Seful DGA Prahova, arestat preventiv. Ofiterul BCCO Emanuel Saghel, pus sub control judiciar

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 19 august 2015, 7:47 Dosare Anticoruptie


Seful Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, comisarul sef Constantin Ispas, retinut de procurorii DNA Ploiesti pentru mai multe fapte de coruptie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Prahova, in timp ce ofiterul BCCO Emanuel Saghel a fost pus sub control judiciar, informeaza Mediafax.

Comisarul sef Constantin Ispas, retinut pentru trafic de influenta, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, luare de mita, folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, spalare a banilor si cercetare abuziva, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, spun surse judiciare.

La randul sau, Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor din BCCO Ploiesti si care era retinut pentru santaj, trafic de influenta, folosire, in orice mod, direct sau indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si luare de mita, a fost pus sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Prahova privind masurile preventive fata de cei doi poate fi contestata la Curtea de Apel Ploiesti.

Seful Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul sefului Politiei Judetene Prahova, Adrian Radulescu, si Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor din BCCO Ploiesti, au fost retinuti luni seara de DNA Ploiesti.

Marti, procurorii DNA Ploiesti au perchezitionat birourile celor trei, care fusesera sigilate luni, dupa ce acestia au fost ridicati si dusi la audieri la DNA Ploiesti. Seful DGA Prahova, Constantin Ispas, are biroul in sediul Politiei Municipale Ploiesti, in timp ce Radulescu si Saghel au birouri in sediul IPJ Prahova.

"Marti, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt facute perchezitii domiciliare in opt locatii din judetele Prahova si Dambovita, dintre care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice", se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

Comisarul sef Constantin Ispas, care de cativa ani conduce Serviciul Judetean Anticoruptie din Directia Generala Anticoruptie, a fost scos luni noapte din sediul DNA Ploiesti, fiind transportat in arestul Politiei Judetene Prahova, situat in municipiul Campina.

Medicul care i-a evaluat lui Ispas starea de sanatate inainte de a fi introdus in arest, conform procedurilor standard, a constatat ca acesta are nevoie de investigatii medicale, intrucat ar putea avea probleme cardiace, declarau surse judiciare. In aceste conditii, seful DGA Prahova a fost dus la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Ploiesti, unde a stat aproape trei ore.

Conform surselor citate, medicii de la spital au constatat ca starea de sanatate a sefului DGA Prahova nu necesita internarea, iar marti dimineata, in jurul orei 6.00, el a fost dus direct la biroul sau din Ploiesti, pentru a asista la perchezitiile facute de procurorii DNA.

Ulterior, potrivit unor surse judiciare, procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA l-au pus sub control judiciar pe comisarul sef Adrian Radulescu, adjunctul sefului Politiei Judetene Prahova.

Astfel, in fata instantei de judecata de la Tribunalul Prahova au fost prezentati, marti, doar seful DGA Prahova, comisarul sef Constantin Ispas, si ofiterul BCCO Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor din BCCO Ploiesti.

Potrivit DNA, Constantin Ispas, comisar-sef de politie si sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, este suspectat de trafic de influenta, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, luare de mita, folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, spalare a banilor si cercetare abuziva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























702 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Coruptie (Joi, 20 august 2015, 7:21)

    Marincea [anonim]

    Il controleaza cineva si pe seful DGA Dambovita care a facut trafic de influenta pentru angajarea sotiei la Biblioteca Judeteana Dambovita? Debutanta in meseria de bibliotecar sotia acestuia a fost angajata pe un post la gradul cel mai inalt S IA. Si pentru asta a fost dat afara un om. Iata de ce ilegalitatile si coruptia din Dambovita nu sunt scoase la iveala pentru ca seful DGA Dambovita e manjit


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by