Seful Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, declarat definitiv in incompatibilitate

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 21 ianuarie 2015, 19:34 Dosare Anticoruptie


Mircea Molot
Foto: Agerpres
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri, definitiv, ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, s-a aflat in stare de incompatibilitate, anunta Agerpres.

Instanta suprema i-a respins recursul lui Mircea Molot si a mentinut decizia Curtii de Apel Alba-Iulia din 20 februarie 2013, prin care Mircea Molot a fost declarat incompatibil.

In urma acestei decizii, Mircea Molot isi va pierde mandatul si nu va mai avea voie sa mai ocupe o functie publica pe o perioada de 3 ani.

In prezent, Mircea Molot este suspendat din functia de presedinte al CJ Hunedoara, dupa ce a fost pus sub acuzare de DNA pentru fapte de coruptie, el fiind cercetat in arest la domiciliu.

Potrivit ANI, Ioan Mircea Molot s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 26 septembrie 2008 - 30 ianuarie 2009, deoarece a detinut, simultan, atat functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, cat si pe cea de presedinte al Adunarilor Generale ale Actionarilor, respectiv reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local la SC Drumuri si Poduri SA Deva.

Conform prevederilor art. 87, alin. 1), lit. e) si lit. f) din Legea nr. 161/2003, "functia de (...) presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu: (...) functia de presedinte sau de secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la o societate comerciala, respectiv functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national".

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.1759 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by