Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Dosarul de coruptie de la CFR: Estrella Stefanescu, sef serviciu CFR, si Iorgu Ganea (Regiotrans), arestati preventiv

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 20 februarie 2015, 9:30 Dosare Anticoruptie


Estrella Stefanescu, sef serviciu Urmarire Transporturi in cadrul CFR, si omul de afaceri Ganea Iorgu, reprezentant al SC Regiotrans, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, a decis Tribunalul Bucuresti, potrivit Agerpres. Decizia instantei nu este definitiv.

Estrella Stefanescu a fost retinuta joi de DNA pentru savarsirea infractiunilor de acordarea de subventii cu incalcarea legii sau neurmarirea conform legii a respectarii destinatiei subventiilor; permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii unor foloase pentru altul, luare de mita in forma continuata; iar Ganea Iorgu - pentru dare de mita, folosirea in mod direct si indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii unor foloase pentru sine sau pentru altul; utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate.

In dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de: SC Regiotrans SRL Brasov, pentru utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate; Florin Hadarean, director Regiotrans SRL; Gheorghe-Valentin Ciapraz; Claudiu-Octavian Dumitrescu, director al Directiei Feroviare din cadrul Directiei Generale Transport si Infrastructura - Ministerul Transporturilor; Nicolau Costache, director general al Regionalei Cai Ferate Brasov.

SC Regiotrans SRL este o societate privata care desfasoara activitati sociale de transport calatori si beneficiaza de subventii de la bugetul statului in baza mai multor acte normative, pentru acoperirea diferentei dintre tarifele stabilite pentru transportul feroviar de calatori si costurile reale de transport.

Procurorii sustin ca, in schimbul sprijinului acordat Regiotrans si altei societati, Estrella Stefanescu a fost recompensata material primind diferite foloase necuvenite.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2166 vizualizari

Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by