 (9 voturi)    
          nu as fi sigur (Joi, 17 septembrie 2015, 15:19)

          bancher [utilizator] i-a raspuns lui Hermannstadt

          ca este conflict de interese.
          In activitatea bancara mi-au trecut prin mana o multime de acte, in care aceaisi persoana semna pentru ambele calitati (ex si creditor si presedinte de companie care primeste bani cu imprumut, etc etc). Deci aceiasi persoana poate avea dubla calitate.
          • +6 (8 voturi)    
            PSD si UNPR vor pierde! (Joi, 17 septembrie 2015, 15:57)

            AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui bancher

            Mi-e greu sa cred ca Ponta isi va termina mandatul in picioare. Odata cu trimiterea lui oficiala in judecata, lucrurile se schimba dramatic pentru el si mai ales pentru PSD si UNPR. Romania e singura tara din lume cu un premier ce se va prezenta in instanta la termene suficient de dese pentru a ramane in centrul dezbaterii politice. Pierderea in planul imaginii se va accentua iar Dragnea si Oprea vor fi obligati sa se descotoreasca intr-un mod cat mai elegant si rapid de mitoman. Trimiterea la bai in Turcia ramane o varianta...
          • 0 (4 voturi)    
            Si... (Joi, 17 septembrie 2015, 16:28)

            Jean Phoutaille-Marais [utilizator] i-a raspuns lui bancher

            si asa scriai pe acte, "aceiasi persoana" ? Pe toate-toate actele ? :)
      • +10 (10 voturi)    
        tataie anton ... (Joi, 17 septembrie 2015, 15:18)

        dana eugenia [anonim] i-a raspuns lui anton

        ... ai uitat, da' te poti informa de pe net "Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA) a fost înfiinţat în 2002 de guvernul Năstase pentru a lua ochii Uniunii Europene."
        de taticul tau, adica ;)

        http://adevarul.ro/news/eveniment/Inceputul-luptei-coruptiei-romania-portretul-sefului-pna-fire-blanda-stiutor-carte-1_5563f685cfbe376e35995fc2/index.html
      • +8 (8 voturi)    
        cauza de ordin civil? (Joi, 17 septembrie 2015, 16:48)

        mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui anton

        fals in inscrisuri,spalare de bani,complicitate la evaziune fiscala, .Sunt fapte penale nepoate!
    • -28 (32 voturi)    
      rip ro (Joi, 17 septembrie 2015, 14:33)

      horia [anonim] i-a raspuns lui _MaG_

      Într-o ţară normală, un dulap săsesc nu avea ce să caute ca preşedinte de ţară, iar ăla de a fost înlocuit trebuia judecat la urgenţă şi făcut coleg de celulă cu Voiculescu. Din păcate, ROMÂNIA NU MAI EXISTĂ şi dovezile curg zilnic.
      • +15 (21 voturi)    
        Asa este. (Joi, 17 septembrie 2015, 15:04)

        Alius [anonim] i-a raspuns lui horia

        Romania incepe si se termina cu Tonta, plagiatorul, hotul, mitocanul, oligofrenul. Era sa uit: si cu cei ca tine.
        • -7 (9 voturi)    
          hai sa nu ne legam de defectele fizice, (Joi, 17 septembrie 2015, 15:20)

          bancher [utilizator] i-a raspuns lui Alius

          de ca sa il facem ologofren?!! Abia l-au ingropat pe Vadim, si deja ii calcam pe urme cu insultele?
          • +1 (1 vot)    
            Nu este o insulta. (Joi, 17 septembrie 2015, 23:47)

            Alius [anonim] i-a raspuns lui bancher

            Este o realitate. Mai citeste inca o data mesajul lui ultim de pe FB, adresat "catelului", cand cu plecarea in Turcia si ai sa vezi ca este un mesaj scris de un oligofren. Un om normal nu are fi facut asta.
    • -17 (21 voturi)    
      ticăloșie DNA (Joi, 17 septembrie 2015, 15:05)

      Lexus [anonim] i-a raspuns lui _MaG_

      Vai câți proști și neaveniți își dau cu părerea. Cei care sunteți cretini „cu stropi” și nu aveți cea mai mică idee despre justiție de ce nu stați în banca voastră? Orice jurist îți dă seama că asta e o ticăloșie și Ponta (pe care, btw, nu-l simpatizez) e băgat cu forța în acest dosar!
      • +12 (14 voturi)    
        Deschide-ti ochii... (Joi, 17 septembrie 2015, 15:54)

        _MaG_ [utilizator] i-a raspuns lui Lexus

        .știi ce înseamna "fals în înscrisuri sub semnătura privata, complicitate la evaziune fiscala, ...etc"?. Sunt fapte pedepsite de lege și pentru care ORICE cetățean al acestei tari trebuie sa plătească...dacă sunt dovedite!

