Adjunctul sefului Politiei Locale Iasi, Stefan Avarvarei, retinut de DNA in dosarul lui Nichita

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 30 aprilie 2015, 23:49 Dosare Anticoruptie


Adjunctul sefului Politiei Locale Iasi, Stefan Avarvarei, a fost retinut de procurorii anticoruptie in dosarul primarului Gheorghe Nichita. Avarvarei va fi prezentat unui judecator de drepturi si libertati cu propunere de arestare, informeaza Mediafax. Cu o ora in urma, a fost retinut si seful Politiei Locale iesene Liviu Hliboceanu.

La ora difuzarii acestei stiri, primarul Iasiului Gheorghe Nichita este in continuare audiat de procurorii DNA.

Primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurorii anticoruptie de la vila sa din Copou in jurul orei 14.30 si adus la Bucuresti pentru audieri.

Intr-un comunicat de presa transmis joi dimineata, Directia Nationala Anticoruptie arata ca procurorii de la Sectia de combatere a coruptiei fac 21 de perchezitii in judetul Iasi, intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind infractiuni asimilate celor de coruptie, comise de la inceputul anului 2015 pana in prezent.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz in serviciu, fiind acuzat ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale, institutie subordonata primariei, sa supravegheze anumite persoane, iar directorul Politiei Locale il tinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmarite.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obtinute de MEDIAFAX, incepand cu luna ianuarie a acestui an primarul Gheorghe Nichita a solicitat unor angajati ai Politiei Locale Iasi, institutie aflata in subordinea sa, sa efectueze actiuni de supraveghere operativa a unor persoane, folosind personalul institutiei si bunurile aflate in dotarea Politiei Locale Iasi.

Pentru a cunoaste exact deplasarile unor persoane despre care dorea sa cunoasca toate detaliile, Nichita i-a pus pe politisti sa le supravegheze si sa supravegheze inclusiv persoanele cu care acestea se intalnesc.

Anchetatorii mai spun ca primarul Iasiului le dadea dispozitie directorului general al Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, si sefului de serviciu Stefan Avirvarei sa trimita politisti din subordine in locurile unde stia ca sunt persoanele de care era interesat si le cerea politistilor sa il tina la curent cu toate detaliile - cat stau intr-un loc, cu cine se intalnesc, unde pleaca si de unde vin.

De asemenea, Nichita dispunea ca politistii locali sa acceseze inclusiv bazele de date ale institutiei pentru a verifica autoturismele si baza de date a evidentei populatiei, pentru a afla cat mai multe detalii in legatura cu proprietarii respectivelor autoturisme, cu care se intalneau persoanele despre care Nichita dorea sa le cunoasca tot anturajul, sustin procurorii in documentele obtinute de MEDIAFAX.

Conform surselor citate, cand persoanele urmarite se aflau intr-o incapere, Nichita ii cerea lui Hliboceanu sa puna un politist sau sa stea el acolo pe toata durata in care persoana urmarita se afla in acel loc, iar acesta se conforma si ramanea acolo chiar si ore intregi.

"Nichita Gheorghe, profitand de functia detinuta, a solicitat si a primit date care nu sunt destinate publicitatii, in afara oricaror atributii de serviciu, si in indeplinirea unui interes personal", mai spun anchetatorii, potrivit carora cheltuielile facute cu folosirea masinilor Politiei Locale in interesul lui Nichita erau decontate de catre Hliboceanu si Avirdanei prin ordine de serviciu in care treceau activitati profesionale si deplasari profesionale, desi in realitate foloseau masinile Politiei si combustibil pentru interesul personal al lui Nichita.

Gheorghe Nichita este primar al Iasiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind si lider al organizatiei judetene a partidului, dar si vicepresedinte la nivel national.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























764 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by