DNA cere incuviintarea urmaririi penale pentru Elena Udrea in dosarul Gala Bute

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 2 februarie 2015, 10:07 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea la DNA
Foto: Agerpres
Directia Nationala Anticoruptie cere luni incuviintarea urmaririi penale a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute, sub acuzatiile de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

"In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie - doamna Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de UDREA ELENA GABRIELA, membru al Camerei Deputatilor care, in perioada in care se presupune ca a savarsit faptele, a indeplinit functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului", se  arata intr-un comunicat DNA.

Reamintim ca luni dimineata DNA a inceput o serie de perchezitii in dosarul Gala Bute.

Perchezitiile, dar si cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale pentru Elena Udrea vin la doua zile dupa ce Udrea a lansat o serie de acuzatii dure la adresa conducerii DNA si SRI. Udrea a spus intr-un interviu pentru HotNews.ro ca cele doua institutii duc o campanie impotriva sa.

Potrivit sursei citate, faptele au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012.

Procurorii sustin ca probele administrate in aceasta cauza arata ca Udrea Elena a luat decizia organizarii galei in urma unor discutii informale cu Obreja Rudel, a determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finantarii evenimentului, a cerut in mod repetat functionarilor din subordine sa se intalneasca cu Rudel Obreja pentru a identifica solutii pentru incheierea contractului si a participat nemijlocit la stabilirea bugetului care urma sa fie alocat de catre MDRT in afara cadrului reglementat de procedura achizitiilor publice.

Care sunt acuzatiile procurorilor:
  • Infractiunea de abuz in serviciu in legatura cu incheierea de catre MDRT a unui contract de prestari servicii de promovare
La data de 24.06.2011 Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a atribuit un contract in valoare de 10.175.168,44 lei, prin care S.C. Europlus Computers S.R.L., trebuia sa presteze servicii de promovare a Romaniei in cadrul evenimentelor desfasurate cu ocazia organizarii Galei Internationale de Box profesionist de catre Federatia Romana de Box. Metoda de atribuire a contractului a fost negocierea fara publicarea unui anunt de participare, iar suma urma sa fie rambursata din fonduri europene.

In baza acestui contract, la data de 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare in valoare de 8.116.800 lei.

Fondurile publice ar fi fost utilizate intr-o modalitate interzisa de lege, respectiv pentru finantarea unui eveniment sportiv organizat de catre o societate comerciala, iar suma achitata in baza contractului ar constitui in intregime un prejudiciu produs in patrimoniul ministerului.

Prin incheierea contractului s-ar fi urmarit, in realitate, asigurarea fondurilor necesare organizarii galei de box mentionate, iar achizitia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formala, pentru care nu exista o nevoie reala a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenta de legalitate contractului.

Mai mult, contractul ar fi fost atribuit cu incalcarea procedurilor legale de achizitie publica si ar fi fost achizitionate servicii care nu se regasesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finantare europeana.

Aceste imprejurari atrag refuzul de decontare a sumelor de catre autoritatea de management a fondurilor europene, astfel incat, din cauza modului defectuos in care functionarii si-au indeplinit atributiile de serviciu, sumele care ar fi trebuit rambursate din fonduri europene au fost suportate integral de catre bugetul de stat.

Pe parcursul cercetarilor penale desfasurate pana in prezent, a rezultat ca cea mai importanta contributie la savarsirea acestor fapte si la producerea rezultatului apartine ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului de la acea data, Udrea Elena.

Din probele cauzei a rezultat ca Udrea Elena a luat decizia organizarii galei in urma unor discutii informale cu Obreja Rudel, a determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finantarii evenimentului, a cerut in mod repetat functionarilor din subordine sa se intalneasca cu Rudel Obreja pentru a identifica solutii pentru incheierea contractului si a participat nemijlocit la stabilirea bugetului care urma sa fie alocat de catre MDRT in afara cadrului reglementat de procedura achizitiilor publice.

De asemenea, a rezultat ca Udrea Elena cunostea imprejurarile esentiale ale cauzei si a acceptat posibilitatea producerii rezultatului, avand in vedere ca ii fusesera aduse la cunostinta in mai multe randuri impedimentele legale si ca a participat sau a determinat incalcarea regulilor de incheiere a contractelor de achizitie publica reglementate de O.U.G. nr. 34/2006.