        Ponta e premierul acestei tari (deocamdată)...chiar și numai faptul ca a fost cercetat trebuia sa constituie un motiv foarte serios sa-și dea demisia. Asta s-ar fi întâmplat întro țara normala. Noi încă n-am ajuns acolo dar suntem pe drumul cel bun.

        Stai jos nota 4! Învață sa-ți exprimi opiniile civilizat
      • +4 (4 voturi)    
        /// (Joi, 17 septembrie 2015, 18:40)

        hmara [utilizator] i-a raspuns lui Lexus

        Vorbeste te rog in numele tau.
        Halal limbaj de antenist.
    • +1 (1 vot)    
      urarea asta imi aminteste de Costanza (Joi, 17 septembrie 2015, 16:35)

      zaboo [utilizator] i-a raspuns lui _MaG_

      cu "have a nice life... sentence" ;) (episodul "the airport" parca)
  • +45 (49 voturi)    
    psd este un cuib de criminali; pușcăria e de ei (Joi, 17 septembrie 2015, 12:18)

    visio [anonim]

    pdl, pnl, udmr, urmează!
    • +26 (26 voturi)    
      cred ca un nou partid (Joi, 17 septembrie 2015, 12:45)

      gogu [anonim] i-a raspuns lui visio

      care se separa de mizeria fesenista, pro-european, cat de cat de centru ar castiga urmatoarele alegeri fara probleme.

      problema e ca n-are nimen interes sa bage bani in asa ceva...
      • +15 (35 voturi)    
        exista (Joi, 17 septembrie 2015, 12:55)

        alter_ego2013 [utilizator] i-a raspuns lui gogu

        se numeste M10
        • -8 (14 voturi)    
          M10 nu e nicidecum de centru (Joi, 17 septembrie 2015, 13:05)

          gogu [anonim] i-a raspuns lui alter_ego2013

          ...
          • +11 (13 voturi)    
            depinde ce intelegi prin centru (Joi, 17 septembrie 2015, 14:03)

            alter_ego2013 [utilizator] i-a raspuns lui gogu

            daca centru inseamna sa n-ai principii, sa votezi cum bate vantul, sa te dai cand cu unii cand cu altii si sa adopti doar atitudini populiste atunci poti alege oricand UNPR si interesul national...
        • -22 (36 voturi)    
          dar are sub 10 membri (Joi, 17 septembrie 2015, 13:11)

          jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui alter_ego2013

          si este basist, adica nimic nou.
          • +3 (15 voturi)    
            nu as zice...Base se inscrie la PMP (Joi, 17 septembrie 2015, 13:52)

            un domn [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

            in schimb Doamna Macovei a facut un bine, inclusiv pentru tine..l a infundat pe El Insusi !!!!
            • -8 (14 voturi)    
              a zvarlit cu noroi in Romania (Joi, 17 septembrie 2015, 14:44)

              jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui un domn

              sprijinindu-l pe base.
              in rest, o tipa capabila. si nastase era capabil...
              • +11 (13 voturi)    
                Nu l-a spijinit pe Basescu.. (Joi, 17 septembrie 2015, 15:09)

                Alius [anonim] i-a raspuns lui jackalphonse

                ...ci s-a opus mafiei PSD-iste.
                • -9 (13 voturi)    
                  cine spune? basescu? (Joi, 17 septembrie 2015, 15:34)

                  jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Alius

                  astea s vraji care nu mai merg. incercati altceva.
                  • +1 (3 voturi)    
                    Realitatea si faptele spun asta. (Joi, 17 septembrie 2015, 23:48)

                    Alius [anonim] i-a raspuns lui jackalphonse

                    Idiotii spun altele. Arata tu cum l-a sprijinit pe Basescu.
        • +1 (5 voturi)    
          Mda... (Joi, 17 septembrie 2015, 14:19)

          Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui alter_ego2013

          Toti sunt de dreapta pana la testul realitatii. La fel si M10 recte Monica pentru care am votat. Daca urmaresc insa activitatea ei in particular observa ca, de exemplu MM voteaza pentru cote obligatorii sau alte nazdravanii socialiste. Pai cum mai comenteaza MM despre "statul de drept", respectarea legilor etc, cand tocmai legile Europene sunt incalcate masiv (Dublin-ul, Schengenul etc) in timp ce tari care incearca sa respecte angajamentele (vezi protajarea granitelor ungare) sunt stigmatizati. Pardon, dupa votul din PE in care si MM si Preda pentru care am votat MP la Europene sunt de fapt in caruta celor care dau "fara cumar" la oricine are nevoie. In numele umanitatii orice se poate scuza, nu? Si atunci cum ramane cu dreapta autentica pentru cre eu as vrea sa votez???
          • +1 (1 vot)    
            O sa reveniti asupra acestei opinii... (Joi, 17 septembrie 2015, 16:08)

            deval [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

            Daca ne gandim numai cate casatorii cu sirieni (din care au rezultat de min.35-40 de ani multi copii ) adica chiar cetateni sirieni de origine romana sunt acolo cred ca am putea dubla/tripla "cota" benevol...Mai ales ca acestia pot cere direct protectie.Momentan avem noroc ca nu suntem pe directia necesara lor si in loc sa ne concentram pe gard , ar fi trebuit sa oferim ce putem (voluntari, apa, paine) ca sa ajutam Ungaria pentru ca daca am fi fost in locul lor ne-am fi facut de povesti de cosmar !!! Evolutiile viitoare ar putea confirma votul dnei Macovei si Preda ..
      • +6 (6 voturi)    
        speranta moare ultima.. (Joi, 17 septembrie 2015, 13:41)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui gogu

        avem alegeri libere de 25 de ani. chiar daca unii sau altii reusesc de fiecare data sa mai "fure" niste voturi prin diferite metode, o prezenta masiva la vot ar anula orice manevra de genul asta.
        de ce nu avem prezenta la vot? pentru ca dorel sta cu gura cascata la tembelizor si nu-l intereseaza politica... se multumeste cu putin si nu are nici un interes sa depuna efortul suplimentar necesar pentru a intelege economie, politica, pentru a se informa si a alege corect.
    • 0 (0 voturi)    
      imposibil! (Joi, 17 septembrie 2015, 22:33)

      cinic [anonim] i-a raspuns lui visio

      adica la ultimul congres PSD nu a fost ales drept presedinte CEL MAI BUN DINTRE EI? adica VV Ponta?
      Era atunci sau este acum vreunul mai bun???
      Ce zice electoratul PSD? Dar A3?
  • +47 (51 voturi)    
    in sfarsit (Joi, 17 septembrie 2015, 12:22)

    grongobar [utilizator]

    era si cazul.pacat ca nu poate fi judecat si pentru minciuna,ca lua inchisoare pe viata.
  • +42 (44 voturi)    
    Succes, DNA! (Joi, 17 septembrie 2015, 12:23)

    maxi rodrigues [utilizator]

    VVP la brutărie! :)
    • +8 (8 voturi)    
      Dottore si Varanul (Joi, 17 septembrie 2015, 13:53)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui maxi rodrigues

      un reality show din Brutarie...sunet DOLBY (...cu expresii lungi si neaoshe gen "fai"....) si imagine HD...numai la Latrina 3
  • +30 (38 voturi)    
    Hotul e hot (Joi, 17 septembrie 2015, 12:25)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Iata-l pe hotul plagiator si hot spalator de bani. Un hot e mereu hot, iar Ponta, seful bandei de crima organizata numita PSD nu poate fi decit la fel ca toata clica lui mafiota care a jefuit tara de 25 de ani. PONTA= rusinea Romaniei! PUSCARIE EXEMPLARA PENTRU ACEST SPECIMEN SI PENTRU COMPLICII LUI LA FURT., Pentru ANDRONESCU ECATERINA, cea care e complice la obtinerea prin frauda a titlului de doctor. PONTA, MAZARE, DRAGNEA, SOVA, NICHITA, HREBENCIUC, ANDRONESCU si toata mafia rosie ar trebui sa nu mai apuce sa vada lumina zilei pentru jaful organizat impotriva ROmaniei. CIT SUNT LIBERI si CU AVERILE INTREGI, Romania nu ar merita sa mai existe ca stat european.
  • +23 (25 voturi)    
    P$D - Party of Shpagas Demonicus (Joi, 17 septembrie 2015, 12:26)

    un domn [utilizator]

    will..be fallen....RIP P$D !
  • +29 (29 voturi)    
    USL-ul cel cinstit (Joi, 17 septembrie 2015, 12:26)

    Atoatestiutorul [utilizator]

    Unul cate unul USLinosii pica precum popicele. Nu e oare ciudat ca maratul USL a ajuns in mai putin de 2 ani o structura plina de judecati sau condamnati? Ciudat este ca alegatorii lor tot nu se dumiresc si gasesc scuze pentru plagiatores, hoti, corupti, baroni. O fi sindromul Stockholm?
  • +37 (37 voturi)    
    LA MULTI ANI, VICTORAS! (Joi, 17 septembrie 2015, 12:28)

