Bacau: Primarul din Sascut, condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 21 mai 2015, 20:58 Dosare Anticoruptie


Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, a fost condamnat, joi, de Judecatoria Bacau, la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare intr-un dosar in care a fost cercetat pentru conflict de interese, informeaza Agerpres.

Potrivit rechizitoriului finalizat de procurori in septembrie 2014, primarul din Sascut a semnat in anul 2011 facturi si ordine de plata pentru o revizie facuta de SC Dragoliv, firma in care asociat este sotia sa, la un utilaj al primariei, lucrare in valoare de 2.900 de lei.

Pentru aceasta infractiune, Judecatoria Bacau l-a condamnat pe Cristinel Bostan la 6 luni de inchisoare, insa pentru ca primarul din Sascut mai primise si o pedeapsa de doi ani cu suspendare pentru ultraj, ramasa definitiva in 2011, instanta a dispus si revocarea suspendarii pedepsei. Astfel, Cristinel Bostan va avea de executat o pedeapsa de doi ani si 6 luni inchisoare.

Liviu Ghioc, avocatul primarului din Sascut, a declarat ca va face apel la decizia instantei.

"Sentinta nu este definitiva si nu vreau sa dau nicio declaratie. Am facut apel", a declarat primarul Cristinel Bostan dupa aflarea sentintei Judecatoriei Bacau.

Primarul din Sascut mai este cercetat de procurori si intr-un alt dosar, dar care nu a fost trimis inca spre judecare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























943 vizualizari

  • -3 (3 voturi)    
    Asta-i frauda? Fiti seriosi, e maruntis! (Joi, 21 mai 2015, 21:45)

    Justitia Penibila [anonim]

    Daca toata lucrarea a costat 2900 lei, si s-a si facut, firma aia a cheltuit ceva pentru reparatie, sa zicem 80%. Abia 20% o fi fost folos necuvenit, adica 580 lei.
    Bai fratilor, a rezolvat Justitia noastra toate tunurile de milioane, de se ocupa de asa sume derizorii?
    Fac pariu ca statul a cheltuit cu ancheta peste 5000 lei pentru a descoperi nimic. BRAVO!
    Spuneti-ne si cate dosare adevarate sunt puse la zacut.
    • +2 (2 voturi)    
      Bravo! (Joi, 21 mai 2015, 22:41)

      Emiliom [utilizator] i-a raspuns lui Justitia Penibila

      Inseamna nu trebuie sa mai condamnam furturile sub o anumita suma. Spune care e suma pana la care nu trebuie condamnati hotii si voi veni la tine sa te fur de suma respectiva fara sa patesc ceva.
      Cu genul asta de gandire nu e de mirare daca si generatiile viitoare vor abunda de hoti si mincinosi.
    • 0 (0 voturi)    
      N-ai inteles! (Vineri, 22 mai 2015, 0:15)

      Justitia Penibila [anonim] i-a raspuns lui Justitia Penibila

      Aha, esti cu ei! Toata lumea stie pe unde s-a furat in draci, doar magistratii matale nu stiu nimic.
      Mai mult chiar, s-a pus recent in "Jurisprudenta" http://www.scj.ro/1093/Detalii-jurisprudenta?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=25207 o solutie scandaloasa. Prin ea, celebrii SAFI si CNVM plimbati de un oarecare Rotaru Boris cale de 9 ani prin tribunale au scapat nevinovati. Si nu doar de condamnare penala, ci chiar si de o banala raspundere civila.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by