Avand in vedere ca Lucian Bute era la acel moment una dintre personalitatile romane cu cea mai mare cota de popularitate, Udrea Elena avea un interes direct in organizarea galei, urmarind obtinerea unor beneficii electorale prin asocierea imaginii cu cea a sportivului. Totodata, faptele au produs un folos necuvenit lui Obreja Rudel, care a beneficiat de fonduri publice pentru organizarea unui eveniment ale carui venituri i-au revenit in mod exclusiv.

Savarsirea faptelor a fost facilitata de imprejurarea ca Udrea Elena putea influenta atat atribuirea fondurilor europene, cat si utilizarea ulterioara a acestora, avand in vedere comasarea in cadrul aceluiasi minister a activitatilor de dezvoltare regionala si a celor de turism. In acest mod, Autoritatea de Management a Programului Operational Regional care functiona in cadrul MDRT aproba deciziile de finantare a proiectelor, iar Directia Generala pentru Turism din cadrul aceluiasi minister avea calitatea de beneficiar pentru un domeniu al programului si cheltuia sumele astfel obtinute.
  • Infractiunea de tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene
Dupa executarea contractului si realizarea platii, la data de 16 februarie 2012, suma de 8.116.800 lei a fost cuprinsa in cererea de rambursare transmisa de Directia Dezvoltare Turistica si Marketing din cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului catre Organismul Intermediar pentru Turism (OIT), avand in vedere ca acest contract facea parte din proiectul "Promovarea brandului turistic al Romaniei", care urma sa fie finantat in baza deciziei de finantare 2007/07.07.2011, prin POR 2007 - 2013, cu fonduri provenind din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Decizia de finantare mentionata fusese aprobata pe baza unei solicitari a Directiei de Promovare Turistica din cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului semnate de secretarul general al ministerului, in numele ministrului Udrea Elena.

Cererea de rambursare a sumei de 8.116.800 lei cuprinde declaratii inexacte, in conditiile in care, scopul real al utilizarii fondurilor - organizarea unei gale de box - nu se regasea printre categoriile de cheltuieli eligibile, iar organizatorul nu era Federatia Romana de Box, imprejurare cunoscuta de autorii cererii.

Rezultatul nu s-a produs, iar fondurile europene nu au fost fraudate, deoarece Autoritatea de Management a dispus suspendarea solutionarii cererii ca urmare a sesizarii organelor de urmarire penala.

Din datele si probele cauzei rezulta ca si aceste fapte ar fi fost savarsite la cererea ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Udrea Elena, care ar fi cunoscut imprejurarile esentiale ale cauzei si care ar fi acceptat posibilitatea producerii rezultatului.
  • Infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite in legatura cu obtinerea unui credit bancar de catre S.C. Europlus Computers S.R.L.
In cauza exista date si probe ca Udrea Elena si-ar fi folosit influenta derivata din functia de ministru si de vicepresedinte al partidului aflat la guvernare asupra unui reprezentant cu putere de decizie dintr-o institutie bancara si asupra secretarului general al ministerului, pentru ca acestia sa isi exercite atributiile intr-o modalitate care sa permita acordarea, de catre banca, a unui credit, societatii S.C. Europlus Computers S.R.L.

Suma astfel obtinuta are natura unui folos necuvenit, in conditiile in care imprumutul a fost acordat in regim de urgenta si in conditii mai avantajoase decat cele prevazute in normele de creditare ale bancii, avantaje pe care societatea nu le-ar fi obtinut in lipsa interventiei ministrului.

La data de 29.06.2011, la cinci zile dupa incheierea contractului cu S.C. Europlus Computers S.R.L., MDRT a emis o adresa prin care comunica bancii acceptul prealabil ca ii va plati bancii, in mod direct, sumele datorate firmei S.C. Europlus Computers S.R.L., din executarea contractului de servicii. Adresa a fost semnata de catre secretarul general al ministerului, care a aratat ca a actionat la cererea ministrului Udrea Elena si ca ministerul nu eliberase niciodata asemenea inscrisuri pentru a garanta creditele unor societati comerciale.