    Johanis [utilizator]

    Sa-ti dea dumnezeu atata bine cat ai facut pentru noi, romanii!
  • -38 (54 voturi)    
    bet (Joi, 17 septembrie 2015, 12:30)

    Mazeta [utilizator]

    Este clar o înfrângere a DNA, care n-a reușit nici să-l aresteze, nici să-l demită pe Ponta. Pronostic X2.
    • +22 (28 voturi)    
      Tu pe ce planeta trăiesti ? (Joi, 17 septembrie 2015, 12:42)

      CiprianNicolae2 [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      .
      • +19 (21 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 17 septembrie 2015, 13:00)

        [anonim] i-a raspuns lui CiprianNicolae2

        • +4 (8 voturi)    
          Russia a fost Iniante de Octombrie Roshu (Joi, 17 septembrie 2015, 13:49)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui

          acum se numeste Land Of Mujicia, este MECCA P$D ului in Doctrina, Viziune si evident in Fapta; in galeria adulatorilor de Mujicia e de mentionat : Cucuveaua de la cotroceni mai Draga ii spune - El Insusi - Prostanacul - ultima achizitie Dottore di Catania....ALL STAR Game of P$D !!!!
    • +24 (24 voturi)    
      pronostic (Joi, 17 septembrie 2015, 12:47)

      silviust [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Nu am înţeles prea bine, '2'-ul reprezintă probabil numărul de ani, dar 'X'-ul? Cumva "cu eXecutare"?
    • +31 (31 voturi)    
      esti iar pe langa (Joi, 17 septembrie 2015, 12:48)

      fanegr1ja [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Aici nu e rusia lui putin. Nu DNA aresteaza, asa cum face FSB-ul patriei tale. Aici arestarile se fac pe baza unui mandat dat de judecator. DNA nu are competente in a demite un prim-ministru. Stiu ca pentru mujicii ca tine obisnuiti cu pumnul tatucului e foarte complicat de inteles cum functioneaza un stat de drept.
    • +16 (16 voturi)    
      Dezamagit? (Joi, 17 septembrie 2015, 12:58)

      Daniel [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      Bre, esti dezamagit?

      Ia si tu p-acolea sa nu credem c-ai murit impreuna cu prietenul tau Vadim!
    • -18 (24 voturi)    
      Epurare politica (Joi, 17 septembrie 2015, 13:03)

      sahmat [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      Este vorba de o noua epurare politica sub semnatura PPE-ului si americanilor !!
    • -23 (27 voturi)    
      d o s a r p o l i t i c (Joi, 17 septembrie 2015, 13:05)

      Apolitic [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      Un dosar politic marca Kovessi, minge ridicata pentru Livia Stanciu, sefa executiilor la comanda.
      • +6 (8 voturi)    
        postac platit. (Joi, 17 septembrie 2015, 13:36)

        ouyang [utilizator] i-a raspuns lui Apolitic

        nimeni nu e atat de prost.
    • -14 (18 voturi)    
      tiranul n-a disparut la 20 dec. 2014 (Joi, 17 septembrie 2015, 13:14)

      jesuisviktor [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      Am înțeles că prim-ministrul unei țări are pus sechestru pe un apartament (în inima Bucureștiului) pentru 51 de mii de lei... de lei ... nu de euro! Asta mie îmi sună cusută de unii care cred că dețin frâiele puterii. Efemer desigur. Tiranul n-a dispărut la 20 dec. 2014, din păcate.
      • +3 (3 voturi)    
        zici de Ilici criminalul ce are pe maini (Joi, 17 septembrie 2015, 14:46)

        yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui jesuisviktor

        sangele a 1100 de romani si la umbra caruia s-a regrupat linia 2 din secu? marsh potaie...
      • +3 (3 voturi)    
        Stim Viktoras ca esti tu. (Joi, 17 septembrie 2015, 15:00)

        Alius [anonim] i-a raspuns lui jesuisviktor

        Ce mai face catelu'?
    • -2 (8 voturi)    
      cadou pentru Klemm (Joi, 17 septembrie 2015, 13:33)

