STENOGRAME Dosarul coruptiei din CFR. Estrella Stefanescu, sef Serviciu Urmarire Transporturi: "Suntem intr-o perioada in care orice vorbesti, orice, e inregistrat, stocat"

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 20 februarie 2015, 15:12 Dosare Anticoruptie


Estrella Stefanescu, sef al Serviciului Urmarire Transporturi din cadrul CFR, arestata preventiv intr-un dosar instrumentat de DNA, a fost interceptata in timp ce discuta despre diverse foloase necuvenite pe care le-a primit de la reprezentantii unor societati feroviare pe care le favoriza, conform unor surse judiciare, scrie Agerpres.

Unul dintre cei cu care a discutat Estrella Stefanescu este Florin Hadarean, directorul societatii Regiotrans SRL din Brasov. In timpul unei convorbiri telefonice, al carei subiect era modul in care a fost alimentat un card pentru carburant pe care sefa Serviciului Urmarire Transporturi il primise de la Regiotrans, cei doi au vorbit si despre riscul de a fi urmariti si interceptati, dupa cum reiese din documentele de la dosar.

"STEFANESCU ESTRELLA : Aha! Deci apare si unde i-am...

HADAREAN FLORIN: Totu'! Si cu cine te-ai intalnit si tot se vede! Absolut!

STEFANESCU ESTRELLA : Pai cu cine m-am intalnit, ca-s curioasa si io! Spune-mi si mie!

HADAREAN FLORIN: Pai aicea te-ai intalnit cu Marius, ca asa scrie aicea : Brasov, adica Peco Luk Oil Brasov. No!

STEFANESCU ESTRELLA : Ca stii, uneori ma mai intereseaza si pe mine (...) sa ma mai intalnesc cu cate cineva.

HADAREAN FLORIN: Aicea cu Marius scrie. Ca traim in epoca aia unde suntem urmariti si la buda. Stii cum e...

STEFANESCU ESTRELLA : Da.

HADAREAN FLORIN: Nici la buda nu putem merge, daca nu suntem atenti, fara sa ne filmeze careva.

STEFANESCU ESTRELLA: E, aia este. Te obisnuiesti cu ideea.

HADAREAN FLORIN: Da.

STEFANESCU ESTRELLA : O trece si epoca asta, vine alta mai nasoala.

HADAREAN FLORIN: ..???..

STEFANESCU ESTRELLA : Da. E nasol, adica suntem intr-o perioada in care intr-adevar, orice vorbesti, orice, e inregistrat, stocat si daca vreodata vrei si tu ceva de la viata, iti scoate astea in fata! Daca nu vrei nimica, te lasa dracului cu alea cu tot."

Stefanescu este suspectata ca, in schimbul sprijinului constant acordat companiilor feroviare brasovene Regiotrans SRL si SC RC-CF Trans SRL in perioada 2010-2015, a fost recompensata material, primind diferite foloase necuvenite. Acestea au constat, printre altele, in carburant pentru autoturismul personal, servicii turistice sau telefoane mobile performante, dar si in angajarea fictiva a copiilor sai, pe perioada determinata, la o societate privata de transport feroviar.

Stefanescu a fost arestata preventiv pentru 30 de zile, a decis vineri Tribunalul Bucuresti, decizia instantei nefiind definitiva. Inculpata fusese retinuta anterior de DNA pentru savarsirea infractiunilor de acordarea de subventii cu incalcarea legii sau neurmarirea conform legii a respectarii destinatiei subventiilor; permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii unor foloase pentru altul, luare de mita in forma continuata; iar Ganea Iorgu - pentru dare de mita, folosirea in mod direct si indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii unor foloase pentru sine sau pentru altul; utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate.

In dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de SC Regiotrans SRL Brasov, pentru utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, Florin Hadarean, director Regiotrans SRL, Gheorghe-Valentin Ciapraz, Claudiu-Octavian Dumitrescu, director al Directiei Feroviare din cadrul Directiei Generale Transport si Infrastructura din Ministerul Transporturilor si Nicolau Costache, director general al Regionalei Cai Ferate Brasov.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2972 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    "daca vrei si tu".... (Vineri, 20 februarie 2015, 15:48)

    lili [anonim]

    "daca vreodata vrei si tu ceva de la viata, iti scoate astea in fata! Daca nu vrei nimica, te lasa dracului cu alea cu tot."
    Asa vad penalii astia hotiile lor, "vor si ei ceva de la viata", adica 5 viloaie, 5 terenuri, N masini de lux, conturi grase in banci, concedii de lux, bijuterii de sute de mii de Euro si toate astea pe SPAGI de multe milioane de euro...!
    Asta DA "viata" de penali!
    La puscarie, acolo sa va putrezeasca oasele!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by