Articolul in curs de actualizare

UPDATE Marian Vanghelie a fost retinut pentru 24 de ore/ Alte patru persoane au fost retinute in acest caz/ Oana Niculescu Mizil, audiata la DNA/ Avocat: Este acuzat de abuz in serviciu

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 12 martie 2015, 9:51 Dosare Anticoruptie


Marian Vanghelie
Foto: Agerpres
Procurorii DNA fac joi perchezitii la locuinta edilului Marian Vanghelie si la Primaria sectorului 5, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Aceleasi surse au precizat ca au loc perchezitii la Administratia Domeniului Public sector 5, sediul Callex Business Group. Potrivit surselor Agerpres, valoarea contractelor acordate ilegal s-ar ridica la 2 miliarde lei, iar procurorii suspecteaza faptul ca Marian Vanghelie percepea un comision de aproximativ 20% sub diverse forme pentru atribuirea si plata lucrarilor.


UPDATE 23:30 Marian Vanghelie, in drum spre arest: "E tara denunturilor, e tara denunturilor".

UPDATE 22:25
4 persoane au fost retinute de procurorii DNA in cazul lui Marian Vanghelie, din care o persoana este varul primarului, potrivit B1 TV.

UPDATE 22:15 Marian Vanghelie a fost dus la audieri la sediul DNA

UPDATE 14.40: Vanghelie a fost scos cu mascatii din locuinta sa dupa aproximativ cinci ore de perchezitii, si a fost dus la sediul Primariei, unde, de asemenea, au loc perchezitii, iar de acolo ar urma sa fie dus la DNA pentru audieri, potrivit Mediafax.

Marian Vanghelie a fost urcat in duba politistilor, el fiind dus la sediul Primariei Sectorului 5, pentru ca perchezitiile sa fie continuate la sediul institutiei in prezenta edilului.

"Este dus spre cea de-a doua locatie, unde se va face o perchezitie imobiliara, la sediul Primariei Sectorului 5. Ulterior finalizarii procedurii va fi insotit la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Procurorii au venit cu un mandat si cu o autorizatie de la judecator in vederea identificarii anumitor documente sau a altor probe ce ar putea fi interesate in cauza si folosite de catre procurori in suspiciunile pe care acestia le au cu referire la acuzatiile aduse pana la acest moment", a spus avocatul lui Vanghelie, Cristian Ene.

Procurorii anticoruptie au ridicat din locuinta primarului Marian Vanghelie sase ceasuri, precum si documentele pentru un teren care ii apartine fostei soacre a edilului, a afirmat avocatul acestuia, Cezar Bivolaru.

Aparatorul edilului a explicat, la iesirea din casa primarului, ca nu stie motivul pentru care au fost ridicate ceasurile, insa ele sunt trecute in declaratia de avere a lui Marian Vanghelie.

"Nu stiu de ce s-au solicitat asemenea obiecte. Le-au cautat, iar domnul primar le-a predat. Sunt ceasuri care oricum apar in declaratiile lui de avere incepand cu anul 2000, pe care le puteti gasi pe site. (...) Ceasurile sunt cumparate de domnul primar. E vorba de cinci sau sase ceasuri", a spus avocatul.

Cezar Bivolaru a adaugat ca procurorii au ridicat si documentele legate de un teren aflat in proprietatea fostei socare a lui Marian Vanghelie.

"Sunt cateva inscrisuri, care nu au nicio legatura cu firma Calex. Sunt inscrisuri ale fostei sotii a domnului Vanghelie, cu un teren al mamei fostei sotii al domnului Vanghelie. (...) Documentele erau intr-o mapa. S-au uitat pe acte si au vazut ca privesc un teren. Terenul este pe numele mamei doamnei. Proprietatea a fost dobandita in 1993, prin reconstituirea dreptului de proprietate. Cred ca este in afara Bucurestiului", a mai spus avocatul lui Marian Vanghelie.

"Pe mandatul de aducere am observat ca este suspect de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Nu sunt detalii, deci nu va pot da nici eu detalii la acest moment. Din actele pe care le-am vazut pana acum nu rezulta prejudiciul in acest dosar", declarase avocatul primarului Marian Vanghelie., aflat la locuinta acestuia.