      Hans [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      Un dar de bun venit pentru noul guvernator ... pardon, ambasador al ştiţi voi cui, cadou făcut dânsului de aliaţii de nădejde al celor în numele cărora va guverna România: SRI-DNA-LIVIA STANCIU. O zi mare pentru România! Va avea încă de astăzi cel mai de nimic prim-ministru din istoria sa: Moş Teacă, patriotul naţionale! Ura!
    • 0 (6 voturi)    
      Mafia transpartinica (Joi, 17 septembrie 2015, 13:39)

      kroko [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

      Mafia transpartinica l-a mancat si pe asta. Urmeaza izmenarul. Iohannis il miruieste prim-ministru cu onoruri si ranjet viclean. Veseli, decoratul si unguient privesc satisfacuti dupa cortina. Tablou complet al dictaturii securiste din Romania. Tot inainte tovarasi. Sa furam cu spor!
    • +1 (1 vot)    
      Hm (Joi, 17 septembrie 2015, 17:37)

      soringusar [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Hmm
      Destul de subtire dosarul , dar fauritorul de moschei , galaxia in devenire si nefacatorul de autostrazi , spitale trebuie sa-si termine mandatul cumva.
      Cred ca orice motiv sa fie debarcat e pt binele public.
    • 0 (0 voturi)    
      ca (Joi, 17 septembrie 2015, 17:38)

      soringusar [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Ca sa nu mai vorbesc de tentativa de lovitura de stat din vara 2012.
  • +10 (10 voturi)    
    bine (Joi, 17 septembrie 2015, 12:30)

    Soarele [utilizator]

    \ö/
  • +19 (19 voturi)    
    In sfarsit... (Joi, 17 septembrie 2015, 12:31)

    370H-SSV-0773H [utilizator]

    ...sa fie intr-un ceas "bun"!!
  • +21 (21 voturi)    
    . (Joi, 17 septembrie 2015, 12:33)

    Tcptomato [anonim]

    La multi ani, VVP!
  • +25 (25 voturi)    
    Na, pai l-au ascultat (Joi, 17 septembrie 2015, 12:33)

    Ursuletul de Plus [utilizator]

    Au grabit trimiterea in judecata, exact cum dorea PM-ul (Prim-Mincinosul). Acu' na, daca el avea in gand sa-i grabeasca cu NUP-ul, ghinion.
  • +21 (21 voturi)    
    2012 (Joi, 17 septembrie 2015, 12:34)

    nano2k [utilizator]

    "Dreptate pana la capat".
    • +5 (5 voturi)    
      si..Mandru ca e Roman Inculpat (Joi, 17 septembrie 2015, 14:11)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      ca sa fie COMPLET Tabloul !
  • +20 (22 voturi)    
    Intru multi ani! (Joi, 17 septembrie 2015, 12:34)

    Soljenitin [utilizator]

    Intru multi ani cu executare!
  • +21 (21 voturi)    
    AMR ..... < 100 zile (Joi, 17 septembrie 2015, 12:37)

    linarel [utilizator]

    DNA pe cind finalizarea anchetelor penale ref:

    > la impiedicarea cetatenilor romani din diaspora la votul din noiembrie 2014.- pt incalcarea drepturilor fundamentale stabilite de Constitutie
    > reprezentarea si votul la CE fara mandat din partea presedintelui - pt uzurpare de calitati oficiale


    Astea-s infractiuni adevarate ....
    • +17 (17 voturi)    
      Ce cauta un infractor la CSAT ? (Joi, 17 septembrie 2015, 12:53)

      raul [anonim] i-a raspuns lui linarel

      Ce mai, tara asta e condusa de toti borfasii...
      • +10 (12 voturi)    
        e cel dintai borfas, bombo a fost mic copil (Joi, 17 septembrie 2015, 13:03)

        linarel [utilizator] i-a raspuns lui raul

        Tocmai astia apara tara,

        In locul lui klaus eu nu as fi stat la aceeasi masa nici cu monta si nici cu enteresu . Putea sa ma suspende, dar asta nu as fi facut-o.

        Un Presedinte integru nu se baga-n troaca
  • +21 (21 voturi)    
    inca (Joi, 17 septembrie 2015, 12:42)

    Reader [anonim]

    mai e prim ministru?
  • +16 (16 voturi)    
    mda (Joi, 17 septembrie 2015, 12:42)

    mda [anonim]

    sa fie intr-un ceas bun

    doamne ajuta!

    la multi ani!
  • +15 (17 voturi)    
    O ce veste minunataaa (Joi, 17 septembrie 2015, 12:54)

    Ion_RoaitaDA [utilizator]

    Ce sa-ti doresc vvp? Ti-as ura sa nu te apleci prea tare dupa sapun, dar dupa cum nu ai coloana vertebrala, cred c-o vei face, pai ce, tu esti mai fraier ca bombonel?
    PS: La multi ani!
  • +12 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 17 septembrie 2015, 12:59)

    [anonim]

  • +9 (9 voturi)    
    Bani virtuali (Joi, 17 septembrie 2015, 13:00)

    consultantjuridic [anonim]