La data de 30.06.2011 a fost incheiat contractul de creditare a S.C. Europlus Computers S.R.L., avand ca obiect acordarea unui credit pe termen scurt in suma de 10.175.168 RON "pentru finantarea cheltuielilor aferente contractului de servicii 232/24.06.2011 incheiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si S.C. Europlus Computers S.R.L."

Creditul ar fi trebuit restituit in termen de 3 luni, insa scadenta a fost prelungita succesiv pentru 60 de zile, 30 de zile si alte 30 de zile pana la data de 27.01.2012.

In conditiile in care MDRT a aprobat, ulterior, pentru plata doar suma 8.116.800 lei, o parte semnificativa a creditului a ramas neacoperita, motiv pentru care au existat mai multe discutii la sediul ministerului intre reprezentantii institutiei de credit, care solicitau achitarea intregii sume prevazute in contract, si cei ai institutiei publice, care sustineau ca nu pot achita decat serviciile receptionate.

Imprumutul a fost rambursat partial in data de 02.02.2012, prin plata sumei de 8.116.800 lei de catre MDRT.

Diferenta a fost achitata de S.C. Europlus Computers S.R.L. la data de 08.02.2012 folosind fonduri primite de la o alta firma care, la randul sau, le obtinuse in baza unui contract de achizitie publica finantat in regim de urgenta de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Transporturilor si care a fost atribuit cu incalcarea dispozitiilor legale de catre reprezentantii municipiului Lupeni.

In cauza exista indicii rezonabile cu privire la faptul ca imprumutul nu ar fi fost acordat in asemenea conditii, in lipsa influentei exercitate de Udrea Elena.

Astfel, conduita reprezentantilor institutiei de credit (care au acceptat un risc neuzual, au aprobat creditul intr-un termen neobisnuit de scurt si au prelungit succesiv termenul de rambursare), se coroboreaza cu implicarea directa a ministrului in emiterea adresei din 29.06.2011 (care a reprezentat principala garantie avuta in vedere de comitetul de credit), precum si cu rolul pe care MDRT l-a avut ulterior in obtinerea fondurilor cu care S.C. Europlus Computers S.R.L. a achitat diferenta de imprumut (prin finantarea in regim de urgenta a unui contract incheiat cu incalcarea legii).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























18403 vizualizari

  • +8 (32 voturi)    
    Nutico, spune tot, Nutico! (Luni, 2 februarie 2015, 10:18)

    Alo? [utilizator]

    Hai, elibereaza-te si toarna-l si pe marinar.
    • 0 (10 voturi)    
      E bine! (Luni, 2 februarie 2015, 13:48)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Alo?

      Foarte bine, sa-i ia pe toti si sa-i bage la puscarie, dar timingul e prost ales de DNA si poate decredibiliza aceasta institutie, avand in vedere scandalul Udrea - Coldea...Va da apa la moara Antenei 3 care va apasa pe pedala politizarii DNA si SRI. De fapt, a si inceput deja...Tolontan, sclavul lui Voiculescu, e pe toate televiziunile si vorbind de acest lucru, de politizarea institutiilor....
    • -2 (6 voturi)    
      hmmm, nu prea sunt multi de acord (Luni, 2 februarie 2015, 15:08)

      dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Alo?

      ca Nutica sa spuna tot, sa-l toarne pe marinar! ti-au dat minus :)
    • 0 (0 voturi)    
      primitoarea.. (Luni, 2 februarie 2015, 22:14)

      makensen [anonim] i-a raspuns lui Alo?

      Alo ! Pai el n-a turnat-o pe ea ? 10 ani,nu ? Cand o vedea i se inrosea chelia. Si i se invinetea cand o cauta pe sub birou...Ca deh, e baiat destept, cum zic unii care plang in pumni dupa zilele cand tronau pe scaunele de sefi la deconcentrate . Atat de destept incat ii da cu sutul 'primitoarei'. Doar nu suntem naivi sa credem ca pensionarul il va lucra pe omul pe care l-a facut general cu trei stele si care se angajeaza sa-i protejeze fundu'...Primitoarea e in hazna...Mai ganditi tovarasi, mai ganditi..
  • +7 (23 voturi)    
    Confirmarea unui blat Ponta-Udrea (Luni, 2 februarie 2015, 10:22)

    Peraspera [utilizator]

    E totusi uimitor ca dna Udrea a ales aceeasi strategie de aparare in fata DNA pe care o prefera in esenta cam toti penalii din Parlament: sunt o victima a politiei politice.
    Doar ca nu spune "basista", dar nu e departe de isteria conspirationista de la Antena3 !

