Bacau: Primarul din Sascut, precum si trei salariati de la E.ON Moldova, arestati preventiv pentru coruptie

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 6 mai 2014, 23:09 Dosare Anticoruptie


Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, a primit marti seara, din partea unei instante a Judecatoriei Bacau, dupa mai bine de cinci ore de dezbateri, mandat de arest preventiv pentru 29 de zile pentru continuarea cercetarilor intr-un dosar penal deschis pentru coruptie si furt de energie electrica, relateaza Agerpres.

O decizie asemanatoare in acelasi caz au dat magistratii bacauani si pentru Ciprian Anisei, Claudiu Popovici si Marius Bogdan Chitescu, persoane avand functii de conducere si control in cadrul societatii comerciale E.ON Moldova S.A.

Stefan Andries, proprietarul firmei Anca Rom din Bacau, este singurul dintre cei retinuti luni in acelasi dosar care urmeaza a fi cercetat in libertate, dar cu interdictie de a parasi localitatea.

"Exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, in perioada noiembrie 2013 - aprilie 2014, suspectii se fac vinovati de savarsirea unor infractiuni de coruptie si de serviciu, urmarind obtinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane", sustin procurorii care ancheteaza cazul.

Avocatii celor patru arestati preventiv au declarat pentru Agerpres ca vor face recurs la decizia judecatorilor bacauani.

"Clientul meu este urmarit penal pentru o asa-zisa acceptare a unei promisiuni indirecte. Ne-au fost prezentate niste franturi din cateva interceptari telefonice, din care reiese ca persoana pe care o reprezint, Marius Chitescu ar fi facilitat rezolvarea unei contestatii depuse la sediul E.ON de catre un alt inculpat in dosar (Cristinel Bostan n.r.). Intr-adevar, contestatia s-a rezolvat intre timp, insa in comisia de reexaminare, fara a avea legatura cu cel pe care il reprezint", a declarat avocatul Cristian Cojocaru, aparatorul inculpatului Chitescu Bogdan Marius.

Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, a primit, luni seara, ordonanta de retinere pentru 24 de ore din partea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, fiind cercetat pentru acte de coruptie, impreuna cu alte 13 persoane, oameni de afaceri si salariati ai S.C E.ON Moldova, adusi la audieri in cursul aceleiasi zile, dupa efectuarea a 14 perchezitii domiciliare in municipiile Bacau si Iasi, au declarat pentru Agerpres surse din randul anchetatorilor.

Referindu-se la acest caz, Departamentul de comunicare al E.ON Romania precizeaza intr-un comunicat faptul ca, "fiind vorba despre o ancheta in derulare, conducerea firmei se abtine de la alte comentarii, pana la o decizie definitiva a justitiei", dar ca "a pus la dispozitia procurorilor toate informatiile solicitate necesare pentru derularea investigatiei".

"Avand deplina incredere in justitia din Romania, E.ON va continua sa coopereze cu autoritatile statului pentru bunul mers si finalizarea investigatiei", se arata in comunicat.

E.ON Romania mai mentioneaza ca "aplica o politica de toleranta zero in ceea ce priveste furturile de energie electrica" si ca "este atat in interesul consumatorilor, cat si al companiei, ca orice consum fraudulos sa fie descoperit, dovedit si pedepsit, conform legilor in vigoare".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1946 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    sesizare DNA (Marţi, 16 iunie 2015, 21:49)

    ViorelDobrea [anonim]

    CĂTRE DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
    SERVICIUL TERITORIAL BACĂU
    În atenția Doamnei Procuror Șef ,MARIA CORNELIA HRINCESCU,
    Subsemnatul,DOBREA VIOREL,cetățean român cu domiciliul în Comuna Sascut,Sat Berești,județul Bacău,având CNP :1731125040042,cunoscând faptul că,obiectivul general al Departamentului Economico-Financiar și Administrativ din cadrul Serviciului Teritorial Bacău al Direcției Naționale Anticorupție este reprezentat de asigurarea administrării fondurilor publice în mod economic, eficient și eficace, protejarea patrimoniului și a informațiilor economice și financiare ,precum și calitatea documentelor contabile, respectarea legalității și a principiilor liberei concurențe în achizițiile publice ,inclusiv producerea în timp util de informații de încredere referitoare la segmentul financiar, economic și administrativ, necesare deciziilor de management ale conducerii instituției.,în baza OUG 63/2013 pentru modificarea OUG 43/2002 privind Direcția Națională Anticorupție,dar și Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție și continuând cu Ordonanța de Urgență nr. 43/2002 privind Direcția Națională Anticorupție,formulez următoarea SESIZARE,pentru ca DNA,prin intermediul Serviciului Teritorial Bacău ,să desfășoare mai multe urmăriri penale pentru infracțiuni de corupție, asimilate și în legătură directă cu acestea. Având în vedere faptul că,modificările succesive ale legislației actuale au vizat ca această structură specializată pe care o conduceți să se ocupe numai de combaterea faptelor de corupție de nivel înalt și mediu, vă solicit prin prezenta SESIZARE ,ca DNA, prin intermediul Serviciului Teritorial Bacău ,să investigheze de urgență următoarele categorii de infracțiuni grave de criminalitate economico-financiară,care se produc la nivelul activității Departamentului Economic ,Financiar și Administrativ al Primăriei Sascut,dar și a Consiliului Local Sascut,despre ca


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by