    Nu pot fi atat de vinovati cei care au primit bani cat sunt cei care au oferit aceste sume. Ii astept pe cei de la Turceni, Rovinari sa vina cu o explicatie buna in acest caz. Senzationalul din stire e in implicatea lui Monta si Tantalachee. Daca intradevar cautam adevarul presiunea trebuie pusa pe cei care au aprobat contractele in prima instanta si apoi cu datele colectate pe cei care au beneficiat de ele. In acest fel maimutele din tara nu vor mai avea argumentul ca e un dosar politic
  • +15 (15 voturi)    
    Fortza, DNA! (Joi, 17 septembrie 2015, 13:00)

    Kpriciu [utilizator]

    Ponta, marș în pușcărie, hotule!!!
  • +11 (11 voturi)    
    asteptam demisia (Joi, 17 septembrie 2015, 13:01)

    IancuJianu [utilizator]

    sau demiterea.
    ca tot sugera el ca orice parlahot in cercetare trebuie demis.
  • -11 (13 voturi)    
    furtuna... (Joi, 17 septembrie 2015, 13:01)

    demaGOGU [utilizator]

    ...intr_un pahar cu apa!

    KWJ era judecat de ICCJ la 2 saptamani de la preluarea mandatului de presh.
  • +15 (17 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 17 septembrie 2015, 13:07)

    [anonim]

    • -10 (16 voturi)    
      n-ai citit tot materialul (Joi, 17 septembrie 2015, 13:20)

      mateut [anonim] i-a raspuns lui

      ultima fraza din material zice clar:

      "Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție."

      Capisci?
      • -5 (9 voturi)    
        Ce sa inteleaga,aici sunt fosti basisti (Joi, 17 septembrie 2015, 14:09)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui mateut

        care se reped sa dea minusuri,a cam trecut vremea lor,atat mai pot sa faca,sa dea minusuri si sa-si dea plusuri intre ei intr-o veselie!!!
      • +3 (3 voturi)    
        CLEPSIDRA Zilelor in Libertate (Joi, 17 septembrie 2015, 14:13)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui mateut

        si a inceput activitatea ...Capisci ?
      • +4 (6 voturi)    
        precizare la precizare ... (Joi, 17 septembrie 2015, 14:20)

        dana eugenia [anonim] i-a raspuns lui mateut

        ... facem precizarea suplimentara (pacat ca HN nu permite desene, ca sa intelegi si tu): mincinosului, hotului, plagiatorului, scursurii politicii romanesti I SE APROPIE FUNIA DE PAR.
        ... ps: acesta e doar inceputul ... remember EL INSUSI ? si "ala" era "decat" hotz, nu si mincinos ultra-dovedit si urzupator de calitati oficiale
        (vezi goagal pentru cuvintele pe care nu le intelegi)
  • -5 (13 voturi)    
    apa de ploaie (Joi, 17 septembrie 2015, 13:08)

    Felix [anonim]

    eh, in stare de libertate, nu o sa ia nici macar un an, iar, daca ia, scrie sase carti despre iubire, drept, morala, gradinarit si turism, si iese pentru „buna purtare”. Justitia romana sau apa de ploaie!
  • +10 (10 voturi)    
    Multumum DNA ! (Joi, 17 septembrie 2015, 13:33)

    deval [utilizator]

    Sper sa continuati cu un lung sir de dosare , pe masura cauzelor (Gaz Munai, Lukoil, OMW,moscheea, vot diaspora etc) in care a fost implicat si a denunturilor/probelor obtinute pe masura ce oamenii vor avea curajul sa vorbeasca !!
    Sper sa fiti neobositi in a arata cat de doctor in drept , procuror, sef al corpului de control al lui nascase si "micul Titulescu" a fost/este pentru a restabili putin prestigiul profesiei si a produce o mica reparatie morala cetatenilor carora le-a ajuns si numai plagiatul !
  • +6 (6 voturi)    
    Voi ati votat derbedeii de 25 de ani !!! (Joi, 17 septembrie 2015, 13:37)

    andreesanu [utilizator]

    De 25 de ani votati ca prostii toti derbedeii,mafiotii,hotii,smenarii,curvele si mahalagii .
    De ce pretindeti sava fie mai bine???, cand ati ales ce-a fost si ce-i mai rau in tara .
    Ponta e una din jigodiile alese de voi .
  • -7 (9 voturi)    
    Logica de 2 bani (Joi, 17 septembrie 2015, 13:39)

    Catalin [anonim]

    Faza cu spalarea de bani e cea mai tare din rechzitoriu . Se spune ca bani dati de Sova sub forma de contract de colaborare avocatiala ar fi de fapt pentru "facilitarea incheierii si derularii contractelor" .
    Si acuzatita de trafic de influenta/ dare de mita / folosirea pozitiei politice in scopul obtinerii de foloase unde e ? Pentru ca numai astfel Ponta putea sa determine contractele lui Sova .
    Cum putea sa il determine pe directorul Turceni-Rovinari sa faca contractele daca nu printr-o infractiune ( amenintare , mita , trafic de influenta) ?