DNA precizeaza, intr-un comunicat, ca efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2007 - 2015. Sunt efectuate perchezitii domiciliare in 9 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

UPDATE 13.45: Vanghelie a facut mai multe declaratii, intr-o interventie telefonica la B1 TV. El a spus ca nu are "probleme", nici el si nici iubita sa Oana Niculescu Mizil. Primarul a mai spus ca banuieste ca au fost niste denunturi in cazul sau si a ca "am devenit o tara de denuntatori".

Declaratiile lui Vanghelie:

Despre perchezitii: Ne antrenam. Se desfasoara conform legii. Verifica tot ceea ce isneamna, de la mobilier la haine la tot.

Am inteles pe postul dlui Ghita (RTV - n.r.), asociatul dlui Ponta, ca am furat 400 mil euro.

intrebare: Ati perceput comision de 20%?

Cum sa va explic, simtiti din glasul meu ca stau lucrurile asa, cu toate ca lucrurile nu stau prea placut. Asa e viata, nu stiu, or exista niste denunturi, ma astept la orice. Nu imi pot da seama in momentul de fata. Eu pot sa va spun ca nu am probleme.

Dna Oana Mizil nu are probleme. Se mai ducea la varul meu din cand in cand si ii mai cerea sfaturi. Credeam ca sunt de ajuns Marian Vanghelie nu cred ca trebuia sa apara pe ecrane si iubita lui Marian Vanghelie.

A fost mandat decat pentru una din locuinte si eu le-am spus ca stau si jos si le-am cerut sa vina si jos.

Intr-o forma sau alta o sa ne vina randul la toti.

Despre declaratia lui Victor Ponta: Este pentru un moment scurt vorbim pe termen lung cum vor sta lucrurile. Il asigur ca eu nu voi avea probleme. Cred ca probleme vor fi la dansul mult mai mari.

Eu nu cred ca este in regula cum se intampla lucrurile in tara. Din pacate nu ma afecteaza numai pe mine.

Despre ceasurile ridicate de anchetatori: Am sosete, am ceasuri, lucruri normale pentru orice familie. Unele sunt luate acu 15 ani, acu 10 ani, acu 6 ani. Nu stiu daca valoreaza 20.000 euro.

Devenim tara denuntatorilor. eu nu ma pregatesc sa fac denunturi, eu ma pregatesc sa ma apar.

UPDATE 11.02: Partenera lui Vanghelie, Oana Niculescu Mizil, este audiata la DNA. La sosirea la sediul DNA aceasta a declarat ca nu crede ca este nimic adevarat. Intrebat de Marian Vanghelie, a afirmat: "Nu are niciun comision, credeti-ma". Ea a mai spus ca nu stie nimic de nicio afacere si a negat ca ar fi facut o afecere impreuna cu Vanghelie.

UPDATE 10.36
Marian Vanghelie a venit la locuinta sa, unde se afla deja avocatul sau, astfel ca pot incepe perchezitiile. Intrebat ce cauta procurorii, Vanghelie a raspuns: "O sa vedeti".







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























18257 vizualizari

  • +23 (27 voturi)    
    vanghelion (Joi, 12 martie 2015, 9:59)

    maryus999 [utilizator]

    perchezitii acasa pe persoana fizica sau primar ? ca la vanghelie conteaza :))
    • +25 (27 voturi)    
      Vanghelie in corzi... (Joi, 12 martie 2015, 11:06)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui maryus999

      E bine ca este cercetat, mai ales ca ar fi perceput 20% la fiecare contract, dublu decat lua Nastase din toata tara... Totusi prefer sa nu fiu naiv si sa-mi aduc aminte cine este cel mai mare dusman al lui Vanghelie si timingul acestei actiuni in prag de motiune de cenzura. Il cheama Sebastian Ghita, are toate contractele de IT cu SRI si eu consider ca a penetrat acest serviciu secret si indirect DNA cu ajutorul lui Maior si Coldea...Cand Ghita si Ponta vor fi priponiti de DNA, o sa-mi recunosc eroarea si eventuala naivitate...
      • +2 (6 voturi)    
        Sunt sigur ca in realitate (Joi, 12 martie 2015, 12:13)

