Seful serviciului Anticoruptie Prahova ar fi primit 20.000 de euro de la un denuntator ce a fost condamnat, desi Constantin Ispas ii promisese rezolvarea favorabila a dosarului - referat DNA

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 19 august 2015, 11:54 Dosare Anticoruptie


Seful Serviciului Judetean Anticoruptie (SJA) Prahova, Constantin Ispas, a primit 20.000 de euro de la un denuntator, in vederea solutionarii favorabile a unui dosar in care acesta era cercetat, potrivit referatului prin care DNA a solicitat arestarea preventiva a politistului, informeaza Agerpres.

Constantin Ispas s-ar fi angajat sa intervina pe langa un ofiter al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Emanuel Saghel, care instrumenta respectivul dosar, conform aceleiasi surse. 

Prima intalnire dintre denuntatorul Nicolae Stanciu (fost Ceapchie) si seful SJA Prahova a avut loc in aprilie 2010, fiind intermediata de o cunostinta comuna, omul de afaceri Valentin Vasile Schiopulescu. 

"La scurt timp, Schiopulescu Valentin Vasile i-a inlesnit martorului-denuntator intalnirea solicitata, la un punct de lucru - balastiera - situat pe raza localitatii Rafov, judetul Prahova (...). Cu ocazia discutiilor purtate, Ispas Constantin a pretins denuntatorului suma de 10.000 euro, ca si pret al interventiei sale la ofiterul coordonator din cadrul BCCO Ploiesti, respectiv Saghel Emanuel", se arata in referatul DNA. 

Denuntatorul a declarat ca dupa cateva zile, la solicitarea lui Ispas, s-a intalnit cu acesta in apropierea de Ploiesti, unde i-a remis personal suma de 10.000 euro, politistul asigurandu-l ca problema lui se va rezolva, iar el sa stea linistit. 

"Ulterior, spre finalul anului 2010, martorul denuntator ingrijorat ca urmarirea penala continua in cadrul dosarului penal, a solicitat lui Schiopulescu Valentin Vasile sa-i aranjeze o noua intalnire cu Ispas Constantin. Cu aceasta ocazie, Ispas Constantin l-a asigurat pe martor ca a discutat personal cu Saghel Emanuel, seful structurii ce instrumenta dosarul penal si ca acesta ii va fi solutionat favorabil", se mai mentioneaza in documentul citat de Agerpres.

Cu aceeasi ocazie, Ispas i-a solicitat denuntatorului sa sprijine financiar o firma detinuta de doi prieteni ai sai, prin acordarea unui imprumut intre societati. 

A doua transa de 10.000 de euro i-ar fi fost inmanata lui Constantin Ispas in februarie 2011, chiar la domiciliul acestuia. 

Dupa ce denuntatorul a fost arestat preventiv, sotia lui Ana Ruxandra Stanciu, cercetata si ea in acelasi dosar, i-a cerut in repetate randuri sefului SJA Prahova sa-i restituie cei 20.000 de euro, insa fara succes, politistul cerandu-i sa aiba rabdare, ca situatia se va rezolva. 

Sotii Stanciu faceau parte dintr-o grupare infractionala care frauda firme de leasing, fiind condamnati in iunie 2014 la inchisoare cu executare. 

Comisarul sef Constantin Ispas, retinut pentru trafic de influenta, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, luare de mita, folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, spalare a banilor si cercetare abuziva, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, spun surse judiciare citate de Mediafax. 







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























468 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by