Marian Vanghelie a fost retinut pentru 24 de ore pentru abuz in serviciu/ Alte patru persoane au fost retinute in acest caz/ Vanghelie: E tara denunturilor

de Ionut Baias     HotNews.ro
Vineri, 13 martie 2015, 0:15 Dosare Anticoruptie


Marian Vanghelie a fost arestat in martie
Foto: Agerpres
Marian Vanghelie a fost retinut joi seara pentru 24 de ore de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si dus in arestul Politiei Capitalei in dosarul privind atribuirea ilegala de lucrari publice. La iesire din sediul DNA, Vanghelie s-a multumit sa repete doar "E Romania denunturilor", potrivit Agerpres. In acelasi caz, procurorii DNA au mai retinut patru persoane, printre care si primarul sectorului 5, iar iubita acestuia, Oana Niculescu Mizil a fost chemata si ea sa dea declaratii in fata procurorilor. Aceasta si-a dat demisia din functia de deputat "pentru a nu bloca actul de Justitie".

Avocatul primarului Marian Vanghelie, Cristi Ene, a anuntat joi seara, la iesirea de la DNA, ca in cazul clientului sau procurorii au retinut trei acuzatii si ca edilul sectorului 5 si-a rezervat dreptul de a nu face declaratii.

"Sunt trei acuzatii. In momentul in care ne-am prezentat ni s-au adus la cunostinta acuzatiile, dupa care procurorul de caz a tras concluzia ca s-ar impune retinerea pentru 24 de ore. Suntem in aceasta situatie, nu s-a precizat daca va face sau nu propunere, dar din practica ati observat si dvs. ca dupa o retinere in mai toate cazurile se sesizeaza instanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile", a spus Ene citat de Agerpres. El a adaugat ca procedura a fost foarte rapida.

"Vanghelie si-a rezervat dreptul de a nu face declaratii, solicitand sa ia cunostinta de dosar ca sa poata sa dea explicatii pe situatia de fapt. Am solicitat o cerere in acest sens, urmeaza ca DNA sa ne raspunda", a mai spus avocatul primarului.

Procurorii DNA il suspecteaza pe Marian Vanghelie ca ar fi perceput un comision de 20% pentru contractele pe care Primaria Sectorului 5 i ar fi acordat firmelor controlate de Dumitru Marin, au declarat, pentru HotNews.ro, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, din 2007 si pana in prezent Marian Vanghelie l-ar fi ajutat pe Dumitru Marin sa obtina, pentru societatile pe care acesta controleaza, numeroase contracte de lucrari publice, in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei.

In schimbul atribuirii acestor contracte si a platii contractelor de executie de lucrari publice Marian Vanghelie ar fi perceput un comision de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate.

Acest "comision" era platit de catre Dumitru Marian catre Vanghelie Marian-Daniel prin intermediul unor persoane apropiate celor doi, respectiv prin intermediul lui Dinut Daniel-Nicolae si Niculae Mircea-Sorin, au precizat sursele citate.

Acest comision a fost platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre PREMIER PALACE S.R.L. (societate controlata, prin intermediul unor societati tip off-shore, de catre Dumitru Marin) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de catre Vanghelie Marian-Daniel, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani.

Printre firmele care au beneficiat de astfel de contracte sunt societatile Bucuresti S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind Niculae Mircea-Sorin, cea din urma fiind administrata in fapt de catre Oana Niculescu-Mizil-Stefanescu, partenera lui Vanghelie), CALEX BUSINESS S.R.L. (societate controlata de catre Bodea Tiberiu, apropiat al lui Vanghelie Marian-Daniel) si Economat Sector 5 S.R.L. (director general Ciocan Laura, persoana apropiata lui Vanghelie Marian-Daniel).

Pentru garantarea platii "comisionului" de 20% din valoarea contractelor publice, Dumitru Marin a cedat controlul societatii comerciale SPLAI S.A. (societate are in proprietate numeroase imobile cladiri si terenuri) unor persoane apropiate lui Vanghelie Marian-Daniel. Din datele existente in cauza a reiesit ca partile sociale ale societatii comerciale Eurowest S.R.L. (care detine majoritatea actiunilor la SPLAI S.A.) au fost cedate in favoarea lui Murgoci Adrian (soferul lui Vanghelie Marian-Daniel).

Oana Niculescu-Mizil-Stefanescu
ar fi actionat in calitate de administrator de fapt al societatii comerciale comerciala Fashion Brand Management S.R.L., administrand in fapt activitatea comerciala a patru magazine care functioneaza sub marca Tartine et Chocolat, situate in Bucuresti, calitate care ar fi incompatibila cu functia de parlamentar.  Ea ar fi efectuat operatiuni financiare ca acte de comert, cu scopul de a obtine pentru aceasta societate foloase necuvenite.

