Curtea de Apel a respins apelul declarat de DNA si a mentinut decizia de achitare data in ianuarie 2014 de Tribunalul Bucuresti.
Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie la 22 martie 2007, fiind acuzat ca ar fi primit mita aproape patru milioane de euro de la o firma ce distribuia produse medicale, in schimbul trucarii unor licitatii.
Potrivit DNA, in perioada 2001 - 2002, Serban Bradisteanu, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare la o licitatie pentru achizitia de aparatura medicala, organizata de Ministerul Justitiei, ar fi atribuit, cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar si a Spitalului "Prof. dr. Constantin Angelescu".
Anchetatorii sustineau ca Serban Bradisteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse, producand un prejudiciu de 9.169.606 euro Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
In schimb, medicul ar fi primit in conturile unei firme off-shore sumele de 500.000 dolari si 3.594.333 euro.
Inceperea urmaririi penale impotriva membrilor comisiei de licitatie, printre care si medicul Serban Bradisteanu, a fost dispusa de DNA la 4 mai 2006. Ceilalti membri ai comisiei - Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Parausanu, Daniela Nazdravan, Irina-Doina Protopopescu si Florica Topologeanu - au fost ulterior scosi de sub urmarire penala, constatandu-se lipsa vinovatiei lor.
- Citeste in sectiunea "Anticoruptie" toate detaliile din Dosarul "Aparatura medicala pentru penitenciare" - Serban Bradisteanu
DAR spre informarea corecta a cetatenilor: daca achizitionezi produse ff scumpe de care institutia nu are nevoie si din care poti castigiamilioane este de laudat si este garantat corect.
Dosarul acesta trebuie mediatizat ca sa stie tot romanul cum te potiimbogaticinstit cumilioane de euro doar din achizitii.
Poate se mediatizeaza mai mult despre procurorii care au facut un asa dosar beton.
3 ani el nu a avut voie sa paraseasca tara !!! Cine plateste?
De pe site hotnews:
Masuri asiguratorii luate in dosar: lui Serban Bradisteanu i s-a interzis, in iunie 2006, sa paraseasca tara (masura ridicata in ianuarie 2009), iar in august 2006 i s-au blocat toate conturile din Romania si Europa si i s-a pus sechestru asigurator pe mai multe bunuri (o garsoniera si doua case evaluate la 1,6 milioane de euro).
Hoții sunt pe picior de egalitate cu cinstiții în fața legii și așa și trebuie priviți. Ba chiar aș zice că hoții stau mai bine cu respectarea legii întrucât, hoția, spre deosebire de muncă, te obligă să cunoști legea pentru a o practica cu succes.