Procurorul Stefan Crisu a vrut sa fuga cu masina dupa ce a primit banii, insa a fost blocat (surse)

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 25 mai 2015, 17:06 Dosare Anticoruptie


Procurorul Stefan Crisu, retinut de DNA in urma unui flagrant, ar fi incercat sa fuga duminica dupa ce a primit banii drept mita, insa procurorii ar fi intervenit si acesta a fost blocat si dus la audieri, au declarat luni pentru Agerpres surse judiciare.

Sursele citate au explicat ca procurorul Crisu s-a intalnit cu inculpatul la o cafea vizavi de Opera, unde a primit banii, iar ulterior a vrut sa fuga cu masina personala insa au intervenit procurorii DNA, fiind blocat in trafic si adus la audieri.

Procurorul Stefan Crisu este acuzat de trafic de influenta, dupa ce a pretins bani si un telefon mobil in schimbul promisiunii de a interveni pe langa procurorii din DIICOT pentru o solutie favorabila unui inculpat.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni, Stefan Crisu, procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, va fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, dupa ce Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat luarea acestei masuri.

"In cursul anului 2013 (incepand cu luna martie), in calitate de procuror, Stefan Crisu a pretins, in mod direct, un telefon mobil marca Samsung Galaxy iar ulterior, a pretins, in mod direct si prin intermediar, de la o persoana (denuntatoare in prezenta cauza), 3.000 de euro si a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (in valoare de 600 de euro), in schimbul promisiunii de a interveni pe langa procurorii competenti din DIICOT ce aveau in instrumentare un dosar penal in care fusesera dispuse masuri de ridicare, in cursul derularii unei perchezitii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), in vederea restituirii acestuia", se arata in comunicat.

DNA precizeaza ca, ulterior, dupa solicitari repetate formulate telefonic sau in diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, in 24 mai 2015, procurorul Crisu a primit de la persoana denuntatoare, in contul "datoriei" de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro), pretinsa incepand cu anul 2013 pana in prezent.

La aceeasi data, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante, in timp ce procurorul Crisu a primit banii si telefonul mentionat.

In cauza procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5226 vizualizari

  • +16 (16 voturi)    
    respect DNA (Luni, 25 mai 2015, 17:30)

    adrian [anonim]

    procurorii spagari nu au ce cauta in sistem! sistemul trebuie curatat de astfel de oameni corupti!
  • +8 (8 voturi)    
    mobil IMEI procuror PROST (Luni, 25 mai 2015, 17:57)

    Sile de la Samsung [anonim]

    procurorii astia nu erau inscrisi in scoala la cercul de electronica sau informatica sau reparat telefoane mobile ?

    Nu le-a spus nimeni ca un telefon cu numarul IMEI este si mai usor de identificat si poti sa-i pui pe ecranul de aprindere "SUNT MITAAAA"
  • +5 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 25 mai 2015, 18:07)

    [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    susrse judiciare (Luni, 25 mai 2015, 19:07)

    coloneze [utilizator]

    Surse judiciare: mister procuror era trecut pe linie moarta si la PTB, se ocupa de mortile suspecte, adica cele mai penibile si usoare dosare. el era si slab pregatit profesional. nu e de mirare ca avea alt preocupari
  • +2 (2 voturi)    
    Cam subtire (Luni, 25 mai 2015, 19:07)

    Gigea [anonim]

    3.000 de euro si un telefon Samsung? Haideti mai procurorilor ca puteti mai mult, ce Dzeu!?...unde o sa ajungem asa? Maine o sa cereti 100 de lei si doua gaste ca sa eliberati ilegal un condamnat? Tre sa va pretuiti mai mult...
  • +3 (3 voturi)    
    Pe cand si in militie? (Luni, 25 mai 2015, 19:12)

    qwerty [anonim]

    "Nu ca zic, da vreau sa spun" !
  • -1 (1 vot)    
    roata se invarte (Luni, 25 mai 2015, 20:00)

    xanti [utilizator]

    Si cand se invarte va fi rau de cei care acum sunt pe cai mari.
  • +1 (1 vot)    
    Bravo DNA (Luni, 25 mai 2015, 20:45)

    Ion B [utilizator]

    da' nici cu tantalaii astia nu mi'e rusine.
    Nu vor sa priceapa ca nu se mai poate si ei continua sa ceara ba un telefon, ba ceva valuta...
    PC
    Ce timpuri totusi: unde este palinca si caltabosii ca pe vremea lui Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan?!?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by