La doua saptamani dupa Oficiul pentru combaterea spalarii banilor sesizeaza DIICOT in dosarul Retrocedarilor, procurorul-sef Alina Bica primeste spaga un teren la Snagov - rechizitoriu procurori

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 15 decembrie 2014, 20:03 Dosare Anticoruptie


Tranzactiile financiare din dosarul Retrocedarilor au fost verificate de Oficiul National pentru Combaterea Spalarii Banilor iar rezultate au fost tranmise catre DIICOT in 28 mai 2013. Alina Bica preluase conducerea DIICOT cu foarte putin timp inainte, in cursul aceleiasi luni. La doar doua saptamani dupa ce DIICOT a fost informat despre aceste tranzactii de Oficiu, Alina Bica, proaspat procuror-sef al DIICOT, primeste prin interpusi un teren de 4.400 metri patrati in Snagov, potrivit referatului procurorilor DNA.

"Dupa stabilirea valorii terenului la suma de 377.282.300 lei de catre evaluatorul S.C. BUSINESS EVALUATOR S.R.L. - prin NUTIU EMIL si inainte de aprobarea raportului de catre Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, GHEORGHE STELIAN a cesionat in favoarea lui (persoana anonimizata, n.r.) (..), o cota de 11,40%, (...), o cota de 6,80% si (...), o cota de 6,80% din drepturile cuvenite, scopul urmarit prin aceasta cesiune fiind mijlocirea de catre cedenti, prin intermediul lui (...) a legaturii cu DUMITREAN CRINUTA NICOLETA, BICA ALINA MIHAELA, BACIU REMUS VIRGIL, DIACOMATU SERGIU IONUT si BOGDAN DRAGOS GEORGE, persoane care faceau parte din comisia care a aprobat raportul de evaluare, in baza caruia a fost emisa decizia nr. (..)15.03.2011", se arata in referatul procurorilor DNA.

Dupa emiterea deciziei de despagubire, Gheorghe Stelian a obtinut titlul de conversie in cuantum de 282.961.725 lei, alaturi de alte persoane implicate in tranzactii.

"Aceste actiuni au fost tranzactionate, iar sumele obtinute au fost retrase din conturile detinute la diverse unitati bancare, iar o parte din bani au fost directionati catre membrii familiei (..., anonimizat de DNA, n.r.)

La acel moment, "tranzactiile financiare au facut obiectul unor verificari ale Oficiului Nationale pentru Combaterea Spalarii Banilor care au fost transmise DIICOT, coordonata de catre procurorul sef BICA ALINA MIHAELA, in data de 28.05.2013", potrivit referatului.

In acest context, in data de 14.06.2013, Alina Bica a primit, fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat in Snagov, cu o suprafata de 4.425 metri patrati.

"Pentru disimularea acestei operatiuni a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 646, unde in calitate de vanzator figureaza (), iar in calitate de cumparatori, fiecare cu o cota de 1/2, figureaza (), persoana interpusa de catre ( ) si ( ), persoana interpusa de catre BICA ALINA MIHAELA si ( )", afirma procurorii DNA.

Citeste si:
  • VIDEO Alina Bica si comisia din care facea parte au aprobat acordarea de despagubiri pentru zona rezidentiala, desi cele 13 hectare fusesera incadrate ca teren agricol









  • Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























    4215 vizualizari

    • +3 (3 voturi)    
      ? (Luni, 15 decembrie 2014, 22:06)

      Cetateanu [utilizator]

      Nici-un comentariu? Sau ati uitat sa le puneti?
      Ma rog... Se pare ca Nuti e pe cale sa schimbe Vuittonul cu o pereche de bratari de inox si nu pentru "mici distractii". Si partea naspa e ca daca DNAu se tine de treaba, cand o sa iasa o sa fie platinata natural...
    • 0 (0 voturi)    
      ? (Luni, 15 decembrie 2014, 22:17)

      Cetateanu [utilizator]

      Nici-un comentariu? Sau ati uitat sa le puneti?
      Ma rog... Se pare ca Nuti e pe cale sa schimbe Vuittonul cu o pereche de bratari de inox si nu pentru "mici distractii". Si partea naspa e ca daca DNAu se tine de treaba, cand o sa iasa o sa fie platinata natural...
    • +2 (2 voturi)    
      Aprecieri! (Marţi, 16 decembrie 2014, 8:45)

      florian3619 [utilizator]

      Una din [putinele cauze in care ni se publica incengaturile existente in dosarele de spagi "inalte"!
      Astept sa vad aplicarea confiscarii extinse la toti vinovatii - dar cu un fisc activ. Stimabilul Valcov sper sa fie si cerebral si operativ. S-a dat ca sportiv (1,98 m si 110 kg) dar, dupa cum ne-a croit bugetul pare ca nu prea are are si creier.
      Apreciez in mod deosebit activitatea DNA - nu semana nici pe departe de PNA de pe vremea intemeierii institutiei (Amariei =procuror de "lut" si Wtonta = sef OLAF + corp contol pt nascase- la oua).


    Abonare la comentarii cu RSS
    Contributors
    Euractiv


    Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
    Proiect finantat de Uniunea Europeana
    Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

    Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

    Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

    Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
    Dosare inchise cu sentinte definitive
    Sesizarea ta aici

    Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


    Hotnews
    Agenţii de ştiri
    Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



    powered by
    developed by