Incepand cu luna septembrie 2014 si pana in prezent, numitul Doru Giugula (avocat in baroul Bucuresti si fost consilier general din partea PSD), actionand din dispozitia numitului Vanghelie Marian-Daniel si cu scopul de a impiedica tragerea acestuia la raspundere penala, a acordat numitului Dumitru Marin - in mod formal si nesolicitat de catre beneficiar/client - asistenta juridica in dosarul penal nr. 486/P/2014 Tribunalului Bucuresti (in care acesta este cercetat pentru comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala), actionand in vederea obtinerii, in urma studierii dosarului si participarii la actele de urmarire penala, de informatii care il interesau pe Vanghelie Marian-Daniel si in vederea influentarii numitului Dumitru Marin sa nu faca declaratii incriminatorii pentru Vanghelie Marian-Daniel.

Vezi aici desfasurarea evenimentelor in ziua de joi

UPDATE 23:30 Marian Vanghelie, in drum spre arest: "E tara denunturilor, e tara denunturilor".

UPDATE 22:25
4 persoane au fost retinute de procurorii DNA in cazul lui Marian Vanghelie, din care o persoana este varul primarului, potrivit B1 TV.

UPDATE 22:15 Marian Vanghelie a fost dus la audieri la sediul DNA

UPDATE 14.40: Vanghelie a fost scos cu mascatii din locuinta sa dupa aproximativ cinci ore de perchezitii, si a fost dus la sediul Primariei, unde, de asemenea, au loc perchezitii, iar de acolo ar urma sa fie dus la DNA pentru audieri, potrivit Mediafax.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























10878 vizualizari

  • +3 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 13 martie 2015, 0:26)

    [anonim]

  • +24 (24 voturi)    
    parnaia care este (Vineri, 13 martie 2015, 0:39)

    zyk [utilizator]

    Asteptam un vanghelion de la Jilava transmis live de antena varanului, viitorul coleg de sediu a primarului care este. Sper sa fie cat mai multi invitati de seama pana de revelion. Rugam DNA-ul sa le scrie invitatiile!
    • -6 (16 voturi)    
      Invitatia pentru Basescu (Vineri, 13 martie 2015, 8:55)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui zyk

      este scrisa,mai trebuie semnata si trimisa!!!
  • +22 (22 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 13 martie 2015, 0:53)

    [anonim]

  • +13 (17 voturi)    
    interesant... (Vineri, 13 martie 2015, 1:08)

    liviu [anonim]

    marean urla "e tara denunturilor" si intamplator când se uita sotia la antene unu cu o mutra care cerea pumni urla ca dnau se bazeaza numai pe denunturi....

    anyway... orice om de buna credinta si cu mai mult de 2 neuroni isi poate da seama ca NIMENI nu aresteaza pe cineva (cu atat mai mult unu smecher) dupa denunturi...
  • +14 (14 voturi)    
    Pfui... (Vineri, 13 martie 2015, 2:00)

    Gustav666 [utilizator]

    Iar s-a dus majoritatea parlamentara de schimbare a guvernului.
    Vanghelie si-o fi făcut socoteala ca dacă trece in partea ailaltă si-a rezolvat si problema cu DNA-ul. Nasol...
    • +6 (10 voturi)    
      Tocmai spunea Ponta că liberalii au făcut-o. (Vineri, 13 martie 2015, 8:57)

      vali47 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      Conform celor spuse de Ponta,liberalii au aranjat ca Vanghelie să fie arestat,ca să nu mai aibă majoritate,să schimbe guvernul.Sună logic,nu?Logică pontistă.
  • +14 (14 voturi)    
    E tara hotilor (Vineri, 13 martie 2015, 2:28)

    CititorulComentator [utilizator]

    Ca voi. DNA, aveti gria ca astia se imbolnavesc subit de bancruta testiculara cand intra la puscarie!
  • -2 (8 voturi)    
    DNA, divin sau diabolic? (Vineri, 13 martie 2015, 5:46)

    hotnewsfil [utilizator]