    O alta problema este sa se dovedeasca ca banii ajunsi la Ponta sunt EXACT BANII DE LA TURCENI-ROVINARI ?
    Tinand cont de faptul ca banii sunt fungibili , e foarte posibil ca banii virati in conturile lui Ponta sa fie din alte contracte cu alti clienti ai cabinetului lui Sova .
    Obstienenta asta a procuroruilor de a il lega pe Ponta de Turceni-Rovinari e evidenta .
    La fel de evidenta ca si faptul ca DNA ii ridica mingi la fileu lui Iohannis , prin trimiterea in judecata a dosarului exact in timpul CSAT .
    • +4 (6 voturi)    
      dude ... (Joi, 17 septembrie 2015, 14:22)

      dana eugenia [anonim] i-a raspuns lui Catalin

      ... u'r screwed ... literally ...
      • -1 (3 voturi)    
        Dixtinso (Joi, 17 septembrie 2015, 15:55)

        Catalin [anonim] i-a raspuns lui dana eugenia

        Vorba lui Margineanu , doar atat poti ? Am vazut ca stii "inglish" , dar cu restul de idei ce ai facut ? Ti-au intrat la apa......... :) ?
  • +7 (9 voturi)    
    pe cand arestarea preventiva? (Joi, 17 septembrie 2015, 13:41)

    MBA [utilizator]

    Sper sa il aresteze preventiv. Daca ar fi un om de rand cu astfel de dosar, cred ca l-ar aresta (nu sunt specialist, deci e doar o parere). Nu poti spune ca om de rand ca ai servici si deci, chiar daca esti acuzat, nu te pot aresta preventiv ca ai treaba....
  • +8 (8 voturi)    
    draga coalitie... (Joi, 17 septembrie 2015, 13:42)

    astronaut [utilizator]

    care sustineti pe Victor si Viorel , nu credeti ca a sosit momentul sa-l abandonati ? CE MAI ASTEPTATI ? Refugiatii care urmeaza sa ne invadeze , nu-l pot demite !
  • +6 (6 voturi)    
    S-a incheiat povestea! (Joi, 17 septembrie 2015, 14:08)

    Vasile Euclid [anonim]

    Acum, sper ca a fost incheiata maimutareala!
  • +3 (3 voturi)    
    dle oprea, tinerea cuvantului sau conjuratie ? (Joi, 17 septembrie 2015, 14:13)

    deval [utilizator]

    il mai iubiti la fel de mult ? Ca dvs ati afirmat ca nu sustineti psd ci vv ponta !
    Mai sunteti atent sa nu ramana cineva "in spate"?
    Daca eu am promis ceva unuia care se dovedeate ulterior a fi un infractor(mi-e greu sa cred ca nu ati pus vre-un doctor in drept sa citeasca dosarul, rechizitoriul si ca nu stiti care poate fi finalul), am obligatia sa-mi tin cuvantul in orice conditii ? Chiar daca fac rau altora (tarii) , chiar daca e impotriva interesului national ??!! In fapt nu vorbim despre tinerea cuvantului dat (lui ponta, nu psd-ului, nu cetatenilor) ci despre o conjuratie, o urzeala, un complot ai carui termeni noi nu-i cunoastem, devreme ce elementele la vedere, evolueaza inpofida oricarei logici...
  • +8 (8 voturi)    
    Halal constitutie,orice escroc ajunge premier (Joi, 17 septembrie 2015, 14:22)

    sic [anonim]

    Un escroc a ajuns premier, altul ministru numiti ponta
    si sova dar mai sunt si altii ca ei.Halal tară
    halal constitutie
    • -3 (5 voturi)    
      IPOCRIZIE (Joi, 17 septembrie 2015, 15:59)

      catalin [anonim] i-a raspuns lui sic

      Stimabile ponta si sova au ajuns Pm si ministru dupa exact aceasi constitutie care i-a permis INCULPATULUI BASESCU TRAIAN sa ajunga Presedinte si sa stea acolo 10 ani din postura de PUSCARIABIL . Pricepusi ?
      • 0 (2 voturi)    
        BASE E BUNIC (Joi, 17 septembrie 2015, 16:29)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui catalin