        Close [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        A raspuns la intrebarea "ce cauta procurorii" cu "o sa vede-ti".
        • +2 (4 voturi)    
          dar pe ontanu cand il viziteaza (Joi, 12 martie 2015, 14:52)

          snowflake [utilizator] i-a raspuns lui Close

          dna-ul sau alte institutii avizate?
          • +1 (3 voturi)    
            si generalul interes national (Joi, 12 martie 2015, 15:24)

            un domn [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

            ce o sa mai faca ?
    • +1 (3 voturi)    
      avem un loc la noi in celula (Joi, 12 martie 2015, 13:31)

      aew [anonim] i-a raspuns lui maryus999

      Hahaa! Ma gandeam zilele trecute oare cand o ajunge si asta odata la inchisoare :))

      O sa mai pun o sampanie la rece - asteptand pozele cu Vanghelie care va arata ostentativ presei mainile legate in catuse tricolore.

      Grija mare prietene cand o sa te apleci dupa rododrendron!
    • +2 (4 voturi)    
      Justitia e independenta, insa (Joi, 12 martie 2015, 15:00)

      Cetatean european [anonim] i-a raspuns lui maryus999

      cei din PSD, cu un procuror in frunte si o multime de avocati in randuri, folosesc cu maiestrie arma denunturilor. Cu asta isi pun la punct adversarii. La fel cum procedeaza cu controalele financiare. La adversari, unul pleaca si altul vine. Dar pe la prieteni nu prea dau.
      De aceea guvernul Ponta trebuie sa plece. Folosesc timpul in care mai sunt la guvernare pentru a se razbuna pe cei care au contribuit la pierderea alegerilor prezidentiale.
      Nu-si fac nicio grija din a-si pune in aplicare promisiunile electorale.
      Nu-si fac nicio grija din a lua masuri pe termen mediu pentru a scoate economia din criza.
      In schimb continua sa propuna masuri populiste pentru viitor, masuri care vor crea mari probleme viitorului guvern, dupa plecarea guvernului Ponta.
      Aceste masuri nu au la baza analize economice de impact, iar lumea va spune: "Guvernul Ponta, daca ramanea la guvernare, ne dadea aia si ailalta. In schimb guvernul PNL este incompetent si nu ne da ceea ce guvernul Ponta ne-ar fi dat."
  • +12 (18 voturi)    
    ... (Joi, 12 martie 2015, 10:12)

    rocknum [utilizator]

    Cum? preacuratul si preanevinovatul care este?
    Dosar politic clar!
  • +20 (24 voturi)    
    De-ai dus si tu Mareane... (Joi, 12 martie 2015, 10:15)

    qwertyuiop [utilizator]

    Mareane, Mareane....te-ai dus si tu mai nene...
    Si ce mult ne placea de tine...
    • +4 (10 voturi)    
      NEXT..Marean de VN (Joi, 12 martie 2015, 11:50)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui qwertyuiop

      acolo e Cutia Pandorei cu galetile...cu Lovitura de Stat din 2012...
  • -6 (26 voturi)    
    vanghelie (Joi, 12 martie 2015, 10:16)

    xanti [utilizator]

    Urmezi la mititica dar nu pentru ca ai furat ,pentru ca te-ai luat de Ponta care dirijeaza DNA.
  • +17 (21 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 12 martie 2015, 10:17)

    Reticentul [anonim]

  • +23 (29 voturi)    
    Lipsa de respect! (Joi, 12 martie 2015, 10:19)

    Johanis [utilizator]

    Cat a fost "cuminte", cum ii place premierului, n-a avut probleme, desi stia toata tara ca este spagarul spagarilor, ca de altfel majoritatea primarilor si politicienilor.
    Sa fim seriosi, niciun politician, primar, ministru, etc nu a intrat in politica pentru un salariu de cca 1.000 de euro!
    Afecari pe banii statului, in detrimentul cetatenilor!
    Ei sunt desteptii, prostii sa moara!
    Noroc ca exista DNA!
  • +18 (20 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 12 martie 2015, 10:30)

