UPDATE Procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, prins in flagrant luand mita, a fost retinut de DNA. Magistratul a primit un telefon de 1.000 de euro si 2.000 de euro cash

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 25 mai 2015, 7:35 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de luni a lui Crisu Stefan, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.  

Potrivit unui comunicat DNA, "in cursul anului 2013 (incepand cu luna martie), in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, inculpatul Crisu Stefan a pretins, in mod direct, un telefon mobil marca Samsung Galaxy, iar ulterior a pretins, in mod direct si prin intermediar, de la o persoana (denuntatoare in prezenta cauza), suma de 3.000 de euro si a primit un telefon mobil marca Samsung Galaxy (in valoare de 600 de euro), in schimbul promisiunii de a interveni pe langa procurorii competenti din cadrul DIICOT ce aveau in instrumentare un dosar penal in care fusesera dispuse masuri de ridicare, in cursul derularii unei perchezitii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), in vederea restituirii acestuia".

Potrivit procurorilor, "dupa solicitari repetate formulate telefonic sau in diferite cercuri de persoane, direct sau prin intermediar, in data de 24.05.2015, procurorul Crisu Stefan a primit de la persoana denuntatoare, in contul <<datoriei>> de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S6 - Edge (in valoare de aproximativ 1.000 de euro) si diferenta valorica in echivalent banesc (in cuantum de 2.000 de euro), pretinsa incepand cu anul 2013 pana in prezent. 

Procurorii au organizat un flagrant duminica, atunci cand procurorul Crisu Stefan a primit banii si telefonul.

"La cererea procurorilor DNA, la data de 25 mai 2015, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat arestarea preventiva a procurorului CRISU STEFAN, urmand ca la aceeasi data, 25 mai 2015, acesta sa fie prezentat la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile", arata DNA.

"În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații", mai precizeaza Directia Nationala Anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4133 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    plic (Luni, 25 mai 2015, 8:26)

    nimrod [utilizator]

    q.e.d. :)
  • +5 (7 voturi)    
    Coruptia generalizata din Parchete (Luni, 25 mai 2015, 8:38)

    floriniulian [utilizator]

    Ce surpriza....ooo,nu pot sa cred asa ceva...procurori corupti in Romania???

    Am vrea sa stim CSM care sunt procurorii care nu sunt corupti?

    Sunt?
  • +2 (4 voturi)    
    Minune: "Corb la corb isi scoate ochii"! (Luni, 25 mai 2015, 10:28)

    EllenaS [utilizator]

    Cred ca astfel de flagranturi ar putea fi facute cu sutele intr-o zi! (Numai faptul ca eu, cetatean simplu, gandesc asa despre procurori si judecatori, este o pata pe Justitia romana.)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by