        INCETEAZA cu aburelile !!!!
  • +9 (9 voturi)    
    Domnule presedinte (Joi, 17 septembrie 2015, 14:23)

    patrula10000 [anonim]

    Klaus Iohannis va rugam frumos sa-l rugati frumos sa isi dea demisia :).
  • +4 (4 voturi)    
    Hai! (Joi, 17 septembrie 2015, 14:55)

    Sorin [anonim]

    Hai cu condamnarea!
  • -3 (5 voturi)    
    cazul Ponta (Joi, 17 septembrie 2015, 15:18)

    Observator [anonim]

    Oprea are dreptate cind spune ca nu este bun de Prim ministr.Restu este maimutareala.Halal Parchet,Halal Presedentie,Halal .....Se grabesc sa-l schimbe pe Ponta,sa schimbe guvernul pentru ca au rezultate bune?Pe cine deranjeaza?Pe mina cui a incaput Romania?In cazul celor denuntati de Cocos ,Pescariu,etc nici o miscare? Dar cu Basescu totul este in regula? tot asa ca si cu referendumul din 2012?
    Oare ce-i de facut?Sa nu mai mergi la vot este prea putin.
    • +2 (2 voturi)    
      IN STRADA ...HAI>>>AS TE VAD (Joi, 17 septembrie 2015, 15:47)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Observator

      Toata Clasa Politica trebuie rastignita..TOATA !!!!
    • 0 (0 voturi)    
      Sa schimbe primul ministru imoral, mincinos, (Joi, 17 septembrie 2015, 17:39)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui Observator

      plagiator si infractor ! Asa e OK? Cu alt viitor infractor , dar sa-l schimbe !!!
      1 o sa vedem curand cam cat de bune erau rezultatele !
      2 dvs credeti ce spune plagiatorul-infractor ?(cititi articolul despre datoria la FMI , raportul consiliului fiscal,raportul curtii de conturi din 2015 despre datoria publica 2012-2014 care a crescut fara sa facem investitii ).. Grecia a mintit cu date FMI si UE ani de zile. In plus masurile economice produc efecte in ani . In 2012 si 2013 guv fonta nu a facut decat sa taie investitiile si sa creasca niste accizele si taxe.
      3 Inca nu stiti ce contine codul fiscal in afara acelui -4% la tva care e bun, dar care nu se va duce in buzunarul dvs si la care trebuia sa trecem din 2013/2014...
      Ei vin si pleaca, noi daca nu ne facem boceluta , mai vorbim...
  • -1 (3 voturi)    
    Ptiu.... (Joi, 17 septembrie 2015, 16:11)

    sionascu [anonim]

    Daca asta este dosar lucrat de DNA ......, vai mama....., a cui?.... a noastra... sau a lor...... .
    S-a dat apa la moara celor negri in cerul gurii. Restul (adica continutul rechizitoriului) apa de ploaie. V.V.P. va iesi victorios. De ce a vrut DNA-ul sa mai aiba un dosar respins in instanta, sa ma pici cu ceara ca nu stiu. Om trai si om vedea.
  • 0 (2 voturi)    
    Ptiu.... (Joi, 17 septembrie 2015, 16:11)

    sionascu [anonim]

    Daca asta este dosar lucrat de DNA ......, vai mama....., a cui?.... a noastra... sau a lor...... .
    S-a dat apa la moara celor negri in cerul gurii. Restul (adica continutul rechizitoriului) apa de ploaie. V.V.P. va iesi victorios. De ce a vrut DNA-ul sa mai aiba un dosar respins in instanta, sa ma pici cu ceara ca nu stiu. Om trai si om vedea.
  • +1 (3 voturi)    
    o rusine! Daca omul ( V.Ponta) si-a platit taxele (Joi, 17 septembrie 2015, 16:13)

    gabiachim [utilizator]

    unde e problema? Daca fiecare din cei care comenteaza aici ar citi rechizitoriu lui Ponta ar ajunge la aceeasi concluzie. E mai rau ca pe vremea lui Ceausescu. Ar trebui ca fiecare sa se puna in situatia lui Ponta.Cine iti da pe luna 1500 eur fara sa faci nimic pentru acesti bani? Pe vremea aceea Ponta nu era prim ministru. Sa fim seriosi.
  • +2 (2 voturi)    
    ha sau ...? (Joi, 17 septembrie 2015, 16:18)

    jffjf [anonim]

    Din ciclul:sa rid sau sa pling?...am auzit ca dupa ponta urmeaza la primministrarie ...oprea....oare-i banc?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by