    Faptul ca il ataca pe seful actual al SRI, serviciul care a facut enorm pentru succesul luptei anticoruptie, acuzandu-l ca "o uraste" si ca "l-a sustinut pe Iohannis in campanie", mi se pare ca (involuntar din partea dnei foste candidate la presedintie) ne pune pe pista a ceea ce se banuia, un blat intre Udrea si Ponta, o intelegere expresa sau tacita in a bloca alegerea lui Iohannis !

    Aceeasi strategie de a lovi in serviciile de informatii, de a o acuza pe Kovesi ca executa ordinele cuiva, aceleasi tipuri de conexiuni la mafii politico-economice, acelasi interes tactic cu al domnului Ponta.

    Dna Udrea tocmai se descalifica oficial din pozitia de lider politic responsabil pentru "dreapta" romaneasca, mai ramane sa mearga la Antena 3 sa se planga de abuzurile procurorilor ! Trist..
    • +8 (14 voturi)    
      nu spune ca ca e basista, pt ca ea este basista (Luni, 2 februarie 2015, 11:04)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Peraspera

      imi place trendul asta,. se bat baietii pe treburi penale si si-o iau cu totii pe cocoasa. hai si cu base, ca nu facea udea ceva de care sa nu stiea base. mai degraba cred ca nu stia Udea ce facea Cocos decat sa cred ca nu stia base.
      nu ma intereseaza cine intra, numai sa intre toti politicienii care au furat si fura
      • +2 (14 voturi)    
        aiurea (Luni, 2 februarie 2015, 11:59)

        unudoi [anonim] i-a raspuns lui jackalphonse

        neee,base nu s-a manjit cu potologarii de genul asta.
        sa nu uitam ca dna-ul este opera lui.
        e baiat destept,stia ca dusmanii abia asteapta sa-l prinda cu ceva.
        nu l-a dovedit nastase,n-o sa-l dovedeasca nici nen-tu ponta. base avea o viziune mai de sus asupra problemelor,stia ce se poate si ce nu.
        • +1 (3 voturi)    
          viziune de sus si lua banii de jos (Luni, 2 februarie 2015, 14:35)

          jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui unudoi

          astea s povesti de adormit copiii, pe care le cred doar cei ce le spun:)) e vorba de bani multi, milioane, nu potlogarii.
          ai vazut cum a stat treaba si cu nastase. nastase a furat milioane de euro, devalizand industria si a fost bagat la mititica pentru conferinte si termopane, adica ptlogarii. cleptomanul cand vede bani, ia maruntisul, ca nu se poate abtine.
        • +2 (4 voturi)    
          hahhhahahaaaa, (Luni, 2 februarie 2015, 15:09)

          dbdb [utilizator] i-a raspuns lui unudoi

          speranta moare ultima, hahhahhahaa
    • +7 (11 voturi)    
      Niste hoti (Luni, 2 februarie 2015, 11:05)

      rus [anonim] i-a raspuns lui Peraspera

      Nici macar Corado Catani nu ar putea starpi jigodiile din justitia romana.
    • +6 (8 voturi)    
      sri, o problema? (Luni, 2 februarie 2015, 12:40)

      iiliescu [utilizator] i-a raspuns lui Peraspera

      Cu adevarat atat mie cat si multor milioane de romani nu ne pasa de viitorul ori trecutul Elenei Udrea dar daca traficul de influenta si abuzul in serviciu comise de genaralul ala interimar sef la SRI, sunt reale si se incearca musamalizarea, atunci saracia generalizata a romanilor se va intinde pe o perioada indelungata determinata de conducerea tarii in stil mafiot.
  • +8 (12 voturi)    
    Nu mai este incredere in justitie (Luni, 2 februarie 2015, 10:30)