    [anonim]

  • +26 (30 voturi)    
    Urmeaza " doctorul " Viorel ?! (Joi, 12 martie 2015, 10:35)

    Plagarus [utilizator]

    În Central Residential Park, cartierul construit de Nicolae Dumitru, familia Ponta-Sârbu deține trei apartamente de lux, unul cumpărat de Daciana Sârbu în 2007 (când în acționariatul Central Park era și offshore-ul Running Total Group), unul cumpărat de Ilie Sârbu în 2009 (de la firma deținută de Nicolae Dumitru) și unul cumpărat de Victor Ponta în 2012 (de la un SRL care până cu câteva luni înaintea vânzării către președintele PSD, a fost deținut de un offshore din Panama cu acționariat ascuns, Sthemko Holding Inc, ceea ce înseamnă că proprietarul anterior al apartamentului care acum e deținut de premier putea fi oricine).
    Printre acționarii Central Residential Park s-a aflat și Menedil Associated SA. Ce au în comun firmele Running Total Grup și Menedil Associated SA? Conforma referetarului DNA, pe ambele le regăsim ca intermediare ale șpăgii din Afacerea Microsoft, înainte de construirea complexului de lux Central Residential Park.
    Altfel spus, apartamentele deținute de familia Ponta-Sârbu în Central Residential Park au fost construite și din banii încasați ca mită din Dosarul Microsoft. Oare dorm bine Victor Viorel, Daciana și socrul Ilie în apartamentele astea?
    • +2 (2 voturi)    
      Ponta a platit serviciile secrete ,in Dubai ! (Joi, 12 martie 2015, 23:24)

      Dema Gogu' [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      Ponta a dat o suma mare cu 7 zerouri ,in Dubai dupa ce a pierdut alegerile, la SRI .
      Ponta si Sarbu dorm linistiti , pt. ca si-au cumparat libertatea si functia de priministru!
  • +13 (15 voturi)    
    mda (Joi, 12 martie 2015, 10:39)

    adrian_rolland [utilizator]

    Cum era vorba aia... "recomandat de Marean" nu??
  • +13 (15 voturi)    
    are balta peste... (Joi, 12 martie 2015, 10:40)

    lili [anonim]

    20%X2miliarde=400mil ~ 90 mil Euro in 8 ani nu-i rau deloc.....trebuie sa fim un popor tare prost
  • +17 (19 voturi)    
    2007? (Joi, 12 martie 2015, 10:41)

    Point [utilizator]

    nea almanahe face afaceri de cand se stie.orice lucrare,subliniez orice,facuta in faimosul sector 5,era vamuita de vanghele.poate se intraba cineva cum a ajuns un analfabet sa conduca un sector?cu banitii dati unde trebuie,intimidare si pupat clante.
  • +14 (18 voturi)    
    lucratura (Joi, 12 martie 2015, 10:42)

    nico [anonim]

    lucratura mongoloidului cucurul mare e vezibila de la o posta! speram sa-i vina si lui randul! vad ca toata lumea tace vis-à-vis de infractiunile familiei sale...
  • +9 (15 voturi)    
    Inca un mafiot "sacru" (Joi, 12 martie 2015, 10:48)

    andreitr [utilizator]

    al PSD da socoteala in fata legi.
    • 0 (0 voturi)    
      marean (Joi, 12 martie 2015, 22:35)

      tdr [utilizator] i-a raspuns lui andreitr

      Vanghelie zice "almanahe " , tu scrii "da socoteala in fata legi " . Poate ai vrut sa scrii "in fata legii",cu doi i . Cine este agramat ? Nu cumva sunteti amandoi ?
  • +6 (10 voturi)    
    La puscarie (Joi, 12 martie 2015, 11:18)

    CititorulComentator [utilizator]

    Care este...manual la mana bagati-l sa scrie niste almanahe :)
  • +13 (17 voturi)    
    Nici o grija Vanghelioane..... (Joi, 12 martie 2015, 11:29)