    Iata inca un exemplu, de netagaduit, ca nu stim sa ne respectam putinele valori autentice, la care nici n-am fi visat inainte de '89, o firava victorie a meritocratiei mult dorita si incurajata, cultivata temeinic deliberat exigent, de masele populare - 'vangheliocratia'.
    Am dat-o, sarmana de ea, drept hrana hraparetului, hulpavului, diabolicului DNA .
    Acestui balaur - DNA - ii cresc capete noi, de la o zi la alta, cu care inghite, aproape pe nemestecate, alte si alte victime - toate valorile, tot sangele proaspat al tariisoarei noastre.
    O sa ramanem in curand numai cu liiceni, cartarescieni, plesuvieni. si altii din speta asta.
    In randurile poporului isi face loc, insa, un nou 'cult' - optimist, favorabil pentru aceasta ultima aparitie (speranta), pe care o considera divina, venita de la Cel de Sus- un Sf. Gheorghe cu spada in mana : 'cultul pentru DNA'.
    Despre un concetatean de-l lor pus permanent pe facut rele, poporul nu mai spune 'asta n-are niciun Dumnezeu, s-a actualizat cu : 'asta n-are niciun DNA' in el, sau : 'bate-l-ar DNA sa-l bata', sa ne scape de el'.
    Comunitatea deneaistilor creste ca aluatul proaspat!
    Traian Basescu se faleste cu : am dat poporului 'DNA pe paine'!
  • +3 (7 voturi)    
    Scema simpla, rapida! (Vineri, 13 martie 2015, 6:56)

    hotnewsfil [utilizator]

    Daca Ponta pune ochii pe vreun potential adversar al lui, prietenul Nitu da sfora subalternilor sa pescuiasca vreun infractor urmarit, sa-l ia la scarmanat pana l-o determina sa profite de beneficiul injumatatirii pedepsei care il asteapta, ca sa-si desclesteze gura, sa inceapa arate DNA-lui care este ghemul din care face parte el - denuntatorul -, precum si adversarul lui Viorel.
  • +9 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 13 martie 2015, 7:25)

    [anonim]

  • +7 (9 voturi)    
    O intrebare:...... (Vineri, 13 martie 2015, 7:48)

    8736 [utilizator]

    ......Cu ce bani isi plateste individul asta avocatii? El are un salariu de bugetar, care nu cred ca este suficient ca sa ii permita 2 sau mai multi avocati. Totusi i-a angajat si banuiesc ca nu pe bani putini. Nu cumva onorariile lor provin din spagile luate ? Si atunci nu putem spune ca asa se spala niste bani ? Si avocatii care il apara pe analfabet nu cumva sunt complici la aceasta spalare ?
    Ce va face analfabetul ca sa-si micsoreze sejurul la bulau ? Va scrie o carte? Nu ! Va scrie un scenariu de film sau o piesa de teatru ? Nu ! Va scrie un nou dialect al limbii romane: mareana, care e o limba romana contorsionata dupa mintea autorului. La multi ani care este la bulau !
  • +13 (13 voturi)    
    se-ncinge hora... (Vineri, 13 martie 2015, 8:44)

    trigger [anonim]

    Marean, n-ai ambitie daca nu faci si tu un denunt la DNA cum ca banii din spagi au mers la campania lu' pretinul tau ala bun.
    Adica la ponta.
  • +2 (4 voturi)    
    ponta (Vineri, 13 martie 2015, 9:42)

    xanti [utilizator]

    E mai periculos decat Basescu si asta se vede acum,DNA e la cheremul lui.
    • 0 (0 voturi)    
      Să nu plece și cu banii. (Vineri, 13 martie 2015, 11:43)

      vali47 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Ponta a vrut ca Vanghelie dacă pleacă din PSD să nu plece și cu banii.
  • +1 (1 vot)    
    Chiar ma scapa DNA de cosmarul asta de primar? (Vineri, 13 martie 2015, 10:29)

    deval [utilizator]

    Cetatenii sectorului 5 nu mai vin de multa vreme la vot astfel incat Marean avea asigurat postul de primar pe viata .Cred ca stie exact cat il costa .La ultimele alegeri a ajuns cu pungi garnisite inclusiv cu cascaval si in Cotroceni daca va puteti inchipui ! Cineva i-a dat drumul din brate infractorului, procurorii nu vor putea dovedi decat 10% probabil din coruptia practicata de analfabet dar e bine si asa !
  • 0 (0 voturi)    
    Din ciclul "Vanghelie retinut pentru abuz" (Vineri, 13 martie 2015, 15:32)

    condro [utilizator]

    Vine Marean acasa tarziu... Oana Niculescu cu ochii in lacrimi si oftand:
    - Unde ai vost ma nevolnicule pana la ora asta? Ma lasi aici sa fac copilu' asta singura? Stii doar ca trebuie sa fie gata pana la finalizarea anchetei.

    Marean: - Am fost retinut cu un abuz la serviciu! Trebuia sa mai pun si niste lucruri la punct inainte ca "soarta mea sa fie hotarata de destin". Tu stii ca se fac presiuni, dar si eu... "chiar daca n-am doua sute de kile, cand m-apas, m-apas rau pe oricine."


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by