    Fabian [anonim]

    o banda de legionari teroristi
    • +3 (9 voturi)    
      interesant (Luni, 2 februarie 2015, 13:24)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Fabian

      ca udrea este acuzata ca n'a stiut de potlogariile cu Microsoft, ministrii sunt acuzati, arestati.
      io ma intreb, daca pana si boc este acuzat, cum de n'a stiut ce se intampla in govern, am si io o nedumerire : cine era ministrul justitiei si cine era procurorul general in acel govern ?!
      ce'au facut ei sa previna, sa denunte, sa atentioneze organelle stautului ?
      daca boc si udrea sunt vinovati ca acopera, c'au stiut, dece n'ar fi acuzati toti membrii guvernului atunci, ca inseamna ca toti au tainuit....?!
      • +4 (6 voturi)    
        mai mult (Luni, 2 februarie 2015, 14:16)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

        ce'a facut sri impreuna cu procuratura ?
        cum, in timpul lor s'au putut petrece asemenea furturi ?!
        unde a fost vigilenta si munca lor de prevenirea furntisagurilor, mai ales ca Microsoft a inceput cu mult inainte de guvernarea boc ?!
        cine era ministrul de interne ? ce'a facut politia ?!
      • 0 (2 voturi)    
        oau (Luni, 2 februarie 2015, 14:25)

        Point [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

        si legionari si teroristi...
        on:mai fratilor,daca udroaica le zice pe bune?toti se grabesc sa dea cu paru',inclusiv eu,dar daca madama asta spune adevarul inseamna ca suntem prizonierii actualei clase politice.geaba ne zbatem ca tot cine trebuie ''se alege''.

        ramane de vazut cum e cu sacosa cu bani de la cocos
  • 0 (18 voturi)    
    ha ha (Luni, 2 februarie 2015, 10:34)

    NumaZic [utilizator]

    E vremea sa faca parlamentarii zid in jurul ei, ca si in cazul ultimului pedelist acuzat. Protectorii justiei nu au voie sa fie arestati!!
    • +3 (7 voturi)    
      protectori justitiei ai spus (Luni, 2 februarie 2015, 11:11)

      fabian [anonim] i-a raspuns lui NumaZic

      care protectori ca ei in loc sa o scoata la suprafata o cufunda Nu sant in stare sa il prinda pe Ponta atat de naivi sant
      • 0 (0 voturi)    
        sa-l prinda pe Ponta ? (Marţi, 3 februarie 2015, 0:14)

        NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui fabian

        sa-l bage la racoare pentru plagiat ? Eu zic ca merita spanzuratoarea pentru aia.
  • -11 (15 voturi)    
    Nu-mi plac denigrarile (Luni, 2 februarie 2015, 10:37)

    Melania [anonim]

    Nu-mi plac denigrarile la adresa conationalilor si a tarii mele. Respect institutiile statului si nu-mi place ca se aduc imense prejudicii, ultimului bastion in care acest popor are incredere: institutiile speciale, care in aceste vremuri grele, demonstreaza ca are oameni valorosi.
    Rand pe rand au fost denigrati: medicii, profesorii, biserica, armata si tot ceea ce a fost respectat, pana la un anumit moment.
    Oare cum ne privesc reprezentantii altor tari!
    In niciun caz, cu respect!
    • +8 (12 voturi)    
      esti beata (Luni, 2 februarie 2015, 12:29)

      Cata79 [utilizator] i-a raspuns lui Melania

      care incredere in institutiilee speciale?
      alea pline de foștii securiști?

      sunt sigur ca si udrea e vinovata ca si ala de la sri.

      Prost sa fii sa crezi ca ditai generalu de sri e usa de biserica
      :)))))
      • 0 (0 voturi)    
        hahaha (Luni, 2 februarie 2015, 14:38)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Cata79

        poate taman d'aia are incredere !
        oameni de nadejde, aparatorii patriei !!
      • 0 (0 voturi)    
        De ce (Marţi, 3 februarie 2015, 5:18)

        batmanss [utilizator] i-a raspuns lui Cata79

        o jignesti ?
    • -1 (1 vot)    
      cred ca esti sincera in cea ce ai scri (Luni, 2 februarie 2015, 16:31)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui Melania

      spre deosebire de multi din cei ce poasteza pe aici. De aici si minusurile luate.
  • +1 (15 voturi)    
    Ciuma rosie nu se lasa (Luni, 2 februarie 2015, 10:41)

    ucraina este invincibila [utilizator]