    8736 [utilizator]

    ...... cu doua almanahe pe care le vei scrie judecand la rece sau la racoare, cum vrei matale si cateva dezacorduri, te dau astia afara din parnaie la juma' din pedeapsa, ca le indobitocesti supraveghetorii. :-)
  • +3 (9 voturi)    
    scoala 150 (Joi, 12 martie 2015, 11:47)

    Ion [anonim]

    Mareane mareane cat te-am urat. Scola 150 din Cotroceni nu ai fost in stare (pardon ...nu ai vrut) sa o faci ca nu ai avut electorat PSD in zona.
    Na ca te apuci iar de almanahe!
  • +4 (6 voturi)    
    Hahaha (Joi, 12 martie 2015, 13:53)

    fane_grija [utilizator]

    In "tara denuntatorilor" infractorii se simt in pericol.
  • +3 (7 voturi)    
    Corect turnatori (Joi, 12 martie 2015, 14:41)

    Dacumsanu [anonim]

    Ce spune nea marean e ca nu e o problema sa fii un hot jegos, ci e o problema sa torni un jeg de hot.
    Uite cum se cred parlitii mai nou dizidenti.
    Pe vremuri te turna unu ca ai zis un banc despre ceasca sau l-ai injurat de masa, aia era turnatorie, nu ca te duci sa il dai in gat pe unu care fura de stinge.
  • 0 (6 voturi)    
    un analfabet milionar.... (Joi, 12 martie 2015, 14:49)

    lili [anonim]

    Doamne, in ce tara traim....
    Iar analfabetul asta statea langa oameni cu scoala pe bune, langa Nastase, Geoana, Ponta....
    Sila!
    • 0 (6 voturi)    
      oameni cu scoala (Joi, 12 martie 2015, 15:27)

      ady [anonim] i-a raspuns lui lili

      nu cred ca poti adauga pe ponta si geoana la oameni cu scoala pt ca se vede prin vorba ca nu au scoala , au doar diplome.. cat despre nastase, moralitatea sa indoielnica il descalifica ca om cu scoala
      • 0 (0 voturi)    
        ponta si geoana (Joi, 12 martie 2015, 22:43)

        tdr [utilizator] i-a raspuns lui ady

        Ponta si Geoana nu au scoala ? Doar nu au plagiat si licentele ? Cum se vede din vorba lor ca nu au scoala , cand amandoi vorbesc liber , fara biletele si nu cu dintii inclestati ?.Probabil ca tu ai numai o scoala profesionala , cei ca tine ii dispretuiesc pe cei cu facultate . .Il dispretuiesti si pe Iohannis ?Si el are o facultate !
      • 0 (0 voturi)    
        imoralitate (Joi, 12 martie 2015, 22:49)

        tdr [utilizator] i-a raspuns lui ady

        Ce legatura are moralitatea cu scoala ? Iohannis are scoala , dar este imoral ca toti politicienii, si s-a calificat "presedinte ", mai bine zis l-au calificat altii ( SUA, NATO, merkel )
  • +2 (4 voturi)    
    dar despre mita? (Joi, 12 martie 2015, 17:03)

    coca [anonim]

    Despre rezolvarea cererilor cetatenilor, functie de "plocon" sau decizia justitiei de a "face", ce ar putea spune dl. Vanghelie?
  • 0 (0 voturi)    
    vangh (Joi, 12 martie 2015, 23:32)

    pc [anonim]

    Halal ziaristi : 2 miliarde de lei nu valoareaza tot sectorul 5. Ce lucrari de aceasta suma putea acorda Vanghelie , unei singure firme?.
  • 0 (0 voturi)    
    Cine e Oana ? (Joi, 12 martie 2015, 23:56)

    Ciobanul Bucur [anonim]

    Nu este urmasa genetica a lui Paul Niculescu-Mizil.
    Mizil nu a avut copii, ci a infiat 4 copii de romi, orfani, dintre care si pe mama Oanei. La inceputul regimului comunist era moda ca liderii care nu aveau copii sa infieze orfani.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by