    Vrea sa se razbune pentru tot ce a facut DNA-ul si SRI-ul impotriva lui Voiculescu si nastase + toti ceilalti corupti !
    • +4 (6 voturi)    
      clar (Luni, 2 februarie 2015, 12:53)

      amycus [utilizator] i-a raspuns lui ucraina este invincibila

      ai surprins quintesenta situatiei.

      curat razbunare. oameni nevinovati, ca nuti, propteaua statului de drept si serviciu rroman de informatii alternative trebuie sa plateasca pt curajul de a demantela structurile. tzt-tzt-tzt...
  • +5 (19 voturi)    
    dna Udrea e-n toate... (Luni, 2 februarie 2015, 10:41)

    lili [anonim]

    In toate matrapazlacurile ILEGALE de multe milioane de Euro din cele 2 mandate ale lui Traian basescu..
    Ea si acolitii ei..
    La puscarie, acolo-i e locul, in hainute vargate accesorizate cu catuse, de firma, de la Paris daca se poate!!
    Si de culoare roz bonbon!!
    • -1 (15 voturi)    
      printre acoliti e si basescu (Luni, 2 februarie 2015, 11:07)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui lili

      ca doar n-o fi base un fel de iliescu care il lasa pe nastase sa fure, el ramand un comunist fericit
      • 0 (2 voturi)    
        eu (Luni, 2 februarie 2015, 14:30)

        Point [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        ziceam ca daca intra voiculescu la ghe,ma imbat.dumneata,cred ca dai bairam,sa ai casa mare,ca sunt multi.
  • +4 (8 voturi)    
    Sa fi intrebat sotul (Luni, 2 februarie 2015, 11:11)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Eu cred ca trebuie intrebat si sotul, dl Cucos. De unde sa stie Nutzi saraca ce afaceri faceau angajatii de la Minister? De unde sa stie ce facea acasa sotul ei? Doar sotul, el singurul le stia pe toate.
  • -2 (6 voturi)    
    O fi, n-o fi (Luni, 2 februarie 2015, 11:13)

    unu' [anonim]

    tarziu?
    A plecat tatutu' si gata pe doamna blonda.
    Oare cand se dau si astia de la DNA jos de pe ea, cine urmeaza sa se urce?
  • +10 (16 voturi)    
    totusi (Luni, 2 februarie 2015, 11:20)

    muciflenduri [utilizator]

    Cam trista povestea cu independenta DNA, daca la o luna dupa ce a plecat Basescu, peste protejata lui au navalit toate procesele din lume...
    Frumos ar fi fost sa se fi intamplat asta inainte sa paraseasca Base corabia. Asa am fi putut spune ca intr-adevar independenta justitiei nu e doar un slogan.
  • +2 (6 voturi)    
    Cu mainile curate! (Luni, 2 februarie 2015, 13:06)

    onomatopee [anonim]

    Sa nu uitam totusi ca Base s-a dezis de propriul frate, s-a dezis de Udrea si Cocos in momentul in care Cocos a fost saltat, deci nu vad unde le-a pus palma-n popou. Vorba unui coleg mai sus, Base e prea destept si e uns cu prea multe alifii ca sa-l prinda ca pe gainarii saltati recent.
    Nu sunt basist, insa il admir pe maestrul Base cum s-a descurcat in jungla politia, cum i-a lasat pe toti fara replica, cum i-a infundat pe unii care se credeau cu OO prea mari....si totusi a scapat mereu neatins, a picat mereu in picioare, ba chiar multe dosare deschise ca sa-l investigheze, s-au soldat cu NUP.
    • +1 (5 voturi)    
      Eeee, s-a dezis cand totul era deja public (Luni, 2 februarie 2015, 15:16)

      dbdb [utilizator] i-a raspuns lui onomatopee

      si buba sparta ii improsca pe toti cu puroi! inainte nu s-a prea dezis, mai degraba a incercat sa musamalizeze, dar uite ca l-au facut tiganii, de-a picat Base drept in cur! dar ne promisese Base ca dupa ce-si termina mandatul ii va lua fratelui apararea, ca el stie ca nu e vinovat, sanchi. N-a mai apartu sa-l apere, semn ca are el singur probleme prea mari ca sa-si mai foloseasca vietile de joc pentru a-l scoate pe fata basma curata pe frat-so.
  • -1 (5 voturi)    
    base (Luni, 2 februarie 2015, 13:41)

    marin oprea [anonim]

    CUM A GRESIT BASESCU CALCULELE!
    La alegerile presidentiale Elena Udrea lovea in toti si in toate in afara de Victor Ponta.
    Intrebarea se punea atunci si mai ales acum de ce?
    Ea are dreptate cand a spus ca; Coldea nu l-a vrut pe plagiator presedinte pentru ca el stia planul presedintelui Basescu. Pentru Udrea acest plan era unul minunat pentru ca ea ar fi ajuns prim ministru in cateva luni sau cel mult un an.
    Cum?
    Castigand alegerile Pontacul, presedintele Basescu in opozitie cu PMP ar fi avut tone de material sa-l dea jos imediat- cel mult un an si PMP-ul ar fi crescut vertiginos la toate alegerile cu Udrea in fata desigur.
    Interventia serviciilor in politica, in special omul de la butoane, Coldea, care in ultima vreme, chiar impotriva presedintelui Bassescu in functie, stiind totusi ca isi are zilele numarate la Cotroceni, el, Coldea, a mers impotriva celui care ar fi trebuit sa aiba control total asa cum a avut pana atunci timp de zece ani. A tradat acest Coldea si si-a urmarit interesul personal impotriva statului, avand la mana toate informatiile tarii. Realizand acest fapt Traian Basescu a fost nevoit sa iasa in fata si sa ne spuna sa iesim la vot, un lucru bun zic eu, dar care pentru Basescu a fost unul de sacrificiu si pentru ca serviciile lovisera tare in Udrea pe toata campania electorala, si i-a minimalizat orice suis in opinia publica, luand cu ea si increderea pupulatiei in noul partid PMP. Plus invrajbirea celor din interior, cuplata cu interventia SRI-Coldea, a facut ca orice minima crestere in sondaje sa fie fara succes.
    Iata ca dupa toate acestea Coldea prin parghiile politice politienesti sapa la Udrea cu mana libera chiar cu ajutorul doamnei Codruta Keovesi, pentru care am mare respect, dar care la randul ei, nu o vad s-o aiba la inima prea mult pe Udrea. Daca o face pentru ca nu o place si poate a trebuiit s-o suporte in tot acest timp din cauza presedintelui, acum se pare ca foloseste orice parghie si domnia ei ca sa sape la radacina ce a fost
    • +1 (1 vot)    
      Ceeee?! cine trebua sa aiba control total? (Luni, 2 februarie 2015, 15:17)

      dbdb [utilizator] i-a raspuns lui marin oprea

      Ceausescu?!!!
    • +1 (1 vot)    
      continuare... (Luni, 2 februarie 2015, 16:21)

      MarinOprea [utilizator] i-a raspuns lui marin oprea

      sustinuta de Basescu. Coldea find primul om din stat cu cea mai mare putere la ora actuala, stiind lucruri pe care niciun presedinte nu le v-a avea niciodata, el dispune cine si ce se judeca.
      Eu nu am voatat-o pe Udrea ci pe MM in primul tur pentru ca nu mi-a placut ce a facut in noul ei partid PMP si cum s-a urcat la varf pe capetele unor omeni foarte competenti, dar de acolo pana a santaj-o, cum o face acum doamna keovesii cu semnale se pare de la Coldea, e prea mult. Sunt sigur ca Udrea a facut cateva chestii ne oneroase ca doar e politician, dar nu e chiar asa de proasta si sau de avara cum sunt foarte multi prosti politicieni. A stiut sa se fereasca de foarte multe trepe puse de foarte multi dusmani. Cati or fi reusit nu stiu dar se pare ca acest Coldea e un om foarte periculos.
      Atata putere in mana unui singur om nu e bine
      Presedintele meu Traian Basescu si-a terminat mandatul si nimeni nu-i va putea face nimic din punct de vedere justitiabil pentru ca e un om foarte inteligent si a stiut sa nu se lase prada furiei de hoti din politica romaneasca. Dar hotii il vor lovii indirect in oamenii lui.
  • +3 (5 voturi)    
    Ce faceau Morar si Kovesi? (Luni, 2 februarie 2015, 14:07)

    Gogu [anonim]

    Ce faceau Morar si Kovesi in toti acesti ani? Asteptau semnu' de la Base, sa stie si ei ce sa faca cu dosarul. Favorizarea infractorului?